Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קשיים בהתנעה כשהמנוע חם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום היקרים. יש לי ברכב מצבר בין שנה וחצי. בבקרים אין לי קושי להתניע אבל אם אני מנסה להתניע כאשר המנוע חם אני מרגיש שהסטרטר בקושי מסתובב בהתחלה ודווקא לאחר כמה ניסיונות הוא מתעורר. פרקתי את המתנע ושלחתי אותו לשיפוץ אבל זה לא פתר את הבעיה. על המצבר כתוב 60 אמפר בעוד שלפי היצרן נדרש רק מצבר של 50 אמפר. האם ייתכן שהמצברים של ימינו "מזייפים" בנתונים או שיש לי בעיה אחרת? חשוב לציין שהרכב לא נוסע הרבה (100 קמ בחודש) ולעיתים אני נאלץ להתניע בכבלים אם הרכב לא נסע שבוע.

תודה

פורסם

עצתי אליך היא כזו:

התנע את הרכב ועשה סיבוב עם הרכב כדי להביאו לטמפ׳ עבודה לאחר מיכן כבה את המנוע ונסה להניע בלי כבלים אם לא הצלחת

נסה להניע בעזרת כבלים אם הצלחת בעזרת כבלים להתניע כניראה שהמצבר חלש וזקוק להחלפה.

עוד כמה נקודות למחשבה:

1) בדוק את האלטרנטור כי יכול להיות שהוא לא טוען מספיק את המצבר.

2) בדוק את החיבורים של המינוס כולל החיבור לשילדה והפלוס שהם נקיים ומהודקים היטב.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
לחברי הפורום היקרים. יש לי ברכב מצבר בין שנה וחצי. בבקרים אין לי קושי להתניע אבל אם אני מנסה להתניע כאשר המנוע חם אני מרגיש שהסטרטר בקושי מסתובב בהתחלה ודווקא לאחר כמה ניסיונות הוא מתעורר. פרקתי את המתנע ושלחתי אותו לשיפוץ אבל זה לא פתר את הבעיה. על המצבר כתוב 60 אמפר בעוד שלפי היצרן נדרש רק מצבר של 50 אמפר. האם ייתכן שהמצברים של ימינו "מזייפים" בנתונים או שיש לי בעיה אחרת? חשוב לציין שהרכב לא נוסע הרבה (100 קמ בחודש) ולעיתים אני נאלץ להתניע בכבלים אם הרכב לא נסע שבוע.

תודה

יכולות להיות כמה סיבות - המצבר מתחיל להיחלש מפאת גילו וכשהמנוע חם הקומפרסיה עולה וכך גם ההתנגדות לסיבוב, יש גם לוודא שכיוון ההצתה נכון. צריך לבדוק את חיבורי המצבר,את הכבלים וחיבוריהם כדי לוודא מוליכות טובה.

אם כתוב על המצבר 60 AH אחרי שנה וחצי בתוספת העובדה של נסיעה מועטת ההספק של המצבר יהיה יותר נמוך..

בברכה אריק

פורסם

גם לי יש אותה תופעה באימפריאל.

המצבר "פיקס", חוטי הצתה, פלאגים וכויל הוחלפו לחדשים זה עתה.

המוסכניק שלי הסביר לי, כי כשהמנוע חם נוצר עיבוי, ולכן כאשר המנוע חם יש להניע תוך לחיצה על "חצי גז".

ניסיתי - עובד מצוין.

בהצלחה.

חמי

Hemi, זה השם. כמו ה-מנוע של קרייזלר.

פלימות' פיורי גראן סדאן הרדטופ 1973

פורסם

ברכבים אמריקאים ישנים, גם כשהיו חדשים ,היתה בעיה בהנעה כשהמנוע חם.

ההנעה הנכונה היא אכן כמו שאמרו עם קצת גז לא לפמפם כי אז מציפים.

עד כאן שהכל תקין.

אבל כשהמנוע חם, אז ממש חם בתא המנוע, והדלק נוטה להתאדות ולהעלם מהקרבורטור. במקרה כזה למרבה האירוניה דווקה צריך לפמפם. כל מנוע והשגעון שלו צריך להכיר אותו.

המצברים של היום טובים יותר ממה שהיו פעם.

צריך להקפיד על כיוון הצתה נכון. הצתה מקדמת מידי מקשה על ההנעה.

בהמשך למה שאריק והשושנים אמר צריך לבדוק שכבלי המצבר מחוברים היטב ונקיים מקורוזיה (בפנים) . כך גם החיבור למתנע צריך להיות מהודק.

ואחרי כל זה לפעמים לא מניע וזקוק לעוד קצת חשמל.

בשברולט שלי (1957 מנוע 8 ) היה במקור מצבר של 35 שאמור היה להספיק. הבעיה נפתרה עם מצבר של 60 אמפר ואלטנטור ששומר עליה טעונה.

אם המצבר לא מניע אחרי שבוע או שהוא קרוב למותו או שיש לך זליגת חשמל שמרוקנת את המצבר. זליגה יכולה להיות מקצר או ממכשיר שממשיך להיות מוזן כל הזמן כמו רדיו, אזעקה, טלפון.

אם אתה נוסע חצי שעה ואחר כך אתה לא מניע זה מכיוון שהמצבר עדין לא טעון מלא.

בקדילאק (1956 מנוע 6 ליטר) שם היה לי במקור מצבר של 70 אמפר דק וארוך ואין להשיג כזה בארץ + דינמו של 40 אמפר. נאלצתי להתקין מצבר דק של 42 אמפר וכושר ההנעה שלו בזמן שהמנוע חם גבולי. אבל מניע מכה ראשונה גם אחרי שלושה חודשים של הדממה.

אני מציע לך להתחיל עם המצבר. כשהמנוע חם ולא מניע לחבר מצבר חדש ותקין ואם עזרה ממצבר טוב מועילה, פתרון פשוט וכואב, צריך מצבר חדש. אם לא מועיל תמשיך לחפש. כמובן שאתה

שלמה דן גדרון

פורסם

תודה לכל המגיבים, התומכים ונותיני העצות. הרכב הניעה היום בבוקר בקושי, אחרי 10 דקות כיביתי ואז הוא כבר לא התניע שוב. בדקתי את החיבורים של הסנדלים למצבר ולמתנע (המתנע עבר שיפוץ כולל הפחמים ומיסבים) כלום לא עזר. לבסוף התנעתי עם כבלים מרכב אחר ונסעתי לחשמלאי. בבדיקה הוא ראה שהטעינה תקינה ושהמצבר פשוט לא עומד בעומס בעת התנעה. הוא גם אמר שהמצברים של ימינו כבר לא כמו בעבר והגיל הממוצע למצבר הוא שנתיים! וכי איכות החומרים היא אחרת. ממורמר ומיואש רציתי לפתור את הבעיה לפני החורף, עשיתי סקר שוק קצר והחלפתי את המצבר לאחד של 65 אמפר בתקווה שישרוד יותר מקודמו. כיוון הצתה אני אעשה ביום אחר.

באמת המון תודה לכולם אין לכם מושג כמה זה עוזר.

פורסם

שלום רב, לפותח השרשור ולמגיבים שניסו לעזור!

מספר הערות ברשותכם:

ראשית מדובר בפיאט 128, ולא ברכב אמריקאי.

מדובר בקשייי התנעה במנוע חם ולא במנוע קר.

מדובר במצבר שהוא בעל אמפר גדול מהנדרש.

יש לציין שהסטרטר פורק מהרכב, וגם שופץ.

יש לבדוק,כבל חיובי לסטרטר רופף בחיבור למצבר ולסטרטר, ודק מדי יגרום להתחממות הכבל, ולמפל מתח, שיקשה על הסטרטר מלהסתובב. יש להתיחס ולבדוק גם את הדברים הבאים:כבל הארקה ראשי לבלוק המנוע, חיווט רופף קורוזובי ודק, יגרום למפל מתח ולקשיים בהתנעה.

בנוסף מומלץ להרכיב ממסר בין הסטרטר לצמת החוטים המובילה אליו.

החלפת מצבר בקיבול גבוה מדי, שהוחלף היום, לא תפתור את הבעייה , ואולי תעקוף אותה, ולדעתי הבלתי מחייבת היתה מיותרת, אך בואו נמתין למחר.

בהצלחה !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

.. סוס עבודה שהוא ?

צר לי, אך בתור משתמש וותיק, ידוע לך בוודאי כללי הפורום, בו אתה מתבקש לציין את סוג הרכב המדובר, שנת היצור, גודל המנוע, וסוג תיבת ההלוכים.

אין לך מושג כמה פרטים אלה, חשובים ועוזרים, לאלה שמנסים לעזור לך לאבחן מרחוק.

אני בתור משתמש וותיק לא התעצלתי, ונכנסתי לפרופיל שלך עיינתי בעיון רב, על השרשורים האחרונים שלך, בנוגע לרכב האספנות הראשון שלך מסוג פיאט 128, אך אידיוט כמוני , לא חשד שמדובר ברכב עבודה יומי שלך מסוג...... לא ידוע!

בכל מקרה ההמלצות שנתתי לך בתגובתי הקודמת, תקפות גם לרכב המסתורי השני שלך.

בתקוה להבנה.

צביקה

פורסם
.. סוס עבודה שהוא ?

צר לי, אך בתור משתמש וותיק, ידוע לך בוודאי כללי הפורום, בו אתה מתבקש לציין את סוג הרכב המדובר, שנת היצור, גודל המנוע, וסוג תיבת ההלוכים.

אין לך מושג כמה פרטים אלה, חשובים ועוזרים, לאלה שמנסים לעזור לך לאבחן מרחוק.

אני בתור משתמש וותיק לא התעצלתי, ונכנסתי לפרופיל שלך עיינתי בעיון רב, על השרשורים האחרונים שלך, בנוגע לרכב האספנות הראשון שלך מסוג פיאט 128, אך אידיוט כמוני , לא חשד שמדובר ברכב עבודה יומי שלך מסוג...... לא ידוע!

בכל מקרה ההמלצות שנתתי לך בתגובתי הקודמת, תקפות גם לרכב המסתורי השני שלך.

בתקוה להבנה.

צביקה

מצדד בך

אין מקום למסתורין בעניין סוג הרכב של פותח השרשור ושל כל פותח שרשור בפורום זה

שברולט קפריס 350, 88

פסח

פורסם

בסך הכל העלתי בעיה של קושי בהתנעה, תיארת את הבעיה ופשוט לא חשבתי שסוג הרכב משנה כאן.

אני מקבל את ההערה להבא.

פורסם

לא רק שחשוב סוג הרכב, חשוב לציין באם הרכב בעל מנוע בנזין או מנוע דיזל, גם את זה לא ציינת.

אני מוכן להמר שכל נותני העצות לפני, רובם ככולם, לא ידעו שמדובר בפאגרו.

להבא ציין זאת בכותרת או בחתימה.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...