Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, היה לי ולחבר ויכוח לגבי צריכת דלק ורציתי להתייעץ עם החברה בפורום.

השאלה היא כזו, מי יצרוך יותר דלק?

רכב שנוסע שעה בדרך עירונית עמוסה בתל אביב, או אותו רכב שנוסע שעה בדרך בין עירונית נגיד על מהירות קבועה של 110 קמש?

לא מצאנו תשובה לדבר, השאלה בגדול היא לאותה כמות זמן, באיזו נסיעה הרכב יצרוך יותר? עירונית או בין עירונית?

תודה מראש!

פורסם

בכלל לא בטוח שבעירוני יצרוך יותר....

היחס ק"מ:ליטר יהיה נמוך יותר אבל הצריכה הנומינלית של הדלק לא בהכרח תהיה גבוהה יותר.

דווקא נראה לי שרכב בבין עירוני יצרוך יותר דלק.

פורסם
בכלל לא בטוח שבעירוני יצרוך יותר....

היחס ק"מ:ליטר יהיה נמוך יותר אבל הצריכה הנומינלית של הדלק לא בהכרח תהיה גבוהה יותר.

דווקא נראה לי שרכב בבין עירוני יצרוך יותר דלק.

נניח רכב עושה 10 ליטר ל100ק"מ מחוץ לעיר, אבל בתוך העיר עושה 15 ליטר ל100ק"מ.

בבין עירוני במהירות ממוצעת בשעה עבר הרכב 100ק"מ וצרך 10ליטר.

בעיר בשעה הרכב עבר באותו פרק זמן 30ק"מ. לכן הרכב צרך משהו כמו 4.5 ליטר בנסיעה הזאת.

המסכנה שאתה צודק. :mm_yeah:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מצתרף לזה שמעלי.

בבין עירוני הרכב יעבור יותר ק"מ בפקקים של ת"א 1/3 מהזמן הרכב יעמוד ו 2/3 מהזמן ינוע על מהירות 20-30 קמ"ש ככה שיעבור הרבה פחות ק"מ.. ורכב בעמידה כמה צורך ליטר וחצי לשעה במקרה הכי גרוע עם מזגן.

פורסם

אם יחידת המדידה הינה פר זמן ולא פר ק״מ, הרכב יצרוך

יותר בבינעירוני בד״כ.

רכב בעיר יסע בממוצע במהירות 30 קמ״ש ואפילו פחות (יש לכלול את העמידה

ברמזורים בהמתנה לאור הירוק, צמתים, האטות, כיכרות וכו׳).

באותה שעה יעבור הרכב כ 90 ק״מ בכביש בינעירוני (לפחות).

ההפרש בצריכת הדלק בין צריכה עירונית לבינעירונית אינו פי

3 אלא הרבה פחות.

חשוב לזכור שמדובר במרחק גדול הרבה יותר שאוטו עובר הרכב

בכביש בינעירוני באותה כמות זמן.

פורסם

ברור שבבין-עירוני במשך שעה כמות הדלק שתתבזבז תהיה הרבה הרבה יותר גבוהה מאשר בעירוני עמוס.

זה אפילו לא קרוב!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אני סבור שצריכת הדלק תהיה דומה.

שוכחים פה שהצריכה לפי מחשב הדרך היא למרחק (ליטר ל-100 ק"מ), לא ליחידת זמן.

ככה שאנו 'נתקעים' עם נתון קשה מאוד לחיזוי של המרחק אותו יסע הרכב בעיר, ועוד לא הכללנו עליות שיש בעיר הנמצאת על הרים וגבעות ומוסיפות עד 50% לצריכת הדלק מול עיר מישורית.

מכאן שכל הערכה היא אומדן מאוד מאוד לא מדוייק.

מחוץ לעיר, בנסיעה נינוחה ומהירות קבועה, ברכב עממי ממוצע, הצריכה תהיה 7-6 ליטרים לשעה. נתון שאפשר להגיע אליו בכל רכב משפחתי או קומפקטי שמצבו טוב ומצב הנהג טוב.... המזגן כבר בתוך הצריכה.

בעיר הצריכה בהאצות מתונות היא 13-17 ליטר ל-100 ק"מ. יש הרבה כאלו לפרקי זמן קצרים. בהנחה שהרכב לא מתגלגל על טורים בלבד כל אותה שעה - נניח שברבע מהזמן הוא בהאצה ובלימה - ונקבל כ-4.5 לייטר לשעת הנסיעה. עוד ליטר פלוס-מינוס לעמידה ממזוגת - והגענו ל- 6 ליטר פלוס מינוס.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
אני סבור שצריכת הדלק תהיה דומה.

שוכחים פה שהצריכה לפי מחשב הדרך היא למרחק (ליטר ל-100 ק"מ), לא ליחידת זמן.

ככה שאנו 'נתקעים' עם נתון קשה מאוד לחיזוי של המרחק אותו יסע הרכב בעיר, ועוד לא הכללנו עליות שיש בעיר הנמצאת על הרים וגבעות ומוסיפות עד 50% לצריכת הדלק מול עיר מישורית.

מכאן שכל הערכה היא אומדן מאוד מאוד לא מדוייק.

מחוץ לעיר, בנסיעה נינוחה ומהירות קבועה, ברכב עממי ממוצע, הצריכה תהיה 7-6 ליטרים לשעה. נתון שאפשר להגיע אליו בכל רכב משפחתי או קומפקטי שמצבו טוב ומצב הנהג טוב.... המזגן כבר בתוך הצריכה.

בעיר הצריכה בהאצות מתונות היא 13-17 ליטר ל-100 ק"מ. יש הרבה כאלו לפרקי זמן קצרים. בהנחה שהרכב לא מתגלגל על טורים בלבד כל אותה שעה - נניח שברבע מהזמן הוא בהאצה ובלימה - ונקבל כ-4.5 לייטר לשעת הנסיעה. עוד ליטר פלוס-מינוס לעמידה ממזוגת - והגענו ל- 6 ליטר פלוס מינוס.

גם מחוץ לעיר יש עליות.

עוד ליטר לעמידה של שעה! אתה לא עומד שעה. מתוך השעה אתה נוסע רוב הזמן.

מחוץ לעיר נגיד 1 ל-10 למשך שעה, יוצא 11 ליטר.

בתוך העיר, נגיד 20 קמ"ש, נגיד צריכה 1 ל-3 למשך שעה, יוצא פחות מ-6.5 ליטר.

וזה עוד מקרה קיצוני של צריכה גבוהה בעיר + מהירות עירונית יחסית גבוהה!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

בגדול, בעיר הרכב יצרוך פחות דלק ליחידת זמן נתונה. רוב אלה שענו ההיפך כנראה לא הבינו את הדקויות בשאלה.

צריך כמובן לשלול מצבי קיצון (נניח שהנסיעה הבינעירונית היא מישורית ולא במגמת ירידה מתמשכת, ושהנהיגה בעיר רגועה, ולא שודים קיצונית)

כמו כן, כמה שהרכב יעמוד יותר במקום - רמזורים וכו', יצרוך פחות דלק ליחידת זמן.

שאלה יותר מעניינת לטעמי, שנשאלה בפורום היא לגבי צריכת דלק בין מסלול עירוני קצר לבינעירוני ארוך יותר (אני נוטה להעדיף את העירוני הקצר יותר). וכן, איך זה (במצטבר, נניח אופציות בין מסלול יומי) אמור להשפיע על שגרת הטיפולים, והבלאי למנוע.

פורסם
בתוך העיר יצרוך יותר.

אני מתקן את עצמי. זאת שאלה של זמן ולא מרחק אז מחוץ לעיר יצרוך יותר, מן הסתם שנצילות הדלק תרד.

• תוכן חדש...