Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החוק להגנת הצרכן זה בסדר, אבל מה איתנו המוכרים?

GABIUBOGI
שימו לב! השרשור הזה בן 4026 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ערב טוב!

בבעלות משפחתי חנות מתנות שלפני כל קריסמס/סילבסטר/שנה חדשה אנחנו מביאים מסין סחורה של החיה המסמלת את השנה החדשה (2014-סוס).

שמתי לב לתופעה מדאיגה השבוע של אנשים אשר מגיעים לחנות שלנו ודורשים לקבל זיכוי עבור מתנה שקיבלו מבני משפחתם (בהצגת קבלה כמובן), אנשים אלו משאירים לנו את ה"סוסים" שקיבלו מבני משפחתם וקונים מוצרים אחרים,הבעיה היא שאין לנו מה לעשות עם הסוסים האלו כיוון ששנה הבאה נתחיל למכור את מזכרות החיה שתסמל את 2015.

בחוק להגנת הצרכן ישנם קבוצות שונות ואני לא כל כך מבין איפה הסחורה שלנו נכנסת בדיוק והאם אנו מחויבים בכלל להחליף מוצרים/לתת זיכויים.

http://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations.

אשמח אם מישהו יחדד לי את עניינים.

אני חייב לציין שאם החוק תופס לגבי המוצרים שלנו אנחנו נקיים אותו ב100% אבל אני צריך לדעת אם הוא תקף או לא לפני שכל טבריה מגיעה למלא לנו את המחסן בסוסים.:lol:

תודה רבה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אם מה שאתם מוכרים עולה מעל 50 ש"ח אז הצרכן זכאי לבטל את העסקה.

תודה לך, אני אשמח אם תוסיף מקור כדי שיהיה לי למקרה הצורך.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

http://www.moit.gov.il/NR/exeres/FA1AD844-1B22-449E-B6C5-047877539E49.htm

אל תביא חיות של תחילת שנה, או שתמכור אותן ב 49 שקלים...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדיף לקבל ייעוץ משפטי קודם, אבל יתכן שניתן להגדיר את הסוסים כטובין פסידים, כלומר שערכם יורד אחרי מועד מסוים, ועל כן לא ניתן להחזירם.

במקרה כזה הייתי דואג לציין את זה במקום בולט בעסק על מנת שהלקוחות בעלי היצירתיות המפוקפקת ידעו זאת מראש.

איזה חנות יש לכם, לרצפים סינים?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

http://www.moit.gov.il/NR/exeres/FA1AD844-1B22-449E-B6C5-047877539E49.htm

אל תביא חיות של תחילת שנה, או שתמכור אותן ב 49 שקלים...

רובם נמכרים בפחות מזה, ואי אפשר לוותר על זה כי זה מושך לקוחות בצורה מטורפת.

עדיף לקבל ייעוץ משפטי קודם, אבל יתכן שניתן להגדיר את הסוסים כטובין פסידים, כלומר שערכם יורד אחרי מועד מסוים, ועל כן לא ניתן להחזירם.

במקרה כזה הייתי דואג לציין את זה במקום בולט בעסק על מנת שהלקוחות בעלי היצירתיות המפוקפקת ידעו זאת מראש.

איזה חנות יש לכם, לרצפים סינים?

אחלה רעיון.

חנות ספרים בשפה הרוסית,מתנות ומזכרות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי הולך על גישת 49 השקלים כי היא הרבה יותר מובהקת, ודואג להוסיף שלט מאיר עיניים על כך ועל כך שמתנות לשנה החדשה אינן ניתנות להחזרה.

בכל אופן, אם תבחר ברעיון שלי, אני ממליץ בחום שתגבה את עצמך בחוות דעת משפטית, אפילו ממשרד הכלכלה, בשביל שאף אחד לא יעשה ממך דוגמה ומופת.

על הדרך, מה הקטע של יוצאי ברית המועצות עם קיטש?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ביום ראשון אנחנו נעזר ברואה החשבון שלנו כבסיס לרעיונות אבל בכל מקרה נתחיל עם החוק של ה49 ש''ח.

פשוט לא בא לנו להישאר עם סחורה כי אין לאן להחזיר אותה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נתחיל עם החוק של ה49 ש''ח.

ואז תעצבן את הלקוחות שלך שירגישו שאתה עושה להם אצבע משולשת עם טיעון "טכני" כשכל ההבדל זה שקל אחד - כיון שאני מעריך שאתם פונים לפלח שוק מאוד ממוקד (חנות ספרים ומתנות לקהל רוסי נשמע לי מאוד ממוקד), זה יכול לפגוע בכם בטווח הארוך יותר מאפשר לספוג כמה החזרות כיון שעשוי לצאת לכם שם רע.

כל חנות צריכה לקצת בחשבון אחוז מסויים של החזרות, ואחוז מסויים של הפסדים על המלאי, וזה צריך לבוא לידי ביטוי בתמחור אותם סוסים (או כל חיה אחרת). מעבר לזה, החזרות ומתן זיכוי דווקא יכולות להיות הזדמנות להביא עוד קונים לחנות ולעניין אותם במוצרים נוספים.

אם בכל זאת אתה רוצה למנוע החזרות, אני הייתי הולך על שיטת הטובין הפסידים (כמובן לאחר קבלת חו"ד משפטית מסודרת) ותולה שלט גדול שאומר שמוצרים לשנה החדשה ניתן להחליף רק עד 31/12 או משהו כזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם תמכור 49₪ ולא תקבל בחזרה בגלל החוק של ה 50₪. אתה ״מרמה״ את הלקוחות שלך. הייתי מתרחק מהחנות שלך.

ואם לקוח קנה 2 מתנות, ביחד הן מעל 50 ₪ אז אתה נדפקת.

במקום זאת, תדאג להדגיש בפני כל לקוח שקונה מוצר(שקשור לחג) שאין החלפה/החזרה של המתנה.

וציין זאת גם על החשבונית רכישה. ציין בנוסף שעל כל שאר החנות, כן יש החזרה/החלפה של עד 14 יום(מלבד ספרים).

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואז תעצבן את הלקוחות שלך שירגישו שאתה עושה להם אצבע משולשת עם טיעון "טכני" כשכל ההבדל זה שקל אחד - כיון שאני מעריך שאתם פונים לפלח שוק מאוד ממוקד (חנות ספרים ומתנות לקהל רוסי נשמע לי מאוד ממוקד), זה יכול לפגוע בכם בטווח הארוך יותר מאפשר לספוג כמה החזרות כיון שעשוי לצאת לכם שם רע.

כל חנות צריכה לקצת בחשבון אחוז מסויים של החזרות, ואחוז מסויים של הפסדים על המלאי, וזה צריך לבוא לידי ביטוי בתמחור אותם סוסים (או כל חיה אחרת). מעבר לזה, החזרות ומתן זיכוי דווקא יכולות להיות הזדמנות להביא עוד קונים לחנות ולעניין אותם במוצרים נוספים.

אם בכל זאת אתה רוצה למנוע החזרות, אני הייתי הולך על שיטת הטובין הפסידים (כמובן לאחר קבלת חו"ד משפטית מסודרת) ותולה שלט גדול שאומר שמוצרים לשנה החדשה ניתן להחליף רק עד 31/12 או משהו כזה.

אתה צודק אבל אם ישנו חוק כזה גם אני וגם הלקוחות צריכים לכבד אותו לא? (גם אם מדובר על שקל הפרש שבמקרה אחד פועל לטובתי ובמקרה אחר פועל לטובת הלקוח)

אנחנו אכן פונים לקהל מסויים שהוא בעיקר קהילת יוצאי ברה''מ באזור שלנו והקהילה הנוצרית בעיר שמתעצלת לנסוע לנצרת עבור מתנות.

אם תמכור 49₪ ולא תקבל בחזרה בגלל החוק של ה 50₪. אתה ״מרמה״ את הלקוחות שלך. הייתי מתרחק מהחנות שלך.

ואם לקוח קנה 2 מתנות, ביחד הן מעל 50 ₪ אז אתה נדפקת.

במקום זאת, תדאג להדגיש בפני כל לקוח שקונה מוצר(שקשור לחג) שאין החלפה/החזרה של המתנה.

וציין זאת גם על החשבונית רכישה. ציין בנוסף שעל כל שאר החנות, כן יש החזרה/החלפה של עד 14 יום(מלבד ספרים).

עכשיו כבר מאוחר מידי בשביל לצין זאת לא? :lol:

השלט יתלה מחר,כמובן לאחר התייעצות משפטית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תכין את עצמך לשנה הבאה עם חוות דעת של משפטית, שים שלט שמורה שמתנות לשנה החדשה ניתן להחליף רק עד ה31/12,

זה יהיה הכי הוגן כלפי העסק וכלפי הלקוחות. כל מי שקונה את המתנות לפני החג תראה לו את השלט כדי שיהיה ידוע מראש.

מי שישאל אותך מדוע תספר לו את הסיבה האמיתית, שהמתנות נרכשות לחג ואין לך אפשרות למכור אותן אחרי החג, מי שתסביר לו במעמד הרכישה בצורה הגיונית את המצב גם יבין את המצב וגם יכבד אותך בתור מוכר. מי שבאמת ירצה לקנות את המתנות יקנה ומי שמתכנן להחזיר אותן בכל מקרה ימנע מראש מאי הנעימות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זאת רק השנה השלישית מתוך 15 שהעסק קיים שאנחנו מוכרים את החיות האלה אז לא כלך כך היינו מוכנים, אבל לומדים מטעויות :-D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...