Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

מזה כשנתיים אני לומד במכללה ציבורית (ש"ל אוניברסיטאי). השנה המכללה החליטה לצבוע כל מיני אזורים באדום לבן, ולהתקין סנדלים על מכוניות של סטודנטים שחונים באדום לבן, ולהתנות את הסרתם בתשלום קנס 100 ש"ח.

יש לציין כי המכוניות הנ"ל נכנסות למכללה בתנאי להדבקת מדבקת אישור כניסה ("תו חניה") שעלותה 260 ש"ח שנתי למכללה.

האם למכללה מותר להתנות שחרורו של רכב תמורת קנס 100 ש"ח? האם מדובר בבריונות? מבחינה חוקית זה תקין?

תודה מראש,

גיא.

צילום: פייסבוק

1380180_10151901493278901_2015893057_n.jpg

פורסם

על פניו - לא!

יש כאן תמרור שאינו חוקי

יש כאן פגיעה בחופש התנועה של אדם ופגיעה ברכוש שזו עבירה

יש מעט מאוד גורמים בארץ שהם רשות תמרור ואף מכללה לא נמנית עמהם, למיטב ידיעתי.

יחד עם זאת, אם האזור מוגבל בכניסה הוא שטח פרטי מן הסתם.

לבעלים מותר לעשות בתוך שלהם מה שעולה על דעתם.

ייתכן ובמעשה אתה או מישהו אחר עברתם על פסקה מתוך תקנון כלשהו, שהסכמתם לו, ולכן הופעלו כנגדכם פעולות כאלה ואחרות.

קרא את האותיות הקטנות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צריך לברר אם זה נחשב שטח פרטי ועל מה אתה חותם כשאתה מקבל אישור להכניס לשם רכב.

למשל בטכניון זה נחשב לשטח פרטי וכדי לקבל אישור להכנסת רכב חותמים בין היתר על זה שהם יכולים לגרור ולערוך לך חיפוש ברכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חתמנו על תקנון והיה רשום שם את עניין הסנדלים והקנסות - כלומר מי שקיבל מדבקת אישור כניסה בעקרון ידע מזה.

מי שנכנס בלי תו חניה צריך לשלם 10 ש"ח כדי להיכנס, ואז הוא לא חתם על הטופס הזה.

מבחינת השטח כנראה זה שטח פרטי - יש שער בכניסה וכאמור אף אחד לא נכנס בלי מדבקת אישור כניסה או תשלום על חניה (וגם אז חייב להצמיד את הקבלה על החניה לשמשה במקום המדבקה).

השאלה היא אחרת: האם מותר לשומרים לסנדל רכב - כלומר לפגוע בחופש התנועה של אדם ולהתנות את הסרת הסנדל בתשלום הדו"ח? אפילו המשטרה שנותנת קנסות חניה נותנת מרווח זמן מכובד לתשלום הדו"ח.

פורסם

לא מבין מה אתה רוצה מהמכללה?

חבר שלך עשה עבירה במודע אז שישלם את המחיר.

לא מתאים לסחבק לשלם 260 ש"ח ועוד לחפש חניה בסבלנות אז שיחזיר את התו ויחפש את עצמו מחוץ למכללה.

אני מסכים אתך שגם המכללה לא טלית שכולה תכלת והם יכולים להגביל את הכניסה לחניה לפי כמות החניות. אבל אז אתה תבוא בטענות ששלמת כסף ולכן מגיע לך להיכנס.

אצלנו פותרים את זה בשיטה יותר אלגנטית, שמים פתקים (מדבקה שיורדת דיי בקלות) על החלון הקדמי והחלון נהג. אני בטוח שגם אם היו עושים את זה לחבר שלך היית בא לפתוח פה שרשור התבכיינות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי הלא מקצועית, מותר להם לסנדל אם יש איזה שלט בכניסה שמבהיר שבזה שאתה נכנס עם רכב אתה מסכים לכך שיעשו את זה במידה ותפר את הכללים שלהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא מבין מה אתה רוצה מהמכללה?

חבר שלך עשה עבירה במודע אז שישלם את המחיר.

לא מתאים לסחבק לשלם 260 ש"ח ועוד לחפש חניה בסבלנות אז שיחזיר את התו ויחפש את עצמו מחוץ למכללה.

שתבין, לי באופן אישי אין שום בעיה. אני שיבצתי את הקורסים בכוונה מוקדם בבוקר, וכשאני באופן אישי נכנס למכללה כל החניות פנויות. הבעיה היחידה שלי היא באיזו חניה כדאי לחנות את הרכב, בצורה כזאת שלא ידפקו אותו או יפתחו עליו דלתות. הבעיה מתחילה כמה שעות אח"כ - אז אין מקום למי שנכנס לשיעור השלישי ומעלה.

מה אני רוצה מהמכללה?

1. לדעת מדוע שטחים שיכולים לשמש חניה ללא הפרעה צבועים באדום לבן.

2. לדעת למה המכללה מאפשרת לעיתים כניסה של רכבים למרות שמגרשי החניה כבר מלאים.

3. לדעת מדוע מרצים חונים בחניה של סטודנטים, כשיש להם מגרשי חניה ייעודים לסגל עם סימון מיוחד ושערים חשמליים, בצורה כזאת שהם נשארים עם מקומות פנויים לרוב.

4. לדעת מדוע המכללה מתנה את הזזת הרכב מהמקום בתשלום הקנס באופן מיידי (אם לסטודנט אין כסף כרגע?)

פורסם

לא רלבנטי אם מדובר בשטח פרטי או לא. באם רשות התמרור המקומית בה שוכנת המכללה אשרה את תוכניות התימרור כדין, הרי שהתמרור תקף. אם לא " תהה הגנה טובה לנאשם אם הוכיח כי התמרור נקבע/סומן הוצב שלא כדין" כלומר התמרור לא תקף והמכללה עוברת עבירה של פגיעה ברכוש פרטי/ והגבלת חופש התנועה/ וכד'. מה שכן היא רשאית כמובן לשלול לך את האישור, להעמיד לדין משמעתי וכד' הכל לפי תקונוני המשמעת במכללה

נקודה נוספת. אם התמרור אושר כדין כאמור לעייל, יתכן כי את העבודה השחורה מבצע פקח או שוטר מטעם הרשות ואז ניתן לבצע אכיפה כאמור

פורסם
מה אני רוצה מהמכללה?

1. לדעת מדוע שטחים שיכולים לשמש חניה ללא הפרעה צבועים באדום לבן.

לעיתים לאנשים קשה להבין מדוע שטחים מסומנים באדום לבן כי הם לא לוקחים צעד אחורה להסתכל על התמונה הגדולה. יכול להיות שהמעבר צר מדיי למעבר של רכב כבד/חירום, יכול להיות שהמדרכה באזור צרה מדיי וכו'

2. לדעת למה המכללה מאפשרת לעיתים כניסה של רכבים למרות שמגרשי החניה כבר מלאים.

האלטרנטיבה היא למכור X מינויים ואז כל השאר ישארו בחוץ. מן הסתם לא כל ה-X אנשים שיקבלו אישור חניה לומדים כל יום כל היום, אז יווצרו חניות פנויות בשעות שאין חפיפה ואז אתה תעבור שם ותגיד "איזה באסה שלא מאפשרים ליותר אנשים אישורי כניסה". אופציה שניה היא לחלק אישורי כיד המלך וכאשר החניון מתמלא לא לאפשר כניסה. אני רוצה לראות כמה גוונים של אדום הפנים שלך יקבלו ברגע שתשמע את המשפט "אין כניסה כי החניון מלא" אחרי ששלמת ממיטב כספך על האישור כניסה.

3. לדעת מדוע מרצים חונים בחניה של סטודנטים, כשיש להם מגרשי חניה ייעודים לסגל עם סימון מיוחד ושערים חשמליים, בצורה כזאת שהם נשארים עם מקומות פנויים לרוב.

אני מאמין שתיעוד ופניה מסודרת למכללה תסדיר את העניין הזה.

4. לדעת מדוע המכללה מתנה את הזזת הרכב מהמקום בתשלום הקנס באופן מיידי (אם לסטודנט אין כסף כרגע?)

מסכים אתך שמידת העונש קצת קיצונית אבל מצד שני הסטודנט חתם על החוזה וידע שאלו יהיו התוצאות ולכן הוא צריך לבוא בטענות רק לעצמו.

תשובותיי בכחול

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני רוצה לראות את הגבר שיסנדל מרצדס או יגרור אחת,

סיפור אמיתי שקרה לי בת"א שלוש מכוניות חונות בניגוד לחוק, 2 מהן יוקרתיות מאוד, ואחת רכב פשוט, מיותר לציין שהרכב הפשוט נגרר ולא 2 היוקרתיות למרות שהן הפריעו יותר לתנועה, הם רק קיבלו דו"ח.

asdasdasd

פורסם

זה מזכיר לי סיפור די משעשע שהתחולל לפני כשנתיים.

חבר ואנוכי נסענו לבקר קרוב משפחה שלו ברמת החייל, מפה לשם חניה אתם מתארים לעצמכם שלא מצאנו בקלות, עד שהגענו לסמטה שספק פרטית ספק ציבורית. ללא סימון כלשהו לכאן או לכאן.

הרכב הועמד בצד הסמטה ללא הפרעה כלשהי לתנועה במקום. לאחר מס' שעות חוזרים ורואים שסינדלו את הרכב. על החלון הצמידו פתק שהרכב עומד בחצי משטח פרטי ולכן סונדל. במידה ונהיה מעוניינים להוריד את הסנדל - ליצור קשר תוך תשלום קנס של 200 ש"ח על הסגת גבול.

אני מציין שלא היה שום סימון / שלט / שומר שיעיד על כך. בעוד חושבים מה לעשות, שלף חברי מעין מספרי מתכת גדולים, 3 נסיונות והמנעול נחתך. הסנדל הוסר מהרכב והוכנס לתא המטען.

בתגובה, הושאר פתק במקום לבעל הסנדל שאם הוא מעוניין בסנדל שלו חזרה, הוא מוזמן לשלם 500 ש"ח והמנעול המפורק הונח עליו. הבחור לא התקשר עד עצם היום הזה :-D :-D :-D

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
זה מזכיר לי סיפור די משעשע שהתחולל לפני כשנתיים.

חבר ואנוכי נסענו לבקר קרוב משפחה שלו ברמת החייל, מפה לשם חניה אתם מתארים לעצמכם שלא מצאנו בקלות, עד שהגענו לסמטה שספק פרטית ספק ציבורית. ללא סימון כלשהו לכאן או לכאן.

הרכב הועמד בצד הסמטה ללא הפרעה כלשהי לתנועה במקום. לאחר מס' שעות חוזרים ורואים שסינדלו את הרכב. על החלון הצמידו פתק שהרכב עומד בחצי משטח פרטי ולכן סונדל. במידה ונהיה מעוניינים להוריד את הסנדל - ליצור קשר תוך תשלום קנס של 200 ש"ח על הסגת גבול.

אני מציין שלא היה שום סימון / שלט / שומר שיעיד על כך. בעוד חושבים מה לעשות, שלף חברי מעין מספרי מתכת גדולים, 3 נסיונות והמנעול נחתך. הסנדל הוסר מהרכב והוכנס לתא המטען.

בתגובה, הושאר פתק במקום לבעל הסנדל שאם הוא מעוניין בסנדל שלו חזרה, הוא מוזמן לשלם 500 ש"ח והמנעול המפורק הונח עליו. הבחור לא התקשר עד עצם היום הזה :-D :-D :-D

קרה לי מקרה דומה. במקרה היה לי באוטו דיסק (לחיתוך, לא של מוזיקה) נטען, הסנדל עף תוך דקה או שתיים ועד היום האמת הוא משמש לנעילת עגלת "נגרר" של אופנוע ים של חבר שהיה איתי.

פורסם
אני רוצה לראות את הגבר שיסנדל מרצדס או יגרור אחת,

סיפור אמיתי שקרה לי בת"א שלוש מכוניות חונות בניגוד לחוק, 2 מהן יוקרתיות מאוד, ואחת רכב פשוט, מיותר לציין שהרכב הפשוט נגרר ולא 2 היוקרתיות למרות שהן הפריעו יותר לתנועה, הם רק קיבלו דו"ח.

יש לגוררים של העירייה מגבלות בקשר לגרירה של מכוניות הנעה אחורית. ייתכן וזו הסיבה.

ובחניון של האונ' הפתוחה ברמת אביב שמים שלט שהחניון מלא, וזה הגיוני מאוד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
יש לגוררים של העירייה מגבלות בקשר לגרירה של מכוניות הנעה אחורית. ייתכן וזו הסיבה.

ובחניון של האונ' הפתוחה ברמת אביב שמים שלט שהחניון מלא, וזה הגיוני מאוד.

מעניין לדעת איך הם יודעים אם רכב הנעה אחורית או לא,

בגדול להבנתי לקחת את הסיכון ולגרור אוטו של 700 800 אלף שקל - ולהסתכן שיפגע מהגרירה אם מעדיפים שלא.

ושוב האזרח הקטן משלם את המחיר.

דרך אגב זה מאוד מטריד אותי היכולת והזכות שיש להם לגרור רכבים על ימין ועל שמאל בכל זאת מדובר ברכוש פרטי שבואו נהיה כנים כנראה הגוררים לא פועלים יותר מידי בעדינות...

asdasdasd

• תוכן חדש...