Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

כבר תקופה שאני חושב ומנסה לחקור וללמוד את תחום ביצועי הרכב ושיפור התנהגות כביש בהקשר של ביצועים,

עולה שאלה שמציקה לי ואשמח לפתוח דיון עם חברי הפורום, להלן "שאלת המחקר":

האם רק רכבים שמוגדרים כרכב ספורט משיגים ביצועים ספורטיביים טובים או שעם שיפורים נכונים( ואני לא מתכוון לשיפורי מנוע)

ניתן להגיע ברכבים שאינם מוגדרים ספורטיביים ואין להם מגדשי טורבו לביצועים טובים לא פחות?

אקח את ההתלבטות שלי כדוגמא:

אני נוהג כרגע בפולו 1.4 ידנית שנת 2011(אחלה רכב אגב) וכמישהו שנכנס לתחום הנהיגה הספורטיבית מתלבט בין שני רכבים:

האחד, רנו קליאו החדשה 0.9 טורבו ידני שהאיכויות שלו ברורות: מגדש טורבו, מומנט בריא בסל"ד נמוך יחסית, הגה ספורט, שלדה

מתאימה, חתך וסוג צמיג וכו..(למרות שגם רכב זה אינו רכב "ספורט" בהגדרה היבשה)

ומצד שני, עומדת מולי הפיז'ו 208 החדשה עם מנוע 1.2 VTI ידני, שאין לו מגדש טורבו, אך יש לו הגה ספורטיבי, מושבים, שלדה

שבמבחני הרכב זכתה למחמאות רבות על אופיה הספורטיבי, וגם המומנט שלה (אמנם נמוך משל הקליאו- 12.4 מול 13.7 בקליאו)

מתקבל בסל"ד נמוך יחסית (2750סל"ד מול 2500 סל"ד בקליאו)

וכשאני בא לענות לעצמי אני מיד אומר באופן טבעי: ברור שהקליאו עדיפה מבחינת ביצועים (וגם יותר יקרה משמעותית)

אבל כשאני חושב על זה עוד קצת כשאני מביא בחשבון שגם ל208 יש הגה, שלדה, מושבים שהם בעלי אופי ספורטיבי

אני שואל את עצמי גם: האם בעזרת ביצוע שיפורים כגון חישוקי מגנזיום ובחירת צמיגים מתאימים, לצד ביצוע איזון גלגלים

שיבטיח מתן דגש על היגוי יתר ברכב, לצד שיפורים אפשריים נוספים שאינם נוגעים למנוע עצמו ולא יקרים כ"כ-

האם ניתן במקרה זה ובמקרים דומים, להגיע לביצועים לא פחות טובים ואף טובים יותר מול רכבים שכן מוגדשים, אך אינם

בקטגוריה של רכב ספורט? לצורך העניין כדוגמת ה208 מול הקליאו 0.9?

אשמח להתייחסויות בנושא מחברי הפורום המנוסים והפחות מנוסים:-) גם בהקשר של שני הרכבים הספציפיים האלה וגם

בהקשר הכללי..

תודה

פורסם

כל רכב אפשר להביא לרמת התנהגות טובה+ הכל עניין של השקעה בדברים הנכונים.

הדברים שמשפיעים ישירות זה מתלים וצמיגים, ולמשקיעים יותר אם קיים לאותו רכב - LSD (דיפרנציאל מוגבל החלקה)

כמובן שהשלדות לא אותו דבר וכל רכב יש לו את המרכב שלו ולכן אם תיקח רכב שבמקור לא יודע להתנהג והבסיס לא טוב ותשקיע בו, הוא לא יתנהג כמו רכב שבנוי לנסיעה ספורטיבית ותשקיע בו.

יש עוד משתנים כמו משקל וכו'. אני למשל ברכב הנוכחי שלי השקעתי מתלים צמיגים ו LSD כבר היה קיים, אבל ככה או ככה הפג'ו 106 ראלי שהייתה לי לפני התנהגה הרבה הרבה יותר טוב.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
כל רכב אפשר להביא לרמת התנהגות טובה+ הכל עניין של השקעה בדברים הנכונים.

הדברים שמשפיעים ישירות זה מתלים וצמיגים, ולמשקיעים יותר אם קיים לאותו רכב - LSD (דיפרנציאל מוגבל החלקה)

כמובן שהשלדות לא אותו דבר וכל רכב יש לו את המרכב שלו ולכן אם תיקח רכב שבמקור לא יודע להתנהג והבסיס לא טוב ותשקיע בו, הוא לא יתנהג כמו רכב שבנוי לנסיעה ספורטיבית ותשקיע בו.

יש עוד משתנים כמו משקל וכו'. אני למשל ברכב הנוכחי שלי השקעתי מתלים צמיגים ו LSD כבר היה קיים, אבל ככה או ככה הפג'ו 106 ראלי שהייתה לי לפני התנהגה הרבה הרבה יותר טוב.

תודה. יש מצב שאני יוצא חומוס קצת, אבל איך אני בודק אם יש LSD ברכב כלשהו?

ולעניין הקליאו 0.9 מול ה208 הידנית, ההבדל ביניהן משמעותי כל כך בהתנהגות הכביש והשלדה? כי כל מבחני הרכב שיבחו

את השלדה הטובה של ה208, אני מניח שגם ל0.9 יש שלדה טובה לא פחות, אבל אתם חושבים שבהפרש המחירים הגדול

ביניהן זה כזה משמעותי?

פורסם

עם כל הכבוד ל208 ולקליאו, בגירסאות המדוברות הן לא ספורטיביות בשום צורה!

לא משנה טורבו או אטמוספרי אלה רכבים חלשים מאוד [ולא, טורבו לא הופך רכב לספורטיבי] שלא מתיימרים להיות ספורטיביים.

במחיר של 208 או קליאו תוכל לקנות ספורטיבית משומשת שאיתה באמת תוכל להכנס לעולם הזה, 208 1.2 גם עם מתלים + LSD + חומוס צ'יפס סלט תהיה ספורטיבית כמו שעונדה עם אגזוז "לחץ" היא ספורטיבית.

בהצלחה!

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם
עם כל הכבוד ל208 ולקליאו, בגירסאות המדוברות הן לא ספורטיביות בשום צורה!

לא משנה טורבו או אטמוספרי אלה רכבים חלשים מאוד [ולא, טורבו לא הופך רכב לספורטיבי] שלא מתיימרים להיות ספורטיביים.

במחיר של 208 או קליאו תוכל לקנות ספורטיבית משומשת שאיתה באמת תוכל להכנס לעולם הזה, 208 1.2 גם עם מתלים + LSD + חומוס צ'יפס סלט תהיה ספורטיבית כמו שעונדה עם אגזוז "לחץ" היא ספורטיבית.

בהצלחה!

ברור שטורבו לא אף רכב בהכרח לספורטיבי מה חדש??

אשמח שתציע (ברצינות) רכבים שהם בטווח המחירים של ה208 או הקליאו שהם בעלי תיבה ידנית ויותר ספורטיביים...

אגב, אין לי מושג מה הניסיון והידע שלך לגבי רכבים עם אופי ספורטיבי ואני לא מזלזל, אבל אם תבדוק אז יש

יותר ממבחן רכב אחד שטוען ששני הרכבים הללו, אמנם לא ספורטיביים בהגדרה, אבל בהחלט בעלי התנהגות כביש

עם אופי ספורטיבי לא רע בכלל.

פורסם

רכבים ספורטיביים במחיר של קליאו/208:

אימפרזה WRX/STI.

מיאטה NB ויש מצב שגם NC תיכנס.

פולו GTI.

גולף GTI MK5

איביזה FR/CUPRA

קליאו ספורט דור 3

מגאן 225

להמשיך?

אני אשמח לקבל כתבה שמתייחסת ל208 1.2 או לקליאו 0.9 כאל רכב ספורטיבי, זה שאומרים שיש לרכב ניחוח ספורטיבי או הגה ספורטיבי לא הפוך אותו לכזה, לא סתם לל208 יש את גרסאת הGTI ולקליאו יש את גרסאת הRS.

חבל שתשרוף הרבה כסף לחינם.

בהצלחה!

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

• תוכן חדש...