Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת בעלות ע״י ת.ז בלבד - אפשרי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדון פרסם את הרכב שלו למכירה, אבל הרכב על שם הבן שכרגע לא נמצא בארץ. יגיע רק בעוד כשבוע.

האבא מחזיק בת.ז שלו.

האם אפשרי לבצע העברת בעלות כאשר בעל הרכב אינו נוכח אך הת.ז שלו כן ?

פורסם

כן.

הוא צריך לבוא לסניף הדואר עם ת.ז שלו, ת.ז. של בעל הרכב וייפוי כוח חתום ע"י בעל הרכב לטובתו.

זה מספיק.

רק תבדוק שהאבא והבן הם עם אותו שם משפחה (ולא סוחר מתחזה עם סיפור חדש\ישן).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כאשר הרוכש או המוכר הינם מיופי כוח, עליהם להצטייד בייפוי כוח מקורי של משרד התחבורה.

מצאתי את זה באתר של רשות הדואר.

איך מכינים ייפוי כוח ממשרד התחבורה?

פורסם

לוקחים אחד בסניף הדואר.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מדפיסים בבית

כאשר מכרתי רכב לפני 3 שנים אשתי לא רצתה לבוא לדואר - חתמה על יפוי כוח בכתב יד ושלחה אותי לפגוש את הקונה. אולי המצב טיפה שונה כיון שמדובר בבעלות משותפת יחד אתי, אבל אני מסופק אם אכן כך הדבר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי מעדיף לעשות את זה.

אבל יש לי עוד רכב בקנה, ולא הייתי רוצה לשמוע- נמכר. מעבר לעובדה שאני בלי רכב ומרגיש חנוק מהעובדה שכל פיפס קטן מצריך זמן ותחבורה ציבורית.

פורסם

אתה במצב של חיפזון - תיזהר כפליים!.

פורסם

תבדוק שכל הסיפור הזה באמת כשר ולא שיש כאן איזה קומבינה.

אם התרשמת שבאמת מדובר על אבא שמוכר את הרכב של בנו ניתן להדפיס את הטופס יפוי כח של משרד התחבורה מהאינטרנט והולכים לדואר עם הת"ז שלך, של האבא ושל הבן.

הבעיה היחידה היא שהבן צריך לחתום על הטופס יפוי כוח ואם הוא בחו"ל זה קצת יותר קשה אבל יש פתרון גם לזה (שלח לי הודעה בפרטי ואסביר לך איך).

בהצלחה.

פורסם

אל תקשיב לאף אחד, אין יפוי כוח בלי שבנאדם בארץ!!!!??? אם האוטו שווה, והוא מה שאתה מחפש ורוצה, תחכה שבוע לא יקרה כלום. אם האוטו השני יותר טוב תקנה אותו וחבל על הביזבוז זמן.

פורסם
הייתי מעדיף לעשות את זה.

אבל יש לי עוד רכב בקנה, ולא הייתי רוצה לשמוע- נמכר. מעבר לעובדה שאני בלי רכב ומרגיש חנוק מהעובדה שכל פיפס קטן מצריך זמן ותחבורה ציבורית.

חבר יקר, בתור אחד שקנה 6 רכבים משומשים לעצמו ועוד לפחות 10 רכבים לחברים ומשפחה למדתי דבר או שניים על קניית רכב משומש. לבדוק בציציות ולא להיות שבוי לכך שאתה חנוק.

תמיד ניתן למצוא רכב אחר ולפעמים גם רכב במצב טוב יותר.

איך הבן מתכוון לחתום על יפוי כוח ? לחתום ולשלוח בפקס/מייל זה לא מקובל עליי.

איזה כייף לי :)

פורסם

הבנאדם מוכן להוציא מסמך מסודר וחתום ע״י עו״ד של המשפחה.

ד״א אני עושה נסיעה של שעתיים וחצי לכל כיוון

בשביל הרכב. כך שממש לא בא לי להתאכזב.

פורסם

קצת מצחיק כל הדיון הזה על "איך הבן יחתום על יפוי כח". מקשקשים משהו על הטופס והנה יש לך חתימה - הרי זה לא שיש להם את החתימה המקורית שלו וכל הצוות של CSI יושב בסניף הדואר ועושה השוואה מדוקדקת. :roll:

לעניין ה"אל תקנה ממישהו שהוא לא הבעלים", דעתי האישית היא שזה בולשיט. גם לקנות מהבעלים לא מבטיח שלא ירמו אותך, ומאידך בשנים האחרונות מכרתי באמצעות יפוי כח משהו כמו עשר מכוניות פשוט כי קרובי המשפחה והחברים שלי העדיפו שאני אטפל במכירה בשבילם.

בקיצור, תרגיעו עם הפראנויה. עושים שיעורי בית, בודקים מראש שהרכב לא ממושכן, אולי גם לוקחים אותו למוסך להעיף מבט ואז סוגרים או מבטלים עסקה. עם גישה פחדנית כזאת עדיף כבר לקנות רכב חדש וזהו.

פורסם

סלח לי זה לא גישה פחדנית אלא גישה חכמה ומשוכלת לאור המקרים הרבים של זיופים ורמאויות.

לקנות ממישהו שהוא לא הבעלים של הרכב חובק בתוכו סיכון רב. ייתכן מאוד שהאבא או האמא בסכסוך עם הבן והוא חייב להם כסף לכן החליטו למכור את הרכב ללא ידיעתו.

אנשים מוכרים גם רכבים ממושכנים/גנובים ועוד...

אני אישית מעדיף לעשות עסקים עם אנשים שאני רואה בעיניים ובודק וגם מצלם את תעודת הזאת שלהם בעזרת הסלולרי לפני שאני ממשיך הלאה בעסקה.

כפי שכתבתי בתחילת האשכול עסקאות בסכומים כאלה עדיף להתחיל בצד ימין.

ייתכן שהכול בסדר והבן מאשר את המחירה והכול יופי טופי ואני מאחל בהצלחה לשני הצדדים.

דרייש, למיטב זיכרוני בעשר השנים האחרונות היית רוב הזמן בחו"ל ככה שאינני מבין איך מצאת זמן למכור/לקנות 10 רכבים לחברים ומשפחה ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...