Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעייה בנהיגה ברכב ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

הוטלה עליי משימה, שהיא ללמד את בת דודתי בת ה 25 ללמוד לנהוג ברכב ידני.

כרגע להורים שלה יש רכב אוטומט והם רוצים להחליף לרכב ידני (וכן אני יודע שזה נשמע מצחיק שהורים בני 50 רוצים אבל ממש רוצים להחליף לידני מאוטומט).

בכל אופן מה לא עשיתי כדי לעזור לה ללמוד:

לקחתי אותה לשיעור עם מורה על חשבוני ואני יגיד לכם את האמת היא הסתדרה אבל בסוף השיעור היא חזרה על המשפט שקבוע שהורס אותי כל פעם שאני שומע אותו מחדש "אני לא יכולה יותר עם השלוש רגליים האלה", ושדיברתי עם המורה נהיגה לאחר השיעור הוא אמר לי שהוא כמעט לא עזר לה.

לקחתי אותה אחר כך למגרש חנייה נטוש ענק בים(מול הקונגרסים בחיפה למי שמכיר) באוטו ידני וגם שם היא הסתדרה כלומר, נכבה האוטו איזה פעם פעמיים אבל היא הסתדרה.

עכשיו חבריי לפורום אני מאוד מאוד אודה לכם אם תעזרו לי בכל דרך לעזור לה ללמוד ידני כי בתוך תוכה היא כן רוצה ללמוד ידני ואני יודע את זה.

בבקשה בבקשה עזרה!

בתודה מראש דורון.

נ.ב.

אני דיי בטוח שזו אחת מהבקשות עזרה היותר מוזרות שקיבלתם בזמן האחרון.

פורסם

אלא אם אתה מוכן להסתכן בשלילה של שניכם תפסיק את השיעורים לאלתר.

שתיקח כמה שיעורים שצריך עם מורה והיא תסתדר.

אמרת שיש לה רשיון? 85% היא כבר עשתה. השתלבות עם תנועה.

שתעבוד קשה, לא יכולה? survival of the fittest.

פורסם

צר לי ידידי אך אתה לא מבין לצערי;

1.השיעור נהיגה נעשה ע"י מורה נהיגה מוסמך.

2.יש לה רשיון גם לרכב אוטמטי וגם לרכב ידני מכיוון שהיא הוציאה אותו בארה"ב כך שכאשר ירדתי איתה לים לא עברנו על החוק יש לה רשיון לנהוג ובגלל זה לא לקחתי אותה סתם ככה לאיזה כביש שקט שאני יודע שישנה האפשרות אפילו הקטנה ביותר שיבוא רכב או שבכלל היא תסכן מישהו.

תודה מראש דורון.

פורסם

תראה לה איך אתה נוהג ומשתלב ושאר הדברים החשובים בנהיגה ברכב ידני ובכל רכב

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

להתאמן איתה, והרבה.

אם היא מסתדרת, אז מה הבעיה ?

יש כאלה שפשוט לא מסוגלים, זאת בעיה ידועה. אם אי אפשר אז אי אפשר, אבל לפי מה שאתה כותב המצב עוד אכשהו בסדר.

מורי הנהיגה הם לא קוסמים, מסבירים עד שקולטים (אם קולטים).

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
להתאמן איתה, והרבה.

אם היא מסתדרת, אז מה הבעיה ?

יש כאלה שפשוט לא מסוגלים, זאת בעיה ידועה. אם אי אפשר אז אי אפשר, אבל לפי מה שאתה כותב המצב עוד אכשהו בסדר.

מורי הנהיגה הם לא קוסמים, מסבירים עד שקולטים (אם קולטים).

אין דבר כזה לא מסוגלים!! מי שלא מסוגל לנהוג ברכב ידני לא צריך להיות בכלל על הכביש!!

ההבדל היחידי בנהיגה בין ידני לאוטומט הוא הקואורדינציה הדרושה בשביל ללחוץ על הקלאץ' עם הרגל, להעביר הילוך עם היד, ולעזוב את הקלאץ'. אין שום סיבה שבעולם שנהג בעל ניסיון על הכביש לא ילמד את זה בקלות רבה, תוך כמה שעות של אימונים, מקסימום. אלא רק אם בכל שנות הרישיון שלו הוא נהג במצב רדום לחלוטין ולכן אין לו שום ניסיון מעשי בנהיגה. (שזה לצערנו רוב האוכלוסיה)

הבעיות היחידות עם גיר ידני הן התחלת הנסיעה (עניין שדורש מיומנות מסוימת לצורך יציאה חלקה מהמקום או בזינוק בעלייה) והעובדה שצריך להשאר עם רגל על הקלאץ' כשהרכב בעמידה בהילוך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

גם אני הייתי בסיטואציה דומה,אחרי שהוצאתי רשיון מיד נהגתי רק על רכב אוטומטי.

לאחר כשנתיים עם הרישיון ,כשהייתי בצבא קניתי רנו 5 ידנית,היות ולא נהגתי בכלל על ידני מאז שיעורי הנהיגה,היה לי קשה קצת עם הילוכים.

לקחתי את הרכב, וירדתי לשכונה ,עשיתי סיבובים אך ורק בתוך השכונה ,לאחר כשלושה ימים שכל יום התאמנתי לבד,יצאתי כבר לכביש המהיר ונסעתי לבסיס,כל נהג אמור לדעת לנהוג על ידני,אומנם בהתחלה קצת שוחקים את הקלאץ' כשנותנים יותר מדי גז בנקודה,אבל לומדים.

אחרי שבועיים הכרתי את ההילוכים ברכב כמו כף היד שלי,וההילוכים עוברים חלק גם בהעלאת הילוך וגם בהורדת הילוך.

נראה לי שלבחורה יש בעיה של ביטחון עצמי ,ולא של העברת הילוכים זה הכל.

פורסם
אין דבר כזה לא מסוגלים!! מי שלא מסוגל לנהוג ברכב ידני לא צריך להיות בכלל על הכביש!!

ההבדל היחידי בנהיגה בין ידני לאוטומט הוא הקואורדינציה הדרושה בשביל ללחוץ על הקלאץ' עם הרגל, להעביר הילוך עם היד, ולעזוב את הקלאץ'. אין שום סיבה שבעולם שנהג בעל ניסיון על הכביש לא ילמד את זה בקלות רבה, תוך כמה שעות של אימונים, מקסימום. אלא רק אם בכל שנות הרישיון שלו הוא נהג במצב רדום לחלוטין ולכן אין לו שום ניסיון מעשי בנהיגה. (שזה לצערנו רוב האוכלוסיה)

הבעיות היחידות עם גיר ידני הן התחלת הנסיעה (עניין שדורש מיומנות מסוימת לצורך יציאה חלקה מהמקום או בזינוק בעלייה) והעובדה שצריך להשאר עם רגל על הקלאץ' כשהרכב בעמידה בהילוך.

רוני

יש דבר כזה שלא מסוגלים!!

אתה צריך להבין קודם כל שאם לך ולי זה בא בקלות, זה לא אומר שלכולם זה יבוא ככה. לחלק זה יבוא קשה ולחלק...זה לא יבוא בכלל !

יש אנשים (אני מקווה שלא הרבה) שפשוט לא מסוגלים.

לי זה נראה פשוט, אבל מצד שני אני לפעמים לא מצליח לעשות דברים שאנשים אחרים גורמים להם להראות פשוטים.

יש לציין שבמקרה הנ"ל אני לא רואה בעיה מיוחדת כי צויין כבר שהבחורה שולטת בחומר...

פורסם

אני חוזר, אין דבר כזה לא מסוגל (אלא רק אם יש לך נכות, כמובן). מי שלא מסוגל לבצע פעולה של החלפת הילוכים בעצמו תוך כדי נהיגה, אי אפשר לסמוך עליו שידע לסובב את ההגה לכיוון הנכון או ללחוץ על הגז/בלם במידה הנכונה. שלא לדבר על לקרוא תמרורים, להשתלב בתנועה וכולי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני חוזר, אין דבר כזה לא מסוגל (אלא רק אם יש לך נכות, כמובן). מי שלא מסוגל לבצע פעולה של החלפת הילוכים בעצמו תוך כדי נהיגה, אי אפשר לסמוך עליו שידע לסובב את ההגה לכיוון הנכון או ללחוץ על הגז/בלם במידה הנכונה. שלא לדבר על לקרוא תמרורים, להשתלב בתנועה וכולי.

רוני

צודק לחלוטין, עכשיו לך ושכנע את משרד התחבורה בדברים שלך.

פורסם

החלק החשוב והקשה בלדעת לנהוג הוא לדעת לאן להסתכל, איך להשתלב, ממה להזהר, להעריך מרחקים ומהירויות, לצפות את העומד לקרות מסביב, ובכלליות - איך להתנהג על הכביש.

את הידע הזה אני מקווה שיש לה. זה ידע שאמור להיות גם למי שנוהג ברכב אוטומטי.

המיומנויות הנוספות הדרושות לתפעול תיבה ידנית הן זניחות. טיפטיפה תיאום יד-רגל-אוזן-שכל שאמור להיות לכל מי שיודע לסובב רעשן ולדרוך על ג'וקים בבת אחת, או להקליד ולאונן בבת אחת, ואני משוכנע שכולנו התנסינו בלפחות אחת מהפעילויות האלו.

המיומנויות הגופניות הפשוטות האלו של התפעול הפיזי של התיבה לא קשורות בכלל ליכולת לנהוג בבטחה על הכביש, ולא אמורות להפריע לה. אחרי אימון פשוט הן לא אמורות לדרוש ממנה ריכוז או הפניית מבט מיוחדים.

גם אני לא מסכים שיש דבר כזה "לא יכול". מי שמתפקד בצורה נורמלית בכל תחומי החיים, חייבת להיות לו לו את הקואורדינציה הפשוטה הזו אחרי אימון קצר.

פורסם

עלה לי פתאום רעיון בשבילך.

תוריד את הדמו של

Need For Speed Underground Demo

יש לו שני מצבים:מרוץ ברחובות

ומרוץ בקו ישר.

המרוץ בקו ישר הדרך היחידה לנצח בו זה אם מעבירים הילוכים נכון ולוחצים בזמן על NOS.

היו שתי ילדות מהמשפחה שלי ששיחקו בזה ואני העברתי הילוכים והן ניצחו.

רואים במשחק את הטורים עולים,שומעים את המנוע ובמקום הנכון צריך להעביר הילוך

אייל

• תוכן חדש...