Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רציתי לדעת משהוא קטן:

חבר שלי בבסיס חשב שהוא חכם גדול וניסה לעשות לבד כיוון שסתומים ברכב שלו (פיאסטה 90 ומשהוא)

אחרי נסיעה קצרה הוא שרף ראש מנוע והתברר לו (שבגלל שהוא אהבל) שיש לו שסתומים הידראולים

ומכיוון שהוא חשב שהם לא אז הוא כיוון אותם לא נכון, והוא אמר לי שהוא היה צריך פשוט לסגור את כולם

עד הסוף.

1). רציתי לדעת אם מה שהוא אמר בסוף זה נכון?

2). והאם זה דבר יקר לעשות כיוון שסתומים ברכב שיש לו שסתומים הידראולים?

3). למרות שלפי מיטב ידיעתי אינם צריכים כיוון אז למה בעצם מכוונים אותם?

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
שלום לכולם

רציתי לדעת משהוא קטן:

חבר שלי בבסיס חשב שהוא חכם גדול וניסה לעשות לבד כיוון שסתומים ברכב שלו (פיאסטה 90 ומשהוא)

אחרי נסיעה קצרה הוא שרף ראש מנוע והתברר לו (שבגלל שהוא אהבל) שיש לו שסתומים הידראולים

ומכיוון שהוא חשב שהם לא אז הוא כיוון אותם לא נכון, והוא אמר לי שהוא היה צריך פשוט לסגור את כולם

עד הסוף.

1). רציתי לדעת אם מה שהוא אמר בסוף זה נכון?

2). והאם זה דבר יקר לעשות כיוון שסתומים ברכב שיש לו שסתומים הידראולים?

3). למרות שלפי מיטב ידיעתי אינם צריכים כיוון אז למה בעצם מכוונים אותם?

1)כן צריך לסגור אותם עד הסוף..... אבל לפי נתוני היצרן .

2)כיוון שסתומים עולה בין 150-300 ש"ח.

קו---------------------------------------

פורסם

שסתומים הידראוליים לא דורשים כיוון.

אין לכוון שסתומים הידראוליים או למי שלא קלט

לכוון - צריך רק שסתומים שאינם הדראוליים.

למה?

כי שסתומים הדראוליים עובדים על עקרון פשוט של לחץ שמן - או לחץ שמן המנוע.

והאמת? אני לא מבין בכלל מה חבר שלך חיפש בנסיונו לכוון שסתומים הדראוליים, שכן אין שם מה לכוון, יש את גל הזיזים ויש את המנופים שמעליו שמורידים \ מתווכים בין גל הזיזים לראש המנוע.

ואגב, אתה לא חייב לכתוב "חבר שלי" בכל הודעה... זה בסדר, לא אכפת לנו מי עושה מה...

;)

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
כן ניתן לכוון שסתומים הידראולים.[/quote

קצר ולא לעניין!

אולי כבודו ירחיב, ויפרט לחברי הפורום חסרי הידע, כיצד מכוונים שסתומים הדראולים,

חסרי כוון?????

מצפה בקוצר רוח, שתחכימ אותי ואת הנסיך!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שסתומים בעלי מרימים הידראוליים אינם ניתנים לכיוון מהסיבה הפשוטה שלחץ השמן במסילות מיוחדות גורם לכיוונם וע"י כך על שמירת מרווח שסתומים ודיאגרמת שסתומים תקינה כל הזמן.

מקווה ששפכתי קצת אור על הנושא.

Chevrolet Caprice Classic או בקיצור Triple C שנת 83'

פורסם
שסתומים בעלי מרימים הידראוליים אינם ניתנים לכיוון מהסיבה הפשוטה שלחץ השמן במסילות מיוחדות גורם לכיוונם וע"י כך על שמירת מרווח שסתומים ודיאגרמת שסתומים תקינה כל הזמן.

מקווה ששפכתי קצת אור על הנושא.

אל תיפגע, אבל בשביל הנדסאי רכב, אתה כותב קצת שטויות...

מה הקשר בין דיאגרמת שסתומים לבין כוון שסתומים.????

ולעניינו: ישנם מנועים אמריקאים ישנים של GM, בעלי מרימים הידראוליים אשר דורשים כוון ראשוני, כוון שמתבצע אחרי שיפוץ מנוע או שיפוץ ראש מנוע, או החלפת מיכלול של מערכת השסתומים, כגון נדנדים.

פורסם

1) ידידי,ידוע לך מהי בכלל דיאגרמת שסתומים? התואיל בטובך לספר לנו על כך?

ויחסית לאחד שמגיב ככה.הידע שלך הוא מאוד מינימלי.לצערי.בלי שתפגע.

2) אין קשר בין פירוק והרכבת נדנדים או אוברול או ראש לתפקיד המרים ההידראולי.

נקודה.

פורסם
כן ניתן לכוון שסתומים הידראולים.

רצונך לומר:

במוסכי רשת צ'מפיון לוקחים כסף על כוון שסתומים הידראולים...:grin::lol:

פורסם

איך יודעים אם מתי דורש המנוע כיוון שסתומים?

ואיך זה שגם בשסתומים הידראולים יש כיוון או יותר נכון סוגרים אותם עד הסוף (משהוא כזה)?

פורסם

א) לא ענית על שאלתי בנושא דיאגרמת שסתומים.

ב) בכל מוסך לוקחים כסף על הכל בלי כל קשר למציאות.

ג)אם כבר שאלת....המרימים מחוזקים עד הסוף מסיבה אחת....החלק הקבוע...זה שאינו זז חייב להיות מחובר לגוף כלשהו נכון...ואותו סוגרים.

החלק הנע...שהוא בעצם המרים...נע.

אני אוותר לך על השאלה ששאלתי מקודם כי בטח לא תדע לענות...אבל אשאל אותך אחרת...איך עובד המרים ההידראולי....ובאיזה לחץ?8) .

פורסם
א) לא ענית על שאלתי בנושא דיאגרמת שסתומים.

ב) בכל מוסך לוקחים כסף על הכל בלי כל קשר למציאות.

ג)אם כבר שאלת....המרימים מחוזקים עד הסוף מסיבה אחת....החלק הקבוע...זה שאינו זז חייב להיות מחובר לגוף כלשהו נכון...ואותו סוגרים.

החלק הנע...שהוא בעצם המרים...נע.

אני אוותר לך על השאלה ששאלתי מקודם כי בטח לא תדע לענות...אבל אשאל אותך אחרת...איך עובד המרים ההידראולי....ובאיזה לחץ?8) .

אני דווקא מכיר 2 מוסכים שצמודים אחד לשני, אחד מכונאות וחשמל רכב כללי והשני פחח

מוסכים עם שירות אדיב בדיקה חינם! גם אם אתה לא מתקן את התקלה אצלהם או באותו זמן

מי שרוצה המלצ על המוסכים שיפנה אלי בפרטי (אני לא אוהב לעשות פרסומות), דרך אגב המוסכים נמצאים ברחובות.

פורסם
1) ידידי,ידוע לך מהי בכלל דיאגרמת שסתומים? התואיל בטובך לספר לנו על כך?

ויחסית לאחד שמגיב ככה.הידע שלך הוא מאוד מינימלי.לצערי.בלי שתפגע.

2) אין קשר בין פירוק והרכבת נדנדים או אוברול או ראש לתפקיד המרים ההידראולי.

נקודה.

1. ידוע לי על כך. דיאגרמת שסתומים היא דיאגרמה שממחישה את משך פתיחת השסתומים במנוע מסויים ביחס לזוית גל הארכובה. ולמעשה מציינת את תכנון גל הזיזים. מצורף איור לדוגמא.

2. אם היית מכיר את מבנה המנוע המדובר, לא היית מגיב כלל. במנועים אלו בעלי מרים שסתום הידראולי אשר יושב בבלוק המנוע (OHV) ובראש המנוע קיימים נדנדים בעלי בורג כוון! ממבט ראשון נראה כי אין מרימים הידראולים, אך מי שמכיר יודע, שיש לבצע כוון ראשוני ע"מ לצור לחץ ראשוני מסויים על המרים אחרת הוא לא יעבוד תקין והסתומים יתקתקו. הכוון מתבצע במנוע פועל בלבד, ללא מכסה שסתומים!

לגביי כוון שסתומים לא תקין. (עזוב את הדיאגרמות...) כאשר קיים מרווח גדול מידי בין הנדנד או המרים לשסתום. השסתום פשוט לא נפתח מספיק ופחות אויר נכנס למנוע - חוסר סחיבה. כמו כן רעש הנקישות המלווה בודאי שלא מוסיף לאורך חיי השסתום.

כוון מרווח קטן מידי, יגרום לזיופים בעבודת מנוע חוסר סחיבה פיצוצים בסעפת היניקה ולשריפת שסתומים.

valvetec.JPG

פורסם

צביקה , גם פה אתה קוטל דברים בלי להבין בהם....

נתתי לך דוגמא על הסיוויק שלי , שהיא בעלת שסתומים הידראוליים ועדיין דורשת לפי הוראות יצרן כיוון שסתומים כל 40,000 ק"מ ( סיוויק ESI שנת 95 ).

גם שסתומים הידראוליים ניתנים לכיוון , אצלי ברכב זה ע"י הוספת או הורדת דיסקיות מהמרימים ההידראולים ( לא מומחה בעניין אבל משהו כזה... ).

אז צביקה אתה מוזמן לבדוק בעצמך את העניין ולבדוק .

נ.ב :

הרכב שלי הוא לא זן נדיר אז כנראה שרכבים אחרים בעלי שסתומים הידראולים גם ניתנים לכיוון....

צביקה , מי שלא מתמצא במשהו לא צריך להתנהג כאילו הוא מומחה בעניין......( גם אני לא ).

בברכב בני 550 .

• תוכן חדש...