Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הלכתי לראות אתמול סוזוקי ליאנה 2005 glx דלתות5

הרכב נראה טוב עם נתונים סטנדרטים 145k יד 2

אלא ש...

הרכב עבר פקונג ראש לפני חודשיים - הבעלים אמר ששם לב שהמים מתמעטים כל שבוע ( ממש עכשיו הגיע ל אלף ק״מ אחרי הטיפול הראשון כדי שיעשה את הסתימה השנייה של הפקונג) בנוסף הוחלף רדיאטור מכיוון שהמוסכניק חשב שבעיית המים נובעת ממנו

השאלה היא האם זה נורמלי שרכב כזה יעשה טיפול פקונג אחרי 145k ?

האם טיפול פקונג יכול להעיד על כך שבעתיד אפגוש עוד בעיות?

והאם זה הגיוני שמוסכניק ״יתבלבל״ ויחליף רדיאטור ורק אז יעלה על כך שהבעיה בפקונג ?

וגם כמובן שאקח אותו לבדיקה האם צריך לבקש מהבודק לשים לב לבדיקות ספציפיות?

תודה רבה

פורסם

אני אישית לא אוהב לקנות מכוניות אחרי קטסטרופה.

מעטים הבעלים שמתקנים את הרכב כמו שצריך ואז מוכרים כי נמאס להם מהרכב.

הרבה יותר סביר שהוא מחנטרש משהו שהאוטו ימשיך לנסוע ויתפרק אצל הקונה המאושר. יש לו קבלה על התיקון?

לי זה נשמע שהרכב נסע על מי ברז ומערכת הקרור שלו תמשיך לקרוס כל פעם חלק אחר

אם אתה חושב שאתה בכל זאת רוצה את הרכב, בבדיקה תגיד להם שהאוטו אחרי פתיחת ראש ויבדקו את מה שצריך.

פורסם

לא הייתי ממליץ לגעת ברכב. אין שום סיבה בעולם שהרכב יעבור ראש מנוע בגיל שכזה ובקילומטראז שכזה אם הוא טופל כהלכה אך במיקרה זה כניראה שהרכב הוזנח.

פורסם
לא הייתי ממליץ לגעת ברכב. אין שום סיבה בעולם שהרכב יעבור ראש מנוע בגיל שכזה ובקילומטראז שכזה אם הוא טופל כהלכה אך במיקרה זה כניראה שהרכב הוזנח.

יש לי כמה הפתעות בשבילך :

עד לפני 3 שנים,דודתי שתחייה החזיקה בפיזו 307.

הרכב /היה מטופל במורשה כמו שעון שוייצרי משנה לשנה וכאשר הגיעי לטיפול 60,000,גילו נזילה מסביב לראש המנוע.

דודתי נאלצה בצער רב לשפץ ראש מנוע ועשתה זאת בידיעה שהיא עומדת מצד אחד לפני מכירת הרכב ומצד שני בידיעה ברורה,שאף אחד לא יקנה ממנה את הרכב במצבו AS IS.

אז נכון שהרכב היה בן 10,אבל טופל כמו שצריך,לא עבר הזנחה ובכל את עבר החלפת אטם ראש.

מה אני מנסה לומר ? החלפת אטם ראש נעשית לאו דווקא בגלל הזנחה.

רוצה דוגמא נוספת ? בלאנטיס לשעבר של אבי שיחה,התפוצץ הרדיאטור (מחלה של הרכבים הללו),שעון החום עלה עד למעלה ובנס המנוע ניצל. עניין של מזל.

מצד שני,סוזוקי בלנו שהיתה ברשותו לפני כן,טופלה בחברה והיתה שמורה נזקקה לשיפוץ ראש מנוע אחרי 85,000 ולאחר מכן להחלפת מנוע.

(מה לעשות מנועי האלומיניום שלהם לא היו סיפור הצלחה).

אם בסוזוקי הזו יש מנוע אלומיניום בדומה לךבלנו קל מאוד להסביר את הבעיות שיש.

לפחות לדעתי,אם הרכב עבר ראש מנוע במוסך מורשה משרד התחבורה/יבואן,לא חושב שצריכה להיות בעיה והרכב אמור לנסוע כמו שצריך לפני הטיפול.

ראש מנוע זה ממש לא סוף העולם,יש דברים גרועים מכך כמו רכב,שעבר תאונת שילדה/מורכב ומחובר מכמה רכבים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בכמה ק״מ בערך רכב אמור לעבור פקונג ראש ( אם בכלל זה משהו שחייב לעבור אותו כגון רצועת טיימינג)

אני מדבר ספציפית על סוזוקי ליאנה

במידה ואחפש ליאנה אחרת

האם יש דברים בעייתיים האופייניים לרכב הזה, משהו שצריך לבדוק/ לשאול

ובכלל כרגע המחירון שלה הוא 30000 לשנת 2005

האם במחיר כזה אפשר למצוא משהו יותר טוב?

פורסם

נשמע כמו רכב שהוזנח ועכשיו מנסה להמעיט עלויות -

לתקן בצורה חאפרית ו״להעיף״ את האוטו.

כמובן ששום דבר לא בטוח, אך כך זה נשמע.

סביר להניח שאני במקומך הייתי בודק טוב טוב וכניראה בכלל מדלג לרכב הבא.

פורסם

לפותח השרשור: כתבו לך למעלה לגבי פיג'ו 307 שאכן הענין יכול להיות מתוקן בצורה טובה.

אבל מה? מכיוון שיש כל כך הרבה מכוניות בשוק, השוק הוא למעשה של קונים.

במצב כזה, מדוע לך לקחת סיכון?

כדאי לך למצוא רכב תקין שלא עבר תיקון פקונג ראש.

תיקון פקונג ראש נובע בד"כ לאחר התחממות המנוע.

כדאי לא להכניס ראש בריא למיטה חולה,

המלצתי: מצא לך רכב אחר, שלא עבר תיקון מסוג זה.

בהצלחה

פורסם

( ממש עכשיו הגיע ל אלף ק״מ אחרי הטיפול הראשון כדי שיעשה את הסתימה השנייה של הפקונג)

זה נשמע מאד חשוד. אין שום דבר שצריך לעשות אחרי 1000 קילומטר, אם התיקון נעשה היטב.

לי זה נשמע שתיקנו לא טוב, ועכשיו מנסים להפיל עליך את הבעיה.

דני

פורסם

השאלה היא האם המנוע עבר טראומה של התחממות.

יש דגמי מנועים (מישהו אמר PSI) בהם יש דליפת שמן מאטם הראש במיקום קבוע ולכן מבצעים החלפה יזומה של אטם הראש, לפני שמגיעים לפריצה של מים לשמן או לחלל הצילינדר.

אם פריצת אטם הראש גרמה להתחממות, ייתכן שנוצר עוות שיגרום שוב לדליפה מאטם הראש.

אם מילוי ויישור המשטח לא בוצעה היטב, הבעייה עלולה לחזור. לכן חשוב לברר מי ביצע את התיקון ומה תוקף האחריות, זאת במידה ותחליט לרכוש את הרכב. כמו שנאמר, זה שוק של קונים ואפשר גם להמשיך הלאה.

לא עושים "סתימה שניה של הפקונג" אחרי 1000 קמ'. אולי הכוונה היא להידוק ברגים?

פורסם

יש דגמי מנועים (מישהו אמר PSI) בהם יש דליפת שמן מאטם הראש במיקום קבוע ולכן מבצעים החלפה יזומה של אטם הראש, לפני שמגיעים לפריצה של מים לשמן או לחלל הצילינדר.

גם במיצובישי יש את הבעיה הזו (מנוע 4G92, סופר לנסר וכדומה).

לא עושים "סתימה שניה של הפקונג" אחרי 1000 קמ'. אולי הכוונה היא להידוק ברגים?

גם זה לא קיים כבר מזמן, בטח שלא במכוניות מהאלף הנוכחי.

אני חוזר ואומר: נשמע לי חשוד.

דני

פורסם

אכן הכוונה הייתה לחיזוק ברגים !

דרך אגב לא נאמר לי שהחום מנוע עלה וזה מה שגרם לעשות פקונג

אלא הוא שם לב כשהוא בודק מים מדי שבוע שהוא צריך להוסיף כל שבוע חצי כוס (מה שבדרך כלל לא היה)

ולכן עשה בדיקה שהעלתה חשד לרדיאטור ובהמשך לפקונג

שאלתי אוטו האם הוא שם לב באותה תקופה שעלה חום מנוע והוא אמר שלא

פורסם

אכן הכוונה הייתה לחיזוק ברגים !

במנוע זה לא צריך (כלומר: אסור) לחזק את הברגים. מי עשה את העבודה, ולא יודע את זה?

ולכן עשה בדיקה שהעלתה חשד לרדיאטור ובהמשך לפקונג

בסדר, חשד. אבל אחרי שפותחים את הראש יודעים בודאות. אז היתה בעיה או לא?

נראה לי שטיפל ברכב מישהו שלא יודע מה הוא עושה. אם אתה מחפש רכב לנסיעה ולא בתור פרוייקט שיפוץ, אני מציע לך לוותר על הרכב הזה.

דני

פורסם

זה לא אותו מנוע כמו באלנו.

אין שום סיבה שרכב יעבור דברים כאלה במד נסועה כזה תוסיף על זה איבוד מים ותקבל אחזקה לקויה של הרכב.

מצד שני יש רכבים שיוצאים עם תקלות מהמפעל או שהם מתגלות במהלך השנים הראשונות בדרך כלל. הרכב נמצא קרוב ל10 שנים על הכביש תקלה כזאת במידה והייתה צצה בשנים בראשונות שלו על הכביש או בקילומטרז' נמוך יותר הייתה מתקבלת בהרבה פחות חשד מאשר עכשיו.

פורסם
שלום לכולם

הלכתי לראות אתמול סוזוקי ליאנה 2005 glx דלתות5

הרכב נראה טוב עם נתונים סטנדרטים 145k יד 2

אלא ש...

הרכב עבר פקונג ראש לפני חודשיים - הבעלים אמר ששם לב שהמים מתמעטים כל שבוע ( ממש עכשיו הגיע ל אלף ק״מ אחרי הטיפול הראשון כדי שיעשה את הסתימה השנייה של הפקונג) בנוסף הוחלף רדיאטור מכיוון שהמוסכניק חשב שבעיית המים נובעת ממנו

השאלה היא האם זה נורמלי שרכב כזה יעשה טיפול פקונג אחרי 145k ?

האם טיפול פקונג יכול להעיד על כך שבעתיד אפגוש עוד בעיות?

והאם זה הגיוני שמוסכניק ״יתבלבל״ ויחליף רדיאטור ורק אז יעלה על כך שהבעיה בפקונג ?

וגם כמובן שאקח אותו לבדיקה האם צריך לבקש מהבודק לשים לב לבדיקות ספציפיות?

תודה רבה

שלום.

ההמלצה החמה שלי (אם הייתי יכול להגיד, הייתי אומר גם: "הוראה לביצוע"), אל תיגע ברכב.

ועכשיו לפירוט:

ברכב הזה "אי-אפשר" לעשות ראש. זה עבודה קשה, לא הגיונית ו95% שהראש לא תופס.

ואני אומר את זה מנסיון, וממקרה של חבר שהוא בעל מוסך בעצמו, הוא נאלץ לעשות (למישהו ממשפחתו) ראש ברכב כזה.

הוא מכיר את העבודה ואת הסיכויים.הוא ניסה לצאת ולהתנער מהעבודה הזאת ללא הצלחה. הוא ניסה גם להעביר את העבודה למוסך ומוסכים אחרים ואף אחד לא רצה לגעת (אפילו הבני-דודים) אלא, בסכום ששווה למנוע מפירוק עם העבודה. וזה בעצם מה שהרוב עושים במצב הזה, במקום לעשות ראש, מביאים מנוע מפירוק או יבוא.

סתם בדרך אגב, בסוף הוא לקח את העבודה והסתבך, אבל לבסוף הראש הצליח ותפס.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

המלצה חמה אל תיגע ברכב , אתה מכניס ראש בריא למיטה חולה .

יש הרבה רכבים במחיר של 30000 ש"ח שטובים הרבה יותר מהסוזוקי שתמיד הייתה נחותה מכל השאר .

תבדוק את האופציות הבאות:

1. ניסן אלמרה פרפקט 2005-2006

2. סובארו אימפרזה ניו אייג' 2005-2007

3. טיוטה קורולה 2004-2005

רכבים מעולים בכמה רמות מעל הסוזוקי , אל תקנה את הרכב הזה אתה עלול למצוא עצמך נכנס למוסך כל שני וחמישי .

• תוכן חדש...