Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה ברצוני להתייעץ חברי הפורום המלומדים שיודעים ובקיאין בנושא. לאחרונה חשבתי לרכוש רכב סלון או מנהלים+ איך שתקראו לזה הברירות שעלו בחכתי הן: סאאב 5-9, וולוו 850, אס 70, וולוו S80, אופל אומגה, רובר 600 לנצ'יה קאפה וקרייזלר 003אם כולן משנתונים עד שנת 2002- 7991 עד מחיר של עשרים אלף ש"ח. אני יודע יש הרבה שוני בין כל המכוניות הנזכרות לעיל אך המכנה המשותף שהן נוחות ונותנות ריגוש מסויים בנהיגה בהן בדגמי הטורבו, וגם אלו שאין בתפריט שלהן טורבו יש להן מנוע מספיק עוצמתי שיכול לתת בראש ואין סיכוי להתקע איתן בקסטל... הייתי רוצה לשמוע מבעלים לשעבר או עכשווים מה יש להם לומר על הרכבים האלה וגם פרט חשוב תחזוקה והוצאות נלוות שכרוכים בהחזקת רכב שכזה. תודה מראש לכל העונים.

פורסם

מצאת את המכוניות שהכי יקר להחזיק כמשומשת והכי זול לקנות, ולא בכדי.

תנסה במקום זה ניסאן מקסימה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תנסה אקורד 2002 הדגם המאובזר עם המנוע הגדול יותר. כמובן שחייב לבדוק מה מצבו הפרטני של כל רכב כי זה כבר 11- 14 שנה על הכביש

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

מה שאני הולך לומר זו לא נוסחה מדוייקת אלא קצת מתוך היכרות וניסיון אישי:

כל אחד מהרכבים שצויינו בהודעה הראשונה יעלו בסביבות 8 אל"ש תיקונים וטיפולים בשנה.

וזה בהנחה ונרכשו במצב סביר.

מכל הרשימה הנ"ל הייתי משאיר את ה s70 ואת ה300m. כל השאר הרפתקאה גדולה יותר.

Gn'f'R

פורסם

אכן אמרו קודמיי .. הדגמים שבחרת קשים מאוד לאחזקה .

אם בכל זאת אתה מתעקש על רכב סלון הייתי ממליץ בחום שתוסיף ברשימה את "ביואיק" .

רכב מעולה מכל הבחינות ויחסית לא יקר לאחזקה כמו הדגמים שרשמת מכיוון שיש מלאי יחסית גדול של חלפים ובעלי מקצוע שמטפלים בהם .

פורסם

מסכים אם מה שכבר אמרו לגבי יוקר האחזקה של רכבים שהזכרת + אי וודאות בעניין אמינות (המון אלקטרוניקה יקרה ומסובכת, מנוע גדול + גיר גדול = תיקון יקר).

לגבי ההונדה אקורד שהציעו למעלה, אין סיכוי למצוא במחיר הזה.

האמריקאיות דווקה יתאימו מאוד לדרישות שלך, אמינות, מרווחות, חזקות, זולות, חפש אולי שברולט אימפלה או ביואיק לה סייבר, אחלה של רכבים, לחבר יש אימפלה 2005 3.8L והוא נהנה ממנה כבר כשנתיים ללא תקלות, וכאשר יוצא לי לנסוע איתו, אני נהנה ממנה מכל הבחינות, זול, ענקי, חזק, מפנק, כל התוספות והאבזור שהיה לשנת 2005 להציע, ממליץ בחום על האימפלה.

פורסם

ראשית, תודה רבה לכל העונים,

יש לי כמה הערות א. ההבדל בין מכונית סלון אירופאית למקבילתה האמריקאית(למרות שבארץ המקור הן כלל לא מוגדרות בתור מכוניות סלון, אלה משפחתיות גדולות בסה"כ) רב עד למאוד. אני בעיקר מחפש נוחות וביצועים ואת שני אלו אפשר למצוא באירופאית או אפילו ביפנית כמו מאזדה קסדוס למשל, אך באמריקאית דוגמת ביאויק קשה למצוא שילוב כזה, גודל-כן ונוחות לאו דווקא, המנועים עתירי הסמ"ק ונטולי קידמה גם זוללים דלק בלי הצדקה.

ישנן יוצאות מן הכלל ונקטתי אחת מהן והיא הקרייזלר M300 יחסית לאמריקאית היא שווקה גם באירוקה ונבנתה כך שגם שם יעריכו אותה, יש לה ביצועים נוחות ומראה ועיצוב יוצא מן הכלל אשמח לשמוע פרטים מיודעי דבר.

משא"כ ציפיתי לקבל יותר תגובות על יתר הרשימה וכמה מהן בפרט, כמו האופל אומגה או ה850T5 או הS70\80.

המשך יום נעים לכולם.

פורסם

אם כבר וולו אז S70 T5 ולא 850. בעבר הרחוק הייתה בבעלותנו אחת כזאת ונהנו ממנה מאוד. אגב גם היא צורכת דלק לא קטנה.

אני מניח שאתה מודע לעלויות האחזקה כן?

אני באופן אישי מכיר מישהו שמחזיק קרייזלר M300 שהוא קנה ב-12K (שנת 99 או 00 נדמה לי)

עד כה לא ידוע לי על תקלות משמעותיות שהיו לו...

אני הייתי הולך על הקרייזלר אבל מחפש אחת יחסית שמורה ומתמקח חזק על המחיר שיישאר כסף לתיקונים ולהוצאות שיבואו (אמרתי יחסית כי בכל זאת מדובר ברכב שנמצא מעל ל-10 שנים על הכביש)

בהצלחה

פורסם

תקרא קצת, מקווה שאתה לא מכניס את עצמך לבור שלא יהיה לך מושג איך לצאת ממנו.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=499710&highlight=%D7%A7%D7%90%D7%A4%D7%94

תיקח בחשבון שהכול יותר יקר במכוניות כאלה ובסכומים משמעותיים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

החזקתי במשך 3-4 שנים אומגה שנת 97 (נמכרה לפני כ 6 שנים)

הרכב סבל מבעיות התחממות, השקעתי בו בתקופה כ20 אש"ח בתיקונים בלבד, נרכש בכ40 אש"ח ונמכר ב20 אש"ח.

שורה תחתונה... אני לא מצטער על הרכישה בכלל...

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם
החזקתי במשך 3-4 שנים אומגה שנת 97 (נמכרה לפני כ 6 שנים)

הרכב סבל מבעיות התחממות, השקעתי בו בתקופה כ20 אש"ח בתיקונים בלבד, נרכש בכ40 אש"ח ונמכר ב20 אש"ח.

שורה תחתונה... אני לא מצטער על הרכישה בכלל...

אם אני מבין נכון אתה סיימת בציניות ובפועל אתה כן מתחרט על הרכישה.

20,000 ש"ח ב 4 שנים על תיקונם של רכב סלון בן 10 לא נשמע לי כ"כ גבוה, בטח בהתחשב בציפיות להוצאות לא צנועות.

גם ירידת ערך של 20,000 ש"ח לא נראה לי מאוד חריג. אולי רק קצת ובכל מקרה תלוי במחיר הקניה שאולי היה יקר מדי מלכתחילה

זה בהנחה מסויימת שהרכב היה מהנה לנהיגה ונתן את הדברים החיוביים שציפית ממנו.

כמובן שאם היה מדובר בסתם משפחתית סטנדרטית אז מדובר בנפילה לא קטנה. אבל למכונית סלון זה אולי יותר סביר.... או שאני לא בעניינים.

גולש רוח, אנא הער את עיני.

אני שואל מתוך בורות וסקרנות (אף פעם לא שקלתי לרכוש רכב כזה).

פורסם
ראשית, תודה רבה לכל העונים,

יש לי כמה הערות א. ההבדל בין מכונית סלון אירופאית למקבילתה האמריקאית(למרות שבארץ המקור הן כלל לא מוגדרות בתור מכוניות סלון, אלה משפחתיות גדולות בסה"כ) רב עד למאוד. אני בעיקר מחפש נוחות וביצועים ואת שני אלו אפשר למצוא באירופאית או אפילו ביפנית כמו מאזדה קסדוס למשל, אך באמריקאית דוגמת ביאויק קשה למצוא שילוב כזה, גודל-כן ונוחות לאו דווקא, המנועים עתירי הסמ"ק ונטולי קידמה גם זוללים דלק בלי הצדקה.

ישנן יוצאות מן הכלל ונקטתי אחת מהן והיא הקרייזלר M300 יחסית לאמריקאית היא שווקה גם באירוקה ונבנתה כך שגם שם יעריכו אותה, יש לה ביצועים נוחות ומראה ועיצוב יוצא מן הכלל אשמח לשמוע פרטים מיודעי דבר.

משא"כ ציפיתי לקבל יותר תגובות על יתר הרשימה וכמה מהן בפרט, כמו האופל אומגה או ה850T5 או הS70\80.

המשך יום נעים לכולם.

מניסיון אישי, קצת יותר מ- 3 שנים עם s80, (לא-טורבו) 2.4, 2003, כ- 124-5Kקמ.

נוח לנהיגה ולנסיעה ברמה של צרפתית (והיו לי 5 כאלו בעברי).

אמנם לא נוהג 'לתת בראש', אך יודע שמהיר/זריז יותר בכל ההיבטים (פתיחה/עקיפה) מהפוקוס החדשה שיש לנו כרכב שני.

מקיף- כ- 1700שח. (צד ג כ- 750שח)

חובה- כ- 1300שח.

טסט- כ- 1500שח.

טיפולים/תיקונים/אחזקה- ממוצע שנתי כ- 2500שח (יחסית יש לי נסועה נמוכה

צריכת-דלק, הנסועה שלי כ- 95% (ואף יותר עירונית)..כ- 8.5-9קמ/ליטר. ב- 2-3 נסיעות שאנו נוהגים לעשות לעין-גדי, הצריכה

בסביבות ה- 13.5, ב- cruise-control כל הדרך על 105-110, כביש 6 ו- 1.

פורסם

מה דעתך על S60?

יש פה בחור שהכינוי שלו זה maphisto וניראה לי שהרכב שמור מאוד

אין לי שום קשר למוכר

המשך ערב טוב,

זיו

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

• תוכן חדש...