Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב לא עבר תאונה קשה.

תיגש למוסך ותבדוק את עניין לחץ העוקה ואת עניין המעיכה בקרטר.

מעבר לזה, אולי אחת מן התושבות של המנוע והגיר פגומות.

סה"כ בסדר. כמה ק"מ עבר הרכב?

משכנתא זה קל

פורסם

האוטו 2004 - מצב נשמע מאוד סביר. יהיה צריך מאט ליישר קו (סל"ד סרק, בולמים, ברקסים, נזילות ועוד).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הרכב פרטי או מסוחר?

פרטי ולכאורה טופל תמיד במסירות רק במוסך מורשה פיאט. הרכב יד 2, ובמקרה יש קשר גם עם הבעלים הראשון המעיד גם הוא על הטיפול במוסך מורשה פיאט. כמובן שאני מטיל בך ספק לאור הבדיקה. מה דעתך לגבי אותו טיפול מסור, זה הרושם שהותירה עליך הבדיקה?

אגב, מהיכרות עם בעל הרכב הראשון, אפשרי שזייף נסועה במחשב הרכב לאחר שהחזיק ברכב כ-5 שנים. אם אכן רמזת על כך בשאלתך.

גיר מחליק - שים לב.עלול להיות תיקון יקר.

אפשר לומר שהתיבה מועדת לתיקון יקר/החלפה?

מה לגבי לחץ עוקה גבוה? נראה לי רע, הוא זורק לחץ החוצה, לא?

פורסם

אם טופל במורשה בלבד כפי שנטען גש עם המוכר למוסך המטפל ובקש שיוציא היסטוריית טיפולים

-שם יהיה מצויין קילומטראז' הרכב לאחר כל טיפול שעבר,

100K זה קילומטראז' מאד נדיר לפחות בספייסים האלה לכן נדרשת זהירות יתרה,וגם לפי הבדיקה לא עושה ממש רושם שטופל במורשה.

פורסם

אפשר לחשוב שמוסך מורשה הוא ערובה לטיפולים מוצלחים (לפחות חלקם, וגם של יצרנים אחרים - ממש לא) ו/או למצב טוב של הרכב.

אבל אם כן - לפחות יש תיעוד ק"מ בכניסות למורשים ואת זה כדאי לך לבדוק.

alfa 156 2.5.

פורסם
זו הפונטו שעלתה היום בפורום מכירה?

אני מאמין שבתשובה לכך אשיב גם למשתתפים האחרים בדיון בנוגע להיסטוריית טיפולים, טיפול במוסך מורשה וחשדות כאלה ואחרים.

בעל הרכב הסכים לספק קבלות המתעדות טיפולים אך לא תדפיס, וכשהתעקשנו על הוצאת תדפיס מפורט מהמוסך, נמסר לי מהמוסך שטכנית הם אינם מצליחים לעשות זאת. בקיצור, המוסך לא מסוגל להנפיק לי תדפיס היסטוריית טיפולים. מעולם לא נתקלתי במקרה כזה. במקום זאת התקבל מהם תיעוד של טיפול שמנים ועוד איזה כיוון מחשב או משהו כזה. אגב, Nuker וחולגי, אותי יותר עניינה ההיסטוריה של היד הראשונה שאותה הם לא חייבים לספק למרות שזה אפשרי כאן. תבינו בהמשך.

הטוויסט בעלילה: הרכב הוא יד שנייה, כשהיד הראשונה הוא חיים ממוסך שמשון (פיאט יהוד) והוא כמובן גם זה שמטפל ברכב וזה שלא הנפיק תדפיס היסטוריית טיפולים. הוא זה שתיווך והיה ערב לכך שהרכב שמור במיוחד. סמכתי עליו, דבר שלא הייתי עושה עם בעל מוסך אחר המח'לטר כסוחר/מתווך. המוכר לא הסכים להתחייב בבדיקה ורק מעורבותו של חיים לא פסלה את הרכב על סעיף זה.

הבדיקה הובאה היום בפני איש מקצוע אובייקטיבי, בעל מוסך, וחשכו עיניו. לטענתו המחסור בשמן נובע מריקון מכוון שנועד לטשטש סימני לחץ עוקה (מנוע זורק לחץ) והמנוע במצב כללי רע. מבחינתו הממצאים חד משמעיים. הוא אף ציין שלא במקרה סירבו לספק היסטוריית טיפולים משום שסביר להניח שהרכב התחמם בעבר ו/או אף עבר תיקון ראש מנוע אי שם בעברו.

כן, זה הרכב שמתפרסם בפורום מכירה (בבקשה, קיבלתם בדיקה חינם). אני לא טרול או משועמם כלשהו. עשו עם המידע הזה כרצונכם, אני למדתי מזה כמה דברים.

כמו כן, הרכב אינו שמור למראית עין במבט בוחן קרוב, חיצונית או פנימית, כפי שמעידה הבדיקה. התמונות מטעות.

פורסם

אני שמח שאולי לא מנענו אבל לפחות נתנו לך קצת כיוון לגבי מה לעשות והאם להיזהר,

וכל הכבוד שלא מיהרת ובדקת מה שצריך,אל תתבאס על ההוצאות והטרטור,נמנע פה הרבה כאב ראש,

כשקניתי את הרכב שלי הבדיקה של האוטו יצאה דיי בסדר והייתי לחוץ על רכב אז קניתי אותו,

כחלק מהיישור קו נכנסתי למוסך מורשה והמכונאי פשוט "חירבן לי על הרכב" וממש ביאס אותי,בדיעבד אם הייתי מגיע אליו לפני הקנייה לא הייתי לוקח את הרכב,

לקח לי יומיים להירגע ולראות הכל בפרופורצייה ולהסיק שהכל יחסית בסדר ,והרכב בנתיים לא מאכזב.

אז תמיד רצוי יותר מחוות דעת אחת.

מאחל הצלחה בהמשך החיפושים.

פורסם
אני שמח שאולי לא מנענו אבל לפחות נתנו לך קצת כיוון לגבי מה לעשות והאם להיזהר,

וכל הכבוד שלא מיהרת ובדקת מה שצריך,אל תתבאס על ההוצאות והטרטור,נמנע פה הרבה כאב ראש,

כשקניתי את הרכב שלי הבדיקה של האוטו יצאה דיי בסדר והייתי לחוץ על רכב אז קניתי אותו,

כחלק מהיישור קו נכנסתי למוסך מורשה והמכונאי פשוט "חירבן לי על הרכב" וממש ביאס אותי,בדיעבד אם הייתי מגיע אליו לפני הקנייה לא הייתי לוקח את הרכב,

לקח לי יומיים להירגע ולראות הכל בפרופורצייה ולהסיק שהכל יחסית בסדר ,והרכב בנתיים לא מאכזב.

אז תמיד רצוי יותר מחוות דעת אחת.

מאחל הצלחה בהמשך החיפושים.

מסכים, אלא שבמקרה זה האדם שהייתי לוקח אליו את הרכב לבדיקה הוא זה שתיווך והמליץ על הרכב וגם היה בעליו הקודמים; חיים ממוסך שמשון שזוכה לשבחים כאן ובפורום פיאט הוא זה שהוליך שולל בלי למצמץ ושיתף פעולה עם המוכר שנמנה עם לקוחותיו. הוא זה שסירב לספק היסטוריית טיפולים בתירוץ מופרך של תקלת מחשב. אין לסמוך על אף אדם החשוד בניגוד אינטרסים קל שבקלים.

"מדבר שקר תרחק".

• תוכן חדש...