Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

בסטודיו בו אני עובד ישנה כרסומת ברידג'פורט ותיקה, שכבר ראתה ימים טובים יותר.

חשבנו להתקדם לכרסומת CNC קטנה שתאפשר לנו ליצור חלקים מורכבים יותר - וכמובן תחסוך הרבה זמן כאשר מייצרים מספר חלקים זהים.

מצאתי ברשת כמה מכונות מעניינות, לדוגמה -

smithy

tormach

האם ידוע לכם על יבואן אשר מוכר בארץ כלים דומים?

תודה :-)

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

מרק, זה ממש לא מסובך ללמוד את זה אם אתה עם ראש פתוח ועבדת על כרסו ת קונבנציונאלית.

אם אתב מחפק ציוד זול לך לסוחרים של הציוד הסיני או שאם מדובר בכלי שלא יעבוד יות מידי קשה לך על ציוד יד שנייה.

אם תגדיר קצת יותר מה אתם צריכים (גודל שולחן, מהלכים, סוג חומר גלם, גודל כלים וכמה צירים) אוכל יותר לעזור.

שים לב שרוב הכרסומות הן 3 צירים וגם אם תוסיף ציר רביעי הן לא יוכלו לעשות את מה שהבריג'בורד עושה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מרק -

אני כנראה אצא לקורס, אבל זה תלוי ביכולת שלנו לרכוש כלי כזה בתקציב נמוך יחסית (נניח סביב 100K ש"ח).

כמובן שתמיד ניתן להעסיק מישהו שמכיר את הנושא וללמוד ממנו על הדרך :wink:

נהג לילה-

מבחינת גודל ומהלכים אנחנו צריכים פחות או יותר את מה שנותנת לנו הברידג'פורט. גם מכונה מעט קטנה יותר תעשה את העבודה.

חומרי הגלם שאנו מכרסמים מגוונים - עץ, חומרים פלסטיים (דלרין,קוריאן) ומתכות (פליז,אלומיניום,פלדה ונירוסטה).

העדיפות היא למכונה בעלת 4 צירים.

כלים סיניים פחות באים בחשבון, כלים יד שנייה באים בחשבון.

שים לב שרוב הכרסומות הן 3 צירים וגם אם תוסיף ציר רביעי הן לא יוכלו לעשות את מה שהבריג'בורד עושה
אני אשמח אם תרחיב - לפי מיטב הבנתי היכולת היחידה שאין למכונות הללו היא הטיה של הראש. לעומת זאת הן יכולות לבצע פעולות שהברידג'פורט לא יכולה לבצע, כמו תזוזה בכמה צירים בו זמנית לצורך יצירת משטחים קמורים/קעורים.

Magenta Workshop

פורסם

אתה רושם בכותרת כרסומת קטנה ובתיאור הדרישות אתה אומר שאתה מחפש משהו עם יכולות של ברידג'פורט פחות או יותר. לא הבנתי איך זה מסתדר יחד...

פורסם

האמת שאתה צודק וההגדרה 'קטנה' אינה מדויקת.

הכוונה היא למכונה פשוטה יחסית (בניגוד למרכזי עיבוד שבבי שעולים כמו דירה קטנה) שמתאימה לסדנה קטנה לעבודות בודדות או ליצור סדרות קטנות. או בלעז - small workshop machinery.

32085_PCNC1100_Series3_person.jpg

Magenta Workshop

פורסם
מרק -

אני כנראה אצא לקורס, אבל זה תלוי ביכולת שלנו לרכוש כלי כזה בתקציב נמוך יחסית (נניח סביב 100K ש"ח).

כמובן שתמיד ניתן להעסיק מישהו שמכיר את הנושא וללמוד ממנו על הדרך :wink:

נהג לילה-

מבחינת גודל ומהלכים אנחנו צריכים פחות או יותר את מה שנותנת לנו הברידג'פורט. גם מכונה מעט קטנה יותר תעשה את העבודה.

חומרי הגלם שאנו מכרסמים מגוונים - עץ, חומרים פלסטיים (דלרין,קוריאן) ומתכות (פליז,אלומיניום,פלדה ונירוסטה).

העדיפות היא למכונה בעלת 4 צירים.

כלים סיניים פחות באים בחשבון, כלים יד שנייה באים בחשבון.

אני אשמח אם תרחיב - לפי מיטב הבנתי היכולת היחידה שאין למכונות הללו היא הטיה של הראש. לעומת זאת הן יכולות לבצע פעולות שהברידג'פורט לא יכולה לבצע, כמו תזוזה בכמה צירים בו זמנית לצורך יצירת משטחים קמורים/קעורים.

ברידג'פורט יש בכל מיני גדלים. החל מתנועות של 500 מ"מ בציר X ועד ל 1500 מ"מ. קח בחשבון שב CNC אין לך את היכולת להוציא את הראש בציר Y ולכן חשוב אזה מהלך אתה צריך ב Y (וזה מייקר מאוד את המכונה).

ההטיה של הראש מאוד חשובה לפעמים ולא כל זבר אתה יכול לעשות ע"י אינטרפולציה של שלושת הצירים (כמו למשל לקדוח חור בזוית או לעבד כיס בצד בלי לפרק את העובד).

דברו עם הורטל. היתה להם כרסומת קטנה 3 צירים יד שנייה בתקציב שישאיר לכם עודף.

ההמלצה שלי היא לחפש מכונה איכותית בת כ 15 (משהו כמו מזאק, מורי סייקי וכו'. מאוקומה הייתי מתרחק בגלל היבואן) או קוריאנית קצת יותר צעירה.

עריכה: שווה לבדוק בהאס לגבי מכונות קטנות. באתר של האס ארה"ב יש לא רק את המכונות אלא גם מחירים מדוייקים (וזהים למה שנמכר בארץ).

פורסם

מסכים לחלוטין עם הנהג, חוץ מדבר אחד - השירות של אלבה (היבואן של אוקומה) נהדר לטעמי.

במכונות יד שניה יש להיות מאוד עירני לגבי מי שקונים ממנו ואופי התחזוקה השוטפת שהמכונה עברה. מניסיון אחד צורב.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

תודה על התשובות.

לברידג'פורט שלנו יש מהלך של בערך 600x270x400

אנחנו נסתדר גם עם מהלך X של 400מ"מ

מעולם לא הוצאנו או הכנסנו את הראש כך שמהלך ה-Y מספק בהחלט.

אני מסכים לגבי היכולת להטות את הראש, למרות ששימוש בציר רביעי יכול לפתור חלק מהעניין. בכל מקרה הברידג'פורט לא הולכת לשום מקום כך שתמיד נוכל להשתמש בה למקרים כאלה.

היום שאלתי את הבוס והוא לא רוצה בשום אופן מוצרים סיניים.

ההאס נראות מעניינות למרות שהן חורגות מהתקציב. אני בהחלט אבדוק בכיוון זה.

Magenta Workshop

פורסם
מסכים לחלוטין עם הנהג, חוץ מדבר אחד - השירות של אלבה (היבואן של אוקומה) נהדר לטעמי.

במכונות יד שניה יש להיות מאוד עירני לגבי מי שקונים ממנו ואופי התחזוקה השוטפת שהמכונה עברה. מניסיון אחד צורב.

אצל אלבה צריך מזל על מי תיפול. לי הם השביתו מכונה להרבה מידי זמן ועוד הגישו חשבון מנופח (נגמר בבית משפט עם פס"ד לטובתי בסכום שמן מאוד). אחר כך על בורג כדורי של ציר x רצו 20,000$ ובסוף קניתי בורג אחר חדש ב 2500$. זה כבר חורג מרווח סביר.

לעומתם הורטל מאוד הוגנים בתמחור השירות שלהם עד כדי כך שאני מעדיף להזמין אותם מאשר לעשות לבד.

פורסם

אין לי משהו חכם להגיד, אבל אם כבר מדברים על עיבוד שבבי

אבא שלי תותח עם עסק קטן משלו, מבצע עבודות מדויקות בהבטחה, יש מכונות CNC וחריטה, אם יש לכם עבודות שתרצו לשלוח הוא יקבל בשמחה.

פורסם
אין לי משהו חכם להגיד, אבל אם כבר מדברים על עיבוד שבבי

אבא שלי תותח עם עסק קטן משלו, מבצע עבודות מדויקות בהבטחה, יש מכונות CNC וחריטה, אם יש לכם עבודות שתרצו לשלוח הוא יקבל בשמחה.

באיזה איזור?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון קטן - כנראה שאנחנו עומדים לקבל כרסומת CNC של Kitamura מסוג Mycenter 3X בת כ-14 במצב עבודה.

זה אמנם מכשיר הרבה יותר רציני ממה שחשבנו עליו, אבל מאחר שאנחנו מקבלים אותו חינם, מי אנחנו שנגיד לא :lol:

יתכן שנצטרך להשקיע מעט בתיקון כמה בעיות קטנות, אבל זה עדיין יהיה כסף קטן לעומת קניית מכונה חדשה.

Magenta Workshop

• תוכן חדש...