Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלו פורום,

יש מספיק כתבות ואני מעריך שגם לא מעט מחקרים על ההשפעה של פייסבוק על חיינו, וספציפית על הזהות המקוונת שלנו וכמה היא דומה/שונה לזהותנו הגשמית. מה שמעניין אותי בנושא הזה הוא - מה גורם לאנשים מסוימים לפתח זהות כזו או אחרת?

אני אסביר, אבל לפני כן אבקש - כל מתנגדי פייסבוק שמתכננים לכתוב כאן "פייסבוק? אני לא נוגע בזבל הזה"- אתכם ל"אנשים עילאיים ומתנשאים" :lol:

לענייננו. הנה כמה טיפוסי פייסבוק (אני מניח שיש מספיק אנשים שהם כמה טיפוסים ביחד):

1. אלה שחיים ברשת. אנשים שכותבים כל פרט קטן, חסר חשיבות, מיותר ומשעמם בחיים שלהם, כשהם משוכנעים שזה מה-זה מעניין את כל החברים שלהם. בשבילם, אם זה לא נכתב בפייסבוק, זה לא באמת קרה.

2. אלה שמצרפים את כולם. מישהו שפגשת פעם באוטובוס? עסק למכירת ספלי קרמיקה? מוסך פיאט בבאר שבע? צימר בצפון? סתם אנשים רנדומליים שעלו בחיפוש? חברים של חברים של חברים? פרנד ריקווסט לכווולם. עכשיו רק שמישהו ישאל אותם כמה חברים יש להם בפייסבוק. i'm going to blow his mind

3. אלה שעושים לייק. אם הם לא קמו בבוקר ודפקו איזה עשרה לייקים רנדומליים בזמן הישיבה בשירותים, הם לא באמת התחילו את היום. המהדרין יוסיפו לפחות שניים שלושה share עוד לפני ההגעה לעבודה.

4. השוויצרים. טסים לחו"ל? אי אפשר בלי צ'ק אין גם בפייסבוק. עכשיו אני בבן גוריון, עכשיו נחתתי בניו יורק, הנה אני בפיפת' אבניו, ועכשיו אני שותה קפה בסטארבאקס. וכל זה לא שווה בלי לספר לכולם שאני feeling great או feeling excited. פילינג בתחת שלי.

5. אלה שחייבים שאנשים ידעו שיש להם חיים גם בעולם האמיתי. לא יעבור יום בלי שהם יודו לאיזה חבר על הערב הנהדר, יתייגו עשרה אנשים רנדומליים באיזו תמונה מטושטשת או יספרו לאשה שלהם כמה היא נהדרת - והיא כמובן תענה בתמורה (ועל זה נאמר - אם אתם נשואים, דברו בבית).

6. אלה שמעלים תמונות גרועות. מהטלפון כמובן. עם פילטר דבילי. לרוב מטושטשות. דרך אינסטגרם. עם כל מיני האשטגים חסרי פשר. חבר'ה, איכות זו לא מילה גסה. היחידים שיותר גרועים מאלה, הם אלה שעושים להם לייק...

7. אלה שמעלים רק תמונות של עצמם. הנה אני בחוף הים, הנה אני במסעדה, הנה אני על האסלה, הנה אני נוהג, הנה אני מתנגש במשאית, הנה אני באמבולנס, הנה אני במיון...

8. אלה שמעלים תמונות של אוכל או של הילדים שלהם. זה בסדר להעלות פעם בכמה חודשים, כשבאמת אכלתם משהו מיוחד, או כשהילד שלכם סוף סוף עשה את הצעד הראשון. אבל חלאס...

9. אלה שכותבים טקסטים חסרי פשר כדי שכולם ישאלו אותם. "עצוב לי", "תאחלו לי בהצלחה!", "עוד חודש וחצי", "3725"... הכי גרועים הם אלה שגם אחרי ששואלים אותם, הם לא עונים. הם הרי כל-כך מסתוריים ומגניבים...

10. המשווקים. יש להם עסק, לחבר שלהם יש עסק, לחבר של חבר שלהם יש עסק... מה זה משנה. כל שעתיים הם יעלו פוסט, עד שגם אמא שלהם תוריד אותם מהפיד שלה.

אני מניח שיש עוד המון טיפוסים, אבל מעניין אותי איזה טיפוס אתם, ובעיקר - למה לעזאזל? :lol:

אגב, גם אני חוטא לפעמים באיזה לייק או שניים, שם תמונה שעשויה להוציא למישהו את הלב (אבל זו לא המטרה) או מעלה תמונות של אוכל, אבל כמו בכל דבר, כנראה - הכל צריך להיות במידה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מתוך דיון שהיה כאן לפני מספר חודשים:

מיהם האנשים שעושים פרצופים מטומטמים וחושבים שזה מצחיק?

מיהם האנשים שמחזיקים את המצלמה באלכסון וחושבים שזה מגניב?

מיהם הרוסים שמצטלמים ביער (רק ביער) עם מכנסי הסוואה ובלי חולצה?

מיהם האנשים ששמים תמונה של הילד שלהם בתור תמונת פרופיל בפייסבוק?

מיהם האנשים שמחזיקים דף פייסבוק משותף עם זוגתם או כתובת אימייל משותפת?

מיהם האנשים ששמים האשטאג בפייסבוק ומכריחים את כל החברים שלהם לתהות מה זה?

People do dumb shit ולצערי אי אפשר לירות בכולם. אבל תמיד אפשר לנסות... :twisted::wink:

פורסם

במבט מטושטש כל אנשים מכל הסעיפים דומים.

מאנשים כאלה אני מסתיר פרסומים.

אני מעלה פוסטים אחד לחמישה-שה שבועות.

לייקים כמעט ולא.

עיקר הפעילות שלי בפייסבוק הוא קבוצות. אני פשוט מכור לזה!

רוני תאשר אותי.

פורסם
אני מניח שיש עוד המון טיפוסים, אבל מעניין אותי איזה טיפוס אתם, ובעיקר - למה לעזאזל? :lol:

מאלה *שאין להם פייסבוק, למה? כי זה נראה לי כל כך מיותר.

*יש לי חשבון, אין בו אף חבר או תמונה, הוא משמש אותי רק כדי להכנס לקבוצות למידה של האו"פ.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני לא ממש עונה על אף אחת מהקטגוריות.

אין לי בפייסבוק אנשים שאני לא מכיר באופן אישי או שאין לי עניין לשמור על קשר רציף איתם.

אני מעלה מליון סטטוסים ומשתף תמונות (לא כאלה שאני מצלם אלא דברים משעשעים שאני מוצא ברשת) ביום אבל זה בעיקר דברים שחברים שלי אוהבים.

אם אין מישהו ספציפי שיעריך את זה, אני לא אעלה את זה.

פורסם

לייק פעם פעמיים ביום,תמונות של אוכל אבל רק ממסעדות שוות.:-)

בחיים לא מאחל לאישתי מזל טוב בפייס או יום נישואין. כזה דבילי!!

שונא אנשים שכותבים בתים של שירים במזרחית.

שונא סאטוסים שמרמזים על דברים.. "ימותו הקנאים והמבין יבין" סעמק תגידי לו וזהו!

שונא שונא שונא שמעלים תמונה של צילום עצמי עם המצלמה של הסמארטפון...נרקסיזם טהור! ועוד של מכוערים ופרחות.

פורסם

היי רוני המשועמם באוקראינה, השתעממתי ומצאתי עצמי כאן. יש לי עיסוקים חילופיים יותר מענינים לעכשיו אבל הם ידרשו פעילות שני תאים במוח וכרגע בא לי להפעיל רק אחד[ אל תפרש כירידה, חלילה, פשוט תמונת מצב רגעי שלי כרגע]

ככה: מישהי סיפרה לי על שותפה לדירה שהיתה לה פעם- לדבריה, אותה שותפה חילקה כל יום לשני חלקים שוים: חצי יום היא חיה, ובחצי השני היא סיפרה לה לפירטי פרטים מה עשתה בחצי הראשון. בזמנו זה נראה חריג. כעת הטכנולוגיה והפלטפורמה הפכה את רובנו[ נניח] לכאלה.הצילו.

הסבר בגרוש: יש בארץ אינפלציית חנויות חד פעמיות, בכל נהיה חד פעמי, חוית- זרקת. גם מוצרים אחרים זולים עם אורך חיים מינימלי וגם אורך חיי מדף מינימלי. הפיסבוק ואחיו נותנים תחושת משמעות כלשהי בעולם החד פעמי.

הסתיגות להסבר: אפשר עם הרבה רצון טוב להקשיב לחבר נודניק אחד כל הזמן. או לכמה- קצת זמן. אי אפשר להקשיב לכל הנודניקים כל הזמן- פייסבוק ושות.

אפליקציות מסוכנות: אם יש פלטפורמות שהפכו אותנו לנודניקים קיצוניים , בטח יש כאלה שיהפכו אותנו לקמצנים קיצוניים[זאפ?]

מוכרים וקונים קיצוניים, סוטים , משפשפי מכוניות ושאר ירקות.

וואו, עכשיו מישהו באוקראינה קורא את זה, מדהים. פתח חלון וצעק להם הכל באוקראינית בסיסית. חלוק עימם את הגיגיי...

עריכה: עד שכתבתי את זה נוספו לפחות ארבע תגובות, אני איטי מדי למדיום הזה. מה אתה אומר רוני?

פורסם

אני כולם ואף אחד.

כולם - כי את כל אלה אני עושה בצורה כלשהי.

אף אחד - כי אני מאלה שמפרסמים משהו בפייסבוק במקרה הטוב פעם בשבוע. ובכל פעם זו תהיה רק אחת מהתופעות הנ"ל.

מעבר לנ"ל, הפייסבוק הוא כלי נהדר לדברים מסוימים:

קשר עם משפחה - אין מצב שנפספס את זה שהבת דודה התארסה, שהבן דוד קנה רכב חדש וכו'.

חדשות - אין לי שום אפליקציה חדשות בפלאפון. רק פייסבוק. עשיתי לייק לכמה אתרי חדשות, והכל מופיע בפיד.

בידור - עושים לייק לקבוצות של בדיחות/תמונות מצחיקות. ובמהלך הדפדוף נתקלים באיזה משהו משעשע.

ומה שיפה בפייסבוק, שאת אף אחד מהדברים האלה אני לא מחפש. רק מדפדף בפיד, וכל המידע מגיע אלי לעוס.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

בחשבון הפייסבוק שלי (שנפתח עקב התארגנות פגישת מחזור בבית הספר היסודי שלי) יש מעט מאוד אנשים שאת כולם אני מכיר אישית. האנשים האלה הם אותם אנשים שאני בקשר איתם אבל הם רחוקים ולא יוצא לנו להיפגש (כמו חברים בחו"ל או בעיר רחוקה). בחשבון שלי אין שום תמונות ושום פוסטים שאני העלתי וגם לא חושב שעשיתי לייק לפרסום כלשהו אי פעם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...