Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תראה, לסגנון יש כאן משקל מכריע. אפשר להציב את אותם תנאי מו"מ כאולטימטום ואפשר להציג אותם כהתלבטות.

.

מסכים לגמרי, ועדיין, אני חושב שיש דרכים טובות ושיתקבלו בצורה טובה יותר מאשר להעלות עניין כזה ומסיבה פשוטה:

1.תמיד אפשר לבוא ולבקש העלאה בשכר, אם במקום לעשות זאת העובד בחר קודם להתראיין בחברה אחרת זה ייתכן שהוא לא חש מחוייבות לחברה או שיש לו בעיה בחברה שיותר עמוקה משכר נמוך כגורם יחיד.

2.היה או לא היה? העובד באמת קיבל הצעה או שהוא מספר לי סיפור מצוץ ומנסה לסחוט אותי בידיעה שאין לי יכולת אמיתית לבדוק את דבריו.

3.הוא סיפר לי על הראיון שהיה לו, נעתרתי לבקשתו והעלתי שכר. מה יקרה מחר כשחברה אחרת תציע לו 4 שקל יותר ממה שאני משלם לו, האם שוב אמצא את עצמי נסחט?

בקיצור, יכול להיות שהעובד באמת מסור למקום העבודה ובאמת רוצה להשאר במקום העבודה ובאמת מעלה את ההצעה רק כדי לשפר שכר, יכול להיות שאכן יקבל את התוספת המבוקשת (או חלק ממנה), אבל עליו לקחת בחשבון שיתכן שהמעסיק שלו ישאר בתום השיחה בינהם עם כמה סימני שאלה לא נעימים.

כאמור כשקיבלתי את ההצעה המאוד מפתה לעבור לחברה המתחרה החלטתי שלא אשתמש בכך למטרת שיפור שכר כי אני לא חושב שזו הדרך, אבל כן רציתי לציין את זה כדרך אגב (תמיד טוב שידעו שיש עוד שחקנים שמביעים בך עניין), את ההזדמנות מצאתי באחת משיחותי עם הבוס בעניין כח אדם והקושי שבמציאת כח אדם מתאים שמחפש קריירה, בין היתר עלה הנושא של חברות שעושות מחטפי עובדים מחברות מתחרות ומשחקות משחק מלוכלך, זה השלב שבו פתחתי איתו שגם אחרי חיזרה חברה במשך כמעט שנה וחצי ואף שמה על השולחן הצעה מאוד מפתה וסיפרתי לו שלמרות שמאוד החמיא לי לקבל הצעה כזאת הודתי עליה ושללתי אותה בטיעון שאני נמצא בחברה טובה וטוב לי בה.

אני בטוח שזה הוסיף לי איזו נקודת זכות והיה אחלה חותמת גומי ללויאליות שלי שכן החברה המתחרה היתה מצויינת ובשורה תחתונה סירבתי לתוספת שכר של עשרות אלפי דולרים.

גיליתי שגם לזונת כסף כמוני יש (לשמחתי) קוים אדומים.

.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקצרה, לפני מספר ימים הגיע אחד העובדים בטענה שהמשכורת לא טובה לו והשכן מציע לו יותר כסף

מפה לשם, עוד יומיים נגמר החודש והוא לא ישאר אצלנו ולא יעבור לשכן, זה הכל.

אם עובד מוכן למכור אותך ולעזוב אותך אחרי כל מה שהשקעת בו וטיפחת אותו בשביל כמה שקלים הוא כנראה לא שווה שישאר.

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם
אתה טועה.

אנשי מכירות הם הרבה פעמים אינדיווידואליסטים, בלשון המעטה, וחמדנים. זה חלק ניכר מהמוטיבציה של מי שנמצא במקצוע. מנהל טוב יודע לנתב כל אחד למקום בו הוא יעיל, ולתחום אותו מלהגיע למקומות בהם הוא לא.

עובד כזה לא יהיה מנכ"ל, אבל הוא יכול להרוויח יותר ממנו בעמלות... וזה יכול להספיק. רק צריך שהרווח שלו לא יבוא על חשבון יעדים ארוכי טווח (קרי, שלא יימכור מה שאין ויכניס את העסק להתחייבויות לא רווחיות).

אתה חושב שאני טועה.

אני חושב פשוט אחרת ממך (כלומר, דעתי שונה משלך).

alfa 156 2.5.

פורסם
בקצרה, לפני מספר ימים הגיע אחד העובדים בטענה שהמשכורת לא טובה לו והשכן מציע לו יותר כסף

מפה לשם, עוד יומיים נגמר החודש והוא לא ישאר אצלנו ולא יעבור לשכן, זה הכל.

אם עובד מוכן למכור אותך ולעזוב אותך אחרי כל מה שהשקעת בו וטיפחת אותו בשביל כמה שקלים הוא כנראה לא שווה שישאר.

תסתכל על זה מהצד השני - אם אתה בתור מעסיק, לא מתכוון לשלם לו כמה שקלים יותר (להגדרתך), אולי זה אומר גם משהו עליך ?

למה כל בקשת העלאת משכורת זו חמדנות ?

המחירים לא עולים? לא צריך להחזיק משפחה, לשלם חשבונות ושכירות?

תאמין לי שמעט השקלים שתוסיף לעובד במשכורת, משמעותיים הרבה יותר לו מאשר לך, וישפיעו עליו לטובה יותר מאשר עליך לרעה.

אם כבר - החמדנות היא של המעסיקים.

alfa 156 2.5.

פורסם

למ אתה חושב שמעסיקים מרויחים מליונים?

מעסיק משקיע הרבה מאוד כסף, מסכןן את הכסף הזה ועובד לא פחות קשה אם לא יותר מהעובדים שלו. בתמורה הוא לפעמים מרויח יותר מהם ולפעמים לא (לי מש עובדים שמשתכרים יותר ממני ואין לי בעייה עם זה).

אתה גם שוכח שאת התוספת של אותו אחד צריך להכפיל במספר העובדים ואחרי כל זה אתה עדיין צריך להתחרות במקרה הטוב בשכן ובמקרה הפחות טוב בצ'אנג שמייצר בסין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לא כל המעסיקים מרוויחים מיליונים.

אבל העובדים מרוויחים פחות. הרבה פחות.

לא הייתי ממהר לצאת בהצהרות גורפות כאלה.

זה תלוי מאד בתחום העיסוק, במבנה החברה, באזור הגיאוגרפי ובגורמים רבים נוספים.

פורסם
אם עובד שלי היה הולך לראיון עבודה ובא אליי בטענה שבחברה X הציעו לו Y ואו שאני מתיישר או שהוא עוזב אז הוא עוזב גם אם הוא יהיה מוכן להישאר בחצי השכר.

כשאני משקיע בעובד אני מצפה לשקיפות ולא לסחטנות. אם יבוא ויגיד שהשכר לא מתאים לו, לא נגיע לעמק השווה והוא יודיע שהוא מתחיל לחפש מקום אחר אז אני אעריך את זה, אתן לו את הזמן לחפש ואבקש שהעזיבה תיעשה בצורה מתואמתץ במקרה כזה גם יש לו דלת פתוחה חזרה.

במקרה שאתה מתאר שהוא לקח מהם קורס במטרה לחפש מקום אחר (וזה הרושם שהם יקבלו) הוא יהיה שרוף שם גם מבחינת אפשרויות קידום.

+1 מסכים עם כל מילה !!!

פורסם

באמת ???

וכאשר החברה בבעיות של תזרים מזומנים מי יהיה האחרון שימשוך משכורת או הראשון לתת הלוואת בעלים ?

ואם יש סיכון להפסד, מי יהיה זה שיספוג מכיסו וכיס משפחתו את ההפסד ?

ומי שם את הכסף ההתחלתי כדי שהעסק יצליח ?

אז אתה בטוח שהעובדים מרוויחים פחות ? הרבה פחות ?

בתחום ההיטק המשכורות מטורפות והריווחיות נמוכה ... העסק מרוויח סביר רק כאשר כמות העובדים גדולה יחסית והרווח הקטן מכל עובד מתחיל להצטבר .. ומה לגבי כיסוי הוצאות קבועות כגון משרדים, אנשי המכירות, שרותים כגון רואה חשבון, עו"ד, כח אדם ???

אם כך אתה חושב אולי באמת יש סיבה שתרוויח פחות ... הרבה הרבה פחות ....

פורסם

גם אם זה נכון בהכללה עדיין יש מעסיקים ש פסידים מליונים ואין עובדים שמפסידים מליונים בעבודה.

פורסם
תסתכל על זה מהצד השני - אם אתה בתור מעסיק, לא מתכוון לשלם לו כמה שקלים יותר (להגדרתך), אולי זה אומר גם משהו עליך ?

למה כל בקשת העלאת משכורת זו חמדנות ?

המחירים לא עולים? לא צריך להחזיק משפחה, לשלם חשבונות ושכירות?

תאמין לי שמעט השקלים שתוסיף לעובד במשכורת, משמעותיים הרבה יותר לו מאשר לך, וישפיעו עליו לטובה יותר מאשר עליך לרעה.

אם כבר - החמדנות היא של המעסיקים.

למה? כי הוא כבר קיבל העלאה לפני כן, ולפני כן.

מהעסק עצמו הוא בנה את אחד הבתים הכי יפים בכפר שלו, והוא מרוויח לא מעט, זו פשוט חמדנות שכמה

שתתן לבנאדם הוא תמיד ירצה עוד ועוד ועוד ועוד ואחרי כל מה שעשית עבורו הוא מוכן למכור אותך בשביל פער קטן.

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם

איש באמונתו יחיה.

חמדנות של מנהלים יש לא פחות משל עובדים.

עובדים בצורה כללית מרוויחים פחות מהמנהלים/בעלים.

שכחתם כבר איך נראים חיים של שכיר.

alfa 156 2.5.

פורסם

לא שכחתי איך נראים חיים של שכיר אבל כנראה שאתה לא יודע איך נראים חיים של עצמאי.

פורסם
איש באמונתו יחיה.

חמדנות של מנהלים יש לא פחות משל עובדים.

עובדים בצורה כללית מרוויחים פחות מהמנהלים/בעלים.

שכחתם כבר איך נראים חיים של שכיר.

אתה צודק, וגם אלה שטוענים הפוך צודקים, זה הכל שאלה של טיימינג ומצב שוק, כשהשוק טוב והעסק רץ אין ספק שהבעלים מרוויחים יותר מהעובדים שהרי אם לא כן היו הולכים בעצמם להיות שכירים וחוסכים לעצמם את הכאב ראש.

כשהעסק\כלכלה במצב לא טוב בהחלט יכולות להיות תקופות ששכר עובדים בכירים (למשל שכר מנהלים) יעלה על זה של הבעלים.

כל עוד ב-LONG RUN המאזן חיובי לכיוון הבעלים אין עם זה בעיה וזה תקין.

כאשר הגעת למצב שבואותו LONG RUN אתה במאזן שלילי זו נקודה לקבל החלטות, זה יכול להיות צמצום תקנים, קיצוץ הוצאות אחרות ובמקרים מסויימים גם החלטה כואבת של סגירת העסק.

יחד עם זאת יש כאן התייחסות מאוד יבשה לעניין שכיר\עצמאי ומתעלמים מפרט "שולי" שציינתי בפסקה הראשונה- הכאב ראש.

אני שכיר במשרת מנהל משרד בחברה עם מחזור כספים גבוה, אני משרת לקוחות לא רק בשוק מקומי אלא גם במדינות שכנות (מפותחות יותר או פחות), יש לי לא מעט כאבי ראש במסגרת העבודה.

כשאני חושב על כמות כאבי הראש שיש לבוס שלי שצריך להתמודד עם כאבי הראש שלי ועם עוד כאבי ראש אחרים במסגרת תפקידו אני לא מעט פעמים מתחבט בשאלה אם בית פרטי ומנגל בחצר שווים את כל כאבי הראש האלה, אודה ואומר שלא מעט פעמים אני מגיע לתשובה שלא, זה לא שווה את זה.

אני אישית נתקל לפעמים בסיטואציות שאני מרגיש שפשוט "מקצרות לי את החיים".

זה אחלה להרוויח הרבה כסף, השאלה היא איפה אתה מותח את הגבול, איפה עוברת אותה נקודת איזון שלך בין שכר שעונה על צרכייך ויכול גם לתמוך בשאיפות שלך אל מול כמות הכאב ראש שאתה מוכן לספוג לצורך זה.

אז עוד לא החלטתי אם אני מוכן לספוג את האקסטרא כאב ראש כדי להיות עצמאי בתחום עיסוקי אבל אני יכול לומר דבר אחד בוודאות:

אם יש אנשים שאני לרגע לא מקנא בהם ורוב הזמן אף "מרחם" עליהם אלה אותם טייקונים, כל אותם דנקנר\תשובה ודומיהם, שימו בצד דעות אישיות אם הם אנשים טובים או נבלות שפוגעים בציבור- האנשים האלה הם מכונות עבודה שמתקיימות מ-3-5 שעות שינה וביתר הזמן עובדים.

יש להם בן זונה של בית שהם לא מבלים בו מספיק כדי להנות ממנו, יש להם מכוניות במליון שקלים שהם מעולם לא נהגו בהן כי כשהם נוסעים בהם הטלפון והמחשב הנייד\אייפד מעסיק אותם בענייני עבודה, לא מעט ימים בחודש הם מנותקים מהמשפחה כי הם בנסיעות עבודה, על כל אדם שמעריץ אותם יש 5 ששונא אותם בנשמה (גם אם לא פגש אותם מעולם).

אישית, אני באמת אוהב כסף ויש לי שאיפות מפה ועד סוף העולם, אבל אני אוהב יותר את החיים, אם יש לך את כל הכסף שבעולם ואין לך חיים- אתה מסכן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...