Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני וחברתי טסים לרומא בתחילת נובמבר (8-13), והייתי רוצה לקבל טיפה הכוונה לאן כדאי ללכת לאן לא. לאו דווקא רק מהאתרים השונים והמגוונים שיש שם (כנסיות, ותיקן, קולוסיאום וכו') אלא גם למסעדות טובות בעיר, אטרקציות שונות (כמו מעלית הזמן שאני מכיר) ואפילו פאבים ומועדונים (אם כדאי).

כמובן שעוזרים לי בזה אבל אשמח לעוד עזרה ועוד מידע.

תודה :wave2:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

גיא, למה לא למילאנו / איזור הצפון?

ברומא לא הייתי עדיין (דוד שלי שהתגורר באיטליה מעל 4 שנים טוען שהיא די משעממת...), אבל אוכל לספר לך שחלקה הצפוני של איטליה הוא לא פחות ממהמם.

ליד מילאנו יש לך את מסלול המונזה, יש לך את ברגמו המקסימה, איזורי האגמים וכמובן את הדולומיטים המרהיבים (עם כבישים מלהיבים מאוד). קצת דרומית למילאנו - יש לך את בולוניה, על שלל מפעלי הרכב האקזוטיים (פרארי / מזראטי / דואקטי וכמובן פאגאני).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הזמן שיש לך מספיק לאתרי ה"חובה" וקצת מעבר לכך - למשל ממליץ לך על נסיעה לקטקומבות, עניין של איזה חצי יום (נסיעה בשני אוטובוסים בכל כיוון).

מעבר לכך - הכן את רגליך, רומא מחייבת הרבה מאוד הליכה רגלית, ואני מאחל לך שמזג האויר לא יפריע לכם. אני מעריך שכאשר הייתי ברומא לפני 4 שנים שרפתי בסביבות 15-20 ק"מ ביום בהליכה, לא כולל קטעי קישור בתח"צ.

אזהרה חמורה בפני כייסים (רומא שניה רק לברצלונה בעניין זה), כאשר זהירות מיוחדת נדרשת בתחבורה הציבורית הצפופה מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אוראךל, אינני טס לצפון במכוון. את כל מה שפירטת אני מכיר ויודע היטב :-) נשאיר זאת לטיול אחר. המטרה כאן היא לראות את רומא (הייתי שם כבר אבל בגיל 14+) ולתת לחברה קצת להנות (שהייתה רק בניו יורק למספר מועט של ימים ולא ראתה חו"ל כלל).

ספריאל, תודה רבה, גם חבר שלי שהיה שם לא מזמן אמר לי זאת (הליכה הליכה ושוב הליכה). המלון שלי גם מרכזי (בין הטרמיני למדרגות, ובדיוק ליד הטרווי), מה שעוזר. המטרה היא למצוא עוד דברים שאני לא מכיר ולא שמעתי עליהם ומישהו כאן היה ויודע להמליץ.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

רומא היא יעד כל כך מתוייר שאין בה סודות הנסתרים מעיני כותבי המדריכים, בודאי לא למי שבא ל-5 ימים.

ותמיד אני חוזר למדריך התיירים שבסעיף המסעדות נשאל "אז איפה אוכלים המקומיים" - והתשובה היתה "בבית!". אישית נושא האוכל משני מאוד מבחינתי, אבל ברומא נכנסתי לאיזו מסעדה אקראית סמוכה למלון, המרק והפסטה היו ערבים לחיכי (הלא כל כך אנין).

עוד עניין קטן שאני רוצה להזהיר אותך מפניו הוא שדה התעופה: FCO אחד השדות האנטיפטיים שבהם נתקלתי, מבורדק למדי בהגעה ויחס מבחיל ביציאה. יש טרמינל מיוחד לנוסעים המוקצים - אלה הטסים לארה"ב ולישראל - והיחס שקיבלתי שם היה הגרוע ביותר שבו נתקלתי מעולם בשדה תעופה. כמוכן הרכבת מהשדה לטרמיני היתה מאוד לא נוחה (ציפיתי ששדה התעופה יזכה לשירות שיהווה חלון ראוה למדינה, אבל קיבלנו קרונות עתיקים עם צורך לטפס לתוכם 3 מדרגות תלולות במעבר צר עם המזוודות) ,ונהג המונית שלקח אותנו למלון עשה הקפות סביב חצי רומא למרות שלמחרת גילינו שמרחק ההליכה מהמלון לטרמיני אינו עולה על 5 דקות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רומא זאת אחלה עיר ל4-5 ימים מלאים.

הייתי שם עם זוגתי לפני פחות משנתיים 4 ימים.

מתנצל מראש אבל אני זוכר מקומות פיקס, לא טורח לזכור שמות.

(מספיק טחנתי את רומא ואיטליה בלימודים).

הגעה לנמל תעופה, יציאה לרכבת ישירות לעיר רומא.

יש רק רציף אחד, אין מה להתבלבל.

קחו מלון במרכז - ליד המדרגות הספרדיות או ליד התחנת רכבת.

כל עוד המלון ברדיוס הליכה של 400-500 מטר מתחת הרכבת אתם ממוקמים טוב.

תתרגלו מיד להשתמש ברכבת התחתית או בתחבורה הציבורית.

סה"כ מאד יעיל ומגיע בערך לכל מקום.

מה לראות - קולוסאום, ותיקן, כל המזרקות, מוזיאון MAXI, כל הכיכרות - פיאצה נבנונה וכו'.

יש "קצת" פחות מתויר שנמצא "אחרי הותקין" היכן שמתקיים בו שוק בימיי ראשון.

יש כמה פנינים ששווה לראות.

אוכל - כל פיצה מעולה, כל גלידה - מצויינה.

מסעדות - לא ממליץ על המסעדות של ארוחה ב-5 יורו.. מה שאתה משלם, זה מה שתקבל.

שווה ללכת למסעדות עמומות ונסתרות. אנחנו בקרנו ב-3 כאלו שלא נמצאות באור הזרקורים והיו שוות כל יורו.

ב- 4-5 ימים לא הייתי ממהר לברוח מרומא החוצה.

קחו את הזמן, תהנו, סה"כ עכשיו צריך להיות מאד נעים ברומא.

בקיצור - אני נהנהתי ועדין יש עוד מלא דברים לחזור ולראות.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

מי קרא לי בשמי? :D

שני מקומות שאתם פשוט חייבים לאכול בהם:

1. l'Originale Alfredo Roma
    מקום לא זול, אבל אני מבטיח לך שהפטוצ'יני ברוטב אלפרדו, שהם טוענים שהם המקור שלו (ומכאן השם), שתאכלו שם יעיף לכם את הסכך. ככה הוא מוגש לשולחן:

רק מלצפות בסרטון הזה שוב אני מתחיל לרייר...
  2. Sora Margherita
    מסעדה איטלקית אוטנטית השוכנת בתוך הגטו היהודי אך אינה כשרה. נוסדה ב-1927 והמנות המוגשות בה מתבשלות רק לאחר ביצוע ההזמנה. יש מגוון פסטות מטמטם עם מגוון רטבים עוד יותר מטמטם, סלטים חיים רעננים ונתחי בקר יפים הנצלים על הגריל. אם תגיעו אחרי 14:30 לא בטוח שיישאר לכם מה לאכול ואם אינכם בסביבה רצוי להתקשר טרם ההגעה כדי לא להתאכזב.

פיצות: נקודה כאובה. תשכחו מהפיצות העבות והבשרניות שאתם רגילים אליהן בארץ - הפיצות המקומיות דקות כמו נייר ובערך באותו טעם. למרבה ההפתעה, את פיצות שהכי ערבו לחכי מצאתי דווקא ברשת המרכולים CONAD. יש להם סניף בטרמיני ובמאפייה שלו אתה לוקח איזו פיצה שאתה רוצה במשקל במחיר ממש מצחיק.

שתי פיצריות נוספות שראוי לבקר בהן מצויות קרוב מאוד למזרקת המשאלות. כשאתה עומד מול המזרקה, פנה לרחוב שמשמאל ולך כ-100 מ'. אתה תמצא אותן בקלות, הן אחת מול השניה.

מקומות בגדר חובה לביקור:

1. מזרקת המשאלות
  2. הקולוסיאום - הקדישו לטובת העניין לפחות חצי יום
  3. Piazza Sergio Garibali - תגיעו לפני 12:00 כדי לתפוס מקום טוב. אה, ואל תשכחו להביא את אטמי האוזניים שלכם:

4. שיטוט חסר תכלית בטרמיני וב-VIA NATZIONALE. אני נהניתי.
  5. פיאצה נאבונה היפהפיה, רצוי בשעות בין הערביים והערב. תענוג.
  6. VILLA D'ESTE - נמצאת בעיירה TIVOLI שמרוחקת מרומא פחות משעה נסיעה בכביש האגרה. יתכן שניתן להגיע לשם בתחבורה ציבורית, אנחנו העדפנו לשכור רכב לטובת העניין. WAZE יכול להביא אותך לשם, רק שים לב שכמו בתוך רומא, גם בתוך טיבולי יש כבישים שהנסיעה בהם מותרת רק לרכב מקומי והאכיפה היא אלקטרונית. איזורים אלה מסומנים באותיות ZTL - Zona Traffico Limitato. במידת הצורך היעזר במקומיים שיכווינו אותך לכבישים בהם התנועה פתוחה לכולם.

תחבורה:

בגלל ריבוי העתיקות ברומא, בניגוד לכל עיר אירופאית אחרת יש בה רק שני קווי רכבת תחתית, שזה בדיוק שני קווים יותר ממה שיש בת"א. החדשות הטובות הן שהקווים הללו מגיעים כמעט לכל מקום, ולאן שהם לא מגיעים יש אוטובוסים (שלא יצא לי לנסוע בהם) ומוניות. נהגי המונית מריחים תיירים מקילומטרים, לכן מומלץ לעקוב באמצעות WAZE אחר מסלול הנסיעה ולוודא שלא עושים עליך דאווינים.

אם אין לכם בעיה עם דו"ג, ניתן לשכור שם די בקלות קטנוע. בניגוד למכונית, קטנוע רשאי לנוע בחופשיות בכל חלקי העיר בכל ימות השבוע, והוא אינו סובל מבעיות חניה. בשום פנים ואופן לא לשכור רכב לתנועה בתוך רומא!!!

באחד הביקורים שלי במרכול של CONAD רכשתי בקבוק לימונצ'לו. בעודו ממתין על המדף במטבח שקודמו ייגמר, אשתי הפילה אותו והוא נשבר לפני שהספקתי לקחת אפילו לגימה אחת :x

בקבוק נוסף יתקבל בברכה :lol:

כשאתם בסופר, תביא איתך לפחות חבילה אחת של pasta cazzetti. אין כאלה בארץ, ואני מבטיח לך שברגע שתגיש את זה לאורחים שלך ברוטב מוקרם, אף אחד לא יישאר אדיש ;)

נ.ב.: לימונצ'לו, פסטות ושאר מאכלי תאווה איטלקיים שפתאום יש חשק לקנות ולהביא איתך לארץ יש לרכוש רק במרכולים! בכל הקיוסקים שנמצאים בכל פינת רחוב הדברים הללו נמכרים במחירים מופקעים. אלו מלכודות תיירים קלאסיות.

יאללה, תעשו חיים! אם אתה זקוק להמלצה על לינה אתה מוזמן להמשיך איתי בה"פ.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

להוסיף על שני קודמי:

1. ביקור בתחנת הרכבת התחתית בטרמיני בשעות העומס של הבוקר היא חוויה מיוחדת. אבל - להצמיד כל בפץ ערך לגוף מתחת 2 שכבות בדגים לפחות, ולאחוזר היטב בידי זוגתך, כדי שלא תופרדו בהמון הסוחף המסתער על דלתות הרכבת.

2. בקבוק משקה בחדר במלון יכול להנעים את הערב. במקרה שלי נבצר וורמוט, כיון שאשתי אוהבת משקאות מתקתקים עם תכולת אלכוהול לא גבוהה.

3. אם מדברים על מקומות לבקר בהם - יש מאות אתרים. בכל זאת אני רוצה להזכיר כמה מהם - הגן העצום של וילה בורגזה (עליה סמוך למדרגות הספרדיות), המונומנט ההזוי הקרוי "ויטורינו" השולט על כל רומא, סמוך לקרית המוזיאונים ומעל עתיקות הפורום, השוק ליד הטרמיני (היה די משעשע לראות את אשתי מודדת מגפיים בגשם סוחף במקום שבו אין מקום לשבת - צריכה להחליף נעליים בעמידה), כל מיני שווקי רחוב מאולתרים שכנראה מקיימים את המשפט "לא לגנוב - גנבנו בשבילך" - שתי האטרקציות האחרונות יעשו את היום לכל אשה\בחורה.

4. בדוק את כדאיות רכישת כרטיס תח"צ תקופתי או כרטיס תיירות המקנה כניסות לאתרים.

5. הכניסה לותיקן כרוכה בבדיקות ביטחוניות עם תור אין-סופי. להיבא בחשבון בתכנון הלו"ז.

6. כבר הזכרתי כייסים. בכל מקום, ובמיוחד במטרו (הצפוף מאד) ובקו האוטובוס המרכזי של התיירים, דומני שמספרו 64.

7. הויא נציונלה חביב מאוד לשוטטות, אבל יש שם יותר מדי חנויות יוקרה שלא מתאימות לישראלי המצוי.

פורסם

בנוגע ל-7: עקרונית זה נכון, אבל האוירה שם מאוד נעימה ומיוחדת, ומעבר לכך אשתי גם מצאה שם באיזו חנות זוג נעליים מהממות שכיסחו באכזריות של מאפיוזו סיציליאני את מסגרת האשראי בכרטיס שלה.

הכרטיס חזר לנשום רק לאחר שהתברר שהסטלנים האלה מכרו לה כל נעל במידה שונה, ובדיוק המידה שלה אזלה, כך שבלית ברירה הם נאלצו להשיב לה את כספה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

תודה, תודה רבה אלעד על הפירוט!

לגבי מלון, אני עובד בקשרי תעופה ככה שזו לא הבעיה :wink: (האמת גם המלצות איפה מה מי מו גם לא הבעיה אבל תמיד טוב לשמוע עוד מקומות שאחרים התנסו בהם ולאו דווקא רק עובדי החברה).

כמו שציינתי, המלון שלי ממש ליד תחנת המטרו של ברבריני שנמצא על יד המדרגות והטרמיני.

בכל מקרה, מה שכתבת (אלעד) זה מה שאני מחפש וזו מטרת השרשור, למצוא מקומות ספציפיים (אפילו מסעדות פאבים סופרים וכו') שנהנתם מהם ויש לכם חוויה טובה משם.

מה שמדאיג אותי זו לא התחבורה הציבורית (כי כנראה נטייל רוב הזמן ברגל, בכל זאת זוג בגיל 25-23) אלא ההגעה משדה"ת למלון וחזרה, למרות שגם זה קטן עלינו.

לגבי השדרה שאמרתם, יש שם במקרה חנויות אופנה מוכרות עם שמות מפוצצים? כי אם כן, אז חבר באמת סיפר לי על המקום הזה, ושהוא יקר בטירוף. אבל, לפעמים צריך לפנק את האישה :wink: .

אשמח לעוד המלצות, כן נהייתי חזיר :lol:

ZOOM-ZOOM

פורסם

קניות בווייה דל קורסו.

פיצה יש את ההיא המרובעת של היהודי ההוא במרכז העיר. לא זוכר את השם המדויק אבל אכלנו שם כל יום.

ציוד לרכב ולאופנועים ניתן למצוא בזול מדרום טרסטוורה, אם זה מעניין אותך. גם כאן, אני פשוט לא זוכר פרטים מדויקים.

ברגל 99 אחוז מהזמן. כל בית קפה קטן ולא נוצץ יהיה מעולה, אנחנו קלענו בול כל פעם.

להזהר מכייסים. מונטי זה איזור נפלא לסיור רגוע בין מסעדות וגלריות, בעיני האזור המועדף ברומא.

מצטער על הקצרנות והאמנזיה, חזרנו מהטיול חצי גרושים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כשנחתנו בפיומצ'ינו במקרה תפסנו איזה ישראלי לשעבר בשם אייל (לא זוכר את שם המשפחה שלו, אנסה לבדוק בהמשך השבוע האם נשאר לי כרטיס הביקור שלו) שיש לו מרצדס ויטו והוא עושה שאטלים מנמה"ת לעיר ובחזרה.

הוא יצא לנו יותר זול מרכבת והביא אותנו עד לפתח המלון. למחרת שכרנו אותו לכמה שעות כדי שיעשה לנו סיור מודרך ברומא והוא היה סבבה.

בחזור לקחנו רכבת לנמה"ת מפני שהוא לא היה זמין להסיע אותנו. אם אני זוכר נכון, הרציף של הרכבת שנוסעת לשם הוא הימני ביותר בטרמיני.

פורסם

אוכל - כל פיצה מעולה, כל גלידה - מצויינה.

פיצות: נקודה כאובה. תשכחו מהפיצות העבות והבשרניות שאתם רגילים אליהן בארץ - הפיצות המקומיות דקות כמו נייר ובערך באותו טעם.

על טעם ועל ריח... הפיצות ברומא מאוד ערבו לחיכי, מלבד אחת שנרכשה באחד מאתרי התיירות. ככלל, העדף פיצריות בהן אוכלים איטלקים ולא את אלו המכוונות לתיירים. ופיצה צריכה להיות דקה ומעט שחומה - פריכה!

אני מתגעגע!

:turn-l:
פורסם

אנחנו היינו ממש על הויה נציונאלה עליה דובר. אחלה רחוב וממנו מגיעים להמון מקומות מעניינים.

אבל הכי חשוב- יש אפליקציה שנקראת rome, חלק מtravelers משהו..

אפליקציה מעולה שמעבר לדירוג והמלצות של כמעט כל המקומות ברומא, מראה לך את מיקומך על מפה ואת המיקום של האטרקציה אותה סימנת. עזרה לנו מאוד להגיע ממסעדה מצוינת אחת לגלידריה מצוינת אחרת וכך הלאה. לא זוכר את השמות אבל הדירוגים קולעים לרוב.

תהנו

עריכה:

יש פיצה שנקראת לה-סגרסטיה, לא זוכר איך באנגלית. הפיצה הכי טובה שאכלנו ברומא.

• תוכן חדש...