Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לא מזמן רכב עם גיר DSG, חווית נהיגה פשוט תענוג חוץ מקצת "רעידות" קלות בהתחלת נסיעה.

ורעידות ברוורס שהיו ביום הראשון של הרכב (רכב חדש), והיום לא מרגישים אותם בכלל. (בלי קשר הבנתי ממכר שלי, שהוא שפיץ בכל הנושא של מחשבים ורכבים,שזה דבר תקין שלוקח למחשב ללמוד את הרגלי הנסיעה וזה צריך להיות מהיר. - דרך אגב הוא טוען שעוד 10 שנים המכונאי רכב יהיו אנשי הייטק עם ידע במחשבים ופחות ידע במכונאות, אבל זה לדיון אחר).

אז שאלתי היא מה הקטע בהילוכים מבחינת המנוע והרכב ז"א למה אי אפשר לעשות רכב "בלי גיר" , שפשוט המנוע יעבוד?

asdasdasd

פורסם

המנוע מרגע הנעתו נדרש למדרג מסוים של "עוצמות" על מנת להגיע לביצוע אופטימלי של נסיעה.

אם תתחיל נסיעה בהילוך חמישי המנוע לא יעמוד בכך ולכן צריך מספר גלגלי שיניים שיספקו כוח מתאים לכל מדרג [כמו באופניים..יהיה לך מאוד קשה להתחיל בהילוך גבוה מכיוון והשרשרת תיהיה משוחררת ביחס לגלגל שיניים הגדול שעליו היא יושבות..לכן תתחיל מגלגל שיניים קטן שיקצר את משך התנועה של השרשרת]

Carmel Castel [concept] 1972

Ottosan anadol 1976

VW Golf mk1 1981

1997 Daewoo Nexia GTX

פורסם

אוקיי אני מבין את ההמחשה לאופניים השאלה שלי היא יותר תיאורטית - למה אי אפשר "לחסוך" את כל עניין הגלגלי שיניים ופשוט שהמנוע יסיע, או שאני מפספס פה איזשהו עיקרון מכני?

asdasdasd

פורסם
אוקיי אני מבין את ההמחשה לאופניים השאלה שלי היא יותר תיאורטית - למה אי אפשר "לחסוך" את כל עניין הגלגלי שיניים ופשוט שהמנוע יסיע, או שאני מפספס פה איזשהו עיקרון מכני?

אפשר אבל אז יהיה לך רק הילוך אחד קצר

פורסם

בסופו של דבר תוצאת המנוע היא יצירת כוח הסיבוב באמצעות גל הזיזים

ההילוכים מורכבים ממספר גלגלי שיניים בגלגלים שונים שמתחברים ברצועה לגלגל המנוע.

ההילוך הראשון הוא גלגל השיניים הכי קטן,כך שהרצועה עוברת מרחק קצר מרגע נגיעתה בגלגל המנוע עד לחזרתו אליו [בצורה מעגלית]

המנוע חייב את המרחק הקצר הזה ממגוון סיבות [כמו למשל לתת לרכב "להתחמם"] אבל בעיקר על מנת לייצר מספיק כוח להתחיל תנועה וליצור תאוצה מספקת...לאחר מכן הגלגל הראשון ממצה את יכולותיו ואתה או המחשב מעבירים הילוך לגלגל השני,גדול יותר המגדיל את תנועת הרצועה ויוצר חופשיות...

ירדת לסוף דעתי?

Ottosan anadol 1976

VW Golf mk1 1981

1997 Daewoo Nexia GTX

פורסם

ההמחשה להילוכי אופניים היא הפשוטה והברורה ביותר.

אם תהיה על הילוך אמצעי כלשהו, כזה שיש יחס של 1:1 בין הפדלים לגלגל, יהיה קשה לך להתחיל נסיעה, והמהירות המירבית שלך תהיה מאוד מוגבלת.

למנוע ברכב אין מספיק "כח" כדי לגרום לרכב במשקל 1.5 טון להתחיל נסיעה, אז עשו שיחס ההעברה בין המנוע לגלגלים יהיה כזה שיאפשר לו להתחיל נסיעה.

אבל עכשיו כשהרכב כבר נוסע, יש לו מהירות מירבית לא גבוהה במיוחד, והוא כבר בתנועה. אז הוסיפו עוד הילוך שיוכל להרים את המהירות עוד קצת. וכך יש עוד הילוכים עד שמגיעים למהירות המקסימלית בה הרכב נועד לנוע.

זה העיקרון על רגל אחת.

אני בטוח שאם תחפש, תוכל למצוא שרשורים עם הסברים ארוכים ומפורטים שכוללים איורים ושרטוטים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

האמת היא שזהו ההסבר הפשוט ביותר....

שים לב שברכבי אוטומט יש 4 הילוכים לרוב ובידני יש 5 הילוכים,אפשר להגדיל לשנות להזיז ולשחק עם זה אבל העיקרון להילוך כוח הוא זהה...תחילת תנועה

Ottosan anadol 1976

VW Golf mk1 1981

1997 Daewoo Nexia GTX

פורסם

יש רכב בלי גיר זה כמובן רכב חשמלי

ולמה ? כי למנוע חשמלי יש גמישות מאוד גבוה ז"א מומנט מאוד גבוה כבר מסלד הראשון ויכול להגיע לסיבובים גבוהים מאוד ויכול יכול לשנות בקלות את כוון סיבובו

למנוע בעירה פנימית אין את התכונות האלו ולכן הוא זקוק לתמסורת

פורסם

מודה שלא ידעתי את זה על מנוע חשמלי. יש רק הילוך אחד?

Ottosan anadol 1976

VW Golf mk1 1981

1997 Daewoo Nexia GTX

פורסם

לידיעתך גם למנועים חשמליים מאסיביים יש הילוכים, זה נקרא בשפה מקצועית "מתנע דרגתי".

זה קשור לפאן קצת שונה (שהזרם לא יעלה מעל המותר)

ברכבות חשמליות ישנות לדוגמא אפשר להרגיש את זה.

כל אופן, הסבר האופניים הוא הכי הגיוני.

גם בראייה קדימה אתה צריך להביט לאחור.

כבר מעל ל100 שנים, או בעצם בכל עידן הרכב, היה גיר, שעושה את אותו תפקיד עד היום.

גיר אוטומט, ידני, רובוטי ורציף, כולם עושים את אותה העבודה, כל הזמן מחפשים לשפר את זה, אבל לא לדעתי כל עוד מנועי הבערה ישווקו, לא יהיה תחליף לגיר.

פורסם

מאוד פשוט. הכל תלוי במושג שנקרא "מומנט".

בגדול - קח מפתח ברגים של גלגל הרכב. בתחילה, תנסה לסובב את הבורג מבלי להשתמש במפתח - כמעט בלתי אפשרי.

לאחר מכן, השתמש במפתח, אך החזק אותו קרוב לבורג. תגלה שככל שתחזיק את המפתח רחוק יותר מהבורג, כך יהיה לך קל יותר לסובב את הבורג.

אז תבוא ותגיד לי: "אני אקח מפתח באורך 10 מטר ואז אסובב את המפתח עם אצבע אחת בלי מאמץ!" - תצטרך להסתובב הרבה יותר מדי. תגיע ל"טורים גבוהים" על מנת לסובב אותו מהר. זה נסיעה על 100 קמ"ש בהילוך ראשון.

אם תסובב את הבורג ישירות בלי המפתח תוכל לסובב אותו במהירות אדירה. אבל בחיים לא תצליח "להתחיל איתו נסיעה". זה יהיה כמו מנוע שנכבה כי התחילו נסיעה בהילוך חמישי.

כוונת המשורר - המנוע רוצה לסובב את הגלגלים באיזון מסוים. מחד שלא יהיה לו קשה מדי, מאידך, שלא יצטרך לסובב ציר גדול מדי שלא משפיע משמעותית על סיבוב הציר הקטן (או הבורג). צריך להיות איזון בין המהירות להילוך - או לאיפה שהיד שלך תופסת יחסית לבורג.

זה ה"מומנט" בשפת הרכבים - הטורים היעילים ביותר בכל מהירות והילוך שבהם המנוע עובד הכי משמעותית ונכון.

כמובן שהמושג מומנט הרבה יותר מורכב מהסיפור. אבל זה בגדול.

פורסם

אז שאלתי היא מה הקטע בהילוכים מבחינת המנוע והרכב ז"א למה אי אפשר לעשות רכב "בלי גיר" , שפשוט המנוע יעבוד?

אפשר - אבל צריך לעבור לרכב חשמלי. מנוע חשמלי מסוגל לספק טווח סיבובי מנוע רחב מאד בניגוד למנוע הבנזין.

• תוכן חדש...