Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קליפת המוח כקליפת השום , ממליץ לך להתחיל לאהוב את השונה במקום כל היום להתעסק

בלהשמיץ את כל מה שאתה לא מוצא לנכון , כל שרשור שלך הופך לשרשור מלחמתי מעורבב בקלחת האקטואליה הנוכחית.

מה ששכחת שפה זה פורום של רכב וכל מה שהבאת איתך לפה זה שנאה ריב ומדוו לכל מה שהוא לא בקו מחשבה שלך .

כנראה שזה המקוםהיחיד שמוכנים לשמוע אותך, בגלל

זה כל יומיים אתה מוציא שרשור שמשתלח במשהו אחר (שבעקיפין קשור לדת).

אתה בלתי נסבל .

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לעומת זאת, "חייל צה"ל" השני עשה רעש גדול בתקשורת, "חייל צהל נחטף ונרצח", "חטיפה לאור יום" כמה מבזקים מיוחדים, כמה קשקשת מיותרת על מה שבסופו של יום הוא סוחר סמים שנרצח במהלך עיסקת סמים ועצם העובדה שהוא חייל צהל ככל הנראה לא ממש קשורה לעניין (או שקשורה בצורה עקיפה).

מאיפה הבאת את זה?

כל מה שנאמר בתקשורת זה שהרקע לפיתוי הוא פלילי. זה לא רלוונטי איך הוא פותה וזה בטח לא הופך אותו לסוחר סמים.

פורסם

אולי מכאן

אין לי שמץ של מושג מה הלך שם, אבל כמה פיתויים אתה חושב שיכולים להביא צעיר יהודי למסע לכפר ערבי? הסיפור עם אוצר הזהב נשמע הרבה פחות אמין.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
אני יגיב בעדינות מהסיבה שהאמת רחוקה שנות אור מהאמונה והדת.

ואני ייתן כל הסבר לקשקוש שנרשם פה.

התואר "רב" זה תואר מדוייק, והוא מבוסס על השורש ר.י.ב. כי הוא גורם ל"ריב" בין בני אדם.

רב זה שר בארמית.

ועובדיה היה המנהיג של התנהלות הזו. ושל התפלגות העם. ובעיות רבות אחרות.

הוא אחת הסיבות העיקריות של התרחקות של אנשים מהדת. הוא גרם להשנאה (כמו דחייה) של הדת על אנשים רבים.

הוא והאנשים מסביבו. גורמים לפיצול באנשים. גורמים לביזבוזי כספים עצומים למדינה. להמצאות בזויות כמו כשרויות שונות ומשונות.

תנועת ש"ס הוקמה אחרי שראו כמה דיכוי יש לציבור המזרחי בארץ, ואני יכול להביא לך המון דוגמאות שנעשו לעולי המזרח הן בפן הדתי והן, הבעיה היא שהתנועה לקחה מנהגים של עדות אשכנזיות ופלטה דברי שטויות בצרורות נגד חילונים, מה שגרם להרבה מזרחים עם שכל להפסיק לתמוך בה.

בזבוז כספים עצום? כל שירותי הדת שכולל לא רק אברכים עומד על פחות מאחוז בתקציב המדינה.

בנתיים "מושיע החילונים" (י. לפיד) מעלה את המע"מ לשיא ומטיל שלל גזירות כלכליות וכמעט כל גזירה כזאת הוא שוטף לכולם את המוח על זה שבזכות הגזירה הזאת הוא "דופק את החרדים" (ועל הדרך דופק עוד הרבה אזרחים במדינה) וגם יוצר אנרכיה בזה שהוא חושב שאם הוא יוציא את החרדים מהממשלה הוא יצליח לגייס אותם.

כשרות של הרבנות / בד"ץ / מחפוד / מחמוד ועוד. כאשר הכול זה על בסיס כמה תשלמו ל"רב" התורן לקבלת האישור.

וכל אחד לא סובל את האחר. / מלכלך על האחר. זה מטופש לגמרי שה"רבנים" שעומדים בראש הרבנות הראשית.

לא אוכלים את האוכל שהיא מאשרת. (כי זה רק כשרות רבנות) כי אין שם שוחד לאיזה "רב".

אתה לא מבין כלום בכשרות, אז עדיף שלא תנסה להסביר, כל כשרות יש דברים שהיא מתירה ויש דברים שהיא לא, אני לא יפרט לך איזה כי פה זה לא פורום דת.

איך שלא תסתכל על זה כשרות זה תחום שמכניס לעסק כסף, מי שמביא כשרות גבוהה יותר עושה את זה משיקולים עסקיים בלבד כדי לפנות לעוד פלחי שוק.

הוא נתן דרשות (או דיבר שטויות בכמויות) לאנשים שרמת האינטליגנציה שלהם כל כך נמוכה. שהם מאמינים בלשבור מכשיר חשמלי. (אייפון) למען בריאות של אדם אחר.

או בתרומה של זמן למען אדם אחר על חשבון החיים שלו. עד כמה אנשים טיפשים. והכול בגלל הדת.

כל השטויות האלה, מדובר ברובם בארגונים קיצוניים, או חילוניים שחזרו בתשובה ונהיו פנאטיים (ואני מכיר את הציבור של החוזרים בתשובה ויודע שהם אנשים הזויים)

כל דתי עם ראש על הכתפיים יודע שזה חארטות, שבירת אייפון לדוגמא זה איסור של "בל תשחית", גם אי אפשר לתת חיים כיוון שאדם לא יודע מתי הוא ימות, התקשורת אלופה בלהביא מקרים מטומטמים כאלה.

לכל מי שחושב שלהיות "רב" בצה"ל עם משכורת בריאה ולישכה יפה, עם פקידות (כי חס וחלילה לא יוותר על בנות שיכינו לו קפה). רכב צמוד, כמויות של אנשים שחייבים להקשיב לו. זה תפקיד קשה.

אני מצטער. זה בזיון שאין כדוגמתו. וזה תפקיד שחייב להעלם מהצבא שלנו. כי זה מה שהורס את החיילים שלנו מהיסוד.

אז הוא "שירת" 13 שנה.... תיקון קטן. שירתו אותו 13 שנה- חיילים (עבדים). והלכו לפי כל גחמותיו.

כל מקום שהייתי בו לא היה לרב פקידה שעושה לו קפה, האמרה שהדגשתי עלולה לגרור נגדך תביעה על לשון הרע.

ברגע שאתה מעלים את התפקיד הזה מהצבא, אתה תגיע למצב שתצטרך לוותר על כל הדתיים והמסורתיים בצבא, כיוון שהם זכאים לקיום המצוות שלהם (תפילות, שבתות) וגם צריך לשמור על כשרות במטבח (מה שהמש"ק דת אצלנו היה מאוד מקפיד), חוץ מזה שרב בצבא לא יכול להמציא חוקים על דעת עצמו.

וזה שכולם עוקבים כמו מסכנים וחסרי חיים. בצורה עיוורת ונטולת מחשבה או אינטילגנציה. אחרי מצבו של אדם.

ובמחשבה שאם הם ישמרו שבת / ישברו טלפון / יתרמו לו שעתיים / ישמרו כשרות / או יעבדו בצורה צנועה*

זה יעזור לו להבריא. או שיגרום למשהו (אולי למעלה / למטה) לסיים את העבודה.

* (לא מצאתי את הכתבה. מהחודש האחרון. שבמקום עבודה חתמו כל העובדים שהם יעבדו בצורה צנועה. לא יכינו אחד לשני כוס קפה. לא יסעו ביחד גברים ונשים. לא ידברו על נושאים שלא קשורים לעבודה. ולא יתלוצצו אחד עם השני. כי זה גורם להרס של הדת. וכל זה שבתקווה שבעלת מקום העבודה תבריא ממחלתה. )

ולצערי. ביום שהוא ימות כמות המפורסמים / אנשים חשובים (או שלא כמו ראש הממשלה). יגיעו ויעמדו ראשונים להלוויה.

וידאגו שזה יפורסם בכל העיתונים שהם היו שם. ותמכו ברגעים הקשים. והם בסך הכול מחפשים כותרות ופרסום.

ובקרוב כל הקמעות שהעלק "רב" חתם עליהם. יהיו שווים פתאום הרבה כסף. והם יעשו עוד כסף מגוויה שעוד לא התקררה.

זה ידוע שיש המון שרלטנים בתחום הזה כמו כל תחום אחר, אפילו במגזר החילוני יש כאלה (אורן זריף הוא רק אחד הדוגמאות), באופן מצחיק רוב האנשים שנופלים בשרלטנות הזאת הם חילונים, הקמעות וכל סיפורי המים קדושים זו שרלטנות אחת גדולה וכל "דתי" שעוסק בתחום עובר על עבירה מאוד גבוהה (יש איסור בתנ"ך על ידוענים ומכשפות)

וכל זה בגלל שהוא "רב" גדול. סליחה. הוא לא רב. הוא בן אדם רגיל ולא יותר. הוא לא יותר חשוב מאף אחד אחר כאן בפורום.

והוא ימות כמו כל אחד אחר. ויקבר אותו דבר. וכל התואר הבזיוני הזה שגם צריך להעלם מהעולם ולהפסיק להשתמש בו. כי הוא גורם לביזוי הדת. וזה לא כבוד להיות "רב" זה עונש. עונש לכל האחרים שצריכים להקשיב לאותו אחד בתקווה שהוא יגיד משהוא חכם. ולא דבר טיפשות (שזה הרוב הדברים שיוצאים להם מהפה.

לא כל אחד יכול להקרא רב כמו שלא כל אחד יכול להקרא דוקטור או פרופסור, כדי להיות רב צריך לעבור הסמכה, וכיום יש תופעה של הרבה חוזרים בתשובה שקוראים לעצמם רבנים למרות שהם לא עברו שום הסמכה (אמנון יצחק לדוגמא).

התופעה הזאת דומה ל"רופאים" שקוראים לעצמם דוקטור למרות שגם הם לא עברו שום הסמכות רשמיות.

בברכת מחשבה תחילה. והפרדת הדת מהמדינה.

5 תווים

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

"רב" בעברית זה קיצור של לריב. אני רב איתך.. וכדומה.

ובמידה והוא רוצה לתבוע אותי. הוא מוזמן. אבל אחרי שיראה לי כמה ימי מילואים הוא עושה האוכל חינם הזה.

לדעתי רוב (99%) ה"רבנים" הם שרלטנים.

כל הקמעות. הברכות. השטויות שהם מוצאים מהפה. למען מטרה (זאת או אחרת.) ומבטיחים ישועה / ברכה / תפילה / ועוד אלפי שטויות בערמות.

למה צריך לשלם ל"רב" שמגיע לחתן אותן עוד כסף. (תרומה עלק). שהולך ישירות לכיס שלו? הוא מקבל כסף מהכלבנות הראשית עבור כל חתונה / ברית / וכו. שהוא מגיע.

נכתב ספר תורה. תרמו 10 שקלים לכל אות. או סכום של 4 ספרות לקטע שלם. ותזכו בברכות / יין קידוש / בקמע של הרב _____ (תמלא לפי בחירתך).

הטלפונים של דתיים תרמו לנו 500 שקל. ו18 תלמידי ישיבה טהורים (כמו התחת שלי). יתפללו בשבילך 30 ימים ולילות.

זה לא שרלטנות. זה האמ אימא של השלטנות. והרבנים (עובדיה וחבריו) חותמים על זה.

ומאיפה אתה בטוח שאני לא מבין בכשרויות. נכון שאני אוכל הכול. ולא בודק. אבל לצערי הייתי חייב להחזיק כשרות זו או אחרת בחיי.

בשביל מקומות עבודה שהייתי. ואני יכול לספר לך שזה שטויות במיץ עגבניות (עם כשרות).

מה ההבדל בין מלח כשר / למלח כשר בד"ץ. (שמיוצר באותו מפעל . מאותו חומר גלם.) רק שהכשר יקר ב20-50% בממוצע.

למה אני לא יכול לקנות פפריקה מתוקה כשרה בד"ץ. מרמי לוי. ורק לקנות בד"ץ מאיפה שהמשגיח קובע. (שיקר ב50%)

למה מוצר חדש!! אני מדגיש ! חדש. לא קיבל הכשר. כי נפתח 5 דקות לפני שהמשגיח הגיע. והמשגיח כמעט קיבל מכות וסיפור של 3 שעות. עד שאישר את המוצר. (פלטה לחימום סירים). ולמה פלטה חשמלית שמניחים את התחת של הסיר. צריכה להיות כשרה.

אז שתדע. שאין כשרות גבוהה. יש מס כשרות גבוה. וככל שתבחר אחד "גבוה" עדיין 50% אחרים לא יוכלו אצלך. כי זה הכשרות שלהם... אז תצא מהבועה. והסרט עם אשליות שלך. שלהיות "רב" או דתי או מאמין זה בן אדם טוב.

בן אדם טוב. זה בן אדם שמתיחס בכבוד לחבריו. הוא נעים הליכות. והוא יכול להיות אוכל חזיר. ומתפלל ישו.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אין שום חובה לשלם לרב ביום הנישואים, אלה שעושים שופוני בחתונה שלהם ודוחפים לרב "טיפ" זה כבר בעיה אחרת, אני גם מכיר אנשים שהתחתנו ואף פעם לא שמעתי מקרים שהרב גבה מהם כסף (רוב האנשים שהכרתי היו פשוט מבקשים שיוציאו לו מנה).

אתה והתקשורת מכירים רק את השרלטנים, הרי את מי יעניין "רב" שהוא לא שרלטן.

מכיר את הרב שרון שלום? את הרב ניסים מויאל מקריית גת? סביר להניח שלא, התקשורת אף פעם לא תספר עליהם, אבל הרבה דתיים מכירים אותם והולכים אליהם, והם לא מוכרים לא ספרים, לא קמעות, לא מים קדושים ולא בטיח.

רק שהציבור החילוני והפנאטים שחוזרים בתשובה אוכלים את זה, מי שבאמת מכיר את הציבור הדתי לא.

הרב עובדיה לא מוכר שום קמעות, מי שעושה מסחרה זה אנשים שמקבלים ממנו ברכות ואחרי זה מחפשים לעשות כסף קל ומפילים בפח כמובן....חילונים, כבוד זה לא מוסיף להם.

כמעט כל מי שמבקש ממך טלפונית תרומות לספרי תורה או ישיבות הוא שקרן, חילונים לא יודעים את זה (כי הם לא יודעים כלום).

ישיבות מתוקצבות בעיקר מתרומות של יהודים מחו"ל ועוד כמה יהודים עשירים בארץ.

גם לחילונים לא חסר, כבר קרה לי מקרים שניגשו אליי אנשים מגרין-פיס או כל מיני ארגונים שקר-כלשהם שהציעו לי לעשות הוראות קבע בתירוצים מפגרים ("במחיר של כוס בירה שאתה שותה").

גם אני יכול להתלונן על "מרפאים" או "פסיכולוגים" עאלק שידברו איתי שטויות והדבר היחיד שיקרה זה שהחשבון בנק יתפח, בכל מקום יש נוכלים ורמאים.

זה שאתה קורא לרבנות כלבנות לא מוסיף לכבוד שלך, אולי אנשים פנאטיים וקיצוניים יגידו לך שאתה כופר, דתיים עם ראש על הכתפיים פשוט יגידו שאתה אידיוט.

פורסם
אני יגיב בעדינות מהסיבה שהאמת רחוקה שנות אור מהאמונה והדת.

התואר "רב" זה תואר מדוייק, והוא מבוסס על השורש ר.י.ב. כי הוא גורם ל"ריב" בין בני אדם.

ועובדיה היה המנהיג של התנהלות הזו. ושל התפלגות העם. ובעיות רבות אחרות.

הוא אחת הסיבות העיקריות של התרחקות של אנשים מהדת. הוא גרם להשנאה (כמו דחייה) של הדת על אנשים רבים.

הוא והאנשים מסביבו. גורמים לפיצול באנשים. גורמים לביזבוזי כספים עצומים למדינה. להמצאות בזויות כמו כשרויות שונות ומשונות.

כשרות של הרבנות / בד"ץ / מחפוד / מחמוד ועוד. כאשר הכול זה על בסיס כמה תשלמו ל"רב" התורן לקבלת האישור.

וכל אחד לא סובל את האחר. / מלכלך על האחר. זה מטופש לגמרי שה"רבנים" שעומדים בראש הרבנות הראשית.

לא אוכלים את האוכל שהיא מאשרת. (כי זה רק כשרות רבנות) כי אין שם שוחד לאיזה "רב".

הוא נתן דרשות (או דיבר שטויות בכמויות) לאנשים שרמת האינטליגנציה שלהם כל כך נמוכה. שהם מאמינים בלשבור מכשיר חשמלי. (אייפון) למען בריאות של אדם אחר.

או בתרומה של זמן למען אדם אחר על חשבון החיים שלו. עד כמה אנשים טיפשים. והכול בגלל הדת.

לכל מי שחושב שלהיות "רב" בצה"ל עם משכורת בריאה ולישכה יפה, עם פקידות (כי חס וחלילה לא יוותר על בנות שיכינו לו קפה). רכב צמוד, כמויות של אנשים שחייבים להקשיב לו. זה תפקיד קשה.

אני מצטער. זה בזיון שאין כדוגמתו. וזה תפקיד שחייב להעלם מהצבא שלנו. כי זה מה שהורס את החיילים שלנו מהיסוד.

אז הוא "שירת" 13 שנה.... תיקון קטן. שירתו אותו 13 שנה- חיילים (עבדים). והלכו לפי כל גחמותיו.

וזה שכולם עוקבים כמו מסכנים וחסרי חיים. בצורה עיוורת ונטולת מחשבה או אינטילגנציה. אחרי מצבו של אדם.

ובמחשבה שאם הם ישמרו שבת / ישברו טלפון / יתרמו לו שעתיים / ישמרו כשרות / או יעבדו בצורה צנועה*

זה יעזור לו להבריא. או שיגרום למשהו (אולי למעלה / למטה) לסיים את העבודה.

* (לא מצאתי את הכתבה. מהחודש האחרון. שבמקום עבודה חתמו כל העובדים שהם יעבדו בצורה צנועה. לא יכינו אחד לשני כוס קפה. לא יסעו ביחד גברים ונשים. לא ידברו על נושאים שלא קשורים לעבודה. ולא יתלוצצו אחד עם השני. כי זה גורם להרס של הדת. וכל זה שבתקווה שבעלת מקום העבודה תבריא ממחלתה. )

ולצערי. ביום שהוא ימות כמות המפורסמים / אנשים חשובים (או שלא כמו ראש הממשלה). יגיעו ויעמדו ראשונים להלוויה.

וידאגו שזה יפורסם בכל העיתונים שהם היו שם. ותמכו ברגעים הקשים. והם בסך הכול מחפשים כותרות ופרסום.

ובקרוב כל הקמעות שהעלק "רב" חתם עליהם. יהיו שווים פתאום הרבה כסף. והם יעשו עוד כסף מגוויה שעוד לא התקררה.

וכל זה בגלל שהוא "רב" גדול. סליחה. הוא לא רב. הוא בן אדם רגיל ולא יותר. הוא לא יותר חשוב מאף אחד אחר כאן בפורום.

והוא ימות כמו כל אחד אחר. ויקבר אותו דבר. וכל התואר הבזיוני הזה שגם צריך להעלם מהעולם ולהפסיק להשתמש בו. כי הוא גורם לביזוי הדת. וזה לא כבוד להיות "רב" זה עונש. עונש לכל האחרים שצריכים להקשיב לאותו אחד בתקווה שהוא יגיד משהוא חכם. ולא דבר טיפשות (שזה הרוב הדברים שיוצאים להם מהפה.)

בברכת מחשבה תחילה. והפרדת הדת מהמדינה.

"רב" בעברית זה קיצור של לריב. אני רב איתך.. וכדומה.

ובמידה והוא רוצה לתבוע אותי. הוא מוזמן. אבל אחרי שיראה לי כמה ימי מילואים הוא עושה האוכל חינם הזה.

לדעתי רוב (99%) ה"רבנים" הם שרלטנים.

כל הקמעות. הברכות. השטויות שהם מוצאים מהפה. למען מטרה (זאת או אחרת.) ומבטיחים ישועה / ברכה / תפילה / ועוד אלפי שטויות בערמות.

למה צריך לשלם ל"רב" שמגיע לחתן אותן עוד כסף. (תרומה עלק). שהולך ישירות לכיס שלו? הוא מקבל כסף מהכלבנות הראשית עבור כל חתונה / ברית / וכו. שהוא מגיע.

נכתב ספר תורה. תרמו 10 שקלים לכל אות. או סכום של 4 ספרות לקטע שלם. ותזכו בברכות / יין קידוש / בקמע של הרב _____ (תמלא לפי בחירתך).

הטלפונים של דתיים תרמו לנו 500 שקל. ו18 תלמידי ישיבה טהורים (כמו התחת שלי). יתפללו בשבילך 30 ימים ולילות.

זה לא שרלטנות. זה האמ אימא של השלטנות. והרבנים (עובדיה וחבריו) חותמים על זה.

ומאיפה אתה בטוח שאני לא מבין בכשרויות. נכון שאני אוכל הכול. ולא בודק. אבל לצערי הייתי חייב להחזיק כשרות זו או אחרת בחיי.

בשביל מקומות עבודה שהייתי. ואני יכול לספר לך שזה שטויות במיץ עגבניות (עם כשרות).

מה ההבדל בין מלח כשר / למלח כשר בד"ץ. (שמיוצר באותו מפעל . מאותו חומר גלם.) רק שהכשר יקר ב20-50% בממוצע.

למה אני לא יכול לקנות פפריקה מתוקה כשרה בד"ץ. מרמי לוי. ורק לקנות בד"ץ מאיפה שהמשגיח קובע. (שיקר ב50%)

למה מוצר חדש!! אני מדגיש ! חדש. לא קיבל הכשר. כי נפתח 5 דקות לפני שהמשגיח הגיע. והמשגיח כמעט קיבל מכות וסיפור של 3 שעות. עד שאישר את המוצר. (פלטה לחימום סירים). ולמה פלטה חשמלית שמניחים את התחת של הסיר. צריכה להיות כשרה.

אז שתדע. שאין כשרות גבוהה. יש מס כשרות גבוה. וככל שתבחר אחד "גבוה" עדיין 50% אחרים לא יוכלו אצלך. כי זה הכשרות שלהם... אז תצא מהבועה. והסרט עם אשליות שלך. שלהיות "רב" או דתי או מאמין זה בן אדם טוב.

בן אדם טוב. זה בן אדם שמתיחס בכבוד לחבריו. הוא נעים הליכות. והוא יכול להיות אוכל חזיר. ומתפלל ישו.

זאת הסיבה שאני סולד מהדת היהודית ומכל דת בכלל. דת היא דבר שגורם לפילוג של אנשים אם לקבוצות או זרמים מסויימים. דת מרחיקה אנשים ומבודדת אותם. הדת מפחידה אנשים בכדי לשים עליהם שליט שכל הכוח מרוכז בו. אצלנו זה הרבנים, אצל הנוצרים זה האפיפיור וכיוצא בזה. אני לא מבין מדוע אחרי 65 לאחר הקמת מדינת ישראל ולאחר לא מעט דורות שנולדו כאן, מדוע עדיין מחלקים אנשים לספרדים ואשכנזים. מה זה מעניין מאיפה סבא שלי הגיע? אני ישראלי וככה אני צריך להיחשב. בעיר שלי יש יותר בתי כנסת ממתפללים, למה? כי כל אחד אוהב את הנוסח שלו. אם זה לא מספיק, נאמר לי שלתימנים יש כמה בתי כנסת כי יש להם תתי נוסחים שם. כולנו כאן בכור היתוך אחד. במקום שכולנו נהפוך ליהודים ישראלים אזי כל אחד מחולק לעדות גם אם הוא לא רוצה בזה.

לגבי הקטע המודגש שלך, אני מביא ציטוט מאוד יפה של ניטשה.

"הדרך הטובה ביותר לפתוח יום הוא לחשוב, בעת היקיצה, אם אין ביכולתנו לשמח ביום הזה לפחות את לבו של אדם אחד. לו היה דבר זה עשוי להיחשב חלופה להרגל התפילה הדתי, היו הבריות מפיקות יתרון מן השינוי".

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

יש משהו אירוני בגישך שלך, cerebral cortex. הסיבה לזה שמחלקחים למזרחים ואשכנזים היא ממש לא דתית (גם אם אצל הדתיים יש תופעה כזו).

דתות גם לא מסתכמות ביהדות, נצרות ואסלאם. וגם להן היו השפעות שונות על האנושות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אוקיי, נניח שהסיבה שאנשים מחולקים לספרדים ואשכנזים זה ארצות המוצא של הסבא רבה שלהם, אחלה. כולנו כבר בישראל והיגיון שבשלב מסוים אחרי כמה דורות כולם יהיו כאן ישראלים- יהודים שנולדו בישראל. אם ככה, הנוסח הספרדי והאשכנזי אמורים להיעלם ונוסח חדש של יהודי ישראלי צריך להיווצר. האם נראה לך שכל הרבנים למינהם יוותרו על מעמדם?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אתמול למדתי כי ההשתייכות ל"אשכנזים" ו"מזרחים" כלל אינה עדתית.

יבגניפ - יש דעה (עם יסוד מדעי כלשהו) שהאמונה מובנה במוח האנושי. למיטב זכרוני מיחסים זאת לחוסר היכולת הפסיכולוגית להיות מסוגל לתאר את העולם בלי עצמך. כנראה שיש גם לא מעט אנשים שלא נושאים את התכונה. מכל מקום - אין לי ספק שלפחות הדתות המערביות מבוססות על הרבה כוחנות. מספיק לראות את הכנסיות המפוארות בכפרים עניים באירופה (מימימן את בנייתן?), את הלוחמניות של האיסלאם כלפי כל מי שאינו מוסלמי (וגם בין הזרמים באיסלאם, ואם נסתכל על ההיסטוריה גם הנוצרים נהגו כך), ועל התנהגות ראשי הדת היהודית יש לנו כאן שרשור שלם עם הרבה מידע, איך לומר בעדימות, לא מחמיא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial, גם אני קראתי את הכתבה הזו, זה די מעניין כל מה שמתואר שם.

לגבי הדת - אני בן אדם מאוד חילוני, לא מאמין ביהדות ולא בשום דבר אחר. הבעיה גם של הדתות המערביות היא שהן פשוט אקסקלוזיביות - יש לך אל אחד, קנאי מאוד ולא רוצה אלים אחרים, ביהדות יש לך גם "עם נבחר" - קונספט פגום שחלחל גם למקומות אחרים ובוודאי שיש לו גם השפעה כלשהי על גזענות מודרנית.

העניין הוא שכמו שאתה אומר, דת היא דבר מאוד חשוב ובסיסי בחיי רוב בני האדם, והניסיון המר של כמה מאות שנים האחרונות מראה שכשהדת איבדה את התפקיד שלה בחיי האנשים במערב, היא פשוט הוחלפה בדתות חילוניות (קמונויזם, פשיזם, נאציזם ושאר הירקות). מעבר לזה, לכל דת היו גם תרומות חיוביות כלשהן לאנושות. הכנסייה בימי הביניים, למשל, כן פעלה למנוע אלימות בין קבוצות ונסיכוניות שונות בתוך אירופה עצמה (בשלב מסוים קבעו שאסור להלחם ביום ראשון, לדוגמא). במקום מסויים היא גם היתה סוג של עוגן יחיד ובודד בעולם מאוד לא וודאי ומשתנה. נכון שהיא גם התעשרה מזה על הדרך, אבל בסוף היא גם סיפקה לאנשים הפשוטים לא מעט שירותים שאף אחד אחר לא נתן להם (ובתוך זה גם מדריכים של איך למות נכון ולהגיע לגן עדן במהלך המגפה השחורה - נושא מרתק בפני עצמו :) ). הנוצרות המקורית, אגב, הייתה ממש אנטי אלימה ואחד הדברים שאפיין את הנוצרים הראשונים הוא חוסר הרצון להתגייס לצבא רומא. אבל.. חפרתי מספיק :)

אני לא בעד ממסד הרבנות ולא בעד המוסדות המקבילים בעולם הנוצרי והמוסלמי, או המון דברים אחרים שנעשים בשם הדת, אבל תמיד צריך לזכור שזה לא עולם של דתיים בורים וחילונים נאורים. יש הרבה אנשים שהפכו את שנאת הדת לדתם החדשה, באופן די אירוני ופרדוקסלי, וחבל שזה קורה. חלק, אגב, מהדברים שאנחנו רואים היום באיסלאם הרדיקלי, לדעתי ולא רק, הם תוצר דווקא של השפעות חילוניות, וגם את זה צריך לזכור.

סרברל קורטקס - העניין הוא שאתה יוצא מתוך נקודת ההנחה שאמור להיות כור היתוך, ובמידה מסויימת זה גם באמת קורה (אותי, נגיד, הפתיע לקרוא שיש חלוקה כזו ברורה בין אשכנזים למזרחים בכתבה שsperial צירף - בסביבה שאני גדלתי בה זה לא היה כל כך קיצוני). אבל אי אפשר להניח שהבדלים תרבותיים באמת ימחקו לחלוטין. אנחנו כולנו מאוד רוצים שזה יקרה, אבל זה לא אומר שזה מובטח. אתה חושב שזה באשמת הדת, ואני חושב שזה בגלל שבהרבה בתים בארץ מלמדים ילדים לסלוד מעדות אחרות.

סתם, לדוגמא, יש לי חברה לעבודה, שהיא חילונית לחלוטין, וכל הדעות שלה על אנשים סביב מבוססות אך ורק על העדה שלהם. היא לא היחידה מסוגה בישראל, וזה ממש לא קשור לדת, אלא למה שהיא למדה בבית או במקום בו היא גדלה. זה לאו דווקא יעלם גם אם כולם יהיו חילוניים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגניפ - אולי הניסוח שלי לא היה מדוייק. בעבר הדת מילא הרבה תפקידים שבמאות השנים האחרונות עברו למוסדות הלא דתיים של המדינה. הדתות תרמו את חלקן להתפתחות החוק והתרבות - וזו היתה תרומה נכבדה. אבל עם התרחבות הידע המדעי ותפוצת הידע לכל שכבות העם - ניטל מחכמי הדת (ואין ספק שהיו אנשים חכמים שידעו לנצל את הבורות של רוב העם) אמצעי השליטה בצאן מכעיתם. לא סתם מנהיגי הדתות נלחמות מלחמת חורמה בכל אמצעי טכנולוגי שמפיץ ידע, שכן ידע זה עלול לגרום לאנשים לשאול שאלו לא נוחות ולא ללכת אחריהם כעיוורים.

הצד השני הוא שכפי שציינת הדתות פיתחו הרבה אי סבילות לשונה. איני יודע מתי היהודים פיתחו את ה"אתה בחרתנו", אבל מן הסתם זה סייע להם להתבדל מסביבתם. ד"א - אבא שלי היה מברך רק את המחצית הראשונה של הקידוש לשבת - שהיה הטקס היחיד בבית למעט סדר פסח - כיון שבחצי השני מופיע ה"אתה בחרתנו" והוא ממש לא חש נבחר לעומת אחרים.

שים לב - למרות שזה לא לגמרי ברור מהניסוח שלי - שאין לי בעיה עקרונית עם דת או אמונה, הרי אלה אינם מבוססים אמפירית ואינם ניתנים לאימות או הפרכה. אתה אינך מאמין ואף רב או עושה נלאות לא ישנה את דעתך משום שאין לו דרך להוכיח את נכונות דרכו, ואתה לא תוכל לשכנע אף מאמין, כיון שאין לך שום דרך להוכיח שהוא טועה. הבעיה שלי היא עם הממסד הדתי אשר פועל בכוח להשליט את דעותיו וגישתו גם על מי שאינו מאמין, ומצד שני גם מנצל כלכלית באופן גס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אין שום חובה לשלם לרב ביום הנישואים, אלה שעושים שופוני בחתונה שלהם ודוחפים לרב "טיפ" זה כבר בעיה אחרת, אני גם מכיר אנשים שהתחתנו ואף פעם לא שמעתי מקרים שהרב גבה מהם כסף (רוב האנשים שהכרתי היו פשוט מבקשים שיוציאו לו מנה).

אתה רוצה שנשאל כאן בפורום כמה אנשים שילמו לרב. כי היה ברור להם שצריך. ולא כי זה תרומה (למען ____ מה שאתה רוצה)

אתה והתקשורת מכירים רק את השרלטנים, הרי את מי יעניין "רב" שהוא לא שרלטן.

כן. הם ממש בודדים. הרנטגן / עובדיה / אבוחצירא / ועוד (אני בטוח שיש עוד. רק שזה לא ממש מעניין אותי לזכור את שמם.)

רוצה שאני יביא לך קצת שמות.

של רבנים שאני מכיר אישית. אבל הם רחוקים מפרסום. והם עסוקים בעזרה. ולא במתן עזרה כספית לעצמם.

מכיר את הרב שרון שלום? את הרב ניסים מויאל מקריית גת? סביר להניח שלא, התקשורת אף פעם לא תספר עליהם, אבל הרבה דתיים מכירים אותם והולכים אליהם, והם לא מוכרים לא ספרים, לא קמעות, לא מים קדושים ולא בטיח.

רק שהציבור החילוני והפנאטים שחוזרים בתשובה אוכלים את זה, מי שבאמת מכיר את הציבור הדתי לא.

הרב עובדיה לא מוכר שום קמעות, מי שעושה מסחרה זה אנשים שמקבלים ממנו ברכות ואחרי זה מחפשים לעשות כסף קל ומפילים בפח כמובן....חילונים, כבוד זה לא מוסיף להם.

לא אני בטוח. שהוא לא יודע על מה הוא חותם והוא תמים. והוא לא מבין מילה ממה שיש מסביב.

אבל הוא מבטיח (או בשמו) לרפואה / לבריאות / אושר / תבחר את המילה שאתה רוצה. העיקר שתתרום X כפול 36 תשלומים.

לעזרה ליתומים / לילד שאמא שלו נפתרה (ואבא שלו מסכן) / לאבא שיש לו 38 ילדים / לספר שכרגע כותבים.

נו באמת. וזה עוד משודר ברדיו. לא רדיו מיסכן. רדיו 101FM בירושלים. אז ראבק. אי אפשר למסחר את הרבנות יותר. ??

את הגועל נפש הזה. אתה רוצה לעזור, בשקט, בצניעות, בכבוד לבן אדם השני, ולא בפרסומים וכותרות.

כמעט כל מי שמבקש ממך טלפונית תרומות לספרי תורה או ישיבות הוא שקרן, חילונים לא יודעים את זה (כי הם לא יודעים כלום).

ישיבות מתוקצבות בעיקר מתרומות של יהודים מחו"ל ועוד כמה יהודים עשירים בארץ.

באמת.... תספר לי בבקשה כמה כסף שווה כל אברך שלומד בישיבה. המדינה שלנו משלמת מאות עם לא אלפי שקלים לכל אחד מאלו. שתורתם אמונתם וכספנו שלהם בחינם.

אתה יודע איזה שקרנים יש בישיבות. מביאים תורם מחו"ל. ומספרים לו שנגמר הכסף לשפץ את המטבח / חדר אוכל / ספריה / תבחר חדר. וכמובן שאותו תורם. תורם כסף לסיום הבניה. אבל אבוי נעלם הכסף (לראש בישיבה יש פתאום כסף לסוכה גדולה וחדשה. או למערכת הגברה לחפור לאנשים בראש. ושוב מביאים תורם מחו"ל לאותו החדר / ספריה ושוב חוזר המעגל.

אגב. שלא תגיד שיש לישיבות הוצאות גדולות. הם לא משלמים ארנונה. (יש להם מבנים ענקיים של אלפיי מטרים) שיכולים בשקט לסגור חורים של חובות של עיריות שנמצאות בחובות בגלל אותם מקומות.

גם לחילונים לא חסר, כבר קרה לי מקרים שניגשו אליי אנשים מגרין-פיס או כל מיני ארגונים שקר-כלשהם שהציעו לי לעשות הוראות קבע בתירוצים מפגרים ("במחיר של כוס בירה שאתה שותה").

גם אני יכול להתלונן על "מרפאים" או "פסיכולוגים" עאלק שידברו איתי שטויות והדבר היחיד שיקרה זה שהחשבון בנק יתפח, בכל מקום יש נוכלים ורמאים.

לא נתקלתי בחילונים שביקשו שאני יחתום להם על תרומה. חוץ מכרטיס עדי. וזה תרומת איברים. ואני חתום.

זה שאתה קורא לרבנות כלבנות לא מוסיף לכבוד שלך, אולי אנשים פנאטיים וקיצוניים יגידו לך שאתה כופר, דתיים עם ראש על הכתפיים פשוט יגידו שאתה אידיוט.

זה שאני לא חושב. אני בטוח שזה המושג המדוייק. כלבנות ראשית. כי יש שם רק כלבים. אין שם בני אדם. אחרת אין לי הסבר לשערוריות שהם יוצרים ולבעיות של האנשים שהם גורמים. זה חבורת כלבים שהשתן עלה להם לראש. והם עושים מה שהם רוצים. רוצים להתגייר. איזה סיוט זה. אני מכיר אישית 3 אנשים שמנסים להתגייר. והם בתהליך כבר כמה שנים כל אחד. והם קרובים לוותר.

הדתיים שאתה חושב שלא הולכים שולל. הם כל כך רבים. הם פשוט לא מספרים בחוץ על הדיחות שלהם.

הריי אצלהם (השחורים) אסור לספר בחוץ מה קורה. בגלל זה יש "רק" אחוז קטן של פדופילים. ולא הרבה יותר. כי פשוט הכול מושתק בתוך הקהילה.

רוצה דוגמא לטמטום דתי.

בבקשה עניין הפאות. אסור ללכת עם שיער חשוף. אבל עם פאה של 2000$. והיא נראית הרבה יותר טוב מהשיער המקורי. והיא מבריקה ומותר שהיא תהיה שיער פזור ולא קצר. (לא ארוך). אבל העיקר שהיא של תאילנדית / סינית / תבחר ארץ.

ולא של אותה דתיה (ענייה) שאין לה כסף לסיים את החודש. כי יש לה 5 פאות של 1000$ כל אחת ולבעלה יש את הכובע המיוחד שעשוי משועל אמיתי (זה לא חיקוי. זה פרווה אמיתית.) שעולה עוד כמה אלפיי דולרים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
זה שאני לא חושב. אני בטוח שזה המושג המדוייק. כלבנות ראשית. כי יש שם רק כלבים. אין שם בני אדם. אחרת אין לי הסבר לשערוריות שהם יוצרים ולבעיות של האנשים שהם גורמים. זה חבורת כלבים שהשתן עלה להם לראש. והם עושים מה שהם רוצים. רוצים להתגייר. איזה סיוט זה. אני מכיר אישית 3 אנשים שמנסים להתגייר. והם בתהליך כבר כמה שנים כל אחד. והם קרובים לוותר.

הדתיים שאתה חושב שלא הולכים שולל. הם כל כך רבים. הם פשוט לא מספרים בחוץ על הדיחות שלהם.

הריי אצלהם (השחורים) אסור לספר בחוץ מה קורה. בגלל זה יש "רק" אחוז קטן של פדופילים. ולא הרבה יותר. כי פשוט הכול מושתק בתוך הקהילה.

רוצה דוגמא לטמטום דתי.

בבקשה עניין הפאות. אסור ללכת עם שיער חשוף. אבל עם פאה של 2000$. והיא נראית הרבה יותר טוב מהשיער המקורי. והיא מבריקה ומותר שהיא תהיה שיער פזור ולא קצר. (לא ארוך). אבל העיקר שהיא של תאילנדית / סינית / תבחר ארץ.

ולא של אותה דתיה (ענייה) שאין לה כסף לסיים את החודש. כי יש לה 5 פאות של 1000$ כל אחת ולבעלה יש את הכובע המיוחד שעשוי משועל אמיתי (זה לא חיקוי. זה פרווה אמיתית.) שעולה עוד כמה אלפיי דולרים.

אתה לא מכיר דתיים (כי אתה שונא אותם, אז אי אפשר ככה להכיר אותם), אני מכיר את הציבור הדתי.

אני מכיר אנשים שהלכו ל"מקובלים", רובם לא חכמים במיוחד.

אתה מעדיף להמשיך בהכללות, אז אתה מספר שרבנים הם פדופילים וככה ממשיך ללבות את השנאה שקיימת בעם ישראל.

פדופיליה היא רעה חולה שיש להוקיע אותה והיא קיימת אצל כולם, מדתיים שחורים ועד לאתאיסטים גמורים.

רב שעושה מעשים כאלה עובר על איסור חמור של "זרע לבטלה" ואינו ראוי להקרא רב.

אתה לא מכיר רבנים, בעיניך כולם טיפשים גמורים, למרות שיש רבנים שמחזיקים גם בתארים אקדמאים ורחוקים מלהיות טיפשים.

לגבי אברכים, אברך מקבל מהמדינה פחות מ-1,000 ש"ח בחודש וזה בדוק, תאשים בזה רק את המדינה שקבעה את החוק המטופש שלאברך אסור לעבוד, לעומת זאת לאנרכיסט חילוני שלא התגייס כן מותר לעבוד.

לגבי כסף שחור של הישיבות מדובר במכת מדינה שחבל שלא נאכפת, ישיבה כזאת לא שונה שעסק שמלבין כספים ומרמה את מס הכנסה, אבל שוב אין לך הוכחות לגבי הדברים האלה.

לגבי כסף סחופה, אסור לרב לגבות כסף בחופה, רק אם זה רב שהזמנת באופן פרטי, מי שמשיג רב דרך הרבנות לא אמור לשלם כסף (שינסה לבקש קבלה על התרומה ותראה איך הרב יתקפל), חוץ מזה אפשר להגיש על אותו רב תלונה ברבנות, מבטיח שאחר כך לא תראה אותו עורך חופות יותר, הרבנות כבר שללה תואר רב מרבנים שגנבו כסף.

נעבור לעניין הפאה, האיסור על אישה נשואה זה שיראו את השיער המקורי שלה, הרבה רבנים דוקא רואים את עניין הפאה בעין לא יפה (גם את זה אתה לא יודע), אין שום הלכה שדורשת לשים פיאות יקרות.

אז נשים קונות פאות יקרות, מה זה עניינך בכלל? גם על אנשים שקונים בגדי גוצ'י וארמני באלפי שקלים אתה לועג?

חוץ מזה כבר שמעתי על יוזמות יותר הזויות כמו לתרום שיער לחולי סרטן, מה קרה כבר נגמר השיער של התאילנדיות ורוסיות שיצרני הפיאות קונים במחיר זול?

פורסם

נסיים כמובן בנושא הגיור, בניגוד לנצרות והאיסלאם, היהדות אינה דת מיסיונרית שמחפשת להגדיל את כמות האנשים שבה.

זה ידוע שמי שרוצה להתגייר, צריך לשכנע אותו לא להתגייר כדי לראות שהוא באמת רוצה להתגייר.

כאשר אדם השלים את תהליך הגיור, היהדות מתייחסת אליו כמו ליתום ואלמנה, שזה אומר שהיא מחמירה במי שפוגע בהם.

• תוכן חדש...