Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה היא שהתאור שלך מתאים לילדות בנות 13, לא לאדם בוגר בן 30.

אני בהחלט מבין מישהו שמעביר בדיחה או ידיעה, ואפילו מי שעושה לייקים והופך את הדך שלו ללוח מודעות פרסומת. אני מבין את מי שמשתמש בשירות הצ'אט כדילתקשר עם חברים. אבל לנהל שיחות אישיות בפומבי? זה כבר נראה לי מוגזם ומוזר, וזה לא עניין של גיל. האם אתה, כבחור אוד פתוח, היית חושף את כל עניניך האישיים לפני כל חבריך, אם לא לפני כל העולם, בזמן אמת? האםכל העולם היה צריך לדעת כל רגע מה קורה בינךלבין האקסית? ואני כבר לא מדבר על דברים מסוכנים. יותר מדי אנשים מתלהבים לחשוף את עצמם וחושפים עצמם לבעיות - החל בפריצות לבית (בגלל צ'ק אין באילת או בסנטיאגו) וכלה בתביעות מצד גורמים מסחריים או אחרים.

טוב. הגיע זמן לישון (אתה רואה - אפשר להחשף גם בלי פייסבוק). המשך יבוא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הבעיה היא שהתאור שלך מתאים לילדות בנות 13, לא לאדם בוגר בן 30.

אני בהחלט מבין מישהו שמעביר בדיחה או ידיעה, ואפילו מי שעושה לייקים והופך את הדך שלו ללוח מודעות פרסומת. אני מבין את מי שמשתמש בשירות הצ'אט כדילתקשר עם חברים. אבל לנהל שיחות אישיות בפומבי? זה כבר נראה לי מוגזם ומוזר, וזה לא עניין של גיל. האם אתה, כבחור אוד פתוח, היית חושף את כל עניניך האישיים לפני כל חבריך, אם לא לפני כל העולם, בזמן אמת? האםכל העולם היה צריך לדעת כל רגע מה קורה בינךלבין האקסית? ואני כבר לא מדבר על דברים מסוכנים. יותר מדי אנשים מתלהבים לחשוף את עצמם וחושפים עצמם לבעיות - החל בפריצות לבית (בגלל צ'ק אין באילת או בסנטיאגו) וכלה בתביעות מצד גורמים מסחריים או אחרים.

טוב. הגיע זמן לישון (אתה רואה - אפשר להחשף גם בלי פייסבוק). המשך יבוא.

צריך להבדיל בין משתמשים חכמים שיודעים מה עובד ומה נכון, לאלו שלא דואגים לשום דבר ופשוט חושפים הכל.

אני מתעקש להיות בקשר באופן גורף עם אנשים חכמים (אני יודע שאני מתנשא, אז מה?) והם יודעים מה הם עושים. כשלא, אני דואג לעזור, וככה גם חברים אחרים.

כשיש לי חבר שחושף משהו יותר מדי, כמו לכתוב "כוס אמק המכללה הזו והמרצה X", הוא ישר מקבל שיחת טלפון או הודעה להוריד את זה לפני שיותר מדי אנשים רואים את זה.

אצלי אנשים מחולקים לקבוצות ולכל קבוצה אני חושף מה שאני רוצה, לפי תחום עניין משותף או לפי סוג של חוש הומור.

אנשים שלא מסוגלים להתמודד עם שפה פוגענית או חוש הומור חולני פשוט נחסמים על ידי מהר מאוד, לרוב אחרי שיחת טלפון.

בדיוק בגלל הסיבה הזו אני דואג כיום לא להוסיף את המשפחה שלי, כי אני לא רוצה שהם יראו 90% מהדברים שאני שם שם.

פורסם
זה בדיוק העניין.

אתה מדור שמבין דפוסי תקשורת בצורה מסוימת, בעוד שדריש ואני מדור שמבין את זה בצורה שונה לגמרי.

שתי הצורות נורמטיביות אבל מתאימות לדורות שונים.

זה לא רק עניין של גיל אלא גם של גיאוגרפיה ותרבות הדיבור הנהוגה באזור. אני למשל הופתעתי מאד לראות איך משתמשים הקולגות האסייתים שלי בכל המדיום של אינסטנט-מסג'ינג, ואילו הבדלים בדפוסי התקשורת יש אפילו בינם לבין עצמם במעבר בין המדינות השונות.

פורסם

3 - מי שחבר שלי בפייסבוק יודע שהוא מקבל לייק בערך על כל דבר שהוא כותב :D

4 - כי תמיד כשאני טס או באיזה מקום (הופעה נניח) אני חייב לתייג את זה משום מה.

9 - כי בפייסבוק שלי יש הרבה תמונות של אוכל, גם של אוכל דוחה כמו אוכל מטוסים. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

או יפה, אז עכשיו נשאלת השאלה - למה?

ויותר מזה - כמה חברים יש לך שלא הורידו אותך כבר מהפיד? :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

וואו, צץ לי רעיון למשחק: "זהה לאיזו חברת תעופה שייכת הארוחה המעפנה שבתמונה"...:lol:

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
הלו פורום,

יש מספיק כתבות ואני מעריך שגם לא מעט מחקרים על ההשפעה של פייסבוק על חיינו, וספציפית על הזהות המקוונת שלנו וכמה היא דומה/שונה לזהותנו הגשמית. מה שמעניין אותי בנושא הזה הוא - מה גורם לאנשים מסוימים לפתח זהות כזו או אחרת?

אני אסביר, אבל לפני כן אבקש - כל מתנגדי פייסבוק שמתכננים לכתוב כאן "פייסבוק? אני לא נוגע בזבל הזה"- אתכם ל"אנשים עילאיים ומתנשאים" :lol:

לענייננו. הנה כמה טיפוסי פייסבוק (אני מניח שיש מספיק אנשים שהם כמה טיפוסים ביחד):

1. אלה שחיים ברשת. אנשים שכותבים כל פרט קטן, חסר חשיבות, מיותר ומשעמם בחיים שלהם, כשהם משוכנעים שזה מה-זה מעניין את כל החברים שלהם. בשבילם, אם זה לא נכתב בפייסבוק, זה לא באמת קרה.

2. אלה שמצרפים את כולם. מישהו שפגשת פעם באוטובוס? עסק למכירת ספלי קרמיקה? מוסך פיאט בבאר שבע? צימר בצפון? סתם אנשים רנדומליים שעלו בחיפוש? חברים של חברים של חברים? פרנד ריקווסט לכווולם. עכשיו רק שמישהו ישאל אותם כמה חברים יש להם בפייסבוק. i'm going to blow his mind

3. אלה שעושים לייק. אם הם לא קמו בבוקר ודפקו איזה עשרה לייקים רנדומליים בזמן הישיבה בשירותים, הם לא באמת התחילו את היום. המהדרין יוסיפו לפחות שניים שלושה share עוד לפני ההגעה לעבודה.

4. השוויצרים. טסים לחו"ל? אי אפשר בלי צ'ק אין גם בפייסבוק. עכשיו אני בבן גוריון, עכשיו נחתתי בניו יורק, הנה אני בפיפת' אבניו, ועכשיו אני שותה קפה בסטארבאקס. וכל זה לא שווה בלי לספר לכולם שאני feeling great או feeling excited. פילינג בתחת שלי.

5. אלה שחייבים שאנשים ידעו שיש להם חיים גם בעולם האמיתי. לא יעבור יום בלי שהם יודו לאיזה חבר על הערב הנהדר, יתייגו עשרה אנשים רנדומליים באיזו תמונה מטושטשת או יספרו לאשה שלהם כמה היא נהדרת - והיא כמובן תענה בתמורה (ועל זה נאמר - אם אתם נשואים, דברו בבית).

6. אלה שמעלים תמונות גרועות. מהטלפון כמובן. עם פילטר דבילי. לרוב מטושטשות. דרך אינסטגרם. עם כל מיני האשטגים חסרי פשר. חבר'ה, איכות זו לא מילה גסה. היחידים שיותר גרועים מאלה, הם אלה שעושים להם לייק...

7. אלה שמעלים רק תמונות של עצמם. הנה אני בחוף הים, הנה אני במסעדה, הנה אני על האסלה, הנה אני נוהג, הנה אני מתנגש במשאית, הנה אני באמבולנס, הנה אני במיון...

8. אלה שמעלים תמונות של אוכל או של הילדים שלהם. זה בסדר להעלות פעם בכמה חודשים, כשבאמת אכלתם משהו מיוחד, או כשהילד שלכם סוף סוף עשה את הצעד הראשון. אבל חלאס...

9. אלה שכותבים טקסטים חסרי פשר כדי שכולם ישאלו אותם. "עצוב לי", "תאחלו לי בהצלחה!", "עוד חודש וחצי", "3725"... הכי גרועים הם אלה שגם אחרי ששואלים אותם, הם לא עונים. הם הרי כל-כך מסתוריים ומגניבים...

10. המשווקים. יש להם עסק, לחבר שלהם יש עסק, לחבר של חבר שלהם יש עסק... מה זה משנה. כל שעתיים הם יעלו פוסט, עד שגם אמא שלהם תוריד אותם מהפיד שלה.

שכחת עוד כמה.

11. הצבוע (במובן של בעל חיים, HYENA) - זה שמגיב רק בLOL או "חחחחח"

12. הרואה ואינו נראה - הוספת אותו כי אתה בקשר איתו בחיים האמיתיים. הוא בחיים לא מפרסם משהו, לא מגיב על כלום, ולא שם לייק לכלום, אבל בשיחה בינכם הוא יכול להתייחס למשהו שפירסמת בפייסבוק

13. יחצ"ן המסיבות - ממנו תראה בעיקר הזמנות לעוד מועדון מעופש, ותמונות של פרצופים מזיעים עם עיניים אדומות שצולמו עם מצלמה של אייפון בחושך

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
צריך להבדיל בין משתמשים חכמים שיודעים מה עובד ומה נכון, לאלו שלא דואגים לשום דבר ופשוט חושפים הכל.

אני מתעקש להיות בקשר באופן גורף עם אנשים חכמים (אני יודע שאני מתנשא, אז מה?) והם יודעים מה הם עושים. כשלא, אני דואג לעזור, וככה גם חברים אחרים.

כשיש לי חבר שחושף משהו יותר מדי, כמו לכתוב "כוס אמק המכללה הזו והמרצה X", הוא ישר מקבל שיחת טלפון או הודעה להוריד את זה לפני שיותר מדי אנשים רואים את זה.

אצלי אנשים מחולקים לקבוצות ולכל קבוצה אני חושף מה שאני רוצה, לפי תחום עניין משותף או לפי סוג של חוש הומור.

אנשים שלא מסוגלים להתמודד עם שפה פוגענית או חוש הומור חולני פשוט נחסמים על ידי מהר מאוד, לרוב אחרי שיחת טלפון.

בדיוק בגלל הסיבה הזו אני דואג כיום לא להוסיף את המשפחה שלי, כי אני לא רוצה שהם יראו 90% מהדברים שאני שם שם.

שים לב שבשרשור זה אתה ואני כותבים דברים דומים גם אם הניסוח שונה מאד. בעצם הקו התחתון הוא שכל פרסום של הודעה במדיה פתוחה מחייב מחשבה לפחות פעמיים, פעם לפני הכתיבה ופעם שניה לפני הפרסום. בפורום הזה רוב האנשים חושבים לפני שהם מפרסמים ידיעה או דעה (לא שאין מי שטועה, אבל בדרך כלל יש הגיון מאחורי הפרסום), אבל ילדים בני 15 וגם ילדים בני 30 מפרסמים כל מיני שטויות ועלולים להזיק לעצמם או לחבריהם בטווח הארוך - בדיוק כמו הדוגמא שהבאת. הבעיה היא שאתה יכול לכתוב משהו בקבוצה סגורה ומישהו יעביר את צילום המסך לפרופיל או אתר אחר ושוב אין לך שום שליטה על תפוצתו.

דור - איזה תזמון. בדיוק ככאשר התמונה שפרסמת נמצאת על המסך קופץ לי בתחתיתו עדכון מ"הנוסע המתמיד". מצד שני - רצית לפרסם מזון דוחה, אבל תפסת דווקא את הפירות המתוקים :-D

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש את הסוג שפשוט סוגר את החשבון פייס(א)בוק שלו.

לפני 5 חודשים פשוט שלחתי בקשה סגירה של החשבון שלי.

הפריע לי שויתרתי על 2 דברים:

1. העדכונים מהגן של הבת שלי בפייסבוק.

2. לוותר על העמוד עסק שפתחתי ועבד דיי יפה.

(אני חושב שפלטפורמת העדכונים והזנת התמונות היא סופר יעילה).

מאידך כל הברברת ברשת כפי שנרשם בפוסט הראשון "הגיע עד כאן".

פתחתי חשבון חדש על שם זוגתי,

בניתי עמוד עסק מחדש בעיקר בשביל מנועי החיפוש שזמין לכל מחפש.

והתחברתי שוב לגן של הבת שלי.

לא צריך יותר מזה.

יש טלפון, יש נייד, יש מייל, יש בתי קפה, יש אולמות סנוקר.

ווטסאפ למשפחה מהצד הזה, ווטסאפ לצד שני.

זאת הרשת החברתית שלי.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
וואו, צץ לי רעיון למשחק: "זהה לאיזו חברת תעופה שייכת הארוחה המעפנה שבתמונה"...:lol:

LOL

רעיון טוב!

אה, וזה היה דווקא לא רע. (זה באלעל בטיסה חזרה לארץ מבייג'ינג)

תתפלאו שהאוכל של אלעל השתפר די הרבה מאז הפעם האחרונה שטסתי איתם (לפני שנתיים)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

טימסיט - יכולת לעשות דבר יותר פשוט: לחסום לצפיה את כל החברים הברברנים: נכנס לרשימת החברים, עומד מעל כפתור "Friends" בתיבה של הנודניק ומסיר את הסימון מעל "Show in news feed" הוא ישאר "חבר" אבל לא יופיע יותר בפיד. לילופין אפשר לעשות "Unfrioend" אבל זה יותר אלים, מישהו עלול לגלות את מעשיך ולהעלב.

• תוכן חדש...