Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C2 VTS.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר והשרשור הזה לא צלח במתן אלטרנטיבות מעניינות, אני פונה אליכם בשאלה ספציפית יותר.

למי יש נסיון עם הרכב (C2 VTS) ויכול להמליץ, לשלול, להזהיר, לשבח או סתם להגיד שהזאת עם מספר x שימשה כרכב הובלת תרנגולים בעבר.

והאם לרכב יש איזשהן מתחרות אמיתיות? (רכב קטן, מנוע קטן, גיר ידני והתנהגות מהנה)

*לכל מי שהתעצל ולא נכנס לקישור, התקציב הוא 30k

תודה רבה לעוזרים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעד:שנתון חדש יחסית לתקציב, יחודית- יש מעטות על הכביש.

נגד:יש מעטות על הכביש כך שבחלקים שאינם משותפים לאחרות, תיתכן בעייה, שווה לבדוק הסוגייה עם מתמחי[לא בהכרח מורשי] היצרן. כספורטיבית, זכתה לביקורות פושרות בניגוד לסקסו ול106. לא נהגתי.

פורסם

אני לא מחפש יותר מידיי ריגושים. בעיקר שלא תרגיש כבדה ושלא תהיה משעממת עד כאב.

הפחד הכי גדול שלי הוא ההבדל הקטן בצריכת הדלק שהיא קיבלה במבחנים: 1:12 בנהיגה רגועה ועד 1:8 עם רגל כבדה מאוד. הייתי רוצה לחשוב שרכב שמציג כזאת צריכת דלק בנהיגה תובענית יראה נתונים טובים יותר בנהיגה מנהלתית.

הדבר השני שמרתיע אותי הוא הגיר - הילוכים נורא קצרים, זה היה יכול להיות מצויין אבל גם ההילוך החמישי קצר ולפי המבחן של אוטו בנסיעה ב-120 קמ"ש הסל"ד עולה מעל 4000. זה, יחד עם חוסר בהילוך שישי קצת מפחיד. מישהו יכול לחוות דעה?

פורסם

נהגתי בכזו מזמן מזמן - כחדשה.

לא התלהבתי בכלל. אם אני זוכר נכון ההגה היה אילם והביצועים פחות מורגשים ממה שהנייר הבטיח.

לזכותה מראה חמוד לגמרי שממש אהבתי.

כשקראתי מה הפחד הכי גדול שלך, תהיתי האם ההערה שרשמתי בפיסקה הראשונה רלוונטית. בכדי ל"הנות" מצריכת דלק טובה, יש רכישות טובות יותר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

יש C2 שמפורסמת כאן למכירה אחת לתקופה, בסיבוב הקודם זה נפל בדיוק על הזמן שבו שחיפשתי מכונית ולכן חקרתי את הדגם לעומק דרך פרסומים באתרים ישראליים ובחו"ל.

בגדול מדובר על מכונית קטנה וכיפית, ממשיכת דרכה הרוחנית של ה-106, בחירה נפוצה בתור רכב ראשון באירופה ובמיוחד באנגליה. העניין אבל עם רכב ראשון זה שאתה עוד לא יודע למה לצפות ממכונית באופן כללי... את מי שמצפה להתנהגות או של ה-106 הסיטרואן נוטה לאכזב, היא כבדה מדי בשביל להיות מיני זריזה ומתקשרת ועם זאת לא מרגישה מספיק סולידית ובוגרת בשביל להציג תחרות ראויה בשוק הסופרמיני הפונה למשפחות צעירות.

התלונות הנפוצות על הדגם נוגעות לבלימת הזעזועים החלשה שלה, לתיבת ההילוכים שאינה חדה במיוחד, להגה הפלגמטי ולתחושה הכללית שה-VTS זה סתם תג שהדביקו לה ואינו משקף את המציאות. למעשה הלקוחות הכי מרוצים בחו"ל הם אלה שקנו אותה עם מנוע קטן וחסכוני יחסית מהסוג שלא שווק בארץ, כלומר אנשים שחיפשו פרקטיקה ולא הנאה מנהיגה. טענה נוספת מדברת על חוסר יציבות בכביש מהיר ועל כך שהמכונית מתאימה בעיקר לסביבה עירונית ולדרכים צדדיות בין פרברים. נקודה אחרונה נוגעת לתא הנוסעים הזול לתחושה ומזכיר שמדובר במכונית מהקצה התחתון של סקאלת המחירים, הגם שהגיעה לארץ רק בגרסה הכי מאובזרת.

אני לא נהגתי על ה-C2 ולא ישבתי בתוכה, רוב המידע לעיל מגיע כאמור מקריאה בפורום ובאינטרנט. למי שמחפש רכב קטן וידני עם ערך מוסף אני מאמין שזו יכולה להיות אופציה לא רעה, כל עוד ניגשים לרכישה באופן שקול ולא באווירה רומנטית מדי. העובדות המצערות הן של-C2 אין שוק בארץ ואין הרבה חלקי חילוף, כלומר אם תקנה והיא לא תמצא חן בעיניך עלול לעבור זמן רב עד שתצליח למכור אותה הלאה, ובמקרה של תקלה אתה עלול למצוא עצמך תלוי בחסדי היבואן כדי להשיג חלפים. מאידך אני מניח שהיא גם לא גניבה במיוחד ולכן הביטוח אמור להיות זול, ולמעט צריכת הדלק הגבוהה יחסית למכונית מיני (עקב המנוע הגדול) תוכל להנות מכל היתרונות הטיפוסיים של הקטגוריה.

מה שבטוח - הסיטרואן הכחולה שמוצעת למכירה בפורום נראית כמו אקזמפלר שמור ומתוחזק היטב, ולמיטב זכרוני גם מבלה את רוב חייה בנסיעות בינעירוניות. במידה ותחליט ללכת על הדגם הזה, הייתי מתחיל ממנה.

פורסם

תודה רבה על התגובות המקיפות.

שיי - ההגה האילם אכן מעט מדאיג אותי, אבל אני מניח שזה משהו שאצטרך להרגיש בעצמי, אלא אם כן תוכל להשוות אותו להגה של רכב אחר שאותו מכיר.

צריכת הדלק היא כאמור מרכיב חשוב אך לא קריטי ברכישה, שכן אני לא נוסע הרבה. צריך לבדוק איך זה עומד עם מחירי הביטוח ואם ה"הוצאה הנוספת" על הדלק מתקזזת עם עלות הביטוח.

העובדה שהיא לא נוחה פחות מטרידה אותי מאחר ואני רגיל לרכבים קשיחים ומעדיף אותם. מתלים רכים גורמים לי לחוסר בטחון ברכב. עם זאת, אני מעדיף לא לסיים עם עמוד השדרה שלי בשקית בסוף כל נסיעה. אתה זוכר להגיד כמה המצב גרוע?

דבר אחרון - תיבת ההילוכים? עד כמה היא באמת "רכה ולא מדוייקת"? האם יצא לך לפספס הילוכים? או סתם קיוויתי שתהיה לה תחושה טובה יותר?

דריש - המידע שהבאת עומד פחות או יותר בקנה אחד עם זה שאני מצאתי בביקורות מחו"ל.

אני לא מחפש רכב נהיגה "טהור", למטרה הזאת יש רכבים הרבה יותר מתאימים דוגמאת ה306 gti או קליאו ספורט בדור השני. מהביקורות שקראתי היא מציעה פחות או יותר בדיוק מה שאני מחפש- קטנה, חביבה למראה ולא תגרום לי לרצות לנסוע באוטובוס בכל פעם שאצטרך להניע אותה.

הרכב הספציפי שעליו אתה מדבר הוא אכן זה שגרם לי להתעניין בה, אמנם ידעתי על קיומו לפני כן, אבל לא היה לי מושג שאלה המחירים שבהם הוא נסחר. עם כל זאת, קצת לא נוח לי עם העובדה שהוא עבר 140 אלף ק"מ, זה הרבה בכל קנה מידה.

מה שמטריד אותי עכשיו שאתם מציינים את זה היא באמת זמינות החלקים. יש דרך לבדוק את זה?

בסופו של יום אני מחפש סופר מיני שמידיי פעם תגרום לי לחיוך קל ולא תעלה לי הון תועפות באחזקה. (מבחינתי מעל 5000 ש"ח לביטוח מקיף ובסיבות 1000 ש"ח לחודש על דלק זה הון תועפות).

יש למישהו מידע על האמינות שלה או על עלויות האחזקה? אני מבקש אמירות שמגובות בנסיון בבקשה.

פורסם

מה שמטריד אותי עכשיו שאתם מציינים את זה היא באמת זמינות החלקים. יש דרך לבדוק את זה?

בסופו של יום אני מחפש סופר מיני שמידיי פעם תגרום לי לחיוך קל ולא תעלה לי הון תועפות באחזקה. (מבחינתי מעל 5000 ש"ח לביטוח מקיף ובסיבות 1000 ש"ח לחודש על דלק זה הון תועפות).

יש למישהו מידע על האמינות שלה או על עלויות האחזקה? אני מבקש אמירות שמגובות בנסיון בבקשה.

תחשוב לבד - האם אי פעם ראית אחת כזו נוסעת על כבישי הארץ, סתם ככה ביום יום? רוב הסיכויים שלא.

אני ראיתי אחת כזו בלבד בשנים האחרונות.

זה אומר שהסיכוי שתמצא אחת בפירוק כדי להחליף פנס שנשבר, חלק פלסטיק משופשף או שבור בפנים הרכב או חלק מכני יקר שאתה זקוק - הוא אפס מאופס.

זה אומר שכדי להחליף את הפנס (נגיד), אתה תצטרך להגיע למחסן חלפים של מוסך מורשה לובינסקי, ולרכוש את הפנס במחיר מלא מהיבואן. לך תברר כמה זה עולה ותקבל חום. אין גם פנס תחליפי כי אין סיבה להביא כאלה בשביל 20 מכוניות שנוסעות בכבישי ישראל.

בקיצור - זה לא קסארה\סקסו שנמכרו בהמונים (יחסית) ויש מהם חלקי חילוף.

לגבי 1000 ש"ח על דלק - לא מודדים צריכת דלק לפי כסף, אלא לפי כמות ק"מ בליטר.

כנ"ל ביטוח - מאוד סובייקטיבי ותלוי בפרמטרים רבים. לך זה עולה 5000 ש"ח ולי זה יעלה 3500 ש"ח ולאשה בת 55 זה יעלה 2500 ש"ח. מקווה שהבנת את הכיוון ;)

פורסם

הרכב הספציפי שעליו אתה מדבר הוא אכן זה שגרם לי להתעניין בה, אמנם ידעתי על קיומו לפני כן, אבל לא היה לי מושג שאלה המחירים שבהם הוא נסחר. עם כל זאת, קצת לא נוח לי עם העובדה שהוא עבר 140 אלף ק"מ, זה הרבה בכל קנה מידה.

בסופו של יום אני מחפש סופר מיני שמידיי פעם תגרום לי לחיוך קל ולא תעלה לי הון תועפות באחזקה.

המחירים שאתה רואה בלוחות הם לא בהכרח המחירים בהם הוא נסחר. המכוניות האלה מבלות שם חודשים בהמתנה לקונה ואין לדעת באיזה מחיר הן מחליפות ידיים בסוף.

140K זה לא כ"כ הרבה אם לוקחים בחשבון שהבחור נוסע כל יום ממודיעין לרעננה ובחזרה. זה בוודאי עדיף על רכב עם 80K של איזו פקאצה מרמת אביב שהסתובבה איתו רק בעיר, אספה שריטות ומכות על המרכב וגמרה את הקלאץ'.

זמינות חלקים, אמינות כללית וכו' - ממליץ לך לדבר עם יקירי הפורום אורן בן סימון (אורן שירותי רכב) ודודי או ניצן ממוסך שאפט. סביר להניח שהם יוכלו לתת לך הערכה מושכלת של המצב.

אגב, שקלת לקנות את הקליאו ספורט של fitch? נראה שהיא במצב טוב, מחבר פורום מוערך ולא רחוקה מהתקציב.

פורסם

עד לפני שנה היתה לאחותי אחת כזאת במשך 3 שנים.

את הרכב רכשנו כיד שניה עם 40000 קמ

סך הכל מדובר ברכב נחמד אם אתה לא צריך מושב אחורי מאד גדול רוב הזמן, הגה סביר, והתנהגות סבירה אבל לא יותר. זריזה יותר מרוב המכוניות בסגמנט אבל שווה לעשות נסיעת מבחן כדי לא להתאכזב (נתון ריאלי של 0-100 הוא סביב 12 שניות)

בנסיעה בינעירונית הרכב קצת רועש בגלל הילוך חמישי קצר, יכול להפריע, תלוי כמה נסיעות בינעירוניות יש לך.

התקלה היחידה שחזרה על עצמה קשורה למזגן שמדי פעם היה מפסיק לקרר בצד הנוסע של הרכב...

פורסם
שיי - ההגה האילם אכן מעט מדאיג אותי, אבל אני מניח שזה משהו שאצטרך להרגיש בעצמי, אלא אם כן תוכל להשוות אותו להגה של רכב אחר שאותו מכיר.

מצטער, אך מכיוון שחלפו כל כך הרבה שנים, היכולת שלי להשוות לא טובה.

אני מניח שההשוואה שלי בזמנו הייתה לחוויה מצרפתיות בסד"ג דומה ומכוניות עם יומרות ספורטיביות כאלו או אחרות.

בנוסף, המגמה הכללית של איכות ההגאים כפי שנמדדה אז וכפי שהיום שונה לחלוטין. היום הממוצע בהרבה יותר גרוע.

כך שיתכן ואילו נהגתי בכזו היום זה היה נראה לי קצת פחות נורא.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

והאם לרכב יש איזשהן מתחרות אמיתיות? (רכב קטן, מנוע קטן, גיר ידני והתנהגות מהנה)

יאריס TS, שעולה על הסיטרואן בכל פרמטר (למעט שנת היצור).

פורסם

ד"ר סובארו - אני לא חושב שמחירי ביטוח יכולים להשתנות בצורה כה דרסטית, אולי 5000 אל מול 4000 אבל הסכומים שציינת נראים לי נמוכים בצורה לא פרופורציונלית. את הדלק מדדתי בשקלים כי אמנם צריכה לפי ק"מ זה נחמד, בסופו של דבר זה תלוי בכמות וסוג הנסיעות. אני מאמין שהנסועה החודשית שלי תנוע סביב 700-800 ק"מ.

שיי - תודה על הנסיון, אני מסכים שרמת ההגאים היום גרועה מהרבה מזו של לפני 10 שנים. אני מניח שאצטרך לעשות נסיעה על הרכב כדי להבין באמת כמה המצב גרוע.

דריש - לא מפחיד אותי המספר 140 אלף כמו שמפחידות אותי ההשלכות שלו כשאצטרך למכור את הרכב. אם הייתי מתכנן להחזיק אותו כמה שנים אז זה היה הגיוני כי זה היה מתקזז בסופו של דבר אבל כמו שאמרתי אני לא מתכנן להחזיק אותו הרבה זמן. הקליאו של פיץ' מאוד קורצת לי, אבל היא לא בדיוק הסגנון שאני מחפש, קצת יותר מידי הארד קור (כן, אמרתי הארד קור על קליאו ספורט) בשבילי כרגע.

אביה - היאריס ts יקרה מידיי, אתה נותן לי כאלטרנטיבה רכב במחיר זהה בגיל כפול כמעט. מה גם שהיא "אולי תכנס לתקציב". האולי הזה זה משהו שאני מעדיף להימנע ממנו.

מ.ס. חיים (אני מקווה שאני כותב נכון, התנצלותי אם לא) - המושב האחורי הוא מבחינתי רק בונוס. 90% מהנסיעות אני עושה עם עוד בן אדם אחד ובשביל ה10% הנותרים אפשר לסדר משהו. כנ"ל תא המטען, אני נוסע ריק (מלבד ארגז כלים לקלקולים מזדמנים וחומר ניקוי לחלונות). האם אתה יכול לנסות ולהיזכר כמה קל או קשה היה להשיג חלקים מכאניים לרכב?למיטב הבנתי הרכב חולק מנוע עם הסקסו, ה 106 וה c3, אבל הגיוני שיש לו חלקים יחודיים. אני מניח שחלקי פלסטיקה וחלקי חוץ יהיה קשה יותר להשיג, אבל זה לא קריטי, הרכב יכול לנסוע בזמן שהוא מחכה למשלוח של החלקים.

שוב תודה על התגובות והעזרה. אין לכם מושג כמה אתם עוזרים לי כרגע.

אם למישהו יש רעיונות לעוד אפשרויות

• תוכן חדש...