Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעש מאוטובוסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מתחת לחלון שלי יש תחנת אוטובוס. ישנם אוטובוסים המפיקים רעש פריקה פניאומטי עצום שנשמע חזק גם דרך חלונות סגורים.

אם היה רק רעש מהמנוע של האוטובוס, אז אני מבין שאין על מה להתלונן. אבל פה מדובר ברעש לוואי שלא קיים בכל האוטובוסים. בטח ישנם אוטובוסים עם מערכת פניאומטית לא תקינה שמישהו מתקמצן על התיקון.. ישנם אוטובוסים תקינים בהם אין רעש בכלל.

פניתי בתלונה לחברה והם (כצפוי) לא מתכוונים לטפל בזה.

למישהו יש מושג איזו רשות עשויה לעזור לי בנושא? האם ישנם חוקים בנושא?

מישהו נתקל כבר במקרה דומה?

תודה

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם

מדובר באוטובוסים ישנים שאכן הפניאומטי אצלהם נשמע מאוד חזק, אבל זה מה שמפריע לך? ואוטובוס שיוצא מהתחנה בפול גז לא מפריע לך? כי הרעש מהמנוע הרבה יותר חזק מהפריקה לדעתי.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אני מבין טוב על מה אתה מדבר באמת הרעש שהאוטובוסים הלא תקינים משמיע אכן מהווה מטרד חופר, בוודאי בשעות הלילה. חיפשתי ברשת ומצאתי שהחוק מתייחס להגבלת הרעש וזה עובד ככה ''בדרך קיימת, עוצמת הרעש תהיה 64–70 דציבלים. בדרך חדשה באזור מגורים מחוץ למבנה, עוצמת הרעש תהיה עד 64 דציבלים. אם אתה עד כדי כך מופרע מהעניין פנה לרשות המקומית ליחידה הסביבתית. או לאגף למניעת רעש במשרד להגנת הסביבה. בטוח ייקח שנה שנתיים אבל אולי בסוף יעשו משהו.

הרוב טוב.

פורסם

קשה לי להאמין שיחליפו בשבילך אוטובוסים.

גם אם תאסוף חתימות מכל הביניין, אני עדיין בספק שזה ישנה משהו.

הפיתרון המתאים (אך לא זול) עבורך הוא התקנת חלונות כפולים.

פורסם

חלונות כפולים לא יעזרו, אלא עם כן והוא מפעיל 24 שעות מזגן בבית.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
אני מבין טוב על מה אתה מדבר באמת הרעש שהאוטובוסים הלא תקינים משמיע אכן מהווה מטרד חופר, בוודאי בשעות הלילה. חיפשתי ברשת ומצאתי שהחוק מתייחס להגבלת הרעש וזה עובד ככה ''בדרך קיימת, עוצמת הרעש תהיה 64–70 דציבלים. בדרך חדשה באזור מגורים מחוץ למבנה, עוצמת הרעש תהיה עד 64 דציבלים. אם אתה עד כדי כך מופרע מהעניין פנה לרשות המקומית ליחידה הסביבתית. או לאגף למניעת רעש במשרד להגנת הסביבה. בטוח ייקח שנה שנתיים אבל אולי בסוף יעשו משהו.

אפשר הפנייה לחוק או כל מקור מידע שיכול לעזור?

פורסם

אמור להיות משתיק על פתח הפריקה של המע' הפניאומטית.

במקרים רבים המשתיק נסתם עקב תערובת של שמן ואבק והלחץ הגבוה שנוצר עקב כך מעיף את המשתיק או קורע את צינור הגומי שלפניו. אם לא טורחים לתקן את זה, אז מתקבל רעש הפריקה החזק.

פורסם

חנן, תודה על התגובה מעוררת ההשראה!

אפשר לשאול על סמך איזה ידע אתה מבסס את תשובתך? (חלילה, לא במטרה לערער על הידע שלך, אלא כדי להציג מקור מידע מהימן לחברת האוטובוס ביום בו אתעמת איתם בנושא).

ידוע לך מה העלות של הרכבת \ תיקון של משתיק כזה (סדר גודל.. עשרות, מאות, אלפי שקלים)?

תודה,

זוהר

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם

מה שמצחיק אותי בכל הסיפור העצוב הזה שעדיין באים בטענות לרכבים פרטיים עם אגזוז שנותן מעט יותר באס מהסטנדרט... כאילו שאוטובוסים, משאיות זבל ואופנועים רועשים לא קיימים ורק הרכב עם האגזוז המשופר מפריע לשקט הסביבתי המופתי שנשמר. ועוד לא נכנסתי בכלל לצופרי רוורס של כל הכלים הגדולים, אזעקות מכל הסוגים ומפוחי אוויר שממשיכים לפעול ללא הרף למרות החוק האוסר על כך.

מבלי להיות פאסימי מידי, אתה חי במדינה רועשת מאוד, אם אי פעם תצליח להשתיק את האוטובוס (מה שאני ממש בספק אם יקרה) יש כל-כך הרבה דברים אחרים שיעירו אותך מהשלווה של 14:00 בצהריים. לך על פתרון הזכוכית הכפולה כי שום דבר אחר לא באמת יעזור...

נ.ב.

נמנעתי מלציין את הסירנות של רכבי ההצלה כי מבין כל הרעשים שהצגתי (למרות שהם נשמעים הכי הרבה במהלך היום) הם היחידים שבאמת מצדיקים הטרדת הציבור.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם
חנן, תודה על התגובה מעוררת ההשראה!

אפשר לשאול על סמך איזה ידע אתה מבסס את תשובתך? (חלילה, לא במטרה לערער על הידע שלך, אלא כדי להציג מקור מידע מהימן לחברת האוטובוס ביום בו אתעמת איתם בנושא).

ידוע לך מה העלות של הרכבת \ תיקון של משתיק כזה (סדר גודל.. עשרות, מאות, אלפי שקלים)?

תודה,

זוהר

עבדתי בעבר כחמש שנים כמנהל טכני במוסך מורשה יבואן לרכב כבד.

מעולם לא הייתי בקיא בעלויות, אבל אם זכרוני אינו מטעני משתיק מקורי כזה עולה פחות מ200 ש"ח. סביר להניח שמדובר בכמה עשרות שקלים לתחליפי.

פורסם

הפיתרון המתאים (אך לא זול) עבורך הוא התקנת חלונות כפולים.

התקנתי אצלי בבית לפני מספר שנים חלונות מהסוג הזה.

מבודד את הרעש ומפחית אותו בדרך פלא.

במקרה שלי יש לי כיוון אויר נוסף כך שהבית לא אטום בכל שעות היום.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...