Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטט חבר מוזיקאי, שאמנם לא יכול לסייע אישית אבל כדאי לשמוע מה יש לו לומר (הציטוט ברשות, לא לייחוס).

אני יתחיל מהסוף... אישית, זה לא בדיוק up my alley.

חלק מההחלטה זה גם הידיעה שהמרחק הגיאוגרפי פשוט לא יאפשר לי לתפעל פרוייקט כזה.

אם הוא היה פה במרכז או קרוב, הייתי שמח לתת לזה צ'אנס כי אולי אתבדה.

האזנתי לשני הקטעים. מעניין... יש לזה ניחוח של פעם, קצת בוסרי אבל במובן החיובי.

אני מדמיין את זה בראש אחרי עיבוד ללהקה שלמה וזה יכול להישמע מאוד מעניין. אני חושב שאני מזהה שם מלא השפעות גם ממוסיקה ישראלית (רמי פורטיס, נקמת הטרקטור...) וגם מחומרים לועזיים.

ההתנסחות של הבחור בפורום רהוטה, עניינית ונעימה. זה בפני עצמו מעלה את קרנו בעיני. אלמלא ה"מגבלות" בפסקה הראשונה, הייתי שמח להתחבר איתו ולו בגלל העניין המשותף, גם אם לא בפרוייקט הספציפי הזה.

לשאלתך לגבי הכוונה מקצועית... קטונתי!

ההמלצה היחידה שאני יכול לתת לאחד כזה וזה נאמר בצער רב, אם הוא רוצה סיכוי אמיתי להרים הרכב ולהוציא את החומר שלו לקהל הרחב, הוא חייב לעבור למרכז!

זה כמובן לא יבטיח לו הצלחה שממילא הוא לא מחפש אבל זה יאפשר לו להתחבר לעורק הראשי של המוסיקאים וחדרי החזרות בארץ. בפריפריה זה ממש לא קל.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חזק אתה בגיטרות, אהבתי מאוד את הדמו השני.

ימי הכלב עומדים להתחיל! שיהיה בהצלחה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רק עכשיו ראיתי את הת'רד הזה.

אני חייב לציין שאהבתי יותר את השיר בעברית, מזכיר לי איזה דמו של נקמת הטרקטור או משהו בסגנון (כמו שנאמר למעלה- גם השפעות מינימל ופורטיס וקצת יוסי אלפנט על הגיטרה)

בשני השירים אהבתי את הגיטרה החשמלית- יש שם עניין, קצת חספוס בקצוות שנורא אהבתי.

אבל כמו שנאמר לעיל- לא נראה לי שיצא מזה חוזה הקלטות, וגם אם כן-

יש הרבה דברים בסגנון שלא ממש זוכים להשמעה כלשהי או פופולריות יתרה (ראה ערך "אינדינגב" וכל הסצנה הבאר שבעית- נערות ריינס, נדב אזולאי וכולי)

פורסם

לגבי חוזה הקלטות - לא בטוח שצריך. ממליץ לקרוא את המדריך המצויין של איה כורם, שאיני נמנה על חובבי המוזיקה שלה אבל היא כותבת נהדר.

לגבי מוזיקה מסחרית - אם לא היו לנו ערנים כאלה, כל מה שהיה נשאר זה שלמה ארצים ודודו אהרונים. ועידן יניבים. ועומר אדמים. וקרן פלסים. הלכתי להקיא קצת.

בספריית הדיסקים שלי חיים בשלום פינק פלויד עם דוד פרץ, שלום חנוך עם שילה פרבר והחברים של נטשה עם אורי מרק. חלק מתפרנסים יפה מאוד מהמוזיקה שלהם, חלק ממשיכים למלצר. אם הייתי צריך לוותר שרירותית על האמנים העשירים או העניים, אין לי ספק שהייתי נפרד בשמחה מהראשונים. אין מה לעשות, באלבומים של אמנים פחות מוכרים וממוסחרים יש בד"כ איזו כנות שהרבה יותר נוגעת בי.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

לפני הכל, אודי:

ראיתי את ההודעה שלך מוקדם יותר היום אך לא הגבתי, לקחתי קצת זמן בכדי לסדר מעט את המילים

שלי. אז ככה:

יצא לי לפגוש אותך פעם אחת לפני מספר חודשים ולאחר שיחה לא קצרה ולא ארוכה מידי

כבר היה לי ברור שאתה אדם מיוחד. ובשרשור הזה הוכחת שהאינטואיציה שלי הייתה נכונה.

המחווה שלך והרצון שלך לעזור מאוד ריגשו אותי.

אני לא יודע מי זה חברך המוזיקאי ואני לא יודע אם הוא יקרא את ההודעה הזו, אני מקווה שכן,

מעבר לאזור המרכז אינה אופציה בשבילי, לא טוב לי שם ולכן ברחתי. אני יותר ממוכן להגיע לשם

על בסיס שבועי או דו חודשי לצורך חזרות.

עם ההרכב המיתולוגי שלי היינו עורכים חזרות אחת לשבועיים והייתה עבודה מאוד פרודקטיבית,

הכרתי היטב הסביבה המוזיקלית המקומית ואת העוסקים בה.

אם חברך יהיה מעוניין לעזור, אשמח לקבל את העזרה.

פלייטומרס,

אני לא פוזל כלל לכיוון של חברות הפקה. אם כך היה הדבר הייתי נשאר לנגן כגיטריסט שכיר

בהרכבים מעפנים שהייתי בהם בזמנו. המטרה שלי היא ברורה, אני רוצה להרים הרכב ולהופיע.

אני כן מעוניין להקליט בעתיד אך לא בכדי לספק את תאבונה של תעשיית המוזיקה.

שמח שאהבת את השיר, יש עוד מהיכן שזה הגיע.

דור,

אני בונה עלייך.

אנלוגי,

בזמן שלוקח לי לסדר את המילים אתה מגיע וכותב את המחשבות שלי.

תודה על המחמאה בקשר לעבודת הגיטרות.

חזרתי לא מזמן מחזרה שעשיתי עם מספר חבר'ה מקומיים, לצערי זה לא היה "זה".

היה נחמד והכל אך לא הרגשתי כימיה.

אני חלש בעיבוד, ולכן אני צריך שהחברים בהרכב יהיו חזקים בתחום הזה.

Gn'f'R

פורסם

hey ho, lets go!

אני חובב מוזיקה, לא איש מקצוע, אבל אני נוטה לחשוב על עצמי כאדם חוש ביקורת מפותח ואהבה גדולה למוזיקה.

עכשיו. בגדול, למעט שניים שלושה אומנים ישראלים ששמעתי, אני לא מש מתחבר למוזיקה ישראלית. אצלך, לוקו, שמעתי משהו שאהבתי בגדול. עדיין לא מהוקצע, שזה לאו דווקא דבר רע. יש לך אחלה ווייב על הגיטרה (הייתי רוצה לשמוע את השיר הזה על גיטרת בלוז...)

בגדול, הזכרת לי משהו סטייל ג'רי קנטרל, רק לא עצוב/כועס כמוהו. זה כנראה עניין של לשחרר את הרגש עוד שניים שלושה סטופים. לא עד הסוף, אבל קצת יותר. את הגיטרה? זה מה שזצריך לדעתי D:

http://www.youtube.com/watch?v=4xgx4k83zzc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

לוקו, מזל טוב! כמה שחסר פה כפתור "אהבתי" בפורום, בדיוק עבור מצבים כאלה.

אני מצדיע לכל אדם שבוחר לרוץ עם החלומות והרצונות שלו קדימה.

ותמיד תזכור, שגם אם לא מצליח לך מייד, תמשיך להתאמן ולנסות, כי בסוף משהו טוב יגיע או יקרה.

ואדים,

כי היום הבטחון העצמי כבר לא כשהיה, אתה יותר מחושב, פחות לוקח סיכונים.

היום אין לי שום יומרה להיות כוכב רוק או משהו קרוב, השאיפה היחידה שלי היום היא להפיץ

את שירי, לא להתפרנס מזה ולא כלום. רק לסגור מעגל עם עצמי.

השירים כבר כתובים, דעות לכאן או לשם לא ישנו סגנון, אולי יתנו איזה פיץ' או כיוון שלא חשבתי עליו (כמו אחת שהגיעה אלי הבוקר בהודעה פרטית ).

ועם היד על הלב, כן, לאחר תקופה ארוכה של כלום אני צריך את הבעיטות בתחת כדי לצאת מהפאתטיות ומהמעגל של מחשבות על גבי מחשבות ולבטים ולהתחיל לזוז.

פעם הייתי נעלב מהתגובה שלך, היום אני אומר תודה.

אין האמת מה להיעלב מהתגובה של דריש- הוא צודק.

אז מה אם אתה יותר מחושב? אז מה אם אתה לא רוצה להתפרנס מזה?

זה עושה לך טוב? תעוף על זה בכל הכח והמרץ, וכמה שיותר מהר.

מה כבר יקרה? תהנה מיצירה ותעביר את הזמן שלך בנעימים, וזה עוד במקרה הגרוע ביותר האפשרי. :arrow:

אני בטוח שתוכל לחיות עם זה.

אני מבין אותך היטב, לוקו- גם אני טיפוס יוצר. במקרה שלי מדובר יותר על ציור (תכניות בנייה ודגמי סכינים בעיקר) ובנייה, אבל עדיין- אני חייב ליצור משהו. אם אני לא יוצר משהו אני מתחרפן.

זה מרגיע את הנפש ועוזר לחדד את המחשבה.

אל תעיז להתבייש ואל תפחד להמשיך.

והכי חשוב, אל תעצור. לך על זה בכל הכח והנחישות שאתה מסוגל למצוא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שאלת אוף-אוף-טופיק ברשותכם:

אני זוכר שבתור ילד היו בטבע זמרים/נגנים והיו להקות. להיות חבר בלהקה היה הדבר הכי מגניב בעולם גם אם מעולם לא ניגנת מחוץ לגראז' של ההורים. למילה הזאת היה משקל ומקדם פוזה רציני.

לפני כעשור וחצי התחילו להופיע "פרוייקטים" למיניהם (של עידן רייכל, של רביבו ועוד) - מעין קבוצות מוזרות כאלה שכאילו לא עושות את זה בשביל הכסף אלא רק בשביל הביטוי העצמי והיצירה שלהן, שכל אחד מחבריהן הוא כאילו מוזיקאי בפני עצמו אבל ביחד הם החליטו שיוכלו להגיע למשהו נעלה ונשגב... בקיצור, מצאו דרך טובה יותר להרוויח כסף ע"י מיתוג מתחכם, כי כנראה שבעידן האינטרנט למילה "להקה" כבר לא היה אותו משקל כמו פעם.

כיום נראה שכל מוזיקאי שאינו זמר/נגן או חלק מ"פרוייקט" שואף להיות חלק מ"הרכב". נשאלת השאלה - מתי בדיוק להקה הפכה ל"הרכב" ולמה? האם יש שוני בין המושגים? :roll:

פורסם

להבנתי, במילה "הרכב" ניתן להשתמש גם עבור יוצרי מוזיקה אלקטרונית, שהם אינם בדיוק "להקה".

אני לא מכיר שום להקת טראנס, אבל יש כמה הרכבים בשטח.

כך אני רואה את זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה אחד השירים שעתידים להיות אי פעם באלבום שייקרא "ימיי הכלב", אני מקווה שאסיים אותו לפני מותי.

מכיוון שכבר חטאתי בפרסום חומר לא גמור, אסיים את המצווה בעוד חטא אחד בעברית מאותה ההקלטה :

זה השיר הראשון שכתבתי אי פעם ב98, שיר הנושא של האלבום העתידי.

תודה לכם!

אין לי משהו קורע לב להגיד, אבל מאוד אהבתי את השירים (ובמיוחד המוזיקה), תמשיך כך :viking::onfire:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

Urban,

צר לי אך איני יכול לצפות בסרטון מוטמע.

הכתיבה שלי נעשית באופן די טבעי ממקום בלוזי, רוב השירים נכתבו

כשלדים על גיטרה אקוסטית ולאחר מכן תורגמו להרכב שלם וחי על כל המשתמע.

ההקלטה המדוברת כאן נעשתה לאחר פירוק הלהקה ובהקלטת יחיד, וזה הרגיש לי די נוח

לחזור לשורשים המקוריים של השירים.

הם שונים מאוד כאן ממה שהם היו נשמעים בהרכב שלם.

האזנתי בזמנו לג'רי קאנטרל ואיפשהו הרגשתי המשכיות לאליס אין צ'יינס, אבל זה בסדר

גמור מכיוון שג'רי היה בעצמו הליבה של אליס.

ברווז,

לקיתי בחוסר דרייב וסתם תחושת אבדון כללית, טוב לי היום כשחזרתי קצת לכתוב

וקצת להלחין. גם גיליתי שבאופן טבעי הסגנון קצת השתנה ואני די מרוצה אפשר לומר.

תדע לך ששאבתי המון כוחות מהשרשור הזה ומהתמיכה הזו.

ואדים,

אני יכול לתת לך את דעתי האישית-

גם אני משתמש במונחים של "הרכב" ו "להקה" ולאחר קצת מחשבה אני חושב שההבדל

בינהם הוא הגדרת היעדים.

בהרכב יש הגדרת יעד נניח של אלבום אחד וכך וכך הופעות, קח לדוגמה הרכבים:

טמפל אוף דה דוג, אודיו סלייב.

החברים התאספו למטרה ידועה מראש, ביצעו את הפרוייקט והמשיכו הלאה איש איש בדרכו

ללא מחוייבות נוספת אחד לשני.

בלהקות יש תחושה של "נישואים" בין חברי הלהקה והגדרת הזמן והיעדים שונה:

"רולינג סטונס", אירוסמית' וכד'.

גם בינהם יש חיכוכים ולעיתים תחלופות של חברי הלהקה אך המסגרת נשארת.

לא התעמקתי יותר מידי, זה מה שעלה לי כרגע.

Fat basterd,

תודה לך!

Gn'f'R

• תוכן חדש...