Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכל חברי הפורום,

הייתי במינוס של 250 ש"ח בערך 5-4 ימים עד שהפקדתי בתאריך - 09/01 צ'ק דרך המכונה האלקטרונית .

עד עכשיו ( שבת 11/01 18:40 ) אני לא יכל למשוך כסף מהחשבון .

כשאני בודק יתרה כתוב לי "יתרה נכונה ליום עסקים אחרון xxx" ככה שיש כסף בחשבון, אבל זה לא נותן לי למשוך.

הכספומט כותב לי שאני יכל למשוך עד 0 שקלים כשאני מבצע פעולת משיכה .

ביום שיש דיברתי עם בנק פועלים בטלפון, ונאמר לי שבאותו יום אחרי 18:00 תהיה לי אפשרות למשוך, אבל זה לא קרה ונתקעתי כל השישי - שבת ללא מזומנים .

אני לקוח בנק הפועלים, חשבון רגיל .

כרגע הבנק סגור ואין עם מי לדבר, מה הולך פה? .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

אין לי פתרון עבורך חוץ ממשיכה באחת החנויות המציעות משיכה כנגד כרטיס האשראי, אני מניח עם עמלה נאה.

בכל מקרה - באיזה שעה ה]קדת את ההמחאה? אם הפקדת אחרי שעה 18:30 הרי שמדובר ביום העסקים של יום ו' ויתכן שהמערכת אינה מעודכנת.

מה שהייתי מנסה לעשות הוא למשוך בכספומט של בנק אחר (ובמקרה הגרוע - בשב"א, שגובים עמלה יותר גבוהה), כיון שבהם החיוב אינו נעשה מיידית.

מעבר לכך, אם אתה נמצא לעתים קרובות על סף האפס בחשבון, הייתי מבצע אחת משתי פעולות, או את שתיהן:

1. קובע מסגרת אשראי בבנק, אפילו קטנה. נכון שכרוכה בעמלה רבעונית קטנה, אבל נותנת לך גמישות מסויימת בפעילות.

2. מוציא כרטיס אשראי נוסף, חוץ בנקאי. כרטיסים אלה מחייבים את החשבון עם השהיה של יום-יומיים, כך שאתה יכול למשוך מהחשבון גם כאשר יש לך חסר מסויים. החסרון - אם אתה מושך מעבר למסגרת האשראי שלך (שעד כמה שאני מבין כרגע היא אפס) תשלם ריבית מוגדלת על ימי המינוס, אבל אם מדובר בריבית על משיכת יתר של כמה מאות ש"ח לימים בודדים עדיין מדובר בסכומים קטנים. בדרךכלל כרטיסים כאלה ניתנים חינם לשנה, וכעבור שה אתה יכול להחלי לכרטיס אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היתרה בחשבון שלך כרגע היא על סמך השיק שהפקדת, ולכן אינך יכול למשוך.

רק לאחר שהשיק יקבל אישור סופי, שזה או מחר או מחרתיים תוכל למשוך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני לא בטוח שהעצה לגבי כרטיס אשראי חוץ בנקאי נכונה.

אם החיוב יגיע במקרה יום לפני שההפקדה של הצ'ק הפכה לסופית הוא עלול לחזור, וזה כבר לא נעים.

לפות"ש - פעם הבאה במצב כזה אם אתה צריך את הכסף בהקדם והצ'ק הוא ללא קרוס - לך לסניף של הבנק הנמשך ופדה את הצ'ק במזומן.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

wil - צ'ק ללא קרוס הוא היום תופעה נדירה, שכן ברירת המחדל בהדספסת צ'קים היא "למוטב בלבד" עם קרוס (ואני מוסיף - אני עברתי לצ'קים מסוג זה לפחות 10 שנים לפני שהחוק הוחל).

נסיוני הוא שמשיכה בכרטיס לא בנקאי מחוייבת בהשהיה של יומיים שלושה.

עד כמה שאני יודע - ויתקן אותי יואב אם אני טועה - חיוב של החשבון מכרטיס אשראי יבוצע תמיד, גם אם מדובר בחריגה ממסגרת האשראי. כמובן שבמצב של משיכת יתר הוא יחוייב בריבית מתאימה.

מובן שצ'ק שחוזר הוא מצב לא נעים, אבל זה בלי קשר למשיכה. פות"ש לא ציין מה מקור הצ'ק ומה הסיכון של חזרתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חיוב של חשבון בכרטיס אשראי בנקאי יתבצע תמיד, ולא משנה מה היתרה בחשבון.

חיוב של כרטיס חוץ בנקאי - יכול לחזור מסיבת העדר כיסוי. בכזה מקרה אגב, בהחלט יכולות להיות השפעות על כרטיסים חוץ בנקאיים אחרים של אותה חברת אשראי, גם אם הם בבנק אחר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

גם לי בעבר זה קרה וכששאלתי בבנק הם ענו לי שרק אחרי שהבנק של נותן הצ'ק מעביר את הכסף, רק אז אני יכול להשתמש בו, ובד"כ זה לוקח כ-3 ימי עסקים, כלומר: לא כולל שישי שבת.

וסתם ככה, מעניין אותי מה החוק על הלנת שכר אומר על משכורת שניתנת בדרך הזו, הרי גם אם מקבלים צ'ק כזה בעשירי לחודש בפועל ניתן לפדות אותו רק ב-13, ויתכן ומדובר בסוג של הלנת שכר.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

ברגע שהפקדת צ'ק במכונה האוטומטית של פועלים, אוטומית סכום הצ'ק עובר לעו"ש אך לא ניתן למשיכה עד ל3 ימי עסקים שהצ'ק נבדק פיזית שהוא תקין, מופקד ע"י הפקיד ומאושר. כמו שנאמר, זה לוקח עד 3 ימי עסקים לעיתים ממש ממש רחוקות זה גולש ל4 ימי עסקים.

ז"א אם תפקיד צ'ק במכונה, תרשום שהסכום שלו הוא 5000 ש"ח במקום 500 (התפלק לך 0 אחד), אתה תיראה מיד שבעו"ש הסכום עלה לך ב5K, אבל תוך 3 ימים אתה תיראה שזה חזר ל500.

הבחור שמעלי, אם אתה מפקיד במכונה זה לוקח 3 ימים, אם אתה מפקיד אצל פקיד הבנק זה מיידי. (בד"כ)

פורסם

הבחור שמעלי, אם אתה מפקיד במכונה זה לוקח 3 ימים, אם אתה מפקיד אצל פקיד הבנק זה מיידי. (בד"כ)

הבחור שמעלי - לא נכון.

לשעבר:

פורסם

אתה שוגה, זה לא שייך אם זה במכונה או ע"י פקיד. הכסף של הצ'ק שהפקדת בחשבונך הוא "על תנאי" במשך 3 ימים. במשך זמן זה הצ'ק עלול לחזור מסיבת א.כ.מ (אין כיסוי מספיק - כלומר מי שנתן לך את הצ'ק נמצא ביתרת חובה שאינה מאפשרת לו לשלם צ'ק בסכום הזה) או מסיבות טכניות אחרות (חוסר בחתימה, טעות בתאריך וכו').

רק אחרי 3 ימי עסקים חשבונך מזוכה סופית ותוכל למשוך מכספומט. ישנה אפשרות כמובן לגשת לסניף בו מנוהל חשבונך ולבקש אישור מנהל למשוך ע"ח הצ'ק - הסניף יחליט אם הסיכון לא גדול מדי עבורו.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

michaelbe6

האם דבריו של Yellow Engine, לא נכונים?

שהרי בסך הכל הוא פירט/פירש את דבריו של discoTD5, ושניהם אומרים אותו דבר, והוא לא ששלל את דבריו.

(הוא כן שלל את דבריו של CartMan2oo5)

מרוב "הבחור שמעלי" מבלי להתייחס לכותבים, כבר אי אפשר להבין מאומה.

פורסם
michaelbe6

האם דבריו של Yellow Engine, לא נכונים?

שהרי בסך הכל הוא פירט/פירש את דבריו של discoTD5, ושניהם אומרים אותו דבר, והוא לא ששלל את דבריו.

(הוא כן שלל את דבריו של CartMan2oo5)

מרוב "הבחור שמעלי" מבלי להתייחס לכותבים, כבר אי אפשר להבין מאומה.

התייחסתי לצמד המילים " אתה שוגה ", לא ממש התעמקתי בתוכן ברוב עוונותי.

לי זה היה קצת מוזר לחלוק על דבריו של מנהל סניף בנק בפעולה יומיומית ושכיחה שאני דיי בטוח שבנושא הזה הוא יודע על מה הוא מדבר.

פורסם

נעשה רגע סדר, עם כל הבחורים שמעלי זה מתחיל להריח כמו אורגיה.

נניח לרגע את עניין היום הסגור של הסניף הספציפי,

יום בנקאי מתחלף בשעה 18:30 בדיוק.

הפקדת שיק עד השעה 18:30 תיחשב ביום העסקים הנוכחי, והשיק ייצא עם החומר היוצא של הסניף למסלקה, על מנת שלמחרת בבוקר הוא יגיע לאישור הסניף בו מתנהל החשבון של מי שנתן את השיק.

נניח שהפקדתם שיק אחרי השעה 18:30 יצא עם החומר של יום המחר. כלומר יצא למסלקה רק למחרת.

כעת התחלנו לספור ימים, יש את יום ההפקדה. הכסף בחשבון אבל הוא על תנאי. אם אתם ביתרת חובה ובזכות השיק יתרת החובה קטנה או אפילו מתאפסת - לא משלמים על סכום השיק ריבית חובה.

(נניח שאתם במינוס של 1000 שקלים, והפקדתם שיק של 1500 שקלים, בחשבון תירשם יתרת זכות של 500 שקלים, ולא תחוייבו בריבית חובה). זה לא אומר שאתם יכולים בכספומט למשוך את תמורת השיק.

השמש שקעה, הירח עלה, הירח שקע והשמש זרחה. יום חדש.

השיק מגיע לאישור של הבנק הנמשך. הוא יכול לכבד אותו, או להחזיר אותו. אם הוא החזיר את השיק, הבנק שלכם לא יודע מזה עד ששוקעת השמש שוב, ויורד הלילה. למחרת בבוקר הוא מקבל את השיק שחזר, יחד עם החיוב בחשבון של מי שהפקיד אותו.

אז ספרנו את יום ההפקדה, עוד יום להחזרה, ועוד יום לראות את ההחזרה. בגלל זה הבנק שלכם ימתין לפחות יומיים לפני שהשיק מאושר בחשבונכם, ובמהלך הזמן הזה היתרה היא על סמך שיק ולכן אינה סופית.

כעת תכניסו את ימי שישי/ראשון, והפקדות במכשירים אוטומטיים, שמטופלות / לא מטופלות כשהסניף סגור והזמן מתארך.

לסניף שלכם יש אפשרות לכבד תשלומים על סמך שיקים בהתאם לשיקול דעת הנהלת הסניף, אבל זה לא בכספומט.

מקווה שעשינו סדר בבלאגן, ומודה לכולם שלא יהיו מעלי. זה לא נעים לי.

לשעבר:

פורסם

טוב אז הנה אני מעדכן, התקשרי לבנק הבוקר ונאמר לי שחשבוני נחסם ואני צריך להגיע לסניף.

מדובר בחשבון של החברה שהסניף שלה בראש העין ואנחנו גרים בראשון לציון, ככה שלהגיע לראש העין זה בעייתי.

בסופו של דבר הגענו לסניף בראשון לציון כדי לברר מה קורה, לא הסכימו להביא לנו הסברים והפנו אותנו לסניף בראש העין.

אחרי קצת צעקות, הם ביקשו אישור מסניף ראש העין ונתנו לנו שירות.

הבעיה בחשבון כמו שהזכירו פה זה שהצ׳ק לא נכנס לחשבון ורק מחר תהיה לי אפשרות משיכה.

הסברתי להם שאני צריך כסף היום והם לא היו מוכנים לשמוע, בכל מקרה אחרי קצת צעקות ושיחת נפש נתנו לי אפשרות למשוך כסף.

פה נגמר הסיפור ;) , לפעם הבאה אדאג שיישאר קצת כסף בחשבון ולא יהיה תלוי בצ׳ק.

שהיה המשך יום נהדר לכולם, איציק.

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
  • תוכן חדש...