Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל 2-3 אלף ק"מ בערך אני עושה בדיקה כללית לרכב. (יוצא אצלי כל חודש- חודש וחצי, לפי כמות הנסיעה)

הרכב עבר טיפול 10K לפני 6KKM.

לפני 1.5-2.5 אלף ק"מ (אני לא זוכר בדיוק) בדקתי שמן והיה ממש קצת פחות מהמקסימום של הקו עבודה, השארתי ככה כי עדיין נשאר הרוב על הקו עבודה.

עכשיו יצאתי לבדוק, בגלל שבבקרים אני שומע דפיקות יתר על המידה (אחרי נסיעה של כמה דקות, בטמפ' עבודה, לא שומעים את המנוע).

פתאום גיליתי שנשאר לי פחות מהקו של המינימום, רמה קריטית שאסור ליסוע איתה (עדיין לא נדלקה מנורה אדומה של השמן).

לגבי אופי הנהיגה, אני לא מגיע לפול גז, ממש בקושי נותן קיקים, רוב הזמן אני נוהג רגוע, נותן לו כמה דקות עד שאני מתחיל נסיעה לאחר התנעה קרה).

לגבי המנוע, מודה בכך שכל 5KKM הוא אוכל קצת פחות מחצי המדיד.

הרכב לא מעשן.

השאלה שלי איך ולאן נעלם בכזו פתאומיות השמן?

גם לפני שנה וחצי בערך הלך לי בפתאומיות כל השמן. (פתאום התחלתי לשמוע רעשים חזקים מהרגיל כמו עכשיו.)

(המנוע בערך עם 200KKM עליו (המנוע הגיע אליי עם פחות מ100KKM), זה לא המנוע המקורי של הרכב (לרכב יש עוד מעט 300KKM), המנוע הקודם הלך עקב חוסר שימון שנבע ממשאבת שמן ששבקה ללא התראה).

תודה.

פורסם

זה אומר שברכב בגיל כזה ובק״מ כזה יש לבדוק שמן לעיתים קרובות יותר,לא אחת ל2500 קמ ובטח לא כאשר המנוע מתחיל לדפוק.

ד״א,אין שום צורך לחמם את הרכב לפני תחילת נסיעה,בזבוז זמן ודלק.

באיזה שמן אתה משתמש?

פורסם

תוסיף שמן למקסימום תעקוב ותקווה שלא עשית נזק. לאן נעלם או נזילות, או אכילה, טבעי שיאכל גם כל אחד מכיר את הרכב שלו, מומלץ לבדוק כל יום מים ושמן או כל שבוע במיוחד שהרכב ישן, מנורה של חוסר שמן אין לך.

פורסם

הרכב חונה בחניה קבועה?

אם כן הבדיקה שלך מתחילה שם, בדוק אם יש כתמי שמן טריים שיעידו על נזילה.

במידה ואתה לא מזהה כאלה פתח מכסה מנוע ותחפש סימני נזילה סביב המנוע, בדוק גם על סעפת הפליטה וההצנרת שממשיכה אותה בסביבת המנוע, יכול להיות שיש נזילת שמן כשהרכב בזוית מסויימת והוא נוזל על הצנרת החמה ונשרף ואז לא תראה טיפטוף שמן (אבל אתה כן אמור להריח שמן שרוף אם זה מתרחש ואף לראות קצת עשן).

פתח מכסה מילוי נוזל קירור, הנוזל נראה נקי ?

על פניו משתמע שבעיות ה"שמן" במנוע הנוכחי והמנוע הקודם התחילו סביב ה-200K קילומטר (שהמנוע עבר), נסה לבדוק אם יש איזו בעיה מוכרת במנועים האלה סביב הקילומטרז' המדובר.

מעבר לזה עושה רושם שבלי קשר יש לך אכילת שמן מוגזמת, אולי תוצר של רינגים וכו', יכול להיות שאין מנוס מלטפל אינטנסיבית בבעיה, שימון מנוע תקין הינו קריטי לחיי המנוע.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יכול מאוד להיות שהרכב כן שורף שמן, ולא תראה עשן כלל. קרה לי בפיאט פונטו, היה שורף איזה 500-1000 סמ"ק שמן ל1000 קילומטר (בערך), ולא היה עשן והאוטו תיפקד כרגיל....

פורסם

רכב ששורף כל כך הרבה שמן (ליטר ל-1000) קילומטר זה לא משהו רגיל, זה אומר שיש משהו לא תקין.

מקובל שיש רכבים ששורפים שמן יותר מאחרים, אבל לא אמור להישרךף עד כדי כך הרבה שמן, יכול להיות רינגים וכו'.

לעיתים זה מחזיר שמן במיקום שקשה לראות ולאתר את הנזילה.

לי היתה תופעה ברכב הקודם שכאשר הייתי עולה בכביש תלול (במיוחד אם הייתי עוצר שם ברמזור אדום)- הייתי מבחין בעשן שיוצא מאיזור הכנפיים, הפכתי את כל הרכב ולא מצאתי את הנזילה הארורה, המוסכניק גם לא עלה על הנזילה בהתחלה עד שאמרתי לו לשים את הרכב בזוית עם המנוע גבוה מתא המטען, אז גילינו שיש נזילה מאוד קטנה, אבל באותה זוית מתרחשת נזילה ישירות על סעפת הפליטה, השמן נשרף ומכאן העשן.

זו היתה נזילה כל כך שולית שאפילו לא הבחנתי בחוסר שמן, רק ריח שמן שרוף בעליות.

בקיצור, יכול להיות קוץ בתחת אבל לא משחקים עם מחסור בזמן- בודקים ומוצאים פתרונות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יפה, אז אמרתי, זה לא אחיד, אני מודע לכך שהמנוע אוכל חצי קילו לבערך 5KKM או יותר.

ככה שהוא בולע את כל השמן בפתאומיות, קרה לי רק לפני שנה וחצי-שנתיים.

על פניו, היום נסעתי איזה 30KM (מהבוקר עד עכשיו), והמנוע שקט כמו חדש.

שמן אני זוכר שתמיד שמו לו 10W40 (הרכב עבר אליי במשפחה). (היצרן אומר 5W30, אבל בכל אופן הרכב נוסע הרבה מאוד זמן עם 10W40 ככה שאני לא חושב שזה קשור).

כל אופן, נגמר לי הגלון שמן ספייר שהיה לי בבית (נשאר פחות מרבע קילו), מה אתם ממליצים לקנות במקומו? (איזה חברה, אני לא מחפש את ההכי טוב כי גם ככה הרכב מטופל כל 10KM, והגלון ספייר זה נטו ספייר, שאני לא יתקע באמצע הדרך כמו אתמול, שפשוט מילאתי מהספייר).

למי ששאל, המפלס מים ירד קצת, אבל אולי זה קשור כי בזמן האחרון אני משתמש בחימום במזגן.

כל אופן, אני שולל בעיית ראש, הרכב לא התחמם, אין סימנים לכך. (לא לחץ במערכת, לא שמן במים, לא עשן, ולפני שנה טיפלתי בראש)

על הרצפה יש כתמים אבל לא מהרכב שלי, לא תפסתי אותו משאיר כתמים טריים. (החניה שלי היא ברחוב הכי סואן ביישוב, כשאני לא נמצא יש כאלה שחונים לי בחניה).

לגבי נזילה על סעפת הפליטה, יש לי בעיה, החוש ריח שלי חלש. (יום שישי ככה, חבר שלי עלה לרכב, ואמר לי שהוא מריח שרוף, אני ועוד חבר לא הרחנו כלום, אותו רגע חשבתי שאין קשר, כנראה שברגע הזה נשרף השמן)

הבעיה שלא זכור לי שעשיתי משהו חריג ביום שישי, פשוט נסעתי רגוע.

סך הכל הרכב נוסע יפה, אני שומר עליו, מקרים כאלה משגעים אותי.

• תוכן חדש...