Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צריך להשוות טיפול לטיפול,

גם אצלי ברכב המורשה אמר שלא צריך להחליף - מותחן \ משאבת מים \ מחזירי שמן,

אך החלפתי בשביל השקט העתידי. (בלי זה הטיפול היה עולה 2164 כולל מע"מ)

שלא תבין לא נכון, גם אני החלפתי הכול כולל הכול, גם אטם שסתומים ורצועות ומותחנים ומשאבת מים, בעצם כול מה שציינת חוץ מפלאגים.

ככול הניראה החלקים בלאנטיס זולים יותר, וגם לא ביצעתי במורשה, לכן הופתעתי מהמחיר.

למען הסר ספק, הטיפול בוצע בחלקים oem תואמים ל״מקורי״ של המורשה.

פורסם
למה אתה חושב שהמחיר יקר מאוד ? יש לך ברשותך הצעת מחיר נגדית ?

סביב ה 1500 שח הכל כולל הכל עם חלקים מקוריים כמובן. ניתן גם להביא את החלקים בעצמך וזה יוזיל את המחיר.

פורסם

משאבת מיים מקרית עולה באיזור 600

מותחן 250

רצועת אביזרים נגיד 100

נוזל קירור 180

אטם מכסה שסתומים נגיד 80

מחזירי שמן 150 ש"ח (למרות שאני חושב שזה יותר יקר)

רצועת טיימינג - 120

פילטר אוויר 60

פילטר שמן 50

פלגים 100

סה"כ 1690

כך שלא נראה לי הגיוני בכלל לבצע את הטיפול הזה בחלקים מקוריים ב 1500 ש"ח כולל עבודה.

פורסם

האם השתמש בנוזל קירור המקורי לאורך כל חיי הרכב? האם החלפת פעם או רעננת את נוזל הקירור במערכת או שזה אותו נוזל הקירור אשר שהה במערכת עוד מהמפעל של יצרן הרכב?

פורסם

מותחן 250

רצועת אביזרים נגיד 100

נוזל קירור 180

אטם מכסה שסתומים נגיד 80

רצועת טיימינג - 120

פילטר אוויר 60

פילטר שמן 50

פלגים 100

סה"כ 1690

כך שלא נראה לי הגיוני בכלל לבצע את הטיפול הזה בחלקים מקוריים ב 1500 ש"ח כולל עבודה.

על העבודה הוא לוקח בסביבות ה 500 שח ואת החלקים הוא משיג הרבה יותר בזול. בגלל זה אמרתי סביב ה 1500 שח.

פורסם

אין מצב לקנות את כל החלקים האלו מקוריים ב 1000 ש"ח.

ההערכה שלי הייתה גם אופטימית משהו , ככל הנראה בפועל הם עולים יותר יקר.

פורסם
על העבודה הוא לוקח בסביבות ה 500 שח ואת החלקים הוא משיג הרבה יותר בזול. בגלל זה אמרתי סביב ה 1500 שח.

עבודה 500 שקלים ?! נראה לי שהמוסכניק שלך עובד בחינם.

איזה כייף לי :)

פורסם
עבודה 500 שקלים ?! נראה לי שהמוסכניק שלך עובד בחינם.

גם אני תמיד אומר לו את זה....מחירי העבודה שלו באמת נמוכים אבל אני מכיר אותו כל כך הרבה שנים שאני כבר היתרגלתי לזה. בגלל זה אני כל פעם ניבהל מהמחירים שניכתבים פה.

פורסם

מותחן 250

רצועת אביזרים נגיד 100

נוזל קירור 180

אטם מכסה שסתומים נגיד 80

רצועת טיימינג - 120

פילטר אוויר 60

פילטר שמן 50

פלגים 100

סה"כ 1690

להלן הנתונים.

משאבת מים מקורית 420 + מע"מ, חליפית 210 + מע"מ (GMB)

מותחן מקורי 715 + מע"מ, חליפי (אותו מותחן NSK) עולה 515 + מע"מ, GMB עולה 400 + החגורת טיימינג.

אין מצב להוציא את החלפים (לא תואם מקורי) בפחות מ1400 ש"ח מינימום.

מקורי אחרי הנחה היה עולה לי כ-2334 ש"ח וזה הכי זול שניתן להשיג אלא א"כ אתה יודע מי החברת OEM ורוכש את החלקים.

עבודה לא במורשה היתה עולה לי 700 ש"ח.

להלן הנתונים מהמוסך:

5259b5b86460d.jpg

5259b5daa6d5c.jpg

פורסם

לדעתי המחיר בסדר גמור. אין קשר לערך הרכב! טיימינג זה טיפול רגיש וכל הכבוד לפותח השרשור ולדעתי הוא לקח החלטה נכונה, מה זה שווה לחסוך עוד 500 שקלים ושישימו לו חלקים ששוים פח אשפה ויעשו לו עבודה חאפרית?

כבר ראיתי הרבה חכמולוגים שהחליפו רצועת טיימינג אצל כל מיני חאפרים וקיבלו נקניקייה בלחמניה.

אל תשכחו שהוא קיבל אחריות על הרצועה ואם הרצועה ניקרעת חס וחלילה, יש לו למי לפנות.

אני אתן דוגמא לרכב שבחיים לא הייתי מחליף טיימינג לא בחברה ואם לא אז רק אצל אחד מומחה כמו רון: כל מנועי ה VAG 1.4 עם 75, 80, 86 כ"ס, זה סיוט של מנוע עם 2 רצועות ועוד כמה מותחנים, העבודה שם זה סיוט אמיתי ואני ראתי מרכבים שהיו לי מה זה להחליף שמה רצועת טיימינג ומשאבת מים. טיפול כזה בלבד עולה בצ'מפיון 1700-2500 תלוי כמה מתמקחים עם המוסך, לא כולל טיפול החלפת שמנים! ואתם יודעים מה? בצדק. העבודה שמה מסובכת, מדובר ב 2 רצועות ולא אחת והלקוח מקבל שנתיים אחריות.

אז מי שלא יודע טוב שהולך על בטוח מאשר להמר ולפתוח אחרי זה שרשורים של "רצועה טיימינג ניקרעה- האם המנוע הלך (כותרת נערכה, לא דחוף) ;) .

• תוכן חדש...