Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פשוט עצוב לראות איך אוקראינה, או יותר נכון הנשיא המאפיונר שלה, במקום לחשוב לטווח הארוך ולכוון את פניה לשותפות באיחוד האירופאי, גוררת את עצמה בחזרה לגיהנום הרוסי. אפשר לראות את ההבדל העצום בינם לבין מדינות שהתנערו ישר מרוסיה עם התפרקות ברית המועצות, והלכו לכיוון המערב, למשל ליטא.

כתבה מעניינת בנושא ב"אקונומיסט"

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. מותר לפנות ימינה באדום, מה שאומר שלפעמים בכיוון שלך יש ירוק ברמזור, אבל עדיין איזה טאמבל ייכנס מימין ישר לתוך הנתיב שלך.

יש תמרור עם חץ ירוק ימינה ברוב הצמתים - גם כאשר יש אדום, הפנייה ימינה מותרת (כמו בארה"ב).

לגבי השאר, אין טעם להגיב כי בעיני תייר הרבה מאוד נראה שונה.

Veni Vidi Vici

פורסם
פשוט עצוב לראות איך אוקראינה, או יותר נכון הנשיא המאפיונר שלה, במקום לחשוב לטווח הארוך ולכוון את פניה לשותפות באיחוד האירופאי, גוררת את עצמה בחזרה לגיהנום הרוסי. אפשר לראות את ההבדל העצום בינם לבין מדינות שהתנערו ישר מרוסיה עם התפרקות ברית המועצות, והלכו לכיוון המערב, למשל ליטא.

כתבה מעניינת בנושא ב"אקונומיסט"

זאת ראייה מאד פשטנית ואמריקאית של המצב - מדינת עולם שלישי מסכנה, האיחוד האירופי הנאור מנסה לעזור לה להשתקם בעוד הרוסים הרשעים גוררים אותה חזרה... במציאות העניינים עובדים קצת אחרת. האיחוד האירופי הוא לא ארגון צדקה וגם הוא רחוק מלשגשג. בטווח הארוך הקונספט לא לגמרי הוכיח את עצמו וכיום באותו קצב שמדינות קטנות רוצות להצטרף, מדינות גדולות שוקלות לצאת מהקומונה הכושלת הזאת ולהפסיק לסחוב על גבן את הבטלנים והפזרנים מהצד השני של היבשת שרק מעמיקים את הבור הכלכלי. בינתיים באוקראינה עצמה השחיתות אמנם חוגגת, אבל מצד שני הפיתוח ממשיך לאיטו ולא חסרים גם פקידי ממשל שעם כל המדיניות הקלוקלת שלהם מצליחים לעשות למען האזרחים - לשקם שכונות, לבנות כבישים, להעביר חוקים חדשים ומקלים וכיו"ב. הבעיה היא שכרגיל, אלה נשארים בצל והכותרות הולכות אל הסנסציה, אל הכסף הגדול, אל השחיתות ואל המאבקים הפוליטיים.

אין מה להשוות את המדינות הבלטיות לאוקראינה, זה סיפור שונה בתכלית וכך היה גם בתקופת ברית המועצות. הגישה שונה, המנטליות שונה, המשאבים שונים וכל ההתנהלות היא הרבה יותר אירופאית מלכתחילה, לכן אין פלא שהם התחברו מהר יותר לאיחוד.

לגבי השאר, אין טעם להגיב כי בעיני תייר הרבה מאוד נראה שונה.

זו דרך עדינה מאד להתבטא, כי כאן מדובר לא סתם בתייר אלא באחד אתנוצנטרי במיוחד. אני קורא את הדיווחים על אסטוניה שנכתבים בחצי בוז גלוי לאורך כל הדרך ותוהה מאיזו פסגת הר שווייצרית הגיע הכותב. אח"כ אני נזכר שהוא הגיע מישראל ומבין שיש לקחת את הדברים בפרופורציה ובערבון מוגבל.

פורסם

זו דרך עדינה מאד להתבטא, כי כאן מדובר לא סתם בתייר אלא באחד אתנוצנטרי במיוחד. אני קורא את הדיווחים על אסטוניה שנכתבים בחצי בוז גלוי לאורך כל הדרך ותוהה מאיזו פסגת הר שווייצרית הגיע הכותב. אח"כ אני נזכר שהוא הגיע מישראל ומבין שיש לקחת את הדברים בפרופורציה ובערבון מוגבל.

זו דרך אחת להסתכל על כך, והדרך השנייה היא שככול הנראה ישראל איננה מקום שכל כך גרוע לחיות בו, אפילו בהשוואה לאירופה או רחמנא ליצלן לברצלונה... :roll:

פורסם

אין מה להשוות את המדינות הבלטיות לאוקראינה, זה סיפור שונה בתכלית וכך היה גם בתקופת ברית המועצות. הגישה שונה, המנטליות שונה, המשאבים שונים וכל ההתנהלות היא הרבה יותר אירופאית מלכתחילה, לכן אין פלא שהם התחברו מהר יותר לאיחוד.

.

לפני ברית המועצות המצב היה הפוך...

האימפריה הרוסית היתה הרבה יותר מתקדמת ומפותחת מכול מדינה בעולם כולל ארה"ב.

פורסם
לפני ברית המועצות המצב היה הפוך...

מפותחת בתורים ללחם אולי.

אל תתבלבל בין יכולת צבאית ומדעית מפותחת לבין מדינה מפותחת.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
זו דרך אחת להסתכל על כך, והדרך השנייה היא שככול הנראה ישראל איננה מקום שכל כך גרוע לחיות בו, אפילו בהשוואה לאירופה או רחמנא ליצלן לברצלונה... :roll:

אם ברצלונה הייתה קנה המידה, אתה חושב שהייתי חוזר לארץ? יש בה טוב ויש בה רע בדיוק כמו בכל מקום. הפואנטה היא שמן הראוי לתת כבוד גם למקומות אחרים מלבד זה שגדלת בו, אפילו אם אתה לא מבין מדוע הדברים נראים כפי שהם נראים ולא משנה עד כמה עלובים או מגוחכים הם נראים לך.

מאדם אינטליגנטי כמוך הייתי מצפה להבנה קצת יותר טובה של מה שכתבתי, לא לתגובות בסגנון Ynet.

פורסם

את זה מאיפה הבאת?

לפני המהפיכה הקומוניסטית, בערך 20 אחוז מאזרחי רוסיה ידעו לקרוא, ושליש מהילדים שנולדו, מתו בשנה הראשונה לחייהם (זה על קצה המזלג).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אני מדבר אל התקופה לפני המהפכה הקומוניסטית, לפני 1917.

אוי לא. ממש ממש לא.

זו הייתה מדינה חקלאית, עם רמה תעשייתית מאוד נמוכה ביחס לבריטניה / צרפת / גרמניה / ארה״ב.

אפילו מבחינה צבאית הם לא היו מבריקים במיוחד (הפסידו ב1905 ליפן, מלחמת קרים שנגמרה בצורה מחפירה וכו׳).

היחידים שחיו טוב יחסית היו שכבת האצולה הגבוה.

התרומה הגדולה ביותר לעולם היה בספרות הגדולה (דוסטרוייבסקי, טולסטוי, פושקין, גוגול וכו׳).

.We apologise for the inconvenience

פורסם

שנייה, זה היה עלבון? כי כל כך בלבלת אותי עם מילים גדולות כמו אתנוצנטריות, שהחלטתי להעלב אפילו לפני שבדקתי את ההגדרה המילונית :-P

וברצינות: מצאת לך בנאדם ששופט אנשים לפי המוצא שלהם. לא מפתיע שאמירה כזאת באה מבחור רוסי.

סתם, עכשיו באמת ברצינות: קודם כל, לא הגעתי משום פסגת הר שוויצרית, כי השוויצרים אנשים מגעילים (שיט, שוב פעם עשיתי את זה :wink: ). הדיווחים על אסטוניה ממש לא נכתבים בחצי או בבוז מלא. כתבתי הרבה דברים טובים על המדינה הזאת וגם דברים רעים, כאלה שיש בכל מדינה, בעצם. ונכון, אי אפשר להכיר באמת מדינה מביקור ראשון של כמה ימים, אבל ההתרשמות הראשונית שלי היא שבקייב החומר האנושי הממוצע פחות טוב מזה שבטאלין (שאני די מחבב, אגב). דיווחים מהרבה קולגות שלי מאוששים את ההשערה.

אגב, מאוד אתנוצנטרי מצידך לטעון שאני מי שאני כי אני מגיע מישראל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מאששים. לא מאוששים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

#חברי_קארספורום_עילאיים_ומתנשאים :-P

אני דווקא לא מתפלא בכלל ,מי שלא מכיר לפחות קצת את המנטליות שקיימת שם יקבל חוויה עוד יותר גרועה בתור תייר.

המקום היחיד שקיבלתי שירות עם חיוך ברוסיה זה בבנק כשהמרתי כסף

וגם זה בגלל שהיופי שלי תופס יותר באירופה8)

• תוכן חדש...