Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

180 עם האוטו צמיג מת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי על מים וכשאני בא לפנות האוטו פשוט לא נותן אני פשוט שט כזה מחליק הגעתי למצב שאני פונה רגיל בלי גז בלי למשוך מהר וכמעט עשייתי תאונה עשיתי 180 עוד שניה נכנסתי ברמזור למה זה ? והאם צמיגים חדשים יסדרו את זה? גם כשאני פונה לאט על מים הוא נזרק משהו מפחיד ואם כבר צריך צמיגים איזה מומלץ ואיפה?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כן. תחליף צמיגים, אבל לא לצמיגים זולים של חברה סינית לא ידועה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קודם כל הייתי ממליץ לעבור קורס נהיגה מתקדמת על כביש רטוב .

שנית צמיגים אישית ממליץ על צמיגי משליין.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

סתם לצורך התעניינות,אתה יכול לצלם את הצמיג?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צמיגים אכן נשמע כמו התקלה שגורמת לזה.

קורס נהיגה בהחלט נשמע כמו משהו שכדאי שתעשה. מנסיון, לא רק שבמהלך הקורס אתה נהנה (זה רק הצ'ופר ולא העיקר), אתה גם לומד כל כך הרבה. גם על עצמך בתור נהג וגם על הרכב שלך. מומלץ בחום.

ובלי קשר לזה, קצת יותר סימני פיסוק בבקשה. מאוד ייקל על כולנו.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

עשיתי נהיגה מתקדמת וספורטיבית על אופנוע,זה למה הצלחתי לצאת מזה ולא להסתחרר עוד יותר אבל אם יש למכונית גם זה מעולה !

ומצטער על החוסר סימני פיסוק וכ'ו כתבתי את זה ב 4 בבוקר,אז פשוט כתבתי וציפיתי לתגובות,אני יצלם את הצמיג יותר מאחורה ויעלה בינתיים אפשר הצעה לצמיגים?

פורסם

מה המידה?

מה הדרישות?

מה התקציב?

נ.ב.

גם אם הצמיג לא שחוק, ועל פניו נראה שיש לו "בשר", בדוק תאריך ייצור, אם עברו יותר מ-4 שנים מתאריך ייצורו, גם אם יש "בשר" תחליף.

פורסם

אני בכלל לא בטח שזה בגלל הצמיגים. כביש שהרטיבו אותו במקרה כזה כמו גשם ראשון - גם עם צמיגים חדשים אתה עלול להחליק. כל השמן והלכלוך עלה בכביש.

בגלל זה פניות כאה צריך לקחת מאוד לאט. אני חושב שסיבה בגללה הסתובבת 180 מעלות זה בגלל מהירות מוגזמת מאוד וחוסר ידע מה לעשות במקרה כזה.

כמו שהמליצו החברים, תעשה קורס נהיגה מתקדמת.

לגבי הצמיגים, בדוק אותם בלי קשר למקרה הספציפי והחלף במידת הצורך לצמיגים איכותיים בהית טוב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צמיגים יכולים לפנות כמות מוגבלת של מים דרך ה"תעלות" שאתה רואה בצמיג.

כאשר נכנסים במהירות לשלולית עמוקה (שלולית עמוקה יכולה להיות בעומק 2 ס"מ ומעלה) מה שקורה זה שהצמיג לא מספיק לפנות את המים בשטח המגע שלו עם הכביש, מצב זה נקרא גם "ציפה".

הסיבה שהסתבסבת היא בגלל שלא הייתה לך שליטה על הרכב. גם אם היית עושה מיליון קורסים לא היית מצליח להשתלט על הרכב כי לא מלמדים אותך בקורסים האלה איך להתגבר על חוקי הפיזיקה.

ההמלצה הטובה ביותר היא להיכנס לשלוליות במהירות איטית מאוד כדי לא לאבד שליטה על האוטו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
צמיגים יכולים לפנות כמות מוגבלת של מים דרך ה"תעלות" שאתה רואה בצמיג.

כאשר נכנסים במהירות לשלולית עמוקה (שלולית עמוקה יכולה להיות בעומק 2 ס"מ ומעלה) מה שקורה זה שהצמיג לא מספיק לפנות את המים בשטח המגע שלו עם הכביש, מצב זה נקרא גם "ציפה".

הסיבה שהסתבסבת היא בגלל שלא הייתה לך שליטה על הרכב. גם אם היית עושה מיליון קורסים לא היית מצליח להשתלט על הרכב כי לא מלמדים אותך בקורסים האלה איך להתגבר על חוקי הפיזיקה.

ההמלצה הטובה ביותר היא להיכנס לשלוליות במהירות איטית מאוד כדי לא לאבד שליטה על האוטו.

בזמנו שעוד היה קיים "בית הספר לתחבורה אשדוד (ז"ל) לימדו לדעתי בצורה הכי מקצועית שאפשר איך לצאת ממצבים כאלה .

כשעשיתי את שירותי הצבאי זכיתי לעשות קורס בבית הספר הנ"ל שכלל החלקה על מגרש רטוב במשאית "נווסיטר אינטרנשיונל " (הידועה בצה"ל בכינוי דנה) . החחלקה כללה נסיעה על משטח רטוב במהירות של 80 ק"מ ואז משיכת בלם היד .

מצטרף להמלצה : בשלולית יש להכנס במהירות איטית מאד!!!

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

קודם כל, יכול ליהיות שהצמיגים ישנים.

דבר שני, גם ברכב שלי, וגם בכל רכב ממוצע, עם צמיגים חדשים גם, כאשר יש מים על הכביש הרכב מחליק.

הכוונה למים שנותנים אפקט של גשם ראשון.

אם נגיד הכביש רטוב אחרי שירד הרבה גשם, האחיזה מצויינת.

פשוט אתה צריך לדעת, שאתה רואה מים עומדים (ולא ירד הרבה גשם), או לא להכנס אליהם, או להכנס אליהם ב20 קמ"ש פחות.

פורסם

צביקוש היקר,

מה שלמדת הוא איך להשתלט על הרכב כאשר הוא מחליק ויש לך שליטה על הנעשה (הגה). זה גם מה שמלמדים היום בקורסי נהיגה מתקדמת (אני גם ממליץ על קורסים כאלה אבל במקרה הזה זה לא היה עוזר).

במקרה הנ"ל גם אם תשבור את ההגה לא תקבל שום תגובה מכיוון שאין לך שליטה על ההגה/גלגלים. הרכב ימשיך להחליק באותו מומנטום שהוא נכנס לשלולית ויעצר כאשר תצא מהשלולית ותחזור האחיזה או כאשר תתנגש במשהו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הדבר היחידי שהוא יכול לנסות, זה לסובב עוד קצת את ההגה ולתת יותר גז. (ברקס זורק תחת!).

רק תיזהר מאוד, האחיזה חוזרת לגלגלים במהירות, ואם לא תיהיה עירני לזה, אתה תתהפך.

על איזה רכב מדובר?, ככה יהיה יותר קל.

פורסם
הדבר היחידי שהוא יכול לנסות, זה לסובב עוד קצת את ההגה ולתת יותר גז. (ברקס זורק תחת!).

אם הוא נותן גז כאשר הרכב נסחף, הוא רק יעוף יותר חזק. כדי לתת גז דרוש ידע ותרגול עם הנעה אחורית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איזה הנעה אחורית?

אני לא מדבר על ליהיות מקצועי, רק קצת טכניקה בשביל לצאת ממצבים מסוכנים (כגון היגוי יתר).

פעם אחת תרגלתי במשטח מבודד מכביש ציבורי, ומאז כל פעם שנכנס לי להיגוי יתר, אני יודע לצאת מזה. (אני מנסה שלא להגיע למצב כזה בכלל.)

• תוכן חדש...