Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במידה ואין הנעה כפולה, אז קידמית היא נוחה וקלה יותר (הכל יחסי...) לתפעול בשלג.

מניסיון, הנעה אחורית (עם צמיגי שלג) - זה כיף. עד גבול מסויים, בו זה עובר להיות מאתגר וטיפשי.

(וזה המקום ל"הודות" לב.מ.וו על מערכת ה-XDRIVE הטיפשית שלה, הלא באמת מצליחה להיות יעילה בשלג / קרח האירופאי, גם עם הצמיגים המתאימים. אז נכון, זאת לא מערכת הנעה כפולה "אמיתית" אלא 40:60 ותחת החלקה, אבל נו באמת... גרמנים!)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לא מצליח להבין למה אנשים החליטו לנהוג בשלג עם רכב הנעה רגילה. מעבר לסיכון הבטיחותי זה גם לא אפשרי. לא יכלו להישאר בבית עד שהסערה תחלוף?

כי יש אנשים שניתקעו והיו בדרך הביתה ויש אנשים שהיו בדרך למקום אחר כמוני לדוגמה.

ויש אנשים שיצאו לרחובות כדי לצבור נקודות experience לכישורי הנהיגה שלהם. אם לא תנסה לא תדע.

לא רואה בזה שום בעיה.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

הבנתי ששרשראות בצמיגים דופק את הצמיג, ואחרי זה אני צריך לזרוק אותו לפח זה נכון? אם כן מה ניתן לעשות בהנעה קידמית בשביל לנסוע בשלג?

צמיגים מסויימים?

להוריד לחץ?

מה עוד?

בסופו של יום כולם זורקים ז#ן על כולם בכביש. רק שהז#ן של האוטובוס גדול יותר.
פורסם
כי יש אנשים שניתקעו והיו בדרך הביתה ויש אנשים שהיו בדרך למקום אחר כמוני לדוגמה.

ויש אנשים שיצאו לרחובות כדי לצבור נקודות experience לכישורי הנהיגה שלהם. אם לא תנסה לא תדע.

לא רואה בזה שום בעיה.

הם לא היו צריכים לצאת באותו יום מלכתחילה.

אני מניח שאותם אנשים לא היו רוצים לדפוק לעצמם את האוטו בגלל שהוא יחליק בלי יכולת לעצור אותו, או להיתקע באמצע הדרך.

פורסם
אני דווקא חושב שעם הנעה אחורית תתקבל אחיזה טובה יותר מכוון שכשהרכב יוצא מהמקום האף מורם ואז המשקל עובר לאחורה.

אם הצלחת להאיץ כל כך חזק שרוב המשקל יעבור אחורה ברכב עם מנוע קדמי בשלג, כנראה שהיה לך אחיזה מצויינת מלכתחילה...

פורסם

קרה לי עכשיו מקרה קצת מלחיץ, שהייתי בסוג של עליה, עכשיו, בדרך הביתה, והכביש היה כנראה מכוסה קרח בחלקו מהקור ומהברד שיורד. התנועה התקדמה בקצב של כ-40-50 קמ''ש. מלפניי איזה בחור עם מרצדס שבר הגה שמאלה ושוב ימינה. לא הבנתי למה, ואז, שהתקדמתי, הבנתי שעליתי על קרח וקצת איבדתי שליטה. הרכב התחיל לסטות, בלמתי (כמובן בלי הרבה השפעה בגלל הקרח) ושוב נתתי גז, עד כדי פרפור, שכנראה הסיט את הצטברות הקרח על הכביש או משהו, ונמנעתי ברגע האחרון ממפגש עם רכבים חונים בימין הכביש. תהיו זהירים חבר'ה. לפקוח 7 עיניים. זה יכול לקרות לכל אחד, וההצטברויות קרח האלה על הכביש נמצאות בכמעט כל איזור בארץ כרגע. אם אין שלג אז יש קרח...

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
הבנתי ששרשראות בצמיגים דופק את הצמיג, ואחרי זה אני צריך לזרוק אותו לפח זה נכון? אם כן מה ניתן לעשות בהנעה קידמית בשביל לנסוע בשלג?

צמיגים מסויימים?

להוריד לחץ?

מה עוד?

לא יודע לגבי שרשראות אבל יש שני סוגים עיקריים של צמיגי חורף:

1. בלי ניטים

2. עם ניטים

אתה לא באמת זקוק לאף אחד מהם ביום וחצי שלג בשנה שיש בארץ, אלא רק אם אתה גר בסביבת החרמון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הנעה קדמית בשלג מול כפולה מול צמיגי חורף.

כדאי להדגיש שהבדיקה הזאת בוצעה בעלייה. אם הייתה מבוצעת במישור, ההבדלים היו הרבה פחות גדולים (אם כי עדיין, כמובן, משמעותית לטובת צמיג החורף).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רגע אז מה הדין לגבי צמיגים שמוגדרים ALL SEASONS? למשל כמו הצמיג שהרכב שלי נועל? פירלי P7?.

יסתדר בשלג כמו צמיג חורף? מה ההגדרה לגבי הצמיגים לכל העונות?.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

מה שעדיף הוא לא לנסוע בכלל. כיון שבארץ נהגים ממעטים (ובצדק) להצטייד בציוד המתאים לנסיעה בתנאי שלג וקרח (צמיגים מתאימים, שרשראות) ולכן נהיגה בתנאים כאלו, בכל כלי רכב, צריכה להיחשב כבלתי אפשרית. אפילו בגשם חזק מאוד לא הייתי יוצא לנהוג.

לגבי סוג ההנעה, מובן שעדיפה ההנעה הכפולה בתנאים כאלו. במידה ואין הנעה כפולה, הייתי לוקח הנעה קדמית על פני האחורית בכל יום. הרעיון בהנעה הקדמית הוא שבתמרונים פשוטים במישור, כל עוד הרגל לא עזבה את דוושת הדלק, המכונית תתנהג בצורה צפויה ולא תכנס להיגוי יתר אלא רק לתת-היגוי, או שאולי תסחרר קצת את הגלגלים במקום.

ולגבי צמיגים לסוגיהם: צמיגים רגילים או "All Season" הם הצמיגים הרגילים המומלצים לנהיגה בתנאי המזרח התיכון ומזרח אגן הים התיכון. ישנם צמיגים בעלי דירוג M&S או "בוץ ושלג" שלצערי נמכרים גם כן בארץ, אף על פי שביצועיהם בקיץ נמוכים יותר ושחיקתם גבוהה.

צמיגי חורף של ממש הם צמיגים בעלי סמל בצורת פתית שלג, ואין סיבה ממשית לרכוש כאלו בישראל, אם כי הם משפרים בצורה משמעותית את האחיזה בכביש קר (מתחת ל-7 מעלות) או מושלג. מקדם החיכוך יכול לזנק מ-0.2 ל-0.3-0.4. צמיגים לנסיעה בקרח הם שונים, ויש בהם כמות גדולה של מסמרים. שרשראות משמשות בנסיעה על קרח המכוסה בשכבה עבה של שלג.

השימוש בצמיגי חורף בכל הסוגים בקיץ - אינו מומלץ. השחיקה שהם סובלים מנסיעה בחום ועל דרך יבשה, וכן בשל החשיפה הישירה למזג האויר, היא גבוהה מאוד. בנוסף, הם גורמים להארכת מרחקי העצירה בשל המסת הגומי בזמן בלימה חזקה והקטנת מקדם החיכוך במצב זה. כמו כן, שימוש בצמיגי קרח או שרשראות מזיק לכביש עצמו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...