Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חום המנוע אינו אחיד בכל חלקיו.

אין שום סיבה להשאיר את הונטה עובדת לאחר כיבוי מנוע. מה שתקבל הוא קירור של נוזל הקירור ברדיאטור ונוזל הקירור במנוע והמנוע ישאר חם כי אין סירקולציה. הנוזל הקר נשאר במקומו והחם במנוע.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

אז מדוע אם כך יצרני רכבים חושבים שיש סיבה להשאיר את וונטה פועלת בתנאים מסויימים, ומכניסים פונקציית after cooling לתוכנה של מחשב ניהול?

פורסם
זה מה שאני יודע.

הנה יש לי כאן ספר יצרן של אחד מדגמי פיז'ו.

כתוב שם כך:

אם בעת כיבוי מנוע טמפ' נוזל קירור מעל 105 מעלות, מאוורר הרדיאטור ימשיך לפעול לאחר הכיבוי לפרק זמן של עד 5 דקות.

האם לדעתך הם עשו את זה סתם?

פורסם
תקראו כאן את ההסברים של דניאל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=318505&postcount=7

אני הכרתי את התופעה (ככה הייתי יודע מתי אבא שלי היה חוזר מהעבודה עם פיאט פנדה משנות השמונים) אבל לא ידעתי את הסיבה, ועכשיו אני יודע יותר. תודה בעבור ההסבר!

• ספונסר פורום
פורסם

כמה חבל שdanniel עזב אותנו, אחד מבעלי הידע הגדולים ביותר בתולדות קארספורום.

אורן

פורסם
אז ע"מ להגן על אותם חלקים פריפריאליים שעלולים להינזק עקב הסעת החום מליבת המנוע, המאוורר ממשיך לעבוד עוד כמה דקות אחרי כיבויו, סחרור הנוזל מתבצע עקב אפקט הסיפון.

תקראו כאן את ההסברים של דניאל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=318505&postcount=7

מידע כללי אני יודע שחום שואף לעלות למעלה, אבל.

אם המנוע הוא העליון, והרדיאטור התחתון, כאשר הוונטה פועלת אחרי הדממת המנוע, היא מקררת רק את המים התחתונים (שברדיאטור), אז איך בעצם המים מסתובבים?

לגבי הסתימת אדי דלק, עכשיו אני מבין למה, ועוד מגיל קטן, שמנועי דלק (קרבורטור) נכבים אחרי שהם מתחממים וצריך לתת להם להתקרר כדי להניע אותם שוב.

לא חשבתי לרגע שהבעיה היא החימום של הדלק.

• ספונסר פורום
פורסם
אורן יש פיתרון ?

כן, תתחיל לקיים יחסי מין ותעזוב את האוטו!:-) .

אין שום בעיה, זה מצב תקין, כשהמנוע יהיה חם מעל לטמפרטורה מסויימת המאוורר יעבוד גם לאחר סגירת מתג הצתה.

אורן

פורסם
כן, תתחיל לקיים יחסי מין ותעזוב את האוטו!:-) .

אין שום בעיה, זה מצב תקין, כשהמנוע יהיה חם מעל לטמפרטורה מסויימת המאוורר יעבוד גם לאחר סגירת מתג הצתה.

אורן

תודה:lol:

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

• תוכן חדש...