Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איילון פקוק כיון שמדובר בכביש המהיר העמס ביותר בעולם. + תרבות נהיגה ישראלית.

וכתבתי קודם - הרבה פקקים נוצרים מסיבה לא ברורה, וגם משתחררים ללא הסבר ברור.

הזכרתי את האוטובאהנים בגרמניה - יש בהם פקקים לא צפויים, אבל מערכת הבקרה מתריעה עליהם מראש: מכשירי הבידור ברכב מאזינים דרך קבע למערכת התראות מיוחדת אשר פורצת את הערוץ הנקלט (או המושמע) ומתריעה על פקקים, וכן יש התראה על ידי תמרורים אלקטרונים, ואפילו פרישה של פוסטרים ייעודיים על גשרים, מספר קילומטרים לפני הפקק, כך שהנהגים מאטים ואינם מופתעים מהפקק.

כל מ שכתבתי נועד להדגיש שגם בכבישים שבהם מותרת מהירות גבוהה אינם חסינים מפני פקקים.

מה אכפת לי מגרמניה?אני בארץ ומדובר על הארץ.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
אני חושב שרוב המכוניות כיום מסוגלות לנסוע מעל 130 קמ"ש. הייתי בגרמניה וראיתי גרוטאות נוסעות באוטוסטרדות. הייתי בשוק.

אבל רק מיעוט שבמיעוט של הנהגים הישראליים.

להזכירך "הגורם האנושי" הוא מרכזי ביותר על הכביש. אתה יכול לצייד את נהגי ישראל במיטב טכנולוגיית הרכב, הם לא ידעו לה לעשות בציוד שבידם ויעשו שטויות, שמסוכנות ב-80 קמ"ש ופי כמה ב-160.

ואם דיברת על גרוטאות בגרמניה - סביר שגרוטאה בת 15 בגרמניה נמצאת במצב יותר טוב מיוצאת ליסינג בת 5 בישראל. התרבות הגרמנית מכתיבה גם תחזוקה איכותית.

מה אכפת לי מגרמניה?אני בארץ ומדובר על הארץ.

אם בגרמיה בעלת התשתיות המשובחות זה לא פועל - מדוע שזה יפעל בישראל עם תשיותיה הלקויות ונהגיה חסרי התרבות?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שאלה תאורטית, נגיד והיה מותר לנסוע מ 6 בבוקר עד 9 במהירות של 160 קמ"ש, עד שכמובן מתחיל פקקים

איפה אתה חי בארץ שרק מ9 מתחילים אצלכם הפקקים...?

פורסם
ושוב,

דיברתי על הכביש ולא על הרכב.

בהודו עם אף רכב לא תוכל לסוע מהר,גם לא ברוסיה-הכבישים פשוט זוועה בלי קשר אם יש לך ריקשה/לאדה/למבורגיני

אני דיברתי גם וגם. הכבישים ברובם לא מאפשרים מהירויות כאלה, אולי כביש 6 יוצא דופן, אבל גם שם מאטים מאוד נוסעים במהירות כזו. יותר מזה, נסיעה במהירות גבוהה בכביש שכולם נוסעים 60 קמ"ד לאט יותר זו סכנה. אנשים יבצעו מהלכים בכביש ולא יספיקו ליראות את הטייס והוא לא יספיק להגיב למהלכים שלהם וזה מתכון לאסון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
איפה אתה חי בארץ שרק מ9 מתחילים אצלכם הפקקים...?

שאלה טובה!

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

אני חושב שזה לא יעזור ואם כבר מה שצריך זה להגדיל את מספר הנתיבים, לשפר את מערכת התחבורה הציבורית אם זה רכבת קלה, אוטובוסים, יותר מסילות רכבת ולהוריד את מספר כלי הרכב על הכביש. רק ככה יקטנו הפקקים, אי אפשר למנוע אבל להקטין כן.

פורסם
אני דיברתי גם וגם. הכבישים ברובם לא מאפשרים מהירויות כאלה, אולי כביש 6 יוצא דופן, אבל גם שם מאטים מאוד נוסעים במהירות כזו. יותר מזה, נסיעה במהירות גבוהה בכביש שכולם נוסעים 60 קמ"ד לאט יותר זו סכנה. אנשים יבצעו מהלכים בכביש ולא יספיקו ליראות את הטייס והוא לא יספיק להגיב למהלכים שלהם וזה מתכון לאסון.

90 6 1 443 הסרגל הכביש בין ת"א לראשון הכביש בין אשדוד לת"א ועוד רבים אחרים.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
ללא שיפור התחב"צ ואפשור שלה בסופ"שים וחגים (במתכונת מלאה), הקטנת מס' כלי הרכב הפרטיים על הכביש תשאר בגדר פיקציה.

גם אם הייתה פה תחבורה ציבורית מעולה ויעילה אני עדיין לא רואה את עצמי מוותר על הרכב הפרטי.

פורסם

לדעתי צריך לגרום לחברות \ עסקים גדולים להתחיל את יום העבודה שלהם בשעה אחרת.

במקום שכולם יתחילו ב-8 בבוקר אפשר לעשות כמה דברים:

בתי ספר וגנים יתחילו בשעה 7:30. הקדמת חצי שעה תתן להורים זמן מוקדם יותר להסיע את הילדים. ככה כבר יוצרים הפרדה בין הורים עם ילדים לבין כאלה בלי או לא הורים.

חברות גדולות יתחילו את יום העבודה ב-9 במקום ב-8.

הפתרון האמיתי לפקקים הוא להפחית את מספר המכוניות בשעות העומס ולחלק אותם לאורך שעות רבות יותר.

פורסם

מצד אחד - פתרון דומה - בקנה מידה קטן - פעל, למשל, במרכז חורב בחיפה: האיזור היה פקוק מאד בשעות הבוקר. שעות העבודה של מספר בתי ספר באיזור תואמו עם הפרשים בני דקות אחדות בשעות התחל הלימודים וחלה הקלה ניכרת בעומס.

מצד שני - הרב מאד אנשים תלויים בשירותים שונים, למשל בשעת פתיחת מוסדות החינוך, לצורך תחילת עבודתם. יתכן שקביעת שעות עבודה גמישות במקומות עבודה שאינם מקבלי קהל או תלויי משמרות תוכל להקל במשהו, כיון שאנשים יתאימו עצמם לשעות העומס בדרכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברגע שכולם יבינו שהשמאלי זה נתיב לעקיפה בלבד החיים יהיו יפים יותר .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
ריקי מחדרה עם קורולה 98 חבוטה עם צמיגים סיניים לא מאוזנים בני 5, עם כיוון פרונט לקוי לא יכולה לנסוע על אפילו 140 בצורה בטוחה, 110 לכל היותר

עם כל הכבוד, ריקי מחדרה עם הכנסה משפחתית חודשית ברוטו של 20K נוסעת במזדה3 מודל 2008 מליסינג לשעבר, לא בגרוטאה בת 15.

ורכב בן 5, גם אם הוא לא במצב תצוגה אלא סתם מטופל באופן סביר ועובר טסט, מסוגל לנסוע 140 בלי שום מאמץ או סיכון סביבתי מיוחד.

גם אם הייתה פה תחבורה ציבורית מעולה ויעילה אני עדיין לא רואה את עצמי מוותר על הרכב הפרטי.

אם היתה תח"צ יעילה, אפילו בימי חול, אז יש סיכוי טוב מאוד:

1. לוותר על הרכב השני בבית.

2. גם את הרכב הראשון להשאיר בחניה ולנסוע לעבודה ברכבת התחתית - יותר מהיר ויעיל ויותר זול.

הרכב משמש בעיקר לטיולים/נסיעות ארוכות/קניות וכל דבר שהוא מעבר לשגרת הבית-עבודה היומיומית.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אם היתה תח"צ יעילה, אפילו בימי חול, אז יש סיכוי טוב מאוד:

1. לוותר על הרכב השני בבית.

2. גם את הרכב הראשון להשאיר בחניה ולנסוע לעבודה ברכבת התחתית - יותר מהיר ויעיל ויותר זול.

הרכב משמש בעיקר לטיולים/נסיעות ארוכות/קניות וכל דבר שהוא מעבר לשגרת הבית-עבודה היומיומית.

1.אין לי רכב שני.

2.אתה נוסע לבד,נוסע מהר יותר,לא נדחפים לך אנשים,אני לא תלוי באף אחד-יוצא מתי שיוצא לי מהבית.

לרכב פרטי יש כמות עצומה של יתרונות,גם אם מדובר בתחבורה הציבורית היעילה ביותר שיש.

פורסם

עם רכבת תחתית כמו במינכן אתה עדיין לא תלוי באף אחד ויוצא מתי שבא לך מהבית.

לא צריך לתכנן כי הרכבת מגיעה כל 3 דקות.

ולגבי זמני הגעה - בשעות העמוסות רכבת תחתית יכולה לתת זמני הגעה מדלת לדלת שמתחרים ברכב פרטי.

ובזמן הנסיעה אתה יכול לקרוא עיתון או לנוח ולא צריך להתרכז בנהיגה.

לגבי הסוציומטיות של נוסע לבד - נכון.

אבל אין מה לעשות, עם כמות האנשים ההולכת וגדלה ועם המשאבים המוגבלים שעומדים לרשות האנושות, ה"בא לי לנסוע לעבודה לבד" לא ממש יכול להחזיק מים עבור מעמד הביניים לעוד הרבה זמן.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...