Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם יש אחריות על צבע הרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב של אשתי,הונדה סיוויק חדשה,4 חודשים בלבד על הכביש בצבע שחור,שמתי לב לאחרונה כי יש מעין כתמים אפורים על הגג,כמו התחלה של קילוף.

מכר שלי בעל מוסך לפחחות אמר לי שזה כנראה בגלל לכלוך שלא נוקה בזמן וצריך לעשות פוליש.

אני שוטף את האוטו בעצמי,לרוב עם מים בלבד,בערך אחת לשבועיים שלושה.

הדאגה שלי שזה משהו יותר חמור כמו פגם בצבע.האם יש אחריות על דבר כזה או שינסו להתנער ממני במורשה?

תודה.

פורסם

רכב חדש, אתה שוטף עם מים בלבד? למה לא חומרים יעודיים? מים לא עושים כלום מלבד להוריד ולרכך מעט מהחול/בוץ שיש על הרכב.

אם לכלוך שנפל על הגג של הרכב שלך הוא חומצי כגון צואת יונים, נשאר שם הרבה זמן ולא נוקה עם חומרים יעודים זה יכול לגרום נזק שגם פוליש לא יוריד.

תנסה להעלות תמונות של הלכלוכים ואז המומחים גם יוכלו לעזור טוב יותר בלי לנסות לנחש.

אגב לגבי אחריות, אני בספק. אם זה לא יצא ככה מהמפעל וזה לא נראה כמו פגם ייצור (כמו שכתבתי צריך תמונות), אז רוב הסיכויים שיתנערו

Opel Adam S 2017

פורסם

על פגמים מובנים בצבעבוודאי שיש אחריות. לדעתי היא אפילו ארוכה יותר מאחריות על יתר חלקי הרכב ככל שזה נוגע לחלודה.

העניין הוא שפעולות או חוסר פעולות שלך יכולים לגרום לפגמים בצבע שלא מכוסים באחריות. כתמים כמו שאתה מתאר יכולים להווצר בקלות ובמהירות מצואת ציפורים שלא נוקתה בזמן למשל. על דבר כזה כמובן שאין אחריות.

פורסם

אעלה תמונות מאוחר יותר כשאהיה ליד הרכב.

אני ממש בספק אם זה נגרם מלשלשת יונים כי הסימנים מרובים והם מופיעים רק על הגג ולא על מכסה המנוע למשל.

פורסם
אעלה תמונות מאוחר יותר כשאהיה ליד הרכב.

אני ממש בספק אם זה נגרם מלשלשת יונים כי הסימנים מרובים והם מופיעים רק על הגג ולא על מכסה המנוע למשל.

מומלץ להסתכל בכתב האחריות/בספר רכב,

יש שם הוראות ניקוי ושמירה על צבע הרכב ואמור להיות שם כתוב מפורשות שהאחריות לא מכסה פגמים כתוצאה מלשלשת של ציפורים/חומרים חומציים אחרים.

פורסם

לעיתים רכב חדש מהיבואן נפגע בפח או בצבע עוד לפני שהוא מגיע לארץ בכלל, באוניה, בדרך לאוניה, בדרך לארץ, בפריקה וכו', היבואן מכניס את הרכב לתיקון לפני שהוא מגיע ללקוח שאין לו יכולת לדעת אם הרכב עבר תיקוני צבע או לא. אינני חושב באף אחד כלל, אך תבדוק אופציה שזה היה אולי תיקון של צבע שהתקלף במשך הזמן בשמש.

פורסם

אחריות על צבע היא בד"כ 3 שנים, אחריות על חלודה היא ארוכה יותר (סביב 7 או 8 שנים).

תפנה ליבואן ותראה מה תשובתו, יכול להיות שזה פיגמנטציה בצבע (מן שינוי גוון קל בשכבת הצבע לבהיר יותר) אז פוליש יכול לעזור מעט אבל רוב הסיכויים שזה יחזור מתישהו.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

שלום רב,

לידיעה כללית - בדר"כ אחריות היצרנים לצבע ולחלודה בפח נוגעת אך ורק לתקלה בייצור הרכב. על כן מומלץ מאד לעיין בספר הרכב המכיל מידע חשוב לגבי שמירת הצבע.

כל טוב,

אבי

פורסם

אתה מתכוון לכתמים הלבנים האלה?

יש לי סימן דומה בקצה של הדלת ונאמר לי שזה בגלל צביעה רשלנית של חברת ההשכרה שקניתי ממנה,אם אני לא טועה זה סימן של לקה פגומה.

לך עם זה לסוכנות שקנית ממנה אני חושב זה פגם של הייצור.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תילך לסוכנות קודם כל ותראה להם את הבעיה,אין לך מה להפסיד.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...