Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בשטיפה עם ONR, יש כמה שיטות אפקטיביות.

אני משתמש ב-2 מהן:

1. שיטה המתאימה לרכב עם לכלוך בינוני/ בינוני גבוה (השיטה הקלאסית).

2. שיטה המתאימה לרכב מלוכלך בצורה קלה יחסית, בעל שכבת אבק, שבעקבותיו אינני יכול לכסות את הרכב (מטעמי גרירה של האבק/לכלוך על הפח).

היום אציג דווקא את השיטה השניה, שאותה נכנה שיטת המטליות. (למה מתחיל מהשניה? לפני שבוע וחצי ניקיתי את הרכב, היום הוא הגיע למצב שעליו שכבה של אבק שמפריעה לי לכסותו בשלום).

בגדול, אפשר להקביל את השיטה הנ"ל ל-QD למתקדמים, עיקרון הריסוס והניגוב דומה, אך השיטה בטוחה פי כמה וכמה משיטת qd רגילה.

במה להצטייד?:

1. מרסס ידני (משאבה) עם ליטר וחצי מים +60 מ"ל onr.

2. שלוש מטליות - בחרתי להשתמש בשתי מטליות qd ירוקות של הקוריאני, בעלות סיבים קצרים יחסית, ומטלית באפינג אחת כחולה מהקוריאני, לבאפינג סופי וניגוב מריחות/שאריות ריסוס אם יש.

עד כאן הצורך במוצרים לשטיפה של הצבע והפח (שמתם לב שאין צורך בדלי?)

3. לג'אנטים: מברשת/כפפה לבחירתכם.

-מיקרופייבר זולה ופשוטה לייבוש (של סנו מעולה לצורך זה).

* אופציה - מטלית לחלונות.

[ATTACH=CONFIG]379740[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]379741[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]379742[/ATTACH]

הקדמה וכללי אצבע:

הטיפ הכי חשוב שקיים בנוגע ל onr וחובה לזכור אותו: זמן המתנה. (תשננו את צמד המילים האלו - זמן המתנה!)

אי מתן זמן לתמיסה לעשות את שלה, שוות ערך לנקיון עם "סתם" מים (נקיון חפיף עם מים ומטלית = סווירלס).

תמיסת ה-onr עוטפת את הלכלוך, "מחבקת" את גרגר האבק, מנתקת אותו מהמשטח ומרימה אותו מעלה, כך שכל שנותר הוא לאסוף את הלכלוך בעזרת המטלית.

זמן ההמתנה נע בין 30 שניות לדקה שלמה, כתלות במזג אוויר וברמת הלכלוך. (אף פעם לא פחות מ30 שניות)

כמה מילים לגבי הוראות דילול יצרן:

הוראות דילול היצרן הן worst case scenario, זאת אומרת שהצהרת היצרן היא הדילול המקסימלי.

אין טעם בתוספת של תמיסה מעבר להוראות, דבר זה יכול לבוא נגדנו = מריחות.

יותר onr מעבר להוראות היצרן, לא ינקה טוב יותר תזכרו.

לנקיון עצמו:

ג'אנטים -

- כמו תמיד מתחיל עם הג'אנטים (ג'אנטים מנקים כשהם קרים לחלטין למגע,על כל ג'אנט עובדים בנפרד!)

- ריסוס ליברלי של החישוק (בשלב זה תראו איך תוך שניות, רוב אבק הבלמים מתנתק מהחישוק ונוזל מטה).

- המתנה.

- לוקחים כפפה ישנה ופחות אהובה, מרססים גם אותה בתמיסה, ופשוט מעבירים על הג'אנט.

* יש מקרים בהם יהיה צורך במעבר שני, לי אין את הצורך הזה כי יישמתי הגנה לג'אנטים.

- ייבוש של הג'אנט עם מיקרופייבר פשוטה, וסיימנו.

*במקרה ומעוניינים לנקות את הקאליפר, יש לנקות אותו תחילה, ורק לאחר מכן את שאר הג'אנט.

הנקיון דומה, ריסוס, המתנה, נקיון בעזרת מברשת "שפיץ"/מברשת דיטיילינג, או כל אמצעי אחר שנוח לכם לנקות איתו את הקאליפר, העיקר שתהיה גישה לחלק הזה שהוא פחות נוח לניקוי.

את הקאליפר אני לא מייבש, אלא לאחר נקיון, מרסס שוב ונותן למים לזלוג ממנו יחד עם הלכלוך ששיחררתי.

[ATTACH=CONFIG]379748[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]379749[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]379750[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]379751[/ATTACH]

רכב-

- לוקחים את מגבת המיקרופייבר, מקפלים לחצי, ושוב פעם מקפלים לחצי - יוצר מצב שבו יש לנו 8 חלקים שבהן ניתן לנקות את הרכב.

כמו כן הקיפול לרבעים נותן לנו את האפקט של כרית, כשמניחים את כף היד על המטלית, היא סופגת את הלחץ והמשקל של היד, יוצר פחות חיכוך עם הפח.

כדוגמה במדריך, נקח את הגג:

את הגג נחלק לחצי, או לארבע (שוב, כתלות בחום/רמת לכלוך).

פאנלים קטנים יותר, ניתן לרסס לחצי, או ב"מכה" אחת.

מרססים את הרבע/חצי שבחרנו ב-mist עדין, ממתינים, מרטיבים/מרססים בקלילות את הצד הנקי של המטלית שאיתו עומדים לנקות, ואז מעבר אחד קליל מבלי להפעיל לחץ על המטלית , מצד אחד של הפח, לצד השני (בתחום המרוסס).

בשלב הזה תראו כי התמיסה שנשארה מאחור לאחר המעבר, כמעט ברוב המקרים, מתאדה מעצמה ולרוב אין צורך לעבור עם מטלית הבאפינג.

המעברים של המטלית יהיו בשיטת ה-snake pattern - זיגזג.

במקרה וחילקנו את הגג לארבעה חלקים שווים, דמיינו גבול של רבע האיזור המרוסס.

בו נעביר את המטלית, בפס אחד ישר מצד ימין לצד שמאל, וכשמגיעים לקצה של הגבול המרוסס, מעלים את המטלית לתחום המרוסס שבו עדיין לא נגענו, וחזרה מצד שמאל לצד ימין.

ממשיכים כך, עד שהתחום המרוסס נקי.

לאחר מספר מעברים, בודקים את המטלית ויזואלית.

שלב זה חשוב מאוד ואין לפסוח עליו, אין טעם להתחרות בעצמך ולנסות לנקות את הרכב עם כמה שפחות קטעים נקיים של המטלית, כשמלוכלך, עוברים לצד נקי.

לא לשכוח שיש עוד מיקופייבר נקי שממתין לנו ברגע שהראשון מתלכלך על כל חלקיו וצדדיו, כך שיש לנו 16 מקטעים נקיים לנקיון כל הרכב.

לרוב אני מנקה חצי אחד של הרכב, ומחליף מיקופייבר בחצי השני.

- כשמסיימים פאנל, עוברים עם מטלית הבאפינג באופן נקודתי, על איזורים בהן נשארו לנו מריחות.

את המטלית מרססים בצורה הכי עדינה שניתן.

מעבר קליל "מוחק" כל זכר למריחה או overspary.

*טיפ אישי שלי, בשום מקרה ובשום מצב, אני לא נותן למטלית יבשה לגעת ברכב - מבחינתי מטלית יבשה, רכב ופלאפית ככל שניתן, היא סכנה לשריטות.

תמיד מרסס מעט ONR (או קוויק דיטיילר כשמנקה בשיטה רגילה עם שמפו ייעודי) ורק אז מרשה לעצמי לגעת בפח.

כשהריסוס קליל מאוד על המיקרופייבר, אין מה לחשוש ממריחות, החומר יתאדה מעצמו.

לסיכום - תבטחו במוצר!

היו לי ים חששות לפני שהתחלתי להשתמש בONR, אבל הייתי חייב לנסות, גם אם זה אומר שאני מסכן את הפח בסווירלס.

זה מרגיש לא נכון ולא טבעי לנקות את הרכב שלא בשיטת שני הדליים ועם מים זורמים, אמת.

אבל המוצר הזה הוא game changer, לא פחות.

ב70 אחוז מהמקרים אצלי (לכלוך קל עד בינוני/בינוני גבוהה) הוא פשוט מבטל את הצורך בשטיפה קלאסית של שניי דליים ומים זורמים.

הושקע כ"כ הרבה זמן מחשבה וטכנולוגיה במוצר הזה, וזה פשוט מוכיח את עצמו מחדש בכל נקיון.

שלא תבינו לא נכון, יש לי את כל האמצעים, מים זורמים, חניה מקורה, וכל מה שצריך, ועדיין מעדיף את הנקיון עם ONR.

למה?

כי זה חוסך לי המון זמן, ולא על חשבון איכות הנקיון והביטחון של הפח.

כי זה חוסך לי ים של מים.

כי כשתופסים את השיטה, זה לא אמור לקחת יותר מ-30 דקות בשיטה הזו, כולל הג'אנטים.

with that said, תמיד תהיו עם יד על הלב ותשתמשו בהגיון הבריא שלכם.

במקרים של לכלוך קשה מאוד, השתמשו בשיטת 2 הדליים הרגילה עם שמפו מתאים ו-rinsing.

בפעם הבאה - נקיון בעזרת onr בשיטה הקלאסית.

שאלות/מענות/טענות, אני פה.

תהנו.

(ממשיך להעלות תמונות בהודעה הבאה).

אתה משתמש ב50 אחוז יותר מים ביחס להוראות יצרן.

על סמך מה?

אתה לא חושב שזה מסוכן?

איך יכולת הניקוי בדילול כזה?

אני משתמש בדיוק על פי הוראות יצרן:

60 מ"ל על ליטר מים.

התוצאות טובות בסה"כ בניקוי עם קוריאניות ירוקות.

במקרה של מריחות מבצע באפינג עם הקוריאנית הצהובה.

נוכחתי לראות שבאפינג עם קוריאנית צהובה לחה משאיר מריחות.

ניתן לבצע באפינג עם קוריאנית צהובה יבשה על משטח נקי לחלוטין ללא סכנה וללא מריחות.

בד"כ אין צורך כלל בבאפינג.

פורסם

הכמות שהיצרן מציין היא הכמות המקסימלית של onr/מים והיא נועדה למקומות בהם יש מים "קשים" מאוד, יש לא מעט אנשים שמשתמשים בחצי מהדילול שלי ואפילו פחות (כבר רשום בהקדמה, תקרא שוב).

על סמך מה מדלל כך? נסיון של שנתיים וחצי עם החומר.

אם הייתי חושב שמשהו בתהליך שלי "מסוכן" הייתי משאיר אותו לעצמי.

יכולת הניקוי בדילול הנ"ל טובה ומספקת, הוספת חומר מעל 60 מ"ל לליטר וחצי ברסס ידני = בזבוז מוחלט של onr, סיכוי גבוהה למריחות.

"יאללה בירי".

פורסם
הכמות שהיצרן מציין היא הכמות המקסימלית של onr/מים והיא נועדה למקומות בהם יש מים "קשים" מאוד, יש לא מעט אנשים שמשתמשים בחצי מהדילול שלי ואפילו פחות (כבר רשום בהקדמה, תקרא שוב).

על סמך מה מדלל כך? נסיון של שנתיים וחצי עם החומר.

אם הייתי חושב שמשהו בתהליך שלי "מסוכן" הייתי משאיר אותו לעצמי.

יכולת הניקוי בדילול הנ"ל טובה ומספקת, הוספת חומר מעל 60 מ"ל לליטר וחצי ברסס ידני = בזבוז מוחלט של onr, סיכוי גבוהה למריחות.

אז אני מבין שבמרסס ידני של ליטר יספיקו 40CC.ננסה.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

כל שאלה ששאלת עד כה נשאלה באלף ואחת וריאציות.

יוגב צודק לחלוטין.

תשתמש בחיפוש מידי פעם.

אתה מזכיר את המשתמש הונדה.

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

פורסם

זה הרושם שהסגנון כתיבה שלך יוצר.

בכל מקרה אם בא לך לדעת מזה טרול בהקשר אינטרנטי, ולמה הוא בחר במילה הזאת אתה מוזמן לקרוא, נלקח מויקיפדיאה.

טרול ("טרוליזם") הוא מונח בסלנג האינטרנט המתאר גולש אשר מפיק הנאה מפעולות שלהוב, והתחזות לגולשים אחרים ברשת. לעתים חלק מעיסוקם של הטרולים הוא ב"ספאמריות", שליחת הודעות שמפרסמות אתרים שונים. במקרים מסוימים, פעילות טרולים עלולה לסכן את עצם קיומה של קהילת האינטרנט. כמו כן, חלק מהטרולים משתמשים בשיטות של האקרים, כגון: גניבות זהויות.

תוכן עניינים

[הסתרה]

מאפייני הטרול[עריכת קוד מקור | עריכה]

הטרול הטיפוסי עסוק בחרחור ריב ומדון. על פי רוב הוא יעשה זאת על ידי הכנסת תוכן שגוי או תוכן שיעורר אנטגוניזם בקרב הגולשים. במקרים קיצוניים יפעל לשיבוש פעילות והרס אתרי התוכן השונים. הטרול נוהג לעורר מהומות וויכוחים במרחב האינטרנטי: בפורומים, צ'אטים, בלוגים וברשתות חברתיות שונות. הטרולים משולחי רסן בהתבטאותם בדפי רשת, וסביר להניח[דרוש מקור] ש"בחיים האמיתיים"- פנים אל מול פנים, לעולם לא היו מעיזים ומסוגלים להתנהג כך, האנונימיות היא מקור כוחם ובה טמונה התעוזה שלהם.

העיתונות הפופולרית מספרת על מחקר מדעי, על פיו, "טרולים ברשת חשים שמחה לאיד מהמצוקה של אחרים" ‏[1]

הם אדישים לביקורת של גולשים אחרים ולפנייה לליבם. אין בהם סממני הקשבה, הבנה והגיון- הם מפיקים הנאה מהנזק וההרס שהם זורעים במרחב האינטרנטי. ישנם פסיכולוגים הסבורים, שההדים הרבים ותשומת הלב שהטרולים זוכים להם בעקבות הנזק שנגרם על ידם ברשת יחזקו אותם להמשיך בהתנהגותם ההרסנית. שכן, גם תשומת לב שלילית - היא בכל זאת תשומת לב. תופעת הטרולים ברשת הפכה לתופעה שכיחה ולפיכך מרבית הגולשים אינם מייחסים חשיבות יתרה לפועלם ואף לרוב מגלים אדישות לפעילותם עד יעבור זעם. הטרולים מהווים גורם שפוגם בהנאת הגולשים ברשת, שבמקרי קיצון אף עלולים לפרוש מעשייתם בפורומים שונים כתוצאה מהאווירה העכורה והכעס שיוצרים הטרולים.

התמודדות עם טרולים ברשת[עריכת קוד מקור | עריכה]

150px-DoNotFeedTroll.svg.png

שלט הומוריסטי שנועד להעביר את דרך ההתמודדות: "אל תאכילו את הטרול"

רבים מתמודדים עם טרולים בכך שהם מתעלמים מהם[דרוש מקור]. כך, תוכניתו של הטרול תיכשל, ובהיעדר תשומת לב יפנה אל מקומות אחרים בהם יוכל לזרוע הרס ולהשיג את מבוקשו.

ההתייחסות לטרול מכונה "האכלת טרול", ואילו הקריאה להתעלם ממנו היא: "נא לא להאכיל את הטרול" (באנגלית: "Please Do Not Feed The Troll" או PDNFTT).

"יאללה בירי".

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

קודם כל תודה על המדריך המצוין. שאלה בהקשר לנאמר:

ידעתי ששכחתי להוסיף, לקחתי את העובדה שהחבר׳ה בפורום מגנים על רכבם כמובן מאליו.

הרכב שינוקה עם onr, רצוי בחום שיהיה מוגן ולאחר פלסטלינה.

כמה שהרכב יותר חלק, ככה יותר בטוח במהלך הנקיון.

מההתרשמות במדריך ולפי התשובות שלך, הצבע של הרכבך מטופל ברמה מאוד גבוהה ומוגן מאוד. כמובן שזה גם מונע הדבקות הדבקות רצינית של לכלוכים - ומקל על עבודתו של ה ONR.

אני מתכוון להתשמש ב ONR לטובת ניקיון נקודתי מזדמן ביום-יום. את השטיפות אעשה עם שמפו ושני דליים.

כאשר אתה מדבר על "רכב מוגן" - האם ניתן להחשיב רכב שעובר שטיפה עם שמפו (לאחר פרה-ווש) בשיטת 2 הדליים ומריחת ווקס נוזלי בינוני (AUTOFINISH, למשל) פעם בנאמר 3-4 חודשים (כלומר, דיטיילר עם סימפטומים ראשוניים של התפתחות המחלה ולא סופני...), ומכוסה בדרך קבע כ"רכב מוגן"?

האם במקרה זה ניקיון נקודתי עם ONR יהיה יעיל ולא מזיק?

תודה מראש,

יואב :arrow:

פורסם (נערך)

בכיף :)

רצוי שהרכב יהיה חלק ונקי ממזהמים.

כלומר, פלסטלינה, שלב שרצוי מאוד לעשות לפני יישום הגנה.

בגדול זה תכף לכל צורת שטיפה שקיימת, מבטיח החלקה של הכפפה מעל הפח מבלי לשחרר כל מיני חתיכות מרושעות שנצמדו ללכה.

על אחת כמה וכמה רצוי שהרכב יהיה חלק בשיטת המטליות, שם החיכוך מוגבר כנגד הפח.

לגבי שטיפה קלאסית עם שני דליים ו-onr, פחות קריטי, יכול לעבוד בשקט, רק אל תשכח לרסס את הפאנל ולהמתין את הזמן הדרוש, זה כל הסוד.

ואם פחות להתפלסף ולענות על שאלתך בקצרה : אז כן, רכבך מוגן (יחסית).

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

פורסם

הרכב שלי עם כל הג'יפה של הגשמים עכשיו - אתה חושב שכדאי לנקות עם ONR בכל מקרה?

(אין לי מים זורמים לידע כללי)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...