Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להורים שביניכם,

ילד חמוד בגיל יסודי. הורים משכילים.

ההורים התגרשו, לא ברור מה סיפרו לילדים, אבל ברור שאינם חיים יחד.

הילדים נמצאים בבית, וההורים עושים 'משמרות'.

בחילופי המשמרות אין העברת מידע בין ההורים על מה שהילדים עשו, והילדים מנצלים את זה. במידה מסויימת שניהם מעדיפים לעצום עיניים ולא ממש להחליף אינפורמציה. יכול להיווצר מצב שהילד נמצא אצלנו בבית מ 10:00 בבוקר עד 15:00 כשיש חילופי משמרות, וב 15:15 הוא מבקש מההורה שאיתו ללכת אלינו לשחק עם הבן שלנו. ההורה הנמצא פשוט לא יודע שככה עבר כל היום.

הבית שלנו פתוח ומלא חברים של הילדים, בני דודים, וכד' כך שתמיד נראה שעוד ילד לא מוסיף ולא גורע.

מאז שהתחיל המשבר אצל ההורים, ניכרת אצל הילד התדרדרות התנהגותית, אמנם לא חמורה אבל איכשהו לי הכיוון ברור. אני רואה את השפה שבה הוא משתמש בווטסאפ, אני רואה את ההתנהגות, את סגנון הדיבור שלא היה פעם.

הראש מלא כינים. מפוצץ. לא בהגזמה. זה הדבר שהכי מפריע לי. אחרי כל ביקור, אני עושה לילדים שלי 'חדר סטרילי', ואמבטיה ארוכה מאוד. אני בטוח שההיגיינה לא נזנחת רק בראש.

האמא היא יותר רלוונטית במקרה הזה, האבא נראה קצת מנותק. אבל הזוג כבר הפתיע אותי לא פעם.

אומרים? מדברים? או שמתעלמים - בעיה שלהם.

כהורה, אני חושב שהייתי רוצה שיספרו לי, אבל גם סבור שהייתי כועס על המספר לפחות לפרק זמן.

מה דעתכם?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אתה בקשר טוב עם ההורים שלו? אם לא, אז מה הבעיה - תגיד להם שאתה לא רוצה שהילד שלהם ישחק עם הבן שלך יותר

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אמנם לא חמורה אבל איכשהו לי הכיוון ברור. אני רואה את השפה שבה הוא משתמש בווטסאפ, אני רואה את ההתנהגות, את סגנון הדיבור שלא היה פעם.

כהורה, אני חושב שהייתי רוצה שיספרו לי, אבל גם סבור שהייתי כועס על המספר לפחות לפרק זמן.

מה דעתכם?

אם אתה מזהה שימוש בקללות/שפה לא הולמת, אגרסיביות- אז כן, מן הראוי שתסב את תשומת ליבם.

יש לך זכות מלאה לכך כל עוד הוא נמצא בביתך כפי שאתה מתאר.

אני לא חושב שיכעסו עלייך ולו מהסיבה שהם יודעים שאינך אדם זר אלא מישהו שרואה את בנם על בסיס קבוע ויש בסיס לדבריו.

Gn'f'R

פורסם

ברור שלומר להורים.

תפוס את האמא באחד מחילופי המשמרות וספר לה הכל.

אני מסוגל להבין איך האבא לא מעורב אבל האמא, אם כל הקושי בגירושין, לא תתעלם.

בתור אבא, הייתי יותר משמח אם הורים של חברי בני היו משתפים אותי בדברים שאינני יודע מהם.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

מכיוון שנשמע שגם אתה מעורב בצורה כלשהיא בחיים של הילד, ומכיוון שלילדים שלך יש אינטרקציה גבוהה, כפי שאתה מספר, עם הילד, אין לי ספק שאתה צריך להסב את תשומת הלב של ההורה שאיתו אתה בקשר יותר טוב, בסופו של דבר , בצורה הכי כנה ,אמיתית ופתוחה.

אם שיחה עם ההורה לא תניב שיפור , אני באופן אישי , עם כל הצער שבדבר הייתי מתחיל בתהליך של התנתקות מהמשפחה הזאת.

פורסם

ועדיין, לכל אחד יש את הצרות שלו בחיים, גם ככה קשה לגדל ולחנך ילדים, אם יש גורם ברור שמהווה דוגמה שלילית לילד שלי, וההורים שלו לא נוקפים אצבע לשיפור המצב, לצערי אני לא רוצה גורמים שליליים כאלו בסביבה שלי.

פורסם

תודה. כך חשבתי.

הילדים חברים טובים. לומדים יחד. גרים מאוד קרוב.

השפה עברה הקצנה לשפת רחוב אגרסיבית, אינטונציה עארסית משהו, ומדובר בילד שמנת. בפסיכולוגיה בגרוש שלי - הילד שהוא חמוד, חיובי, תלמיד טוב ומאוד אינטיליגנטי, מחפש שייכות למשהו ולא משנה מה אחרי שהבית מתפרק לו מול העיניים ואפילו לא אומרים לו את האמת.

בסיטואציה כשלהי ישבו הילד שלי, הילד הזה ועוד ילד, ואותו חבר סיפר שאבא גר בבית אחר בגלל העבודה שלו. הילד השלישי יש זרק לו ברגישות שמאפיינת ילדים "ההורים שלך התגרשו?" ואותו ילד ענה בשיא הרצינות, "מה פתאום? אבא שלי חייב לגור בנפרד בגלל העבודה שלו".

אדבר עם האמא בהקדם.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

מצטרף לדעה כאן. להגיד ומהר.

לצערנו, יש מצב שהם לא יטפלו בעניין כמו שצריך, כי הם בטח עסוקים בהלראות אחד לשני כמה עו"ד תותח הם לקחו.

פורסם
הם בטח עסוקים בהלראות אחד לשני כמה עו"ד תותח הם לקחו.

הם לא שם. פירקו את הנישואין בשלווה והשלמה. בלי מריבות, בלי עורכי דין, בלי מלחמות.

לשעבר:

פורסם
ההורים התגרשו, לא ברור מה סיפרו לילדים, אבל ברור שאינם חיים יחד.

הילדים נמצאים בבית, וההורים עושים 'משמרות'.

בחילופי המשמרות אין העברת מידע בין ההורים על מה שהילדים עשו, והילדים מנצלים את זה.

הסידור של להשאיר את הילד(ים) בבית המשותף ולחלוק בטיפול זה מאפיין של משמורת משותפת, וכדי שמשמורת משותפת תעבוד, ההורים חייבים להיות בקשר רציף. אם אין ביניהם תקשורת, כבר עדיף היה לוותר על הסידור :?.

לגבי הכינים - תאמר. כינים זה בסה"כ מטרד, אבל צריך שהם יטפלו בזה.

לגבי התנהגות, זה תלוי ביחסים שלך איתם. אם אתה במצב שיחה נוח עם אחד מהם, דבר איתו וספר על אשר על ליבך. אני מדגיש, אשר על ליבך. שתף אותו מנקודת מבט של הורה שדואג לילד שלו, לא מנקודת מבט של תוכחה. אז הסיכוי שיקשיבו לך יותר גדול.

אני, כהורה, מאוד שמח לשמוע דיווחים מהורים אחרים, שהם חברים שלי (גם דברים פחות נעימים שקרו). זה נותן לי חלון חיוני לאיך הילדה מתנהלת כשאני לא שם.

מעבר לזה, כשהילד אצלך, תקן את השפה שלו ותסביר לו שאצלך בבית לא מדברים כך. זה לגיטימי לגמרי, ותעשה בזה לילד את השירות הכי גדול שאתה יכול לעשות. זו אפילו מצווה, כי את היחסים בין ההורים שלו לא תוכל לתקן.

אם לחזור להתחלה, התנהלות כזו של ההורים היא שגיאה גסה, אבל מה אפשר כבר לעשות...

נ.ב. אם היחסים ביניהם טובים, אז תראה להם איך הילד משחק ביניהם, שיהיו מודעים. ילדים הם אלופי העולם בלחצוב לעצמם פרצות ליצירת חופש תנועה. זה טבעי אצל ילדים, שאין להם כל כך כוח לייצר לעצמם חופש בעולם שמנוהל ע"י מבוגרים. ההורים צריכים להיות מודעים ולעבוד בייתר תיאום, כדי שזה לא ייקרה. אחרת משמורת משותפת לא עובדת לטובת הילד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם ככה, מדוע הנתק הזה של המידע?

אפשר להתגרש, אבל להתנהג לטובת הילד. ברור שגם ככה יהיו השלכות, אבל אם הכל נגמר בשלווה, אפשר גם לתאם דברים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לבא בשיחה טובה ורצוי לאמר להם הכל בפנים, כן גם אם יחטפו שוק זה טוב, זה הורים לא תינוקות

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הכי טוב לספר את זה לאמא, רצוי בזמן הסיגריה של אחרי...

וברצינות - אני מניח שלמרות ש(לפי דבריך) הפרידה נעשתה ברוח יחסית טובה, עדיין כ"א מההורים עסוק בהתמודדות עם החיים שאחרי פירוק התא המשפחתי ומן הסתם מקדיש פחות זמן ובעיקר תשומת לב לילד(ים).

גם הילד, שמרגיש מצד אחד מחסור במשפחה ומצד שני פחות "שוטרים" שעומדים לו על הראש ומכוונים אותו - עשוי לנצל את ההזדמנות ולפרוק עול (בוודאי בחופש הגדול, אז אין לו גם מסגרת תומכת חינוכית).

לדעתי - אין מה לחשוש מתגובת ההורים, אלא פשוט לבוא ו"לפתוח" בפניהם מה אתה רואה ומרגיש מנקודת מבטך, תוך הדגשה שאין לך שוב כוונה לתקוף או משהו בסגנון, אלא מתוך אכפתיות וגם מתוך זה שהמצב של הילד מפריע גם למשפחתך במקום כלשהו.

לא פשוט, אבל עדיף על המשך המצב הנוכחי.

אגב, נדמה לי שעדיף לך לדבר על המצב עם ילדיך לפני, כך שאם שיחה כזו עם ההורים תגרום לנתק בין הילדים, אז הם לא ירגישו רע עם זה, עד כמה שאפשר.

• תוכן חדש...