Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים

רציתי לקבל ממכם יעוץ לגבי הרכב בגרסאת הספורט.

חשוב לי שהרכב היה אמין וחסכוני בדלק...

הרכב ישמש לנסיעות בין עירוניות לרוב,כ1500 ק״מ בחודש.

*האם הגיר האוטומט במנוע 1600 בגימור ספורט אמין?

*האם הוא חסכוני בדלק כמו הגיר הידני או שיש הפרש רב?

*איזה מנוע יותר חסכוני ויותר טוב מבחינת אמינות וחסכון 1600-1400?

*האם ה1400 ירגיש לי עגלה בנסיעה עם אוטו מלא כשהמזגן מופעל?

*לבעלי איביזות אשמח לקבל ממכם חוות דעת כללית על הרכב בשמחה...מהנה נוחות לנסיעות ארוכות וכ׳ו.

עוד לא החלטתי אם ברצוני הדגם 5 דל או 3 דל.

ההבדל הוא אך ורק בדלתות נכון?

תודה מראש.

פורסם

אני נוהג ברכב אבל 2008 ידני. בקשר לאוטומטים לא יודע, כדאי לבדוק לפחות במוסך אחד לפני שאתה רוכש. המנוע המומלץ הוא 1.6 והוא יהיה עדיף גם לנסיעות בין עירוניות, אם אתה רוכש דגם ספורט תבדוק שלא היו בעיות בסאן רוף ואם היו אז תוודא שסידרו אותן

פורסם

אני נוסע על איביזה 2010 ידנית 1.6 5 דלתות.

צריכת דלק ממוצעת ( טרי טרי מאתמול ) 14.8km לליטר.

טיפולים אני מבצע עצמאית בבית ( קונה חלפים מקוריים או תואם מקורי ), לאחרונה ביצעתי טיפול הכולל:

פלאגים ( ממוסך של סיאט )

שמן מנוע

שמן ברקס

פילטר אויר/דלק/מזגן/שמן

עלה לי בסביבות ה600-700₪.

מנוע 1.6 מרגיש טוב על האוטו יש כח זמין גם עם מזגן והאוטו מרגיש ממש נוח, אני אמנם לא מגיע לקילומטראז שלך כל חודש אבל נהנה מהנסיעה.

פורסם

ועוד שאלה חברים

מה ההבדל בין במנוע 1200tsi ל1600 הרגיל מבחינת כוח ותצרוכת דלק? איזה יותר חסכוני ובכמה?

מלבד המנוע יש עוד הבדלים בין ה1600 ידנית ספורט 5 דל׳

לבין ה1200 tsi 5 דל?

תודה

פורסם

בתור בעל איביזה ספורט 3 דל׳ 1400 ידנית (אומנם 2011 אבל אותו דבר)

מרוצה מאוד מהרכב, מבחינת חיסכון בדלק אני עברתי ממאזדה 3 שהיא מטחנת דלק אז אני די מרוצה. להגיד לך בק״מ אני לא יכול כי עוד לא בדקתי.

הרכב עם מזגן ממש לא עגלה, מרגיש נוח (כמובן לא מתאים למשפחה גם מבחינת הגודל וגם מבחינת ה3 דל׳)

יש לך את הבקרת שיוט שהיא אחלה לנסיעות ארוכות, המחלה היחידה שהפריעה לי היא המשענת יד שפשוט ברוב האיביזות נשברת.

סך הכל האוטו בסדר גמור, אני אישית די נהנה וממליץ

בהקשר לצריכת דלק, המנוע 1200tsi הוא המנוע הכי חסכוני בדלק מהדגמים האחרים על פי נתוני היצרן

פורסם

הוא הכי חסכוני ויותר חזק גם מה1600?...השאלה האם זה באמת משתלם להוסיף עוד כ10-13k בקנייה בהתחשב בזה שאני הולך להחזיק את הרכב כשנתיים...יש באמת הבדל בכוח ובתצרוכת דלק משאר המנועים?(1600-1400)

תודה.

פורסם

אם משתלם להוסיף לך את הכסף זה שיקול שלך,

המנועים האלו יוצרו במיוחד בשביל לחסוך בדלק ולפי דעתי תרגיש את זה לעומת שאר הדגמים באופן די משמעותי.

מבחינת כוח אין מה לדבר בכלל, נהגתי על איביזה 1600 אוטומט 5 דלתות ולידי הייתה 1200tsi אומנם 3 דלתות אבל היא פשוט טסה ממני. 1200tsi מנוע חזק מאוד.

מה שכן גם ה1600 מהיר מאוד יחסית למנוע 1600, הוא די חזק וממש לא מרגיש עגלה

אני הייתי ממליץ לך פשוט לעשות נסיעת מבחן ולראות מה הכי מתאים לך

פורסם

למען האמת קראתי בנושא אבל באמת לא כ״כ הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית בנוגע לצריכת הדלק.

אם זה באמת כמו שאתה מציין שהמנוע הרבה יותר חזק ויותר חסכוני אז אין ספק שזה שווה את התוספת הלא כ״כ מוגזמת של המחיר.

אם יש עוד אנשים שמכירים את הרכבים שמשודחים להם המנועים הנ״ל אשמי לשמוע דעות.

תודה.

• תוכן חדש...