Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבעיה העיקרית היא בהגדרת המושג "תאונה"

האם כל מכה בכנף או בדלת זה תאונה? ומה עם החלפת פגוש?

אם הרכב במצב טוב אפילו אם הוחלפה כנף ונעשתה צביעה טובה מאוד (לא ניתן להבחין ואין הבדלי צבע) אז מה הבעיה?

כן וכן. כל נזק שנגרם לרכב הוא תאונה. גם שריטה קטנטנה שעוברת בפוליש, פגיעה בחצי קמ"ש בהולך רגל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עצם זה שהרכב יד שנייה המוכר לא יכול לטעון שיכול להיות שהייתה תאונה בבעלים הקודם והוא לא בדק אותו שהוא קנה?

פורסם
שלום לכולם,

היום אני וחבר הלכנו לראות רכב,הגענו לאיש הנ"ל,שאת שמו לא יודע אם מותר לציין, הרכב הוא יונדאי גטס 2007,אחרי שיחה טלפונית שנאמר לנו שיש הסטוריית טיפולים והרכב ללא תאונות,בדקנו את הרכב נראה טוב ומטופל,ואז החלטנו לקחת אותו לבדיקה במכון.

במכון התגלה שהרכב היה מעורב בתאונה,אך לא פגיעה בשלדה,ושישנה בעיה במערכת ההצתה.

לפני שלקחנו את הרכב לבדיקה סגרנו בע"פ על זה שאם הבדיקה לא תהיה למורת רוחנו או שיהיו תקלות רציניות,הוא ירד במחיר או יחזיר את עלות הבדיקה,לאחר התקלות שגילינו,אמרנו לו שאנחנו לא רוצים לקחת את הרכב,בגלל שהוא שיקר לנו לגבי התאונות.

וביקשנו שיחזיר חצי מעלות הבדיקה,250 ש"ח,הוא סירב.

אז קודם כל לא לא לפנות אליו,הוא שקרן ונוכל.

ודבר שני,האם ניתן לתבוע אותו בבית משפט לתביעות קטנות?

בדרך כלל נהוג לחתום על מנוע שילדה וגיר.

אם רכב עבר תאונה קלה בפח... מה הבעיה? בעיית הצתה? זה קצת כללי...

נשמע לי כאילו אתה קטנוני "הבדיקה לא תהיה למורת רוחנו" נכתב על הקרח...

פורסם
אתה נסחף ולא מעט. באוטו אין פגיעת שילדה ולכן אין לתאונה שעבר שום משמעות בטיחותית ( במרבית המקרים גם לפגיעת שילדה אין משמעות כזו אם התיקון היה מקצועי ). לפי הדברים שלך גם מכה בטמבון או סריטה שתוקנה הופכת כל אוטו למלכודת מוות לדורות הבאים. צריך טיפה להרגע לטעמי בענין הזה, אוטו זה דבר שנוסע וחטף מכות, הוא לא תלוי על הקיר בסלון. אשר למוכר בענין הזה, אם עדות הקונה אמינה, ודאי שחייבים לתבוע אותו שהרי טיפשות כזו שבהחזרת דמי הבדיקה אם משהו לא נראה לקונה, לא יכולה להשאר ללא מענה. בכל מקרה חשוב שעדות העד של הקונה תהיה עשויה מפלדה שהרי קשה למצוא שופט שיאמין שאדם סביר ונורמלי, כזה שגם יודע לקנות במכולת, יתחייב במין התחייבות שכזו.

לא דיברתי על הרכב הזה באופן ספציפי אלא בכלליות על המצב בארץ.

אם אנשים היו אומרים "עבר תאונות חניה אבל ללא שילדה", אני יכול להבין את זה כי מעטות המכוניות שאין להם את זה.

הבעיה היא כשמישהו אומר "אין תאונות".

באלפא שלי למשל הייתה תאונה "קטנה" של חיה שקפצה לי לכביש, מה שאילץ אותי להחליף את כל הפגוש הקדמי ואת הפלסטיק מסביב למאוורר של הרדיאטור. בנוסף זה סדק לי את אחד הפנסים (הכל הוחלף מאז) ואילץ אותי לוותר על פנסי הערפל. אז זה נחשב לתאונה או לא?

לפי ההיגיון שלכם, אני לא אמור אפילו לספר את זה לאף אחד כי זה "לא תאונה".

אבל הבן אדם שרוצה לקנות רכב רוצה לדעת מה קרה שם באמת ומה בדיוק הוחלף במוצר שהוא קונה עם מיטב כספו.

פורסם
הבעיה שיש בעיה גם במערכת ההצתה והוא לא מוכן לרדת במחיר או לתקן

זו בעיה שלך ולא קשורה למה שאתה מתלונן עליו (הטעיה, כן או לא). זכותו לא לרדת במחיר או לתקן.

אם התאונה היא רק פח - אז זה לא רציני, כי כמו שכבר אמרו מחליפים חלק ומבריגים. אם משהו מהותי נפגע (כמו שלדה) אז כבר תתייחס לזה ברצינות.

כן וכן. כל נזק שנגרם לרכב הוא תאונה. גם שריטה קטנטנה שעוברת בפוליש, פגיעה בחצי קמ"ש בהולך רגל.

בסדר, אבל לא כל תאונה (גם כזו שגרמה לנזק) נחשבת כפקטור במכירה. אם היו מורידים על שריטות שאפשר להוריד בפוליש(!) רכבים כאן היו נמכרים בעשרים שקל גג.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אז לתבוע?

אני גם מצטרף לאלו שלא מבינים היכן כאן הנוכלות.

לאור העובדה שאין פגיעת שילדה ברכב.

"תקלה בהצתה" זה כללי מדי.

פות"ש, לדעתי אנשים כמוך הששים אלי תביעה .

הם הגורם לכך, שאחוז עו"ד בישראל ביחס לגודל האוכלוסיה

הוא הגבוה ביתר בעולם המערבי, וגם לעומס המטורף על בתי המשפט.

פורסם
חבל על הזמן שלך, אז כתוב "הרכב נראה מעולה וללא תאונות" . .

תתפלא אבל זה שאין פסיק במשפט יכול להפיל את התביעה שלך, הרכב "נראה" ללא תאונות, הרכב יד שניה המוכר יכול להגיד שאם קרה משהו לפניו הוא לא מודע לזה.

האמת שאני הדיוט בתחום, מודה, אבל משום מה זכור לי שאי אפשר לשים פסיק לפני ו', בפירוט לדוגמה: X ,X, X וY.

אני טועה?

כבר חתמתי...

פורסם

בסדר, אבל לא כל תאונה (גם כזו שגרמה לנזק) נחשבת כפקטור במכירה. אם היו מורידים על שריטות שאפשר להוריד בפוליש(!) רכבים כאן היו נמכרים בעשרים שקל גג.

לא דיברתי על פקטור למכירה. התייחסתי להודעה שציטטתי (אם זה לא ברור מאליו), שבה הוא שאל על המושג תאונה. הסברתי לו מה מוגדר כתאונה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש לי רעיון מקורי בשבילך: תעלה מודעה ביד 2 עם פרטים דומים להפליא לשלו (אותה יד, אותו מחיר, אותה שנה) ותרשום בפרטים:

"זהירות, הרכב הנוסף עם הפרטים כמו שלי שמפורסם עם שמו של "X" עבר תאונה. להתרחק כמו מאש!!"

פורסם
יש לי רעיון מקורי בשבילך: תעלה מודעה ביד 2 עם פרטים דומים להפליא לשלו (אותה יד, אותו מחיר, אותה שנה) ותרשום בפרטים:

"זהירות, הרכב הנוסף עם הפרטים כמו שלי שמפורסם עם שמו של "X" עבר תאונה. להתרחק כמו מאש!!"

+1 :wink:

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

+1.גאוני.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בעולם הרכב נהוג שאומרים "ללא תאונות" הכוונה היא בד"כ לזה שהרכב לא עבר פגיעות שלדה.

תאונות קלות \ מכות קלות, יש כמעט ב 99.9% מהרכבים הנעים על כבישי הארץ.

בנוגע ל"תקלות בהצתה" - זה בד"כ מושג כללי שתוקעים במכוני הבדיקה ומטרתו לכסת"ח את מכון הבדיקה מכל תקלה שיש ברכב שיכול להוביל לזיופי מנוע (החל מסליל הצתה או חוט הצתה דפוק - ועד לבעיות אחרות במנוע שיכולות לגרום לזיוף), כל זאת למרות שהם כותבים במפורש שאין אחריות על חלקי חשמל, אלקטרוניקה, מחשבים וכד'.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם אני מציע לקחת כוס מים קריר ולצנן את ההתלהמות. לא נראה לי שרימו אותך, אולי המוכר ייפה את המציאות, כמו שעושים בכל פרסומת וטקסט כללי שניתן לפרש בהרבה צורות. אם הממצאים הם רק תאונה שלא ברורה חומרתה ומשהו ערפילי במערכת ההצתה - אולי הרכב כן שווה קניה, אם מצבו והמאפיינים שלו מתאימים לך. רכב במצב חדש וללא שום בעיה תוכל למצוא רק אצל היבואן, גם זה לא תמיד...

נדיר למצוא מי שיחתם על התחייבות להחזיר עלות בדיקה. יש בפורום מספיק שרשורים על כך. חפש שרשור על אחד שנסע כמה שעות לראות אלפא 159 והמצב שלה היה רע במיוחד, כדי שתכנס לפרופורציות. נכון, לא בסדר אבל... ככה זה.

ידידי, אל תחפש יותר מידי צדק. אין. העולם עיסקי, חומרי, מנצל ורומס את חסרי הנסיון. ככה זה. לצערי. עם הזמן תלמד גם את עלות ההשקעה בזמן וכסף שכרוכים בתביעה ותבין איזו שטות היא לחשוב על דבר כזה. מה גם שנראה שהסיכוי שלך קלוש מאוד.

תעלה לאתר את ממצאי הבדיקה ויהיה לאנשים פה קל יותר לחוות דעה אם הרכב עבר פוגרום או מה שקוראים 'מעיכות קלות'. האם שאלת את הבוחן על הליקוי בהצתה ומשמעותו?

ילה גבר בא נראה! מר +1

• תוכן חדש...