Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ואולי בעצם לא נקנה בית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק בהולנד? כנס בפייסבוק לדף שנקרא בניה ממכולות. תראה שם גם פרויקטים הרבה יותר קטנים ומדליקים. באירופה זה צובר תאוצה מטורפת.. ואני כבר מתחיל לשקול לעשות זאת בעצמי.

הכי טוב להמליץ לאחרים לבנות ממכולות.

השאלה היא האם את הכסף שלכם הייתם "משקיעים" בבנייה כזו עבורכם למגורים.

אני לא. ולכן לא אמליץ על סגנון בניה שכזה לאף אחד ממכריי.

אתם גם לא יודעים מה הערכת הבנק לגבי בניה ממכולות, (הערכה שלי - שהבנק לא מעריך בניה שכזו ויעדיף שעסקת המימון תעבור לבנק אחר...), מה הערך אחרי שזה בנוי ועוד ועוד.

בישראל, היום, בשוק של היום - הייתי בונה קונבנציונלי.

למה לחשוב על היום ולא על העתיד? זו בניה לגיטימית שצוברת תאוצה אז למה לשלול? הבניה הרבה יותר זולה ולכן ההלוואה תהיה זולה משמעותית,גם אז לא תאשר אותה? מה אתם אדריכלים\מהנדסים\חוזי עתידות?

ציטטתי גם את עצמי כדי שתראה שכתבתי שגם אני שוקל לעשות את זה. ואם הייתי עכשיו במקומו עם אופציה כזאת כן הייתי הולך על זה. ובקיצור הכי טוב לכתוב "הכי טוב" מבלי לקרוא את תוכן ההודעה. כבר שני 'מומחים' באותו שרשור יוצאים חכמים גדולים.

ובנימה אחרת ובאמת לא אישית אלה יותר מקצועית, אתה בנקאי ולכן כל ההמלצות שלך מגיעות מנקודת מבט של בנק (לא שהן רעות או משהו) אבל הדעות של הבנק הן תמיד שמרניות ולרוב מושתתות על מדע מתיישן. הבנקים מלווים מיליונים לטייקונים ללא ריבית ומפסידים את התחתונים,ואילו לאנשים רגילים או לעסקים קטנים הם בקושי מלווים ועושים את המוות למרות שרוב מוחלט מהרווחים של הבנקים מגיע מאזרחים רגילים ועסקים קטנים. ובמשפט אחד..הבנקים הם לא משקיעים חכמים יש להם פשוט המון כסף לשחק איתו. (כסף שלנו)

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שני הסנט שלי:

העלו כאן נקודה חשובה- מיקום.

בנדל"ן זה אחד הפרמטרים החשובים.

אם אני הייתי נמצא במקומך, האופציות העיקריות היו הרחבה מול מכירה קניה.

למכור ולעבור לשכירות הייתי שולל על הסף. זה מתכון כמעט בטוח להישאר בלי כסף ובטח בלי בית.

בסופו של דבר, אם לא מצאת עדיין דירה למכירה שמעניינת אותך ובתקציב שלך (ואני בטוח שחיפשת) הרחבה נשמעת לי עדיפה.

מתחדשת*

פורסם

בוא נסתכל על דברים קצת אחרת, מוזר שאף אחד לא הזכיר זאת כאן למרות שיש כאן חברה שכבר מחזיקים דירה (אינני כזה כרגע ולא יודע אם זה יקרה לפני גיל 30), האם אתה מוכן להמתין 3 חודשים לפני שאתה מבצע איזשהי פעולה ?

נאמר שכן, היום ה1/1 ולכן זה יהיה נח יותר, בנה לך קובץ אקסל ובו תרשום כל שקל שנכנס לכיס וכל אחד כזה שיוצא ממנו, הכל כולל הכל ורשום לפניך כמה כסף נותר לך בסוף החודש (אם יש חיה כזו), בהנחה ותוכל לחסוך בקצב של 2K בחודש, הייתי ממליץ למכור את הנכס הנוכחי ולעבור לשכירות עד שתהיה לך היכולת לרכוש את הדירה אותה אתה רוצה, ויש פה תנאי קטן שספק אם יתקיים לא לחרוג מהסכום שאתה משלם כרגע לבנק, ולמה זה יותר הגיוני מהלחזיק את הנוכחית/למכור ולקנות?

במהלך תקופת המשכנתא אתה מחזיר לבנק עשרות/מאות אלפי שקלים על ריבית ולא על הקרן, במידה ותמשיך לשלם את אותו הסכום עבור שכירות כשהכסף אצלך בכיס (וחסר לך שתלך ותשקיע אותו, אין דבר כזה בטוח ב100 אחוז תמיד אפשר ליפול). ותוכל להגדיל את ההון העצמי שלך ב3 שנים הקרובות בסכום שמתקרב ל100K זה יגדיל משמעתותית את הפוזיציה שלך מול הבנק, מה שכן הייתי ממליץ במהלך שכזה זה לא לזרוק את כל הכסף בחזרה לבנק אלא לשמור את הכסף שנותר ממכירת הדירה מינוס משכנתא, ואת כל החובות האישיים שלך (הלוואות למיניהם) ליום בו תרצה לרכוש מחדש דירה, כך שקצב "החיסכון" שלך גדל בעצם .

לפי המספרים שזרקת כאן, בהנחה וישארו לך ביד 300K מהדירה, ותוכל ל חסוך עוד 100K, עם הקרן השתלמות אתה עומד על סביב ה450-500K סכום שיאפשר לך רכישה כשאתה מחזיק ב50% מערך הנכס אותו אתה רוצה, ובוא נאמר שתהיה עליה ריאלית של מחירי הדירות בקצב של 3 אחוז בשנה מה שאומר אתה לא תהיה במצב שיש לך ביד פחות מ45% אחוז מערך הנכס מה שמציב אותך בסיטואציה טובה יותר מהמצב הנוכחי.

המלצה נוספת שהייתי מנסה במידה וזה אפשרי (הכל תלוי בכושר ההשתכרות שלך) לגרד ממספר בנקים הלוואות ארוכות טווח של 100K ולא משכתנא כי בהלוואות הקטנות (סביב ה-עד 100K) הריבית נמוכה יותר ופחות תלויה במשתנים, בנק ישראל במטרה להגן על הבנק הפך את תמהיל המשכנתאות לקבוע 1/3 צמוד מדד, 1/3 בריבית משתנה, 1/3 בריבית קבועה, התמהיל הנל דיי מחרבן את העסק ושומר על הבנק הרבה יותר מאשר עלינו.

*הכתוב כאן יעשה על שיקולך בלבד*

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

אני די מסכים עם האמירה שבנק הוא מוסד די שמרני ביסודו, לפחות ביחסים בינו ובין המגזר הפרטי.

איפשהו אני מקבל את זה מכיוון שזה גוף למטרת רווח פרופר-זכותו.

אני רק יכול להעיד שכשרכשתי את הבית בזמנו היה רק בנק אחד שהסכים לתת לי משכנתא

עבור בית מבנייה קלה, וזה לא הבנק שהעו"ש שלי מנוהל אצלו.

גם כשרוצים לבטח נכס כזה נתקלים בלא מעט סירובים.

אני יודע בוודאות שלולא הייתה מעט חופשיות בנושא אז כל ביתי היה מבנייה קלה ואיכותית

ויקרה פחות. אך בל נא נשכח שמעבר לבנקים וחברות הביטוח-גם האזרח הממוצע נרתע מאוד

מבנייה קלה(ולא בצדק לדעתי ) ועל מכירת נכס כזה היא פעולה לא פשוטה.

גיל ויוני,

כפי שציינתי בשרשור הקודם-

בין אם מכירה ובין אם בנייה, יש לי מגורים חלופיים לתקופה של עד 3 שנים ללא עלות

אבל התפשרות רבה על נוחות וסביבת מגורים.

רומק,

לא התכוונתי בחיים לסכן את הכסף. במקסימום חשבתי על תכניות סולידיות ובטוחות.

Gn'f'R

פורסם
אתה רציני? כנראה לא קראת את ההודעה שלי עד הסוף וסתם החלטת לזרוק הערה 'חכמה'

100% חוש הומור (מעוות) :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אגב, לכל מי שמעקם את האף על בניה קלה, כמעט כל הבתים האמריקאים בנויים בדיוק ככה ואף אחד לא מתלונן.

אז בפעם הבאה שאתם מתפעלים מאיזה פרוייקט של בנצי, שתדעו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני מתגורר כבר 15 שנים בבית מבניה קלה (קיט מארה"ב), במילה אחת, תענוג!

פורסם

m.globes.co.il/news/m/article.aspx?did=1000674272

אני חייב להודות שאני סקרן, אם כי ציפתי למחיר נמוך יותר-

לפי המאמר יחידת 60 מ"ר תעלה 70k לא כולל הובלה ומע"מ.

עכשיו רק צריך לקום האירופאי הנאור שיצליח לשווק את הטרנד הזה לישראלים.

אני הייתי מתחיל בהחלפת המילים "מכולות/קויינטנרים" למושגים סקסיים אחרים.

דוגרי? שווה בדיקה.

Gn'f'R

פורסם

שמח שעזרתי :lol:

הבעיה מתחילה במכירה כאשר אתה מגלה מה רוב האנשים בישראל חושבים על בתי עץ, או כמו שאשתו של חבר טוב (שמיד הפכה לפרסונה נון גרטה) אמרה לי, "אני בחיים לא אגור בצריף, זה מתחת לכבודי" :shock:

פורסם

מעניין לדעת, למה באמת בארץ אין בנייה קלה של בתים פרטיים כמו בארה"ב?

הארץ טפו טפו טפו לא ידועה כמוכה באסונות טבע למה רק בטון ובלוקים

פורסם

בואו נמתין לאדריכלי הפורום, אבל שתיסיבות ברורות צצות במחשב הרושאנה:

1. חומרי הגלם (עץ) לא קיימים בארץ, בודאי לא בכמויות הדרושות.

2. הארץ צפופה, יחסית מעט בניה נמוכה. אין לנו הפרברים האמריקיים העצומים עם מרחק של 10 מ' ויותר מבית לבית ומדשאוה ענקית בחזית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש בנייה קלה בארץ אך בתפוצה נמוכה יחסית, אני מאמין שהסיבה לכך היא בעיקר

סוג של קיבעון מחשבתי.

חוץ מזה לא חייבים עץ, ניתן לבנות שלד מברזל, וחיפויים ושלל פיתרונות בידוד

לא חסר. ממ"ד אפשר להוסיף בלי קשר, וניתן לעלות לגובה(לא יודע עד כמה ).

היה משפט שאהבתי במאמר שפירסמתי מקודם:

"מי אמר שבית צריך להיות לעד?".

Gn'f'R

• תוכן חדש...