Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ספר הרכב שלי מאשר שימוש בשמנים דקים- 5W20, 0W20.

הרכב עבר עד עכשיו 69300 ק"מ, והשמן שנמצא כרגע ברכב הוא של royal purple בצמיגות 5W20, והוא עבר 6000 ק"מ.

השמן מוחלף כל 10K ק"מ/חצי שנה (מוקדם מביניהם).

אחרי שעברתי להשתמש בצמיגות הנ"ל, צריכת הדלק הממוצעת השתפרה בכמה אחוזים, נורית לחץ השמן נכבית מיד עם הנעת הרכב (גם בהנעה בימים הקרים שעברו עלינו) והמנוע לא מתקתק בהנעות הבוקר (למי שמכיר את התקתוקים של מנגנון ה dual vvt-i), ולרכב לוקח פחות זמן להגיע לטמפ' עבודה. כשהייתי משתמש בשמן 10W30, הרכב לא היה אוכל שמן אך הוא היה מגיב לאט והמנוע היה מרעיש יותר באופן כללי.

במהלך הקילומטרז' הנ"ל ביצעתי מעקב שוטף-לפני יומיים מדיד השמן הגיע עד לחצי (המדידה בוצעה על משטח ישר כשהרכב עמד כמה שעות). הוספתי 250 מ"ל מבקבוק שנשאר לי. כרגע המדיד עומד על 3/4 אחרי ההוספה. לא רשום בספר הרכב טווח כלשהו של צריכה נורמלית. כמות השמן שנכנסת ברכב (כולל הפילטר) היא בערך 3.4 ליטר.

בבדיקה שלי לא ראיתי טפטופי שמן מתחת לרכב אך לא בדקתי האם הפילטר מחוזק כמו שצריך (למרות שזה לא סביר).

בספר הרכב מותר גם להשתמש ב5W30 אך רשום שמומלץ להחליף אותה בטיפול הבא לצמיגות 0W20. גם צמיגות של 10W30 מותרת (ומשתמשים בה וב 15W40 במוסכים המורשים).

האם אכילת השמן הזו עושה נזק לטווח ארוך למנוע (במיוחד מבחינת מנגנון vvt-i/מחזירי שמן), והאם שווה להמשיך ולהישאר בצמיגות הזו או לעלות ל5W30?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה לא יכול לבדוק את צריכת השמן בצורה מדוייקת כלומר בתחום של פלוס/מינוס 100 מ"ל או 200 מ"ל אלא אם אתה מקפיד לבדוק את הרכב באותו מישור ובאותה טמפ' חיצונית (טמפ' השמן) וגם אז תהייה סטיה מסויימת גם אם צריכת השמן הייתה אפסית.

מדברייך אני מבין שצריכת השמן היא בסביבות 250 מ"ל ל-10K. צריכת השמן תקינה לחלוטיין ושום נזק לא ייגרםךאף מכלול ברכב.

בדרך כלל ייצרני הרכב לא נוהגים לפרסם מהי צריכת השמן של המנוע אלא את הצריכה המקסימלית ל-1000 קילומטר שהיא כ-1ליטר.

איזה כייף לי :)

פורסם

לפי הנתונים ש מתן מסר -

הוספת 250CC העלתה את הסימן על המדיד ל 3/4 - עדיין חסר כ 150-200CC

המדיד מסמן בד"כ בין המינימום למקסימום מחסור כ 750-1000CC .

זה מחסור של כ 400CC ל 6,000 ק"מ .

ולאורך זמן הטיפול השנתי כ 12-15,000 ק"מ כ 1 ליטר , 1000CC .

אם זו נזילה שלא תגדל - זו בערך ההערכה.

אם זו צריכת שמן - היא תגדל מהר יותר , כי עקב בעיה השמן מתאדה ומאבד את הרכבו הכימי .

בדוק שמן בבוקר על משטח ישר בימים הקרובים .

התחל מבדיקה אם יש נזילות , עיתון מתחת למנוע - בדוק את מצב הנשם ,סימני בוצה ואדים לסרעפת היניקה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
תודה על התשובה מרק10, חצי מדיד במהלך של 6K ק"מ נראה לי מוגזם, כשבשימוש בשמן 10W30 הרכב לא היה אוכל בכלל.

בצע בדיקה נוספת של מפלס שמן המנוע.

אל תמהר להסיק מסקנות חפזות לאחר 6K. אני מציע לך לבדוק את הנושא בעוד ב-10K.

פורסם
לפי הנתונים ש מתן מסר -

הוספת 250CC העלתה את הסימן על המדיד ל 3/4 - עדיין חסר כ 150-200CC

המדיד מסמן בד"כ בין המינימום למקסימום מחסור כ 750-1000CC .

זה מחסור של כ 400CC ל 6,000 ק"מ .

ולאורך זמן הטיפול השנתי כ 12-15,000 ק"מ כ 1 ליטר , 1000CC .

אם זו נזילה שלא תגדל - זו בערך ההערכה.

אם זו צריכת שמן - היא תגדל מהר יותר , כי עקב בעיה השמן מתאדה ומאבד את הרכבו הכימי .

בדוק שמן בבוקר על משטח ישר בימים הקרובים .

התחל מבדיקה אם יש נזילות , עיתון מתחת למנוע - בדוק את מצב הנשם ,סימני בוצה ואדים לסרעפת היניקה .

אייל .

בגלל מבנה אגן השמן שאינו בעל צורה גיאומטרית פשוטה (ריבוע/מלבן) אני כלל לא בטוח שהשינוי במפלס שמן המנוע במדיד הוא לינארי.

לדוגמא

שינוי של 1 סנטימטר במדיד שווה ל-1 ליטר שמן מנוע ושינוי של 0.5 סנטימטר שווה ל-0.5 ליטר.

פורסם

מהניסיון שלי של כמה וכמה דגמים מצב המפלס במדיד השמן וכמה שמן מוסיפים כדי לקבל מפלס במקסימום הוא דיי ליניארי אבל בכל מקרה מסיקים מסקנה כמה שמן חסר ומה התצרוכת לפי הכמות שהוספה עד לקבל מידה של מקסימום ולא עושים הערכות רק לפי הכמות החסרה

פורסם

לעומת איזה מנוע המירווחים במנוע אצלך קטנים מאוד ? כמה קטנים ?

בטיפול הבא נסה לעבור לשמן בצמיגות של 5W30.

פורסם

מהנתון של קוטר הקדח ומהלך הבוכנה לא ניתן להסיק שום דבר לגבי המירווחים אלא רק את נפח המנוע.

הייצרן דואג להפחית פליטת המזהמים על-ידי הורדת צריכת הדלק לכן הוא ממליץ על שמן 0W20 או 5W20 אשר לטעמי אינם הבחירה האידאלית לרכבך.

פורסם

אכן נתון קוטר ומהלך בוכנה לא מעיד דבר על טולרנסים כלשהם. לצורך העניין יכול להיות מנוע משנות ה-30 עם אותם נתונים כמו שלך.

כנראה שמה שהשתנה זה לא טולרנסים במנוע אלא איכות השמנים הסינתטיים שגם בדירוג צמיגות נמוך מאוד יכולים לעבוד כשהטמפ' בחוץ 30 ו-40 מעלות.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

לפי דעתי האישית והבלתי מחייבת:

לא מבין בשביל מה להיכנס לסרטים האלה עם הצמיגות הזאת של ה 20...בשביל מה אתה צריך כזה שמן ביאריס?! אתה מחפש לעשות נזקים ולשגע את המנוע של הרכב שלך עם כל מיני צמיגויות שאין להם כל הגיון בארץ שלנו. שים סינטטי מלא רגיל מחברה מוכרת.

רוצה להחמיר תחליף כל חצי שנה.

איזה חפירות / טויוטה יאריס... רוצה לשים יותר דק תשים כזה שמן וסגור עניין:

https://www.google.co.il/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&docid=bBooz3tTXqNgJM&tbnid=89itQmhVb-JYLM:&ved=0CAIQjBw&url=https%3A%2F%2Fwww.denniskirk.com%2Fdk%2Fproduct_images%2F36%2F1200pix%2F36010275.jpg&ei=q1CxUublDMqVtQba-ICQDA&psig=AFQjCNEGoaa0WvtufvkIUPXw-FwECkC51w&ust=1387438625061993

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
גרשון-ספר הרכב מאשר לי להשתמש בשמנים האלה על פני כל טווח הטמפ' הקיים, וגם כי המרווחים במנוע מאוד קטנים.

זו תופעה ידועה עם השמנים האלו הם לא מתאימים לתנאי אקלים שלנו בשילוב אם אופי נסיעה מסויים

תחזוק לצמיגות הקודמת שלך בהקדם או לצמיגות 5W30 ותעקוב שוב אחר תצרוכת השמן

אגב תצרוכת שמן חריגה הורסת את הממיר קטליטי וגורמים להתפסות של הרינגים ואז אתה בדרך לחצי אוברול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...