Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרווח סיכה בקאמשפט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קצת סדר בדברים:

מרק,לגל הזיזים(camshaft) אין מייסבים כלל, לא מייסב החלקה ולא מייסב כדורי, הוא מסתובב בתוך קדח אלומיניום בראש המנוע.

לפותח השירשור, באיזה צבע המדיד שהשתמשת כדי למדוד את האורך של הפלסטיגייג'? הכוונה היא לא לפלסטיק אלא לדף הנייר עם המרווחים להשוואה עליו, אם התשובה היא אדום( כמעט בוודאות) אז המידות שמדדת הם באינצ' ואז המידות הם בתחום המלצות היצרן.

שנית, אף משפץ ראשים לא בודק את המרווחים אלא אם כן נתפס הקאמשפט.

אולי תואיל בטובך לספר לנו באיזה מנוע מדובר ומה הנזק שנגרם?

אורן

אורן, יפה שמצאת לנכון לפנות אישית רק אלי ולתקן את מה שכתבתי באשכול בעניין הקסוות.

אז איך קוראים בשפה העברית לחלק המסומן בתמונה המצורפת ? CAMSHAFT HOLDER

ולמה הייצרן טויוטה מכנה את החלק CAMSHAFT BEARING CAP ?

honda-cb750f2-supersport-england-camshaft-camshaft-holder_bigma000087e04_2641.jpg

htup_0601_24_o+honda_s2000_f22c_engine_rebuild+cam_holder.jpg

Pages from camshaft1 (Custom).jpg

Spark Ignition Engine 3.jpg

איזה כייף לי :)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עם זה מעניין מישהו אז זה הנתונים שמצאתי,

בכל המייסבים הוראות יצרן אומרות 0.050-0.089 mm,

סדר התמונות הוא הראשון מפולי קאמשפט ועד המפלג,

אם תשימו לב בתמונה השניה הפלסטיגייג' נעלם כי המרווח של כמעט 0.

אפשר לשפץ ראש כזה שהמרווחי סיכה של הקאמשפט לא שווים, שכן יהיו שווים או שהראש הזה אבוד?

20131004_162155.jpg

20131004_162201.jpg

20131004_162207.jpg

20131004_162214.jpg

20131004_162219.jpg

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

זה ראש מנוע של סיויק?

בקיצור צריך פרטים.

לרוב שולחים ראש מנוע לשיפוץ כאשר הוא ערום לגמרי רק עם שסתומים ללא קפיצים אפילו, והמשפץ עושה יישור שטח, מחליף גומיות שסתומים, התאמת שסתומים לתושבות, מילוי במידת הצורך, ובדיקת לחץ או בקיצור הוא משפץ לפי בקשת הלקוח.

למה שמשפץ ראשים יבדוק מרווח שימון? האם ביקשת ממנו לבדוק? ("המשפץ" הכוונה שלי היא למכון שיפוץ ראשים ולא למכונאי שהוא כן צריך לבדוק).

האם הרכבת את ה"חצאי מייסבים" של הקאמשפט בסדר שבו פירקת אותם? או שעירבבת בניהם והרכבת לא לפי הסדר ולא לפי הכיוון?

החצאי מיסבים שאתה קורה להם כך, חייב להרכיב אותם בדיוקכמו שפירקת אותם, לסמן אותם לפני הפירוק, את הכיוון שהיו מורכבים ואת המספר שלהם בסדר הרכבה אם לא קיים סימון כזה מקורי, אחרת המרווחי שימון לא יהיו תקינים והקאמשפט יתפס/ישבר.

בזמן שיפוץ ראש קודם כל בודקים שהקאמשפט מסתובב בחופשיות, כאשר הוא מהודק למקומו ללא נדנדים/מירמים הידראולים/שימסים(כל ראש מנוט והמבנה שלו).

• ספונסר פורום
פורסם

מרק, אתה מקבל יחס VIP! :-)

לפותח השירשור, בתמונות שצרפת הכל בסדר, אין שום בעיה, זהו מידות אינצ'יות, כך ש0.20 אינצ' זה 0.508 מ"מ , אם כבר, מרווח הסיכה גדול מידי, אך אני כבר אומר לך מניסיוני, אין כאן בעיה, ואם נתפס הקאמשפט הבעיה היא במקום אחר.

אורן

פורסם

אורן אני בכמה הודעות מזכיר מידות במ"מ, אז למה הגעת למסקנה שזה אינצ'ים אני לא מבין? זה במ"מ. התמונות שאתה רואה, איך אתה יכול להגיד שהמרווח גדול מדי כאשר אתה רואה שבאחד המייסבים המרווח הוא כמעט -0- ונוגעים אחד בשני לא משנה זה באינצ'ים או מילימטרים, עם המרווח סיכה היה 0.508 הפלסטיגייג' לא היה נמחץ בכלל אלא היה נשאר באותו מצב שהנחתי אותו.

כן זה ראש מנוע של סיויק,

מסרתי את כל הראש כולל הכל הכל חוץ מהמכסה שסתומים, לא אני אישית הלכתי להביא אותו אלא הבאתי אותו לחבר שעובד במוסך ושלח את הראש דרכו כדי כשהעבודה תתבצע כמו שצריך, החצאי מייסבים לא נפרדים אחד מהשני, כל ה-5 הם מין גשר שמחובר לנדנדים ואי אפשר לנתוק אותה אחד מהשני כך שאי אפשר להתבלבל.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

בקיצור ממה שאני רואה כאן מבלי לשמוע את הסיפור, הראש מנוע מהתעוות המשפץ עשה לו רק "שטח", אבל מה שקרה הוא שהראש מנוע עצמו מעוות הליין של הקאמשפט לא תקין, המשפץ רק עשה לו שטח, אומנם השטח ישר אבל הליין עקום ולכן הקאמשפט נתפס, ולא בדקת שהוא מסתובב תקין.

אם היית בודק היית מגלה כי הקאמשפט לא מסתובב חלק וקל (ללא קפיצי שסתומים או נדנדים), ובמצב כזה פוסלים את הראש מנוע, מעטים המשפצי ראשים שמיישרים את הראש פשוט לוחצים אותו עם פרס תוך כדי חימום, ובדיקת ליין ומרווח שימון.(מדובר בעבודה מורכבת שלא תמיד מצליחה וגם לא כ"כ כדאית)

המשפץ לא בדק, או שלא ביקשת ממנו לבדוק.

אם אמרת למשפץ לבצע את כל הבדיקות וכל מה שצריך לעשות שיעשה אז הוא טעה ולא ביצע את העבודה כמו שצריך כי הראש מעוות.

אבל אם רק שלחת לו את הראש ואמרת לו תעשה 1-2-3... כניראה שפיספסת את בדיקת הליין.

אם תספר את הסיפור המלא, ותשאל בדיוק מה אתה רוצה לדעת אולי נוכל לעזור לך.

עוד נקודה חשובה. בסיויק לעיתים גם הבלוק מתעוות, וגם אם תתקין על הבלוק ראש מנוע תקין בזמן סגירת הראש אחרי זמן לא רב, עקב עיוות בבלוק הסגירה יוצרת עומסים לא שווים על הראש ולכן הראש מתעוות בסגירה.

האם הראש חוזק בעזרת ידית מומנט?

האם בדקת בעזרת סרגל שהבלוק ישר?

איזה דגם מנוע זה D16V1? או D16Y?

פורסם

לפותח השירשור, בתמונות שצרפת הכל בסדר, אין שום בעיה, זהו מידות אינצ'יות, כך ש0.20 אינצ' זה 0.508 מ"מ , אם כבר, מרווח הסיכה גדול מידי, אך אני כבר אומר לך מניסיוני, אין כאן בעיה, ואם נתפס הקאמשפט הבעיה היא במקום אחר.

אורן

אז תן תשובה ברורה לשאלתי בהודעה הקודמת בבקשה.

פורסם

חבר שלי הביא לו את הראש הראשון שהגיע עם המנוע ההרוס, המשפץ אמר שאי אפשר לתקן את הראש הזה עקב הנזק הכבד שנגרם שם בגלל חוסר לחץ שמן שנפל עקב מייסב טלטל שנשפך והוא צודק, קניתי ראש חדש ממישהו שפירק מנוע, ומסרתי לחבר שלי שימסור למשפץ את הראש החדש ויעשה מה שהוא נדרש לעשות על מנת להתקין את הראש, הוא ביצע החלפת גומיות שסתומים, כיוון שסתומים ובדיקה בלחץ, למה הוא החליט לא לבצע את הבדיקת מרווח סיכה אני לא יודע, מצד שני אמרו לעשות כל מה שנדרש על מנת שהראש יהיה תקין להתקנה, למה אני צריך שהוא יעשה את כל הדברים שהוא ביצע אם הוא לא בדק מרווח סיכה וזה מה שהרס את הראש החדש שעבר 30 ק"מ.

המנוע הוא D16Z9, גם הבלוק עבר שטח בלוק אצל בעל מקצוע אחר, ועבר אובראול מלא כולל הכל.

• ספונסר פורום
פורסם

יקירי, אתה מפספס את הנקודה, המידות שכתובות על סרגל המידה האדום הם המידות במאיות האינצ' לא במ"מ, הוראות היצרן הם במ"מ, אתה צריך להכפיל את המידה שרשומה על הסרגל האדום ב2.54 כדי לקבל מידה במ"מ.

מרק! לא רוצה! :-D:twisted:

אורן

פורסם

יש לסרגל 2 צדדים, צד מילימטרי וצד אינצ'י, אני השתמשתי בצד המילימטרי רשום למטה בסרגל תסתכל בתמונה שצירפתי, המידות יצרן שהשתמשתי הן גם כן במילימטרים.

plastigauge.jpg

פורסם

אורן

0.2 אינצ' זה לא 0.508 מילימטר אלא 5.08 מילימטר ככה שזה לא נשמע מירווח הגיוני.

פורסם
יקירי, אתה מפספס את הנקודה, המידות שכתובות על סרגל המידה האדום הם המידות במאיות האינצ' לא במ"מ, הוראות היצרן הם במ"מ, אתה צריך להכפיל את המידה שרשומה על הסרגל האדום ב2.54 כדי לקבל מידה במ"מ.

אורן, לפני שנה רכשתי אצל שוורץ כלי עבודה PLASTICGAUGE בצבע אדום לתחום מידות של 0.002-0.006 אינץ' לכן אינני יודע למה אתה מניח שהמידות במאיות האינץ'.

אורן

זה לא 0.2 זה 0.02. - 0.02=0.508 מילימטר גם זה לא הגיוני.

אורן, הצלחת לבלבל לי את העיגולדים :-)

פורסם
תן למספרים לסדר לך את החיים..

אתה במקרה לא בקו הבריאות ? :x

אנחנו פה דנים על מירווחי שימון ככה שכול תשובה צריכה להיות מדוייקת.

• תוכן חדש...