Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 2000 vs לאון 1800

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

יש ברשותי סיאט לאון שנת 2002 שמורה נפח-1800 אוט' שהשקעתי עליה לא מעט זמן וכסף והיא מושלמת עבורי מבחינה חיצונית (פנימית קצת כבדה )....

בדיוק שסיימתי להשקיע עליה חיצונית נפלה לידיי הזדמנות לרכוש גולף שנת 2001 נפח-2000אוט' וגם היא שמורה ונראת לטעמי :-D

כעט עלי להחליט האם להשאר עם הלאון או לעבור לגולף ולהשאר עם קצת עודף :-D

לכן אני שואל אתכם מי עדיפה מבחינת אמינות וכוח לצד צריכת דלק ...:? :?

תודה מראש :)

(Oo\===/oO)

Mercedes c240

Seat leon 1.8 2002

פורסם

הגולף 2000 היא עגלה, גיר אוטומט בעייתי, כמעט אותו רכב כמו הלאון.

אם הלאון שלך מבחינתך מושלמת אני לא רואה איך אתה מרוויח מהעניין הזה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מסכים עם קודמי. פנימית הן כמעט זהות. גולף מעולם לא היתה זריזה. אם כבר תחפש להמירה בפולו GTI סדרה 3 מודל 2001. ההפרש במשקל והמנוע מאפשר לה הרבה יותר "כיף" לשקל.

פורסם

מחזק, מחזק, ושוב מחזק!

אין שום טעם בהחלפה הנ"ל הלאון שלך יותר אטרקטבית מהגולף הנ"ל בכל פרמטר למעט הסמל.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מכיר את שני המנועים לא רע, חייתי איתם כמה שנים, עם אחד מהם עדיין. המנוע הגדול יותר עדיף. למרות התזה הרווחת כאן בפורום על חולשתו, צמאונו לדלק ושמן ורפיסותו הכללית, מדובר על מנוע מצוין לניסיוני, חזק ובמיוחד גמיש מאוד וצריכת הדלק שלו תואמת כמעט כל רכב 1.6 ליטר מודרני, לפחות אלו המצויים במכוניות שאני מכיר. ה 1.8 שאצלך "משוויץ" בחמישה שסתומים לצילינדר ובעוד עשרה סוסים יחסית ל 2 ליטר, אבל הוא עצל מאוד בסיבובי מנוע נמוכים ורועש מאוד בגבוהים ( ואצלי היה מדובר בגולף 1.8 ידנית עם מנוע זהה לידיעתי ). עם כל אלה לא הייתי ממליץ להחליף, את האוטו שלך אתה מכיר על יתרונותיו, חסרונתיו ושיגיונותיו, את המוצע לך לא, גם אין כאן שיפור או שינוי משמעותי והענין ככלל לא שווה את הטירחה.

פורסם

גם אני מצטרף לכולם ואומר לך שההחלפה מיותרת. נתחיל מזה שהלאון שלך זהה לגמרי לגולף 4 וההבדל היחיד כאן זה המנוע שאצלך הוא 1.8 ובגולף שמצאת הוא 2.0. מבחינת כל שאר הדברים מדובר בדיוק באותו הרכב.

יצא לי להכיר את 2 המנועים האלה בגולף 4, שניהם היו משודכים לתיבה אוטומטית 4 הילוכים זהה. מנוע ה-2L מעט אמין יותר ופשוט יותר לטיפול, מצד שני אני ראיתי יתרון מזערי בצריכת הדלק לטובת ה-1.8.

הביצועים הרגישו לי די זהים בהתנהלות יומיומית, עם יתרון קל ל-2.0 בסעיף המומנט שמושג בסל"ד נמוך יותר. מנוע ה-1.8 דורש סל"ד גבוהה יותר במעט, אבל בסופו של יום אהבתי אותו יותר.

הגיר האוטומטי גם הוא בעייתי (ברוב המקרים שיצא לי להיתקל בו) ולא חסרים לו בעיות. נתקלתי בתופעה שהרכב נתקע באותו הילוך עד שהטורים חוצים את ה-4.5, בעיטות, רעידות, העברה לרוורס רק דרך ניוטרל ואי אפשר להעביר ישר מ-P ועוד כמה שטויות. את הדברים האלה לא רואים ישר ולפעמים זה מגיע במפתיע אם הרכב לא טופל כמו שצריך. לכן לדעתי אם אצלך הגיר והמנוע עובדים חלק ושמרת על הרכב עד עכשיו, לא הייתי ממליץ לך להיכנס להרפתקה המיותרת הזו, יתכן שהכסף שיישאר בצד מהמעבר יצטרך להתבזבז על יישור קו, שיפוצים וכד'. כל עוד הרכב משרת אותך נאמנה ואתה מרוצה, אל תמכור ותיכנס להרפתקאות מיותרות.

בנוסף לזה שלפי דעתי הלאון מהדור שיש לך היא מכונית יפייפיה, במיוחד ליד הגולף השמרנית.

פורסם

תודה רבה על התגובות הזריזות,

אני יתחיל בכך שמה שיוצא לי מהעסקה הזאת זה קרוב ל10K ש"ח ...(וכן הגולף במצב טוב)

אחרי נסיעה קצרה בגולף היא הרגישה לי באמת יותר כבדה מהלאון מה שגרם לי להיות מופתע ולכן פניתי אלכם.

למשתמש "save" האמת שבהתחלה חשבתי על פולו GTI אבל היא מרגישה לי קטנה והסידרה 3 לא באה בחשבון עקב כך שאני מחזיק C240 בנוסף ללאון שנרכשה עקב החיבה לקוצרן.:lol:

תודה רבה על העצות השארתי את הלאון הגולף נקנת ע"י חבר טוב 8)

(Oo\===/oO)

Mercedes c240

Seat leon 1.8 2002

• תוכן חדש...