Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים מה שלומכם ! :-D

בשבועיים האחרונים אני שוקל להעניק לפולו שלי יותר אחיזה על ידי שדרוג החישוקים והצמיגים ממידת הסטוק של פולו TSI למידת הסטוק של פולו GTI, דהיינו שדרוג ממידת 60\185\R15 ל- 45\225\ R17 .

נקרתה בדרכי הזדמנות לרכוש את הג'אנטים המקוריים של הפולו GTI כולל הצמיגים המקוריים, כאשר גם הג'אנטים וגם הצמיגים במצב מעולה והמחיר המבוקש על ידי המוכר הינו 2,500 ₪ (המחיר כולל את החישוקים והצמיגים).

כמובן שעשיתי חושבים לגבי היתרונות והחסרונות של החלפת הצמיגים השמנמנים שלי לכאלה בעלי חתך נמוך והנה הרשימה שעשיתי:

יתרונות: אחיזה, מראה יותר קרבי.

חסרונות: ההוצאה הראשונית של רכישת הסט, צריכת דלק מוגברת, שחיקת צמיג מוגברת, נוחות נסיעה ירודה יותר, אחיזה פחותה בכביש משובש.

לכאורה החסרונות עולים על היתרונות, אבל ברצוני לפנות אליכם מכיוון שאינני יודע עד כמה באמת הצמיגים המשודרגים יעניקו לי יותר אחיזה ויעלו את פקטור ההנאה מהרכב (בגבול הסביר, בכל זאת פולו TSI

:oops:).

כאמור, נכון להיום מורכבים אצלי צמיגי הסטוק שהגיעו עם הרכב 60\185\R15

מסוג BRIDGESTONE B250 צמיגים בינוניים ביותר בכל קנה מידה; צמיגים ירוקים שלא ממש אוחזים ומרימים גבה בכל סיבוב או משטח רטוב (בחורף אני מרגיש כמו פרה על קרח עם הצמיגים האלה :-().

מחשבתי הראשונה הייתה פשוט להחליף את הצמיגים הקיימים שלי לאיכותיים יותר ללא שינוי מידה, אבל אז הגיעה ההצעה המפתיעה עליה סיפרתי לכם הרגע.

לאחר הצגת האינפורמציה הרלוונטית ברצוני לשאול אתכם מה הייתם עושים במקומי ?

א. משדרגים לחישוקי GTI מקוריים +צמיגים .

ב. משדרגים את הצמיגים הנוכחיים לאוחזים יותר ללא שינוי מידת צמיג.

ג. לא עושים כלום ונשארים עם הצמיגים שהגיעו עם הרכב.

בתשובתכם אנא התייחסו מניסיונכם, עד כמה באמת השדרוג יעניק לי יותר אחיזה ברכב והאם מדובר בשדרוג חכם או סתם גחמה בהתחשב בנתוני הרכב הספציפי שלי.

סליחה על החפירה ותודה על הסבלנות !

דעתכם מאוד חשובה לי... :wink:

זמין 8)

פורסם

לטעמי האישי לא היתי מוסיף איבזור GTI לרכב שהוא לא.

הייתי מחפש ג'אנט יפה שלא מתיימר להיות GTI.

בנוסף בוחר צמיגים R16 " לא יותר

פורסם

בדקת באוטודאטה אם מאושרת מידה כזו ל 1.2 tsi?

לדעתי זה יכביד על הרכב ועל המכלולים,הגה חשמלי וכו',ועלול לגרום לבלאי מואץ,אתה מעלהכאן שתי דרגות קוטר ולא מעט ברוחב,נראה לי מוגזם.חכה לדעות נוספות.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

^ מידת הצמיג הנ"ל אכן מאושרת לפולו TSI 1.2 והינה מידת הקצה המאושרת; תודה על האינפורמציה הנוספת.

לטעמי האישי לא היתי מוסיף איבזור GTI לרכב שהוא לא.

הייתי מחפש ג'אנט יפה שלא מתיימר להיות GTI.

בנוסף בוחר צמיגים R16 " לא יותר

מסכים, העניין שמדובר בג'אנטים מקוריים שהגיעו עם הרכב (GTI) , לכן חשבתי שאלה יהיו איכותיים, בנוסף המחיר המבוקש כולל את הצמיגים.

זמין 8)

פורסם

הייתי מוסיף - במידה ויש את הכסף.

יהיה שיפור מורגש באחיזה, גם ההגה יקבל עוד קצת משקל וחדות.

תפנק את עצמך גם בתוכנה / קופסא. עוד כמה סוסים וקג"מים לא יזיקו :-D

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

^ מחשבות על תכנת ניהול התחילו מזמן, הרי יש לנו ספונסרים בפורום שמספקים תכנה ייעודית לפולו TSI, כאשר השיפור הוא ל- 140 כ"ס ומשיהו כמו 23 קג"מ.

אבל...

המחשבות נפסקו מהר מאוד לאחר שהבנתי שקדם כל צריך לטפל בעניין החישוקים והצמיגים.

בושה לבוא לסדנת שיפור עם צמיגים כאלה ולבקש שינוי תכנת ניהול, עוד ישללו לי את כרטיס הכניסה לפורום (:oops:), וזה עוד במקרה הטוב. :lol:

זמין 8)

פורסם

בתור אחד שגם עבר את זה על רכב אחר, המלצתי האישית היא ללכת על זה.

גם מפאת המחיר המעולה שקיבלת על כל הסט וגם מפאת הלוק הקרבי שמתקבל לאחר מכן.

באופן אישי אני חושב שג'אנטים וצמיגים בעלי חתך נמוך זה השינוי המשמעותי ביותר בלוק הכללי של הרכב,

אתה פשוט תרגיש שקיבלת רכב אחר לגמרי מבחינה ויזואלית.

לא יודע לגבי מנוע ה-1.2 אבל צריכת הדלק המוגברת היא בהחלט שולית ושווה את המעבר.

כנ"ל לגבי הפגימה בנוחות. (ואני עוד על חתך יותר נמוך משלך).

פורסם

^ אני דווקא מחבב אותם...:lol:

אבל הג'אנטים זאת לא הבעיה, הצמיגים מאכזבים וכנראה הגיע הזמן לשדרג אותם ועל הדרך לשדרג מידת ג'אנט.

זמין 8)

פורסם
חסרונות: ההוצאה הראשונית של רכישת הסט, צריכת דלק מוגברת, שחיקת צמיג מוגברת, נוחות נסיעה ירודה יותר, אחיזה פחותה בכביש משובש.

אין לי מושג מהיכן הבאת את החסרונות האלה.

ההוצאה הראשונית היא נמוכה בכל קנה מידה עבור שדרוג מהסוג הזה, בטח כשלוקחים בחשבון שמדובר בחישוקים מקוריים ולא באיזה תחליף סיני מחורבן.

צריכת דלק - כנראה שאכן יהיה שינוי לרעה, אלא שאני לא בטוח עד כמה השינוי הזה יהיה משמעותי ביחס למצב הנוכחי.

שחיקה מוגברת - על מה בדיוק אתה מבסס את ההנחה הזאת? אין שום קשר בין הדברים, בכל אופן לא משהו שאני יודע או יצא לי אי פעם לשמוע עליו.

ירידה בנוחות הנסיעה - נאלץ להסכים, אם כי כמו בסעיף הדלק, גם את העניין הזה צריך לקחת בפרופורציות.

אחיזה פחותה בכביש משובש - מה?! :?

לסיכום: לך על זה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שחיקה מוגברת - על מה בדיוק אתה מבסס את ההנחה הזאת? אין שום קשר בין הדברים, בכל אופן לא משהו שאני יודע או יצא לי אי פעם לשמוע עליו.

הייתי מנחש שבגלל המהמורות שיתחזקו עם העלייה בגודל הג'אנט, אולי הן קצת יאיצו את הבלאי לצמיגים.

בנוסף, לצמיג ספורטיבי יש שחיקה גבוהה יותר בלי קשר, פשוט כי יש בו פחות patterns. אבל כאן הקשר הוא אולי רק עקיף, בתנאי שהצמיגים של הפולו GTI אכן "ספורטיביים".

עדיין, אני לא רואה סיבה למה לא לשדרג.

.Your average Notepad

פורסם

אלעד תודה על ההיזון החוזר ! :-D

בקשר לחסרונות שציינתי, הייתי "ילד טוב" וחיפשתי מידע בפורום אודות יתרונות וחסרונות שבדרוג לצמיגים בחתך נמוך, על סמך המידע שמצאתי עשיתי סיכום קצר של הסעיפים המשמעותיים לכאורה. 8)

בהחלט יכול להיות שחלק מהם היו לא נכונים מלכתחילה. :oops:

זמין 8)

פורסם

שלום

גם אני הייתי בהתלבטות הזו לפני בערך שנה

והרכבתי צמיגים במידות המקסימליות 215-40-17

יש לציין שחוץ מהלוק על הרכב והילדים שהסתכלו.

זה לא נתן כלום להפך.

הנוחות שגם ככה לא הייתה מציאה נהייתה מחורבנת.

הרכב הפך להיות קשה ומרעיש.

הרבה רעש מעבודת המיתלים .הרבה מכות בנסיעה על כביש לא חלק.

נוסף גם רעש צמיגים של אוטובוס.

מאחר וקשה לימצוא צמיגים במידה הזו התפשרתי על מקסיס ma 71

בעצת אחת מהסדנאות של השיפורים.

הייתי מגדיר את הצמיגים האלה כעשויים פלסטיק ולא גומי.

צריכת הדלק עולה .

התאוצה נהיית כבדה בכל מהירות.

שינויי תוכנה עוזר אבל למה לשים מישקולות שיעשו את הרכב יותר איטי מלכתחילה :-]

אחרי 20 אלף ק"מ

חזרתי למידה רגועה יותר 195-55-15 וזהו הרכב חזר להיות יותר נוח ושקט בנסיעה.

פורסם

בוא נתחיל מזה שתספר לנו את הפרט הכי חשוב- איך הסגנון נהיגה שלך?

אתה נוהג אגרסיבי? מרבה בנהיגות ספורטיביות?

במילים אחרות אני שואל- מה גורם לך לחשוב שאתה צריך ג'אנט רחב יותר בשביל לשפר אחיזה?

את זה תוכל להשיג גם עם צמיגים איכותיים יותר במידה הסטנדרטית.

אם תגיד לי שאתה מרבה בנהיגות ספורטיביות ונוהג אגרסיבי יחסית- לך על העסקה שלי לחשוב פעמיים.

אם אתה לא "פורע חוק מדופלם" ולא מביא את הרכב קרוב למגבלות כנראה שסט צמיגים איכותי במידה המקורית יספק את הצורך באחיזה מוגברת.

מכאן אתה צריך להחליט עד כמה אתה מוכן להתפשר על הנוחות של הרכב ועל הפגיעה בביצועים.

כדי להכניס לפרופורציות, הביצועים, הנוחות וצריכת הדלק ייפגעו- לא ברמה של שמיים וארץ, כאשר אתה תרגיש את זה הכי הרבה בנוחות- בכביש משובש הרכב ירגיש כאילו הוא "מתרסק" על כך מהמורה כי לצמיגים יש גם תפקיד בשיכוך זעזועים שעוברים לתא הנוסעים, צמיג שמנמן משכך טוב יותר מצמיג צנום.

בהצלחה

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...