Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדיין, אם תחפש микросхема בגוגל תמונות לא תראה שום דבר שדומה למחבר מיקרו-USB :-P

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

גברת, הקרבורטור נפל לך לתוך הרדיאטור ועשה לך סמטוכחה שלמה, אני אעשה לך את זה באלפיים שקל בלי קבלה.

נו באמת, שטויות כאלו היו הרבה לפני הנפות הידיים התיאתרליות של חיים הכט ויהיו גם הרבה אחרי.

יש עיקרון מנחה בכלכלה הקפיטליסטית "ישמר הקונה", כולם רוצים אמריקה, קיבלתם תהנו.

פורסם

כמה תקלות כבר יש במכשירים האלו שחנויות תיקונים רבות כל כך נפתחו?!

פלוס, רק בישראל תיתכן תכנית כזו, שבה מי שאשכרה עושה את מה שהוא אמור לעשות, מקבל פאקינג מדליה.

מדינת הקומבינה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמו שאמרתי בשרשור היבואן המצטיין, "שירות סביר לא אמור לגרוף שבחים". רק לי, אגב, מעולם לא הייתה תקלה משביתה במכשיר סלולרי (משנת 2002 ככה, כשעוד היה לי סטאר-טק)?

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם
כמה תקלות כבר יש במכשירים האלו שחנויות תיקונים רבות כל כך נפתחו?!

פלוס, רק בישראל תיתכן תכנית כזו, שבה מי שאשכרה עושה את מה שהוא אמור לעשות, מקבל פאקינג מדליה.

מדינת הקומבינה.

בשימוש ראוי? כמעט אפס תקלות. סמארטפון זה מחשב עם 0 חלקים נעים, אחוז התקלות בו ממש אפסי.

התקלות הנפוצות ביותר:

מסך שבור

סוללה מתה עקב הרגלי טעינה לקויים (להשאיר את המכשיר מחובר כל הלילה כל לילה)

שקע טעינה שבור/שחוק עקב חיבור שלא לצורך למטען כל הזמן+משיכה מהכבל או חיבור בברוטליות

קורוזיה עקב הפלה לנוזל (80% שירותים, השאר כיורים/בריכה/ים)

ספיקר תקול עקב חדירת נוזלים

שקע אוזניות שבור (כבר ציינתי את ההרגל המגונה של לנתק ע"י משיכה מהכבל?)

כמו שניתן לראות, אף אחת מאלו לא קשורה למכשיר עצמו, המעבדות חיות על הרגלי השימוש הלקויים, שלא להגיד ברבריים, של הישראלי הממוצע.

פורסם

סתם שאלה - מהי אותה "מעבדה גדולה", שהמנהל שלה יושב עם חיים הכט? זה לא סלדון במקרה?

בשימוש ראוי? כמעט אפס תקלות. סמארטפון זה מחשב עם 0 חלקים נעים, אחוז התקלות בו ממש אפסי.

התקלות הנפוצות ביותר:

מסך שבור

סוללה מתה עקב הרגלי טעינה לקויים (להשאיר את המכשיר מחובר כל הלילה כל לילה)

שקע טעינה שבור/שחוק עקב חיבור שלא לצורך למטען כל הזמן+משיכה מהכבל או חיבור בברוטליות

קורוזיה עקב הפלה לנוזל (80% שירותים, השאר כיורים/בריכה/ים)

ספיקר תקול עקב חדירת נוזלים

שקע אוזניות שבור (כבר ציינתי את ההרגל המגונה של לנתק ע"י משיכה מהכבל?)

שכחת להוסיף:

תקלות תוכנה, בעיקר באנדרואיד או IOS פרוץ.

כפתורים פיזיים שנשחקים עם הזמן (כמו כפתור בית באייפון/סמסונג או כפתורי ווליום/השתק/הדלקה)

סוללות שסיימו את כמות מחזורי טעינה שלהן, או סתם שכבו במגירה הרבה זמן כשהן מחוברות למכשיר, ונפרקו למצב שכבר לא ניתן להטעין אותן - לא כולם יודעים שצריך לאחסן מכשיר סלולרי כשהוא מופרד מהסוללה, ולא בכל מכשיר זה אפשרי, כך שאפשר להפנות אצבע מאשימה בחלק מהמקרים למשתמשים, ובחלק מהמקרים ליצרנים.

מטענים שמתים עקב קפיצות מתח/פגיעות ברק/תקלות חשמל בבניין

לוחות אם שמתים עקב פגמים בייצור (כמו תקלת SOD בסמסונג).

חלקי פלסטיקה שמצהיבים/מתקלפים עקב התחממות או סתם בעיות באיכות הפלסטיק.

מעבדים/מאיצים גראפיים/סוללות שמתחממים בגלל שהיצרן חסך מחשבה על לתכנן קירור יעיל יותר.

מכשירים שבריריים עם גב זכוכית (אפל ונקסוס) ומסך שחסכו בו על גורילה גלאס (שהוא גם לא מושלם, אבל עדיף עם מאשר בלי), ונשברים מכל דבר קטן.

ככה שלא כל דבר הוא אשמת משתמש, בהרבה מקרים הבעיות נגרמות בגלל יצרן שלא משקיע מחשבה בתוצרת שלו, בין אם מחוסר רצון, ובין אם בכוונה תחילה (למה לך מכשיר אמין, תקנה חדש, יותר טוב, ואת הישן תחמם במיקרו, ותעלה סרטון לפייס).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רואים בבירור על החלוקים את הלוגו של סלדון

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

שכחת להוסיף:

תקלות תוכנה, בעיקר באנדרואיד או IOS פרוץ.

כפתורים פיזיים שנשחקים עם הזמן (כמו כפתור בית באייפון/סמסונג או כפתורי ווליום/השתק/הדלקה)

סוללות שסיימו את כמות מחזורי טעינה שלהן, או סתם שכבו במגירה הרבה זמן כשהן מחוברות למכשיר, ונפרקו למצב שכבר לא ניתן להטעין אותן - לא כולם יודעים שצריך לאחסן מכשיר סלולרי כשהוא מופרד מהסוללה, ולא בכל מכשיר זה אפשרי, כך שאפשר להפנות אצבע מאשימה בחלק מהמקרים למשתמשים, ובחלק מהמקרים ליצרנים.

מטענים שמתים עקב קפיצות מתח/פגיעות ברק/תקלות חשמל בבניין

לוחות אם שמתים עקב פגמים בייצור (כמו תקלת SOD בסמסונג).

חלקי פלסטיקה שמצהיבים/מתקלפים עקב התחממות או סתם בעיות באיכות הפלסטיק.

מעבדים/מאיצים גראפיים/סוללות שמתחממים בגלל שהיצרן חסך מחשבה על לתכנן קירור יעיל יותר.

מכשירים שבריריים עם גב זכוכית (אפל ונקסוס) ומסך שחסכו בו על גורילה גלאס (שהוא גם לא מושלם, אבל עדיף עם מאשר בלי), ונשברים מכל דבר קטן.

ככה שלא כל דבר הוא אשמת משתמש, בהרבה מקרים הבעיות נגרמות בגלל יצרן שלא משקיע מחשבה בתוצרת שלו, בין אם מחוסר רצון, ובין אם בכוונה תחילה (למה לך מכשיר אמין, תקנה חדש, יותר טוב, ואת הישן תחמם במיקרו, ותעלה סרטון לפייס).

זה ממש, ממש לא נכון. כמעט תלוש מהמציאות אפילו.

תקלות תוכנה- כן, בהחלט. המון, בעיקר במכשירי סאמסונג- ולמה? בגלל הרומים המזוויעים של ישראל. ל LG למשל יש מעט מאוד תקלות תוכנה בישראל.

כפתורים פיזיים- אלא אם מדובר במכשיר בן 3+, אין שום סיבה שמשהו יקרה לכפתורים. כפתור הבית באייפון ובמכשירי סאמסונג עמיד למעל מיליון לחיצות. אתה לוחץ 1000 פעם ביום? יש לך כ 3 שנים. וזה לא הערכה של היצרן על פי נתונים ש "אמור להיות", אשכרה יש להם במפעלים מכונה שלוחצת על הכפתור שוב ושוב כדי שיראו מתי הוא כושל.

סוללה- עברתי על זה. ואחוז התקלות של סוללה פרוקה עד לסף מוות הוא כלום. למעשה עוד לא נתקלתי במקרה אחד כזה.

מטענים- אפשר להאשים את פגעי הטבע? המטען הוא מכשיר קטן, ליצרן אין מקום לדחוף בו הגנת מתח מפני דברים כאלו, אלא אם בא לך להסתובב עם בלוק כמו של מחשב נייד קטן ממוצע. המקוריים גם ככה לא מתים כמעט למעט בהפסקות חשמל ועליות מתח באמת.

לוחות אם- אחוז זעום מהתקלות. התקלה הנפוצה ביותר בלוחות אם היא בגלקסי S3 והנוט 2, שבב ה EMMC הדפוק, שנחשב לאחת התקלות הנפוצות ביותר בכל הנוגע ללוחות. אחוז המושפעים? מתחת לחצי אחוז. פחות מ 1 מתוך 200.

חלקי פלסטיק מצהיבים- "עקב התחממות"? התחממות לא גורמת להם להצהיב, בטח שלא ב 40 מעלות שמכשיר ממוצע מגיע אליהן שהוא "רותח". חלקי פלסטיק מצהיבים כתוצאה מהרבה חשיפה לאבק ושמש, ולזיעה מהידיים. ישראל ישראלי אוהב להסתובב עם הפלאפון שלו ביד, לא בכיס.

מעבדים/מאיצים גרפיים וכו' וכו'- ראשית, כל הרכיבים האלו יושבים בתוך שבב אחד ובודד, הידוע כ SOC- System on chip

ה SOC הזה מסוגל לשרוד כמו רוב השבבים המודפסים בתקן דומה- עד 120 מעלות.

לכמה הוא מגיע בפועל?

המקרים הקיצוניים ביותר של התחממות בזמן שימוש הם משהו כמו 50 מעלות באיזור הסוללה, כ 55-60 בשבב עצמו. מפה ל 120 או אפילו לתקן הנמוך יותר, 105, יש עוד הרבה מרחק. מעולם לא ראיתי SOC שכשל מהתחממות יתר, ואני חותם לך בזאת שלעולם לא אראה אחד. אני גם לא מכיר מישהו ששמע על אחד, עזוב ראה.

"תכנון של קירור יעיל יותר"- איזה קירור? השבבים לא מקוררים כלל אלא חשופים לגמרי, אין שום צורך בקירור. אני יכול לצלם לך לוח של נוט 2 שתראה במה מדובר אם אתה רוצה.

כל התקלות שציינת ביחד הן אפילו לא 10% ממה שמגיע למעבדות, ככה שהן בהחלט לא תקלות נפוצות. וליצרנים למעשה יש מעט מאוד יד בכל הנוגע להגעת המכשירים למעבדות, האמינות של המכונות הקטנות האלו יוצאת מהכלל.

זה שהם רגישים לשברים- אין מה לעשות. מאז ומתמיד טענתי שסאמסונג צודקים לגמרי במבנה הפלסטיק סופג הזעזועים והקל שלהם על פני זכוכית "יוקרתית", אבל השוק רוצה "יוקרתי" אז השוק יקבל מכשירים שבירים. זה בנוגע לגוף.

בנוגע למסך- הדרישה היא למכשירים דקיקים ביותר כיום ככה שגם עדשת המסך דקיקה מאין כמוה. ההמצאה הזו שנקראת גורילה גלאס (זו לא זכוכית- אלא סוג של פולימר דומה לפוליקרבונט) מדהימה, ובפעם הראשונה שפרקתי מכשיר מודרני וראיתי עד כמה עדשת המסך דקה בפועל התפלצתי. אם מישהו היה מנסה לשים זכוכית באותו העובי כעדשת מסך, אני חותם לך שכל הפלה, ולא משנה אם על הצד/הגב/הפינה, הייתה נגמרת במסך שבור.

tl;dr- היצרנים עושים ברובם עבודה מצוינת ברוב המקרים, ומציעם אחריות יצרן ארוכה (שנתיים ברובם) על הפאשלות שלהם. רוב האשמה, ובעיקר בישראל, שוכנת עם המשתמשים.

פורסם

עד כמה שזכור לי, דווקא לנוט 2 יש סוג של גוף קירור. ולא זכור לי שהוא התחמם בצורה קיצונית גם כשהפעלתי אפליקציות כבדות ב35 מעלות חום, וגם לא כשהוא תקוע מתחת לשמשה באוטו עם וייז מופעל.

לדעתי פה סמסונג עשו עבודה מצויינת (כנראה גם בגלל שמדובר במכשיר גדול, שהכל בו פחות דחוס).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא מבין למה נפלו על המילה "מיקרו סכמה"?

"מיקרו סכמה" = микро схема (ברוסית) = microcircuit = מעגל חשמלי מיניאטורי.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

נפלו על המילה בגלל ההקשר.

יש איזשהו קשר בין "מעגל חשמלי מיניאטורי", לשקע טעינה, לתקלה בפועל?

לא, הוא השתמש במילה הזאת בתור סוג של "הקרבורטור נפל לך לתוך הרדיאטור ועשה לך סמטוכחה שלמה" כמו שאמר saay222 כדי לבלבל את הלקוחה ושלא תשאל יותר מדי שאלות על משהו שהיא לכאורה לא מבינה בו.

פורסם
מי שנותן את המכשיר שלו לתיקון ב"מעבדה" בתחנה מרכזית בת"א יכול באותה מידה לתת את הכסף לצדקה.

באחת מהן איש המכירות (זה עם החולצה הלבנה, אני חושב שזה אותו אחד עם הפלאט) נראה כאילו אתה יכול לדלג על שלב הכסף, ולשלם עם קריסטל מת'.

אגב, רק אני שמתי לב שלכולם יש את התירוץ של "אנחנו שולחים למעבדה חיצונית"?

פורסם
נפלו על המילה בגלל ההקשר.

יש איזשהו קשר בין "מעגל חשמלי מיניאטורי", לשקע טעינה, לתקלה בפועל?

לא, הוא השתמש במילה הזאת בתור סוג של "הקרבורטור נפל לך לתוך הרדיאטור ועשה לך סמטוכחה שלמה" כמו שאמר saay222 כדי לבלבל את הלקוחה ושלא תשאל יותר מדי שאלות על משהו שהיא לכאורה לא מבינה בו.

יש קשר, ברוב הטלפונים הניידים השקע של הטעינה יושב של ה - לוח הראשי של הטלפון או על לוח משני שמתחבר עם כבל פלקס (בארץ קוראים לו משום מה פלאט).

הנה דוגמא:

pv

ולכאן זאת ההתיחסות למיקרוסכמה.

לא שאני בא להגן על נותני השרות.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

• תוכן חדש...