Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

החלטתי לפתוח את הנושא כעת, לפני שנקבל את הרכב (ממש בשבועות הקרובים. הוא היה יכול כבר להיות אצלנו, אבל

הוא כרגע עובר תהליך אבזור לרכב נכה - מעלית, רצפה, כל שאר הדברים).

בינתיים אני מעט חושש.

קראתי שהרכב מגיע עם ספר, חשבתי שזה כמו "חוברת הפעלה" - ככה אלמד. אבל כרגע קראתי שהספר לא מגיע בעברית.

אני לא הכי חזק באנגלית, אני מנסה להשתפר כל הזמן, אבל כרגע אני חושש כי בניתי על הספר שילמד אותי פחות או יותר.

עכשיו אולי חלקכם צוחקים עלי, זה בסדר. אבל אני באמת תמים שחשבתי שהספר יגיע בעברית?

כמו שאתה משלם יותר ליבואן רשמי של סמסונג כשאתה רוכש טלויזיה, אתה מקבל חוברת בעברית - חשבתי אותו הדבר פה.

תוכלו בבקשה להרגיע אותי, איך בן אדם שאין לו הבנה ולו הקטנה ביותר בעולם הרכב מסתדר במצב כזה?

אז נכון שיש אבא, או דוד, או מישהו. אבל המצב שאצלי אין, בלי להיכנס לסיפור המלא. אין לי למי לפנות ממי ללמוד.

זה רק אני, אמא שלא מבינה ברכבים, אח שלי הקטן.

חשבתי אני אקרא את הספר ואבין הכל.

אני אפילו לא יודע מה זה הבדיקות שאומרים שצריך לעשות כשהרכב יגיע: לבדוק כל פעם מים, שמן, דברים כאלה :roll:

מה זה "הרצה" שצריך לעשות לרכב חדש שמגיע מהחברה (הרכב שלנו - Transporter T5, ידני. אולי הוא לא צריך בכלל הרצה?)

את הרכב קנינו כי באמת זקוקים לרכב בבית.

רכב לבן אדם נכה (בכסא גלגלים ממונע, שלא יכול כמעט להשתמש בתחבורה אחרת. לא מוניות, לא רכבות - צריך להודיע

24 שעות לפני, אוטובוסים כמעט לא נגישים). אז לא קנינו את הרכב סתם. אבל אני פשוט "ילד" בדברים האלה.

תוכלו להסביר לי דרך הפורום פחות או יותר את הדברים הבסיסים וההכרחים?

אני מקווה שזה בסדר מבחינתכם אם אני גם אשאל שאלות ותענו לי עד להבנה מלאה.

המון תודה

פורסם

ידידי, תהיה רגוע.

בפורום יש לא מעט בקיאים בכל תחום כמעט.

ננסה לעזור לך בכל עניין שתהיה לך בו בעיה או שאלה.

לגבי ספר הרכב, ניסית לחפש באינטרנט?

יש לא מעט ספרי רכב להורדה.

פורסם

הספר שתקבל אמור להיות בעברית. אם לא, תתעקש! אני התעקשתי על ספר באנגלית לאחר שקיבלתי בעברית מהיבואן והם שלחו לי אותו בדואר.

לגבי הרצה, תשאל במעמד קבלת הרכב. אני דיי בטוח שתצטרך לעשות - הסבר איך בדיוק, מופיע בספר רכב.

פורסם

אין מה לקרוא או לדעת משהו מיוחד לגבי הרצה.

פשוט ב-1500 ק״מ הראשונים לא לאמץ את המנוע יותר מידי.

להשתדל לא לעבור את ה-3000 סל״ד ולא לעבור את ה-100 קמ״ש.

פורסם

אין לך מה לדאוג ספר הרכב יהיה בעברית והיו בו כל ההסברים על תפעול הרכב, כל הכבוד על זה שאתה פותח את הספר זה לא טרוויאלי אבל לדעתי הכרחי.

בספר הרכב יהיה כתוב הכול, מה כוללת ההרצה, איפה בודקים שמן ומים, איך בודקים, כל כמה זמן.

תשמע, גם אני במצב די דומה לך, בבית נמצאים אני, שני אחים קטנים ואמא שלא מבינה ברכבים, אבא שלי לצערי לא במצב של ללמד אותי, אני למדתי המון מקריאה באינטרנט (אני יודע שזה לא הכי טוב אבל זה מה שיש).

אל תתבייש לשאול שאלות (רק תפתח בפורום הנכון, ועם כותרת עניינית).

שהיה בהצלחה עם האוטו.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

קודם כל תתחדש. אחר כך אל תשכח לנשום עמוק.

אין סיבה לצחוק עליך, רוב היבואנים שאני מכיר מספקים ספר בעברית (לפחות תקציר שלו).

לגבי כל הנושא הטכני, בעת קבלת הרכב תשאל את כל השאלות שעולות לך בראש - איפה בודקים שמן מים, האם צריך להריץ את המנוע וכו׳, שילמת במיטב כספך עבור הרכב ואין שום סיבה שלא יספקו לך שיעור קצר אודות איפה כל דבר. (אני בדרך! כלל הם עושים את זה גם מבלי שנשאלו).

לאחר קבלת הרכב תוכל לפנות לשירות הלקוחות של היבואן ולבקש שיתנו לך לדבר עם מישהו במוסך.

וגם אם אחרי כל זה יהיו לך שאלות, בשביל זה הפורום הזה קיים. :-)

.We apologise for the inconvenience

פורסם

Kreios

תודה רבה לך על הרצון לעזור, מרגיע מאוד. תודה.

אני פשוט מעט חושש כי זה מרגיש כאילו "אז למה קנינו רכב אם אני לא יודע להשתמש בו?"

אני כן יודע לנהוג. למדתי נהיגה, עברתי טסט. נכון שאין לי עדיין את הניסיון שיש לחברים פה, אבל את זה מקבלים עם הזמן.

רק כל מה שקשור לעולם הרכב אין לי מושג, ממש אין לי טיפת מידע.

כי כמו שאתם יודעים בשיעורי נהיגה לא מלמדים אותך לבדוק מים, שמן, שאר הדברים שצריך לעשות כשיש לך רכב.

זה כבר או אתה לומד עם החיים, או עם אבא, חבר, דוד, מישהו. לי לצערי אין למי לפנות.

אני פונה אליכם חברי הפורום היקרים.

tomerR

אם אתה אומר שיש ספר רכב בעברית, אני רגוע. קראתי שהספר מגיע באנגלית, אמרתי לעצמי שכל מה שבניתי עליו,

ללמוד הכל מהספר - הכל ירד. עכשיו איך אדע מה לעשות? אז מיד פניתי לפורום, שלפחות יהיה לי מעט ידע עד שיגיע הרכב.

שזה יכול לקרות אפילו בשבוע הקרוב הכל תלוי מתי יסיימו לאבזר. לכן מקווה להספיק ללמוד את הדברים החשובים.

אם תרצו ללמד אותי את הדברים הבסיסים שיש לדעת, אני ממש צמא לידע. אשמח מאוד.

למשל קראתי פה שאומרים שיש לעשות "הרצה", שיש לבדוק שמן / מים/ עוד כמה דברים - זה מסוג הדברים שאני לא יודע.

rupni

אני חייב לפתוח את הספר.

גם אני כמו כולם כשקונים מוצר חשמלי, פחות או יותר מבין לבד איך הוא עובד.

אבל פה אין לי ידע בעולם הרכב. רק קיבלתי מעט ידע בשיעורי נהיגה על נהיגה, לא על הרכב. מה לעשות כשיש לך רכב. במיוחד חדש, שפה יש עוד כמה תוספות.

menir1

תודה רבה.

אני כמו שכתבתי בפתיחת ההודעה הראשונה שלי - קראתי שהספר רכב מגיע באנגלית, לכן נלחצתי.

- תוכלו לתת לי מספר טיפים?

ללמד אותי את הדברים הבסיסים? לשלוח אותי לאתרים שאלמד לבד ולא אטריח אתכם?

אם יש בעברית זה נפלא. לצערי עם כמה שאני מנסה לשפר את האנגלית, אני לא במצב שיכול לסמוך על עצמי ב 100%.

Asaf-R

תודה רבה.

אני לא אקבל את הרכב מהיבואן, חתמנו על ייפוי כח שהרכב יגיע ישירות מהבונדד של היבואן לחברת האבזור.

פורסם

הרכבים של היום הם לא התעסקות כמו ברכבים של "פעם״.

רוב הבדיקות והתחזוקה העיקרית נעשות בזמן הטיפול במוסך כל 15,000 ק״מ או כל שנה.

לבדוק שמן זה תהליך פשוט ביותר של בדיוק חצי דקה.

חשוב לבדוק פעם בשבועיים שמן ואת מפלס נוזל הקירור, זה הכל.

אל תשכח שהרכב אמור לשרת אותך ולא אתה אותו.

אם אתה בלחץ ומתח מהרכב אז משהו פה לא נכון ובטח שלא הגיוני.

פורסם

אני מאמין שאתה צודק.

פשוט אולי זו ההתרגשות, שמעולם לא היה רכב, הלחץ גם שיש לי אחריות גדולה - אני אסיע את אחי.

הוא ישב מקדימה, עם הכיסא גלגלים שלו. אני לא רוצה חלילה בגלל שלא קראתי את הספר רכב, שאעשה טעויות.

או שיקרה משהו לרכב כי לא ביצעתי פעולה שיש לבצע לפני נסיעה וכאלה.

אולי בספר רשום שפעולה ראשונה שיש לבצע לפני נסיעה היא X, מבין?

אני פחדתי שהספר יהיה באנגלית, לא אבין אותו כי אין לי הבנה חזקה באנגלית, שחלילה אעשה טעות.

ככה אני, חסר בטחון בתחומים שאני לא מבין בהם.

חבל שלא התעניינתי ברכבים מגיל קטן. תמיד אהבתי, אף פעם לא באמת התעמקתי. זה מסוג הדברים שגבר צריך לדעת.

שמח שלפחות יש אתכם, את קארספורום.

אז אתה אומר שאין כמעט מה לעשות, פשוט פעם בשבועיים לבדוק לפני נסיעה שמן (מקווה שבספר יהיה כתוב מה צריך לבדוק -

צבע? מפלס? משהו אחר?), אחרי הבדיקת שמן, לבדוק מפלס נוזל הקירור - זהו זה? נראה פשוט. הלוואי וזה יהיה הכל.

דרך אגב, כתבת את המילה מוסך - אני מאמין שבטח אחד כמוני שלא מבין דבר נכנס למוסך הוא אוצר למוסכניק :razz:

אני פשוט חייב לרכוש ידע ברכבים. אני מקווה שאלמד לאט לאט. אולי גם אתחיל לחקור יותר בגוגל על רכבים, איך הם עובדים.

תודה רבה

פורסם

האם יש לך כרגע גישה לרכב ? אתה נוהג כרגע ? אם כן, תיקח את ספר הרכב מהרכב הנגיש (אתה יכול אפילו לבקש מהשכן אם את הממש לחוץ על זה) ותפתח אותו, זה בערך אותו דבר.

אם אתה נוהג בתור התחלה אין לך ממה לפחד, את ההתחלה (את הנסיעה הראשונה הביתה) אתה תשרוד, כשאתה מגיע הביתה (אחרי שאתה מראה לחברה את הרכב) תיקח את הספר רכב מתא הכפפות, כנס לחדר שלך ותתחיל לקרוא, זה מה שאני עשיתי, גיליתי שם כל מיני דברים (למשל שלחיצה ארוכה על מחשב הרכב בזמן ההנעה מראה את מפלס השמן), בספר רכב יש הסברים על כל הכפתורים (למעט אולי אלה שהותקנו לאחיך לאחר שהרכב יצא מהיבואן, עליהם בוודאות תקבל הסבר)

דוגמא לספר רכב של סוואנה (כי זה הכי דומה שמצאתי שרכב שלך, מבחינה חיצונית לפחות) http://www.chevrolet.co.il/Owners-area/Manuals/Savana%2013.pdf, יש פה הסברים החל מחריגה נכונה, הסבר על הפעלת המגבים, כל המדים ברכב, תפעול של הרכב, ובסוף (אני חושב שבכול ספרי הרכב החלק הזה בסוף) יש הסברים על איך לבדוק שמן, איזה שמן, איך להוסיף, יש שם תמונות של החלקים והסברים.

אתה צודק שאתה חייב לפתוח את ספר הרכב אבל לצערי רוב האנשים לא עושים את זה וחבל.

ידע מקיף ברכבים (כמו שאני מבין שאתה מצפה) לא תקבל מספר הרכב, את הרוב אתה תצטרך ללמוד מהאינטרנט או ללמוד את הנושא, אתה לא תוכל להיות מוסכניק מספר הרכב אבל כן תבין יותר טוב מה אתה רואה, ואפילו אולי תוכל לאבחן תקלות (יש גם חלק כזה בספר הרכב).

משהו לגבי הבדיקות, הבדיקות הן ויזואליות בלבד, לא צריך להתחיל לנקז שמן ולמדוד את הכמות, אתה רק מוציא את המדיד (שהמנוע קר על משטח ישר) מנקה את המדיד טובל בחזרה (מחזיר אותו למקומו) ומוציא אותו שוב, אתה תראה שיש שתי נקודות שהן התחום של כמות השמן.

לבדוק מים זה אפילו יותר פשוט, מסתכלים על מיכל העיבוי (שוב פעם, מנוע קר, משטח ישר) וגם שם יש סימון של התחום שבו צריך להיות המפלס).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

rupni

ממש השקעת, כל הכבוד לך. תודה מכל הלב.

הספר נראה ברור מאוד. נקווה שגם הספר שלנו יהיה ברור מאוד.

אני מודה לך שחיפשת במיוחד רכב דומה לרכב שלנו, בכדי להמחיש כמה שיותר - תודה.

גם ההסברים שלך בסוף עזרו לי מאוד.

אלה הדברים הקטנים שמלמדים אותי. אני קורא, שומר במסמך טקסט, עד לשלב המעשי.

הרכב עוד לא אצלנו.

הוא אמור להגיע אלינו ממש בקרוב, עניין של כמה ימים, אולי שבוע, עד שמאבזרים את כולו להסעת אדם בכיסא גלגלים.

אני פשוט נלחצתי כי קראתי שהרכב מגיע עם ספר באנגלית, אמרתי שאני חייב מידית לא לבזבז זמן, לפחות לקבל את מירב

המידע שאני יכול מהפורום שלא יצא מצב שנקבל את הרכב ורק אז אפרסם נושא ועד שאקבל תשובות.

אתם ממש הרגעתם אותי, יצאתם עשר כל הכבוד לכם. באמת.

• תוכן חדש...