Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחרונה רכשנו שברולט אפלנדר 2006. המוכר היה בחור מסודר ביותר, כל הטיפולים בזמן, רכב "מתוקתק".

חברת הביטוח דרשה התקנת כספת לעלוקה. לאחר ההתקנה החלה סדרה של תקלות קטנות שאני תוהה אם הן קשורות להתקנת הכספת.

ראשית הייתה נורית חגורת בטיחות נשארת דלוקה גם לאחר הקלקת החגורה. עבר לבד.

אח"כ נשרפה אחת מנוריות החיווי בספידומטר.

לאחר כשבועיים תאורת הרדיו החלה נדלקת ונכבית לבד תוך כדי נסיעה (כשהרדיו כבוי).

אתמול השתמשתי בטייס האוטומטי ולאחר כמה רגעים נכבה לבד, הפעלתי שוב, ולאחר כמה רגעים שוב נכבה. התעקשתי עוד כמה פעמים ובסוף עבד טוב, והבעיה "כאילו" עברה מעצמה.

האם יכול להיות שהבעיות הללו אכן קשורות להתקנת הכספת עבור העלוקה (אולי הזיזו איזה כבל או מגע כלשהו)? האם לחזור לאותו מקום שבו התקנתי (מתקינים שם בעיקר מערכות ומיגונים ובנוסף עבר כבר חודש) או ללכת למישהו שמבין בחשמל בשברולט? אם כן - אשמח להמלצה באזור רחובות-ראשלצ.

כמו כן, ישנה בעיה בהצתה. לעיתים מניע ללא כל לחיצה על דוושת הדלק, אבל לעיתים נכבה לבד אלא אם כן לוחצים מעט על הדוושה.

המוכר טוען שלא אמורים ללחוץ כלל על הדוושה שכן יש ברכב הזרקת דלק.

אשמח לרעיונות בנוגע למה זה יכול להיות. לנקות את המזרקים? תוסף כלשהו?

תודה רבה למי שהגיע עד הלום :-)

פורסם

בעיית חשמל בדרך כלל לא נופלת מהשמיים ככה סתם.

משהו גרם לכך.

אם הרכב היה בסדר, והתקינו משהו חדש, זה 99% מה שהתקינו.

אני הייתי הולך חזרה למתקין, כנראה שהוא לא מקצועי בלשון יפה.

אני היתי מעדיף לנתק הכל ולראות שהרכב חוזר לנורמל, ואז להתקין שוב אבל באופן מקצועי!

פורסם

א. תתחדשו

ב. תומך במה שניר אמר

ללכת למתקין שיבדוק במה הוא נגע שגרם לבלגן הזה (במידה ולא היה בעבר)

לדעתי אם זה בעיית חשמל שצצה באופן רנדומלי - יש איזה כבל נתונים של המחשב שסוגר מעגל עם כבל אחר (DATA / + / או משהוא אחר)

פורסם

בטח קשור להתקנה. לא הגיוני שכל הבעיות שתיארת פתאום צצו בבת אחת. צריך להזהר בהתקנות מקומיות על אמריקאיות, יש שם המון חיישנים והמון מערכות ותת מערכות שמי שלא מכיר יכול בקלות לגרום נזק. תחזרי למתקין וספרי לו על הבעיות שהוא גרם ושיתקן אותם, הוא בטח ניתק שם איזה חוט בטעות (או לא בטעות, חשב שהוא לא חשוב או משהו כזה).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

קשה להגיד ללא ביצוע בדיקות לרכב בצורה מסודרת האם התקלה קשורה להתקנת הכספת.

אני ממליץ לקחת את הרכב לאחד ממוסכי הרשת לבדיקה מסודרת.

לגבי מיקום המוסך ,ניתן לפנות לשרות לקוחות או אלי.

פורסם

תודה לכל המגיבים.

ביקרתי במקום היום, כמובן שטען שזה לא קשור להתקנה. אמר שהרכב מודל 2006 ושזה יכול לקרות בלי קשר. התעקשתי איתו שלפני ההתקנה לא היה דבר, אז הוא אמר שנקבע פגישה מסודרת לבדיקה יסודית. נראה בהמשך השבוע אם הוא פותר את הבעיה או ממשיך לסבן אותי...

שאלתי גם שאלה לגבי ההצתה, האם למישהו יש רעיון?

פורסם

אין דבר כזה 2006, יש אמריקאיות משנות ה80 שכל אבל כל המערכות החשמליות פועלות בהם (וזה כולל גם קרוז קונטרול).

כל שבוע אני רואה ושומע על כמה אמריקאיות ישנות (2005 ומטה, רובם שנות ה90), שהכל פועל בהם.

אצלי, אומנם אין כמעט מערכות חשמל כמו בחדשות, אבל רכב אמריקאי בן 18, והכל פועל בו + התקנות שלי, שביצעתי לאט לאט ובאופן די מקצועי (עובדה שאין בעיות לאורך זמן).

וכמובן שיום אחד פתחתי את הקרביים ברכב ועברתי על מקומות שהתקינו דברים בהם, ושיפצרתי הכל, כי זה בוצע בצורה לא מקצועית (קליפסים שבורים\בידודים\חוטים חשופים יתר על המידה\חוטים מתוחים מידי וכיו"ב).

יש מתקינים ויש מתקינים, שקניתי רכב חדש, ישבתי ליד המתקין, ראיתי שהוא מבצע הכל בשיא המקצועיות, וכמובן שהוא תוגמל על זה.

(ועל הדרך חשוב לציין שעדיף להתקין כמה שפחות דברים שלא באים מהמפעל).

בקיצור, אל תתני לו לסבן אותך, סיכוי גדול שהוא אשם.

לגבי התנעה לא טובה (שהמנוע נכבה).

זה לא אמור ליהיות ככה.

מה התדירות שזה קורה? (כל התנעה, רק בהתנעות קרות (אחרי שהרכב עמד הרבה זמן), שהמזג אוויר חם?)

פורסם

הי ניר, תודה על התגובה המלאה.

אני חוששת שאני לא מבינה גדולה בכדי לדעת האם העבודה נעשית באופן מקצועי או לא. נראה את מבחן התוצאה.

בנוגע להתנעה - אני חושבת שיש יותר קושי בהתנעה במזג אוויר חם. הרכב בדר"כ חונה מתחת לעץ גדול, ולכן די בצל, ואז לרוב בעת ההתנעה רק צריך טיפה ללטף את דוושת הגז, אבל כבר קרה לי כמה פעמים שאחרי שהרכב עמד בשמש ישירה הייתי ממש צריכה להתעקש איתו עד שהניע.

מה לדעתך יכולה להיות הבעיה?

פורסם

לא יודע:wink:

גם אצלי זה התחיל היום, אחרי שהוא עמד בחום, קודם לכן היה מניע בנגיעה, היום הייתי צריך להמשיך לתת סטרטר קצת יותר זמן מהרגיל, ופעם אחת עזרתי לו עם קצת גז.

אני לא רץ לסדר את זה כי זה רכב ישן, מה גם שזה קורה רק פעם בהרבה זמן בימים חמים, וגם לא בא לי להשקיע יותר מידי.

אם זה מחמיר, לדעתי חובה לבקר במוסך.

(לא חושב שזה יחמיר)

פורסם

לעניות דעתי, מכיוון שהרכב נקנה לא מזמן, כדאי לברר עם המוכר אם היו לו אי אילו מהתקלות שאת מספרת עליהם, ובמיוחד תקלת ההנעה. כמו שרשמתי לפני כן, אם המון תקלות הופיעו לך פתאום משום מקום, כאלו שלא היו אצל הבעלים הקודמים, אני בטוח שההתקנה שעשו לך גרועה מאוד ובטח עלולה לגרום לעוד בעיות פוטנציאליות. הייתי ניגש להנהלה של החברה שהתקינה לך ודורש מהם לבדוק את הענין לעומק כי לא ייתכן שפתאום הופיעו המון תקלות בבת אחת, לא אומר שזה לא יכול לקרות אבל הסבירות נמוכה.

אפלנדר 2006 אמורה להניע בצורה חלקה בלי שום לחיצות ושום כלום, אם את צריכה ללחוץ על הגז בהנעה זו תקלה שלא הייתי מתעלם ממנה. תחשבי שיש רכבים עם מנוע כזה בדיוק (למשל שברולט מאליבו מהשנים 2005-2009) ובטח עוד כמה מכלולים דומים שמניעים מרחוק בעזרת השלט (אולי גם אצלך זה קיים? נראה לי שזה תלוי בגימור), אז מראש לא הגיוני שצריך ללחוץ על הגז.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

או שיש אפשרות שהמוכר שיקר ואמר שהרכב תקין 100%.

לגבי התנעה עם דוושת גז, לא חושב שיש לזה קשר לבעיית חשמל, אבל אני לא מכיר את הרכב לכן אני לא קובע!

פורסם
או שיש אפשרות שהמוכר שיקר ואמר שהרכב תקין 100%.

לגבי התנעה עם דוושת גז, לא חושב שיש לזה קשר לבעיית חשמל, אבל אני לא מכיר את הרכב לכן אני לא קובע!

יש לי אפלנדר 2008 מניע חלק

פורסם

לא הבנת אותי נכון, התכוונתי שזה יכול ליהיות בעיה אחרת (מכאנית) שלא קשורה לחשמל.

אבל שוב, אני לא מכיר הרכב, ככה שאני לא יודע בוודאות.

פורסם

חזרתי היום מביקור במקום שבו התקינו את הכספת לעלוקה. פתח, בדק ואמר שלא יכול להיות שמה שהוא הרכיב גורם לבעיות שצצו לי. ביקשתי שיבדוק שכל הכבלים במקומם, שאין משהו שנוגע במשהו אחר. הסתכל טוב טוב, וסגר. מה גם שהבעיות שיש לי אינן קבועות, זה בא והולך.

משם נכנסתי למוסך רשמי של שברולט (באזהת הישן במזרח ראשון) כמובן שאמר שצריך לבדוק, אבל טען שאם הבעיה אינה קבועה והוא לא יכול לשחזר (לדוגמא שהרדיו נכבה כששמים אורות גבוהים או מפעילים וינקר, שזה קורה מדי פעם אבל לא תמיד) אז אי אפשר לפתור את זה. טען שלא ניתן לבדוק תקינות מערכת החשמל באופן כללי. האם זה נכון?

לגבי בעית ההנעה - כאמור, לא מצליחה להניע ללא לחיצה קלה על הדלק. אתמול ניסיתי להניע ללא הדוושה ולא הצלחתי, בניסיון השני, עם הדוושה, נשמע כאילו הסטרטר נתקע ולא מצליח להתניע. ניסיתי פעם שלישית אך שוב ללא הצלחה. הדבר היחידי שעוזר הוא לכבות, ללחוץ על נעילת האוטו בשלט, לפתוח שוב, להקליד את הקוד ואז והניע עם לחיצה קלה על דוושת הדלק.

ביקרתי אצל המוסכניק הוותיק שלי, הוא טען שלדעתו זו לא בעיה מכנית, ושאולי זה חשמלי (ואין לו מושג איך לטפל בזה :? ).

אני מבקשת המלצה חמה לאיש מקצוע איכותי שמבין במערכות חשמל של שברולט (ולא מוסך רשמי) באזור ראשון-רחובות.

פורסם

אחרי כל הפירוט שכתבת פה, נראה באמת שזה בעיה חשמלית!

לדעתי צריך להתחיל בעקירת העלוקה ולהחזיר את הרכב למצב חדש, כאילו יצא מהחברה, לנתק כל דבר שיכול להפריע.

בסך הכל העלוקה יושבת על כמה מקומות, ביניהם גם הספקת הדלק (אם אני לא טועה).

ממתי דורשים כספת על שברולט, ככה זה בכל החברות ביטוח? (אם זה היה סקודה, סבבה מבין אני גם בסרט הזה, אבל שברולט?)

עלוקה זה הגיוני שמבקשים בביטוח (אני אמרתי למתקין שעשה לי עלוקה על השברולט שלי, שיעשה לה מעקף, שאם אני אתקע, שאני תוך 5 דקות ינטרל את העלוקה, זה היה ממזמן עוד שהיה עליה מקיף, עכשיו הקודן נשאר ועובד על תקן עיכוב לגנב).

המתקין לדעתי משחק אותה ראש קטן.

הכי הגיוני זה לפרק הכל, ליסוע כמה ימים, ובמידה וזה מסתדר, לחזור להתקין ולהזהר איפה מלבישים העלוקה.

באמת שחבל, זה כולה רכב 2006, מוזר שככה עשו בעיות חשמל והרכב מגיב כמו רכב בן 20.

המלצה באיזור המרכז אני לא יודע.

אני שקניתי את הפאביה שנה שעברה, הלכתי להתקנות של מוטורולה בב"ש, ישבתי עם המתקין וראיתי כל מה שהוא עושה, והוא היה מקצועי ואסטתי, כבר שנה טפו טפו טפו הכל פועל מעולה בלי בעיות (כמו למשל קרקושים של פלסטיקים למיניהם וכו', נתקים\בעיות חשמל).

• תוכן חדש...