Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום שנה עם ייטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חיסרון נוסף ביטי שמצאתי זה תא המטען... אכן קטן ניכנסת עגלת תינוק מקופלת וזהו.

אבל סך הכל רכב לא רע בכלל וחוץ מזה ניראה לי שמזדה cx5.גדולה יותר מהיטי ככה שזה לא כוחות.

ועל הינדאי ix35 אני לא מדבר בכלל.

זוג חברים מכניסים לתא המטען הזה עגלת תאומים. לפני הלידה התייעצו איתי מה לקנות. המלצתי להם על היטי (רכב לאישה, לאבא יש לנדקרוזר) אבל השבעתי אותם שלפני שהם קונים הם בודקים אם תא המטען יתאים לצרכים שלהם. הם לא התעצלו, השאילו עגלה לתאומים ונסעו איתה לסוכנות. אחרי שראו שהכל נכנס ויש מקום גם לתיקים של שני יצרני הקקי הקטנים, והישה אהבה את הרכב, הם קנו אותו. עברה יותר משנה והם מאוד מרוצים מהבחירה. תא המטען שם פשוט בעל מבנה עמוק וצר ולא רחב ושטוח אבל יש בו מסתבר מספיק מקום.

היטי רכב משפחתי מאוד שימושי, לא מתיימר להיות קרוסאובר וגם לא מתיימר להתחרות ב-CX5 או בשאר ג'יפונים עירוניים שיקרים ממנו בהרבה ככה שההשוואות כאן לא הוגנות ובטח שלא מדויקות.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כבעלים של 2 יטי מסכים לגמרי עם ג`וני בוי. יטי לא מתיימר להתחרות ברכבים שיקרים ממנו ב15K ויותר. יטי זה פתרון טוב למי שרוצה יותר ממשפחומטית ואוהב את הישיבה הגבוהה. אם הייתי רוצה להוציא על רכב מעל 160K לא הייתי שוקל את היטי.

ה TSI+DSG (בהנחה שעובדים כמו שצריך ומסתמן שכך זה המצב לאחר שהבעיות טופלו ע"י הקונצרן) מוסיפים חווית נהיגה בהשואה לאוטוטיות הרגילות. בנוסף משפחה של 5 נפשות כן יכולה להשתמש ביטי אבל לא יכולה להשתמש בג`וק כך שגם ההשואה מהצד השני בעיתית.

פורסם

^

אתם כמובן צודקים, אין מה להשוות את היטי ל-CX5, אווטלנדר ודומיו.

אך מה לעשות שפותח השרשור השווה.

לא רק שהשווה, אלא גם טען שהוא טוב יותר מהן והוא לא מבין למה לרכוש אותן ולא את היטי.. :roll:

כיום יש מתחרים חדשים ליטי כגון רנו קפצ'ור, שברולט טרקס ועוד מעט גם הפיז'ו 2008.

אם להשוות את היטי אליהם לא בטוח שהיטי עדיפה בכל הפרמטרים.

אגב, לגבי ה-DSG - עד היום לא הבנתי מה כל כך טוב בו.

הוא אומנם טוב יותר מגיר AL4 ישן של פיז'ו אך אם להשוות אותו לגיר החדש בעל 6 ההילוכים שיש ב-3008 הוא לא מתבלט לטובה.

הגיר בפיז'ו לא פחות זריז ובטח ובטח שלא פחות חלק.

התגובה בפיז'ו ישירה יותר, ללא השהיות, ובמצב ספורט הוא פשוט מעולה.

אז נכון ש-DSG כאשר הוא עובד הוא לא רע, אך זה עדיין לא עושה אותו לאגדה חיה.

נ.ב. גם צריכת הדלק שמושגת גם DSG 7 + 1.2TSI לא טובה משמעותית מזו שמתקבלת בשילוב של 1.6THP אוט' החדש.

פורסם
^

אתם כמובן צודקים, אין מה להשוות את היטי ל-CX5, אווטלנדר ודומיו.

אך מה לעשות שפותח השרשור השווה.

לא רק שהשווה, אלא גם טען שהוא טוב יותר מהן והוא לא מבין למה לרכוש אותן ולא את היטי.. :roll:

אגב, לגבי ה-DSG - עד היום לא הבנתי מה כל כך טוב בו.

הוא אומנם טוב יותר מגיר AL4 ישן של פיז'ו אך אם להשוות אותו לגיר החדש בעל 6 ההילוכים שיש ב-3008 הוא לא מתבלט לטובה.

הגיר בפיז'ו לא פחות זריז ובטח ובטח שלא פחות חלק.

התגובה בפיז'ו ישירה יותר, ללא השהיות, ובמצב ספורט הוא פשוט מעולה.

אז נכון ש-DSG כאשר הוא עובד הוא לא רע, אך זה עדיין לא עושה אותו לאגדה חיה.

נ.ב. גם צריכת הדלק שמושגת גם DSG 7 + 1.2TSI לא טובה משמעותית מזו שמתקבלת בשילוב של 1.6THP אוט' החדש.

לא חושב שהקטנות פנאי גם הן מתחרות של היטי כי הן הרבה יותר קטנות וצפופות ונועדו בעיקר לנשות רמת אביב הבנות שלהן שבדרך לקריה. למה כל הזמן מחפשים למה להשוות? היטי היא בסך הכל משפחתית שעוצבה בצורה שונה ונותנת תחושת גובה ופוזה של ג'יפון. היא גדולה ושימושית בהרבה מכל הג'וקים והקפצ'ורים למיניהם וקטנה וזולה משמעותית מכל הקרוסאוברים העירונים כמו הפורד והיונדאי. לשאלתך אלון, ה-DSG הוא פשוט גיר נוח לנהיגה, זריז, יעיל בדרך כלל ומאוד מהיר. חוץ מהמחלות ילדות שהיו לו מדובר בגיר מאוד מוצלח ובעיקר מהנה לנהיגה. אגדה חיה זה כבר לא אמרתי.

פורסם
לא חושב שהקטנות פנאי גם הן מתחרות של היטי כי הן הרבה יותר קטנות וצפופות ונועדו בעיקר לנשות רמת אביב הבנות שלהן שבדרך לקריה. למה כל הזמן מחפשים למה להשוות? היטי היא בסך הכל משפחתית שעוצבה בצורה שונה ונותנת תחושת גובה ופוזה של ג'יפון. היא גדולה ושימושית בהרבה מכל הג'וקים והקפצ'ורים למיניהם וקטנה וזולה משמעותית מכל הקרוסאוברים העירונים כמו הפורד והיונדאי. לשאלתך אלון, ה-DSG הוא פשוט גיר נוח לנהיגה, זריז, יעיל בדרך כלל ומאוד מהיר. חוץ מהמחלות ילדות שהיו לו מדובר בגיר מאוד מוצלח ובעיקר מהנה לנהיגה. אגדה חיה זה כבר לא אמרתי.

ישבת בקפצ'ור?

ישבתי בזה וישבתי ביטי, שניהם הרגישו לי אותו הדבר בדיוק.

באף אחד מהם לא חסר מקום לברכיים.

היטי הרגיש לי צר יותר אך לא בהרבה.

תא המטען בקאפצ'ור נראה לי גדול יותר (אך יכול להיות שאני טועה) ויש להם פטנט נוח שע"י ידית בתא המטען המושבים האחוריים זזים 10 ס"מ קדימה, נוח ושימושי.

בטרקס לא ישבתי אך הבנתי שהוא לא נופל מהיטי מבחינת מרווח.

הג'וק אכן פצפון בצורה מוגזמת.

פורסם
ישבת בקפצ'ור?

ישבתי בזה וישבתי ביטי, שניהם הרגישו לי אותו הדבר בדיוק.

באף אחד מהם לא חסר מקום לברכיים.

היטי הרגיש לי צר יותר אך לא בהרבה.

תא המטען בקאפצ'ור נראה לי גדול יותר (אך יכול להיות שאני טועה) ויש להם פטנט נוח שע"י ידית בתא המטען המושבים האחוריים זזים 10 ס"מ קדימה, נוח ושימושי.

בטרקס לא ישבתי אך הבנתי שהוא לא נופל מהיטי מבחינת מרווח.

הג'וק אכן פצפון בצורה מוגזמת.

הג'וק הקטן והצפוף מכולם - בפער.

הטרקס די נחמד, הוא גם מרגיש די מרווח ונוח.

הקפצ'ור לא ממציא שום פטנט, גם ביטי המושבים נעים על מסילות - וגם ניתן להטות את זווית משענת הגב.

למיטב זכרוני, היטי רחב מהם...

בכל מקרה, הוא מרגיש מרווח מאוד מבפנים - יותר מהאוקטביה היוצאת (זאת הייתה האופציה ה"מתחרה" שלנו בזמנו) - ובפער.

החסרון של היטי בכל הקשור לתא הנוסעים - תא המטען הגבוה להעמסה וקטן (יחסית) בנפחו מול המתחרים. לרב זה יספק. אנחנו הצלחנו לדחוף שם 2 מזוודות ענקיות, 2 טרולים ותיקי יד. אם מסירים את המגש - ניתן להוסיף מזוודה שלישית. עגלות ילדים לא היו במשפחה (עד עכשיו - וגם היא בארה"ב...) כך שלא יצא לנו לבדוק או להתנסות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לפני שרכשתי את המאזדה cx5 שלי, בדקתי את הסקודה יטי, שנת 2012. ביצעתי נסיעת מבחן ואף הזמנתי אותה בדגם המפואר.

בסוף ביטלתי את ההזמנה בעיקר בגלל תא מטען קטן מדי ומרווח פנים גבולי.

בשני הפרמטרים הללו המאזדה cx5 טובה יותר משמעותית מהיטי. (למרות נתון נפח תא מטען גדול יותר דווקא לסקודה).

אבל זאת לא חוכמה, היטי נמצאת בקטגורית הג׳יפונים הקטנים וה- cx5 בקטגורית הג׳יפונים הקומפקטים.

דרך אגב בסקודה יטי בדגם המפואר לא מדובר רק בחיישני חניה קדמיים ואחוריים, אלא במערכת חניה אוטומטית (הרכב חונה לבד). כמו כן יש מחסנית דיסקים ל- 7 דיסקים כמדומני. מדובר בתוספות יפות מאד ולא מקובלות לרכב במחיר הזה וגם לרכבים במחירים גבוהים משמעותית. כמו כן יש גם בקרת שיוט ומערכת מולטימדיה שלתקופה דאז גם היו תוספות יפות.

הביצועים של היטי טובים מאד בפועל, מנסיעת המבחן הקצרה שביצעתי ההרגשה היא שהם טובים יותר מה- cx5, למרות יתרון תיאורטי מוחץ למאזדה cx5.

רמת איכות החומרים טובה מאד, אבל קצת פחות טובה מה- cx5 למיטב זכרוני.

המחירים דאז היו נמוכים יותר מלכתחילה מהמחירים היום ובאותה עת היה גם מבצע והדגם המפואר נמכר רק ב- 137 אלף ש״ח. היום מוכרים את דגם זה ב- 152 אלף ש״ח לפני הנחה. את הדגם הפשוט ב- 141 אלף ש״ח.

כיום הדגם הפשוט של היטי כבר חסר באבזור לעומת האבזור המקובל ברכבים החדשים (אין מערכת מולטימדיה ואין בקרת שיוט) והבנתי ששתי רמות האבזור חסרות בחיבורים לנגנים.

גם יחידות ההנעה כבר הוחלפו בדגמים החדשים של קונצרן פולקסווגן ליחידות חסכוניות יותר ו/או חזקות יותר והסקודה עדיין נשארה עם יחידות ההנעה הישנות (אבל הוסיפו לפחות להיצע את גירסאות ה- 1.4 וה- 1.8 שלא הוצעו בעבר).

בסך הכל הסקודה יטי הייתה מצויינת לזמנה ולקטגוריה שלה (אז למעשה היא היתה כמעט בודדה בקטגוריה למעט דייהטסו טריוס ולמעט הג׳וק שנמצא למעשה חצי קטגוריה למטה) אבל קטנה פיזית וגבולית לשימוש משפחתי. היום היא גם התיישנה כאמור. בחו״ל הוצגה מתיחת פנים שלה שאולי שיפרה את המצב מבחינת האבזור, אבל אני חושב שלא החליפו את יחידות ההנעה.

פותח השרשור ציין שלא מוכרים את הדגם המפואר, באתר של סקודה עדיין מופיע מידע עליו ונראה שהוא עדיין נמכר.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אמנון, לא החליפו את יחידות הכוח - אלו עדיין 1.2, 1.4 ו-1.8 (TSI) או 1.6 ו-2.0 (TDI). גם תיבות ההילוכים נותרו ללא שינוי - ידניות עם 5/ 6 הילוכים וכמובן DSG6 / DSG7 (האחרונה משודכת אך ורק ל-1.8TSI ול-2.0TDI). כמובן גם ההנעה נותרה קידמית או כפולה (1.8TSI ו-2.0TDI).

היחידות ההללו ממש לא מיושנות, כך שאין שום סיבה להחליף אותן. מסכים איתך שה-1.2TSI מרגיש סבבה עליה - ולא יותר. ה-1.4TSI מרגיש סבבה פלוס. לעומת זאת, היטי 1.8TSI מספקת ביצועים מפתיעים (צרף לכך את העובדה שתמיד ניתן לעשות לה תוכנה ולהקפיץ את ההספק מעל 200 סוסים, או ללכת רחוק וללכת על קיט K04 שיעיף את ההספק למעל 320 סוסים...).

ה-1.4TSI שיש בטיגואן (150 כ"ס) הוא וורסיה מוחלשת למנוע שהיה בגולף (עם ה-160 כ"ס) - שגם הוא מהדור הקודם. מאמין שיחידות ההנעה העדכניות ביותר (1.4 עם ה-140 סוסים / ה-1.8 עם ה-180 סוסים) יגיעו רק אל הדור הבא שלה. יכול להיות מגניב אם יצרפו לה גם את ה-2.0TSI (שיש באוקטביה RS) ויזרקו עליה תג RS (עם הנמכה ראויה) :wink:

כעת היטי מוצעת שתי וורסיות מרכב: CITY (עם פגושים אגרסיביים יותר, פסי הגנה צבועים בצבע הרכב וחישוקי סגסוגת שונים) ו-OUTDOOR (שהיא בעצם מה שמוכר לנו עד כה - עם קומסטיקת "שטח", פסי הגנה בצבע שחור וחישוקי סגסוגת חדשים). לפי הנאמר לי על ידי חבר - כנראה ששתי הוורסיות יגיעו ארצה, כאשר הראשונה תקצץ מעט ממחיר הוורסיה המוכרת לנו (OUTDOOR).

אין סיבה שמרחב הפנים ישתנה לשלילה או לחיוב, היא לא זכתה לשום שינוי במימדי הרוחב / גובה (רק האורך זכה לעוד ס"מ בגלל הפגושים החדשים). שקודה מתכננים להשיק בקרוב וורסיית 7 מושבים ליטי + ג'יפ חדש לחלוטין (המבוסס על הטוארג :shock:) עם כינוי חדש (כנראה Snowman).

בכל הקשור לאיכות החומרים, ה-CX5 מרגישה פחות טוב. היטי מרגישה גם טוב יותר מהטיגואן (עם תא נוסעים מבוסס גולף פלוס).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כל אותן ההשמצות של הDSG לא ברורות לי. אני אישית מרוצה מאוד מהתיבה..

חלק מההשמצות, נכונות עובדתית וגם היצרן לקח אחריות על הבעיות.

ייתכן ואצלך, התיבה חדשה יותר ולא סובלת ממחלות הילדות.

פורסם

האמת שהמחיר של היטי הדגם הבסיסי והמפואר לפני שנתיים היה הרבה יותר אטאקטיבי וזול משמעותית בנוסף לחבילת האיבזור שקיבלת, היום המחיר הרבה יותר גבוה ופחות קורץ.

רצינו לשדרג ביום מבצע שהיה לפני כמה שבועות את היטי ל 1.4 הדגם המפואר כולל GPS והמחיר היה ממש גבוה... 170K.

במחיר כזה יש דברים טובים יותר מהיטי עם כל הכבוד לרכב ואני אוהב אותו מאוד.

אם המחירים של היטי היו בסביבות ה 130K-150K תלוי בדגם אז זוהי בחירה מוצלחת , יותר מיזה אז זה יקר .

אולי מישהו בסקודה ינסה לשחזור את ההצלחה ויוריד את המחירים...

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

המחיר שהם דורשים עבור מערכת עם GPS, בזמנו היה ממש מגוחך (11 אלף!).

בכל אופן, לנו ה1.8 הוצע בסביבות ה178K (כשביררנו לפני כחודשיים), אז ה1.4 בכלל לא משתלם.

פורסם

ביקורת נחמדה, תודה שהשקעת מזמנך.

אל תתרגש מתגובות שליליות, ממילא הן מגיעות מאנשים שחיים בדיסוננס לגבי רכבים אסייתים ותקלות (ריקול בטויוטה?! שקר גס!) ולא מסוגלים לצאת מחשבתית מההיצע היפני/קוראני.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
^

הייטי מבוססת על הגולף 6 ועל כן היא בקבוצה גבוהה יוצר מהקאפצ'ור (המבוססת על הקליאו) מהטרקס (שמבוססת על הסוניק) ומה-2008 (מבוססת על ה-208) אשר מתחרות בג'וק.

הייטי רמה אחת (לפחות) מעליהן עם מכלולי שלדה ברמה גבוהה יותר (מתלים אחוריים עצמאיים).

הייטי היא המכונית הכבדה ביותר שמשתמשת במנוע ה-1.2 ולכן נתוני צריכת הדלק שלה עם המנוע הנ"ל פחות מרשימים משאר הדגמים. למרות זאת המומנט הנדיב הזמין בסל"ד מאד נמוך מנפק ביצועיים טובים מאד (בייחוד תאוצות ביניים) אשר עדיפים בחיי היום-יום על ה-CX5.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
ביקורת נחמדה, תודה שהשקעת מזמנך.

אל תתרגש מתגובות שליליות, ממילא הן מגיעות מאנשים שחיים בדיסוננס לגבי רכבים אסייתים ותקלות (ריקול בטויוטה?! שקר גס!) ולא מסוגלים לצאת מחשבתית מההיצע היפני/קוראני.

מה הקשר? למה אתה דוחף דברים שלא קשורים? פותה"ש פתח את הנושא הזה בידיעה שיהיו כאן תגובות בעד ותגובות נגד. אף אחד לא אומר שהרכב גרוע, אבל הביקורת לא מרגישה אובייקטיבית. כנראה שבעל הרכב מסונוור מהרכב שלו, וזה בסדר. אבל לפחות שיציג את המטבע משני צדדיו... לכל רכב יש חסרונות, היה נחמד אם הוא היה מזכיר אותם. שנה שהרכב אצלו והוא מצא רק 2 חסרונות, שגם הם לא ממש חסרונות? אני מפעמיים נהיגה ביטי ועוד כמה פעמים בודדות בתור נוסע עליתי על יותר חסרונות והתרשמות יותר מפורטת על הרכב הזה.

מי בדיוק הגיב כאן שלילי ולא מוכן לצאת מחשבתית מהאסייתיות? כאשר מכונית אסייתית תהיה טובה, אז אבחר אסייתית. כאשר מכונית אירופאית תהיה טובה ותתאים לי, אבחר בה. ושוב, תראה שאין פה באמת אנשים שאמרו שהיטי מכונית לא טובה (שווה את המחיר או לא זו כבר שאלה אחרת...), אבל היא לא ממש השוואה לעומת הג'יפונים הקומפקטיים כמו ה-CX-5 או הקוגה (שלדעתי טובות ממנה בכל פרמטר כמעט, יקרות ממנה וגם האיכות לא רעה. אז אל תבלבלו לי כאן על איכות של VAG וקסמיה). היטי כפי שכבר מישהו אמר את זה כאן, היא מכונית משפחתית שימושית ומרווחת יחסית עם מראה ג'יפוני וישיבה גבוהה. לא ממש ג'יפון והיא נמצאת בין 2 קטגוריות. מצד אחד יש את הג'וק, הטראקס והקאפצ'ור (שקרובה מאוד ליטי לפי דעתי מבחינת רוב הפרמטרים) ומצד שני יש את הג'יפונים הקומפקטיים כמו הקוגה, ה-CX5 וחברותיהן. מי שהשווה אותה למאזדה, ליונדאי ולקיה ספורטאג' זה פותח השרשור, וההשוואה הזו לא במקום בכלל.

בנוסף גם ההערה הזו על טויוטה לא ממש במקום. מה יצא לך מזה שהזכרת את זה במקום שלא הוזכרה בכלל המילה "טויוטה"? למעשה לא דיברו כאן בכלל אפילו על יפניות/קוריאניות/אירופאיות, אלא על כל דגם בנפרד. אין צורך לקפוץ כל פעם כשמישהו מעיר על רכב מתוצרת VAG.

אגב, פותה"ש אכן הביקורת לא גרועה ובאמת כל הכבוד שתרמת גם קצת מידע למי שישקול את הרכב הזה. אין לך למה להתרגש מביקורות, בסך הכל כל אחד אומר את דעתו.

• תוכן חדש...