Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי אנו יכולים להיות גאים בגוף כמו מח"ש, שאינו תלוי במשטרה וחוקר אותה, גם אם אולי אינו מצליח לטפל בכל הבעיות. האם לדעתך יש הרבה מדינות שלהם גוף חקירות בלתי תלוי כזה?

עצם העובדה שכתבת את זה וככל הנראה מאמין בזה מראה את שורש הבעיה בתפיסה שלך. מח"ש הוא גוף מאיים להלכה ולא נורא בכלל למעשה. תבדוק מה הוא באמת עושה (לא מה הוא אומר - מתאימה כאן הבדיחה הידועה שבה שתי אוניברסיטאות ערכו מחקר על אורך המה שמו הממוצע ולאחת יצא 15 כאשר לשניה 25 - הראשונה מדדה והשניה תשאלה). השוטר במקרה דנן כבר נחשף, לפני שלוש שנים - ונשאר במשטרה וממשיך במעשיו בגאון ותוך קבלת גיבוי.

האמונה העיוורת שלך על אי-התלות טובה רק לטרולינג. מח"ש מורכבת מפרקליטים (לא יודע מה הניסיון שלך עם פרקליטות, על כל רבדיה, אך לי זכור מקרה אחד מאז שהוסמכתי שבו פרקליט העז לבקר החלטת מדינה בתיק שניהלתי מולו, והיו לי כמה, בלשון עדינה) וחוקרים מושאלים מהמשטרה. את האגדות על אי-התלות תשאיר ל-YNET.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בודאי שיש בעיות במטע עצמו, וזו תופעה די כלל עולמית.

http://www.dundee.ac.uk/humanities/staff/profile/anja-johansen?huma-staff

הנה למשל מרצה באוניברסיטה שמתמקדת במשטרה אלימה ותלונות נגדה. כל זאת, לא בישראל אלא בארצות אירופיאיות מרכזיות.

בכל העולם מגיסים למשטרה גם אנשים טובים וגם אנשים לא משהו, כי זה מה שיש. השוטרים האלה חורגים מדי פעם, וצריך להעניש או לפלוט החוצה את הרעים. לדעתי אנו יכולים להיות גאים בגוף כמו מח"ש, שאינו תלוי במשטרה וחוקר אותה, גם אם אולי אינו מצליח לטפל בכל הבעיות. האם לדעתך יש הרבה מדינות שלהם גוף חקירות בלתי תלוי כזה?

יש מספיק, הבעיה שמח"ש לא עושה באמת יותר מדי.

ככה כותב מי שמתחמק מלהגן על השטויות שכתב.

אני מתרגל, יש לי עדיין הרבה מה ללמוד ממך בעניין זה (שזה העניין היחיד שאפשר ללמוד בו משהו ממך).

נניח שתפרק ותקים מחדש. את מי תגייס למשטרה החדשה? נכון, את אותם שוטרים ו \או אנשים שמוכנים לקבל שכר מצחיק כדי לעבוד במשטרה. מה הרווחת? הבעיה מתחילה מהראש ומהתרבות הארגונית הקלוקלת (אם להתנסח בעדינות).

דברי ראש מח"ש לשעבר, מצביעים על בעיות חמורות אבל גם על טיפול בבעיות אלה. הגדולה היא שהדברים נחשפים, בניגוד למדינות בהם מטאטאים מתחת לשטיח. דברי ראש מח"ש לשעבר מצביעים בעיקר על מס שפתיים מצדו.

אין דבר כזה ארגון גדול שפטור משחיתות ופשיעה, אבל יש דבר כזה (ובשפע) ארגונים שלא חושפים את הבעיות.

ומשטרת ישראל בראשם.

יהודה

12345

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
עצם העובדה שכתבת את זה וככל הנראה מאמין בזה מראה את שורש הבעיה בתפיסה שלך. מח"ש הוא גוף מאיים להלכה ולא נורא בכלל למעשה. תבדוק מה הוא באמת עושה (לא מה הוא אומר - מתאימה כאן הבדיחה הידועה שבה שתי אוניברסיטאות ערכו מחקר על אורך המה שמו הממוצע ולאחת יצא 15 כאשר לשניה 25 - הראשונה מדדה והשניה תשאלה). השוטר במקרה דנן כבר נחשף, לפני שלוש שנים - ונשאר במשטרה וממשיך במעשיו בגאון ותוך קבלת גיבוי.

האמונה העיוורת שלך על אי-התלות טובה רק לטרולינג. מח"ש מורכבת מפרקליטים (לא יודע מה הניסיון שלך עם פרקליטות, על כל רבדיה, אך לי זכור מקרה אחד מאז שהוסמכתי שבו פרקליט העז לבקר החלטת מדינה בתיק שניהלתי מולו, והיו לי כמה, בלשון עדינה) וחוקרים מושאלים מהמשטרה. את האגדות על אי-התלות תשאיר ל-YNET.

ביקורת זה קל. הכל דפוק, בואו נהרוס ונתחיל מהתחלה. הבעיה שזה לא עובד כך. המנגנון קיים, ואת החוליים שלו צריך לשפר.

גם אם מח"ש רחוק מלמצות את התחום של תלונות נגד שוטרים, עדיין אם תחפש בגוגל : מח"ש "כתב אישום" תמצא הרבה מקרים.

מענין אם אתה מסכים עם ההנפצה של "בארצינו ולו בצורה חלקית המשטרה היא סוג של פשע מאורגן" ?

עדיין לא ענית על השאלה בכמה מדינות בעולם יש גוף כמו מח"ש , גוף שלא שייך למשטרה ?

אגב, אתה קצת לא מעודכן בענין החוקרים המושאלים.

http://www.justice.gov.il/MOJHeb/PraklitotHamedina/MehozotHapraklitutVehamachlakot/Rashit/Mahash.htm

"בשנת 2008 החל הלכה למעשה תהליך אזרוח מערך החקירות במחלקה ועד ראשית שנת 2013 אוזרחו 76% מחוקרי המערך"

, בארצינו ולו בצורה חלקית המשטרה היא סוג של פשע מאורגן.

עדיין לא ראינו שום התיחסות שלך להנפצה הזו. האם יתכן שאין לך שום ביסוס לכך?

יהודה

פורסם

מה אתה מקשקש. לא חסרות מדינות שיש להן internal affaires שגורם לשוטרים שם לעשות במכנסיים.

כאן מח״ש במקרה הטוב זה עלה תאנה.

אגב, זה לא שיש שוטר אחד שסרח, כמו בכל מקום אחר בעולם - כאן הבעיה היא שהשוטרים שלא סרחו הם היוצאים מן הכלל

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
ביקורת זה קל. הכל דפוק, בואו נהרוס ונתחיל מהתחלה. הבעיה שזה לא עובד כך. המנגנון קיים, ואת החוליים שלו צריך לשפר.

גם אם מח"ש רחוק מלמצות את התחום של תלונות נגד שוטרים, עדיין אם תחפש בגוגל : מח"ש "כתב אישום" תמצא הרבה מקרים.

עבד בגרוזיה, אאל"ט. כשרוצים לעשות מהפך, עושים. כשרוצים מס שפתיים, כנראה פונים אליך.

מענין אם אתה מסכים עם ההנפצה של "בארצינו ולו בצורה חלקית המשטרה היא סוג של פשע מאורגן" ?

עדיין לא ענית על השאלה בכמה מדינות בעולם יש גוף כמו מח"ש , גוף שלא שייך למשטרה ?

אני חייב לך תשובה? בלי כל קשר, השאלה לא רלוונטית. אני, כאזרח, זקוק לתוצאות ולא לשיטה יפה, לכאורה.

אגב, אתה קצת לא מעודכן בענין החוקרים המושאלים.

http://www.justice.gov.il/MOJHeb/PraklitotHamedina/MehozotHapraklitutVehamachlakot/Rashit/Mahash.htm

"בשנת 2008 החל הלכה למעשה תהליך אזרוח מערך החקירות במחלקה ועד ראשית שנת 2013 אוזרחו 76% מחוקרי המערך"

נו, ומה?המשפט שם סתום (לא מלשון מטומטם, למנרות זגם זה נכון, אלא במונח הפרשני של המילה). עצם המינוח מאפשר נשחק עם המלים - כמה חוקרים באמת חדשים? כמה מתוכם הם שוטרים לשעבר? לאתר משרד המשפטים, נטול הפניות כמובן (לשיטתך בלבד), הפתרונים.

עדיין לא ראינו שום התיחסות שלך להנפצה הזו. האם יתכן שאין לך שום ביסוס לכך?

שוב, באותו רגע שארגיש שאני חייב משהו להתרסות שלך. לגופו - המינוח אולי חריף, אבל לא רחוק מהאמת. כמות הכיסוי והטיוח ההדדי במשטרה מזוויעה, ואת זה שום מכבסת מלים של אתר אינטרנט רשמי לא תכסה.

יהודה

אתה מרבה לחייב את כולם להגיב לטענות שלך, אז בוא השב נא הפעם אתה, בתור גילוי נאות, מה מעשיך בחיים, מה קשריך לזרועות אכיפת החוק בארצנו ומכוח מה הידע והלהיטות שלך.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הויכוח הזה הולך לכיוון לא טוב, וחבל.

נכון ש"כאזרח, זקוק לתוצאות ולא לשיטה יפה, לכאורה" . והמצב לא טוב (כפי שכתבתי קודם). אבל לדעתי:

- מתקדמים ע"י שיפור ולא ע"י שבירת כל הכלים

- יש הבדל גדול בין מצב לא טוב ובין טענה מופרכת של Cuore Sportivo שכאילו "בארצינו ולו בצורה חלקית המשטרה היא סוג של פשע מאורגן".

אגב, נראה לי שגם כל מה שקשור לתפקוד הממשלתי \ הציבורי \ הצבאי מתפקד לא טוב.

אחרי הפשלה של מלחמת לבנון השניה, האם הציעו לפרק את הצבא ולהתחיל מחדש?

הרמטכ"ל אז, דן חלוץ זכור לרע, אבל הרמטכ"ל שלפניו ( עד שנה לפני המלחמה) התקדם והיום הוא שר הבטחון, למרות שועדת וינוגרד קבעה שהצבא לא הוכן כראוי.

יהודה

פורסם
הויכוח הזה הולך לכיוון לא טוב, וחבל.

נכון ש"כאזרח, זקוק לתוצאות ולא לשיטה יפה, לכאורה" . והמצב לא טוב (כפי שכתבתי קודם). אבל לדעתי:

תגדיר שיפור, תגדיר שבירת כל הכלים.

- יש הבדל גדול בין מצב לא טוב ובין טענה מופרכת של Cuore Sportivo שכאילו "בארצינו ולו בצורה חלקית המשטרה היא סוג של פשע מאורגן".

טענה מופרכת היא טענה שהיא הפריכו אותה, טרם עשית זאת. המצב בארץ, בהקשר למשטרה, הוא לא "לא טוב" אלא חמור, קטסטרופלי ובלתי נסבל.

אגב, נראה לי שגם כל מה שקשור לתפקוד הממשלתי \ הציבורי \ הצבאי מתפקד לא טוב.

הצבא, באופן יחסי, מתפקד יותר טוב מגופים כאלו ואחרים בארצינו.

אחרי הפשלה של מלחמת לבנון השניה, האם הציעו לפרק את הצבא ולהתחיל מחדש?

הרמטכ"ל אז, דן חלוץ זכור לרע, אבל הרמטכ"ל שלפניו ( עד שנה לפני המלחמה) התקדם והיום הוא שר הבטחון, למרות שועדת וינוגרד קבעה שהצבא לא הוכן כראוי.

היו שם כשלים צבאיים הרבה יותר מהותיים, אם כי בסיכומו של דבר חיזבאללה הובס וישראל ניצחה ועל כך מעיד השקט והכאוס בו נמצא חיזבאללה היום. בכל אופן, בוגי יעלון אינו רלוונטי כל כך לדיון.

יהודה

ייתכן ואתה מתקשה להבין את כוונתי (אם כי אני בספק שזאת הבעיה). כאשר אנו עדים באופן קבוע למקרים בהם שוטרים מועלים בתפקידם ולא רק שאינם נענשים על כך אלא אף ממשיכים בפועלם, אז כן, זהו פשע והמשטרה הוא ארגון ממשלתי ולכן: פשע מאורגן.

בהקשר זה, לא מזמן הופץ מזכר לשוטרים המתריע בפניהם כי אזרחים רבים מצויידים במצלמה (סמארטפון) ומסיבה זו עליהם להזהר ולא לבצע עבירות, שכן עלולים לתעד אותם.

מסיבה זו ולא אחרת. אין מדובר על התבטאות אומללה או דברים שהוצאו מהקשרם. מזכר זה, שפורסם ברבים, נתן לנו הצצה פנימה לתוך הארגון ולתרבות הארגונית אשר שוררת בו.

לצערנו הרב, יש ים של דוגמות לכשלים מהותיים בהתנהלות המשטרה אשר נובעים מרשלנות, תרבות ארגונית אשר בחלק מן המקרים מזכירה ארגוני פשע, סדר עדיפויות הפוך, חוסר מקצועיות וידע.

רק בשבוע שבועיים האחרונים שמענו על מספר מקרים מקוממים (בלשון המעטה), כאשר התגובה השבלונית היא: "נלמד את פרטי המקרה ונפיק לקחים" (זה כבר הפך לשם קוד ל-"נעשה את מירב המאמצים לטאטא את הפרשה מתחת לשטיח").

אתה מרבה לחייב את כולם להגיב לטענות שלך, אז בוא השב נא הפעם אתה, בתור גילוי נאות, מה מעשיך בחיים, מה קשריך לזרועות אכיפת החוק בארצנו ומכוח מה הידע והלהיטות שלך.

האיש נקרע בין עבודתו/קשריו בצ'מפיון לבין משלח יד נוסף, ככל הנראה...

פורסם

יהודה, אני אשאל אותך שאלה אחרת: איך אתה חושב שאפשר לשפר את המשטרה, אם מלכתחילה השכר נמוך ולא תמיד מגייסים לשם את האנשים שראוי לגייס?

בפעם החמישית או יותר אספר שברחוב שלי גרים שני שוטרים. אחד מצטיין בזה שאיים על אנשים שחנו ליד הבית שלו בדוחות של משטרה, בזה שאיים במכות על מישהו בו התנגש כשנסע רוורס ובזה שהספיק לריב עם כל השכנים, תוך פיזור של איומים מעורפלים בסגנון "לא כדאי לכם להתעסק איתי". בנוסף, על פי מה שידוע לי, יש לו גם עשרות דוחות בנושאים שונים מהעירייה, שהוא לא טורח לשלם כבר שנים.האיש הוא קצין במשטרה, מסיים אפילו תואר במשפטים וככל הנראה עתידו לפניו במשטרת ישראל.

השוטרת השנייה שגרה כאן השבוע דאגה לצלצל לכל התחנה המדוברת, כדי לבטל דוח על רעש שניתן לאיזה ילד ערס פה, כי (עד כמה שיכולתי להבין מהשיחה) היא ואמא שלו חברות.

אפשר להבין את זה שיש שוטרים פחות טובים ויותר טובים. איך מישהו כזה, שבעולם מושלם אמור לשבת בכלא על בריונות ותקיפה, מגיע להיות קצין במשטרה, אני לא יכול להבין. אני מנחש שבמשטרה, בדומה לצהל, יש איזו חלוקה של כח האדם לקבוצות איכות. מה? יתכן שהבן אדם הזה מתנהל בצורה כל כך שונה כשהוא על מדים, שאיש מסביבו לא שם לב במי מדובר?

גם במקרה השני, קשרים וקומבינות למקורבים זה מאוד נפוץ בכל מקום. אבל איך אפשר לשפר ארגון כזה, בו שוטרת מתקשרת לאיזה עשרה שוטרים אחרים בשביל לבטל תלונה? הקטע האבסורדי הוא שאף אחד מהם אפילו לא אמר לה "מה לעזאזל את עושה?" או משהו בסגנון. הם פשוט בסבלנות עזרו לה חפש את מי שנתן את התלונה בפועל, כדי באמת לבטל אותה. מה אפשר "לשפר" כאן? איך אפשר לשנות ארגון כזה, בו לתלונות יש תוקף רק אם לא מדובר במקורב כלשהו לשוטר כזה או אחר?

אני לרוב לא אוהב את כל ההתנפלויות על המשטרה. נזקקתי לשירותים שלהם יותר מפעםן אחת, והם הגיעו וניסו לעזור איפה שיכלו. אני לא רוצה להדביק סטיגמות לכל השוטרים ולכל הארגון. מנגד, קשה מאוד לא לעשות את זה, כשאתה נתקל בסיטואציות כמו אלו שתיארתי כאן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אני לרוב לא אוהב את כל ההתנפלויות על המשטרה. נזקקתי לשירותים שלהם יותר מפעםן אחת, והם הגיעו וניסו לעזור איפה שיכלו. אני לא רוצה להדביק סטיגמות לכל השוטרים ולכל הארגון. מנגד, קשה מאוד לא לעשות את זה, כשאתה נתקל בסיטואציות כמו אלו שתיארתי כאן.

אשריך, בפעמים הבודדות שאני נזקקתי לשירותי המשטרה, בין אם במסגרת עבודתי ובין אם באופן אישי, הרגשתי צורך עז לדפוק את הראש בקיר. אני עדיין חושב שהארגון הרקוב ביותר במדינה זה המל"ל, אבל המשטרה לא ממש רחוקה משם.

אי אפשר לשפר כוח אדם דל יכולת, שגויס אך ורק בשל היותו כזה (כי אף אחד אחר לא מסכים לתנאי הזוועה שהמשטרה מציעה). לכן הפתרון הוא רק שבירת כלים. קביעת נורמות שכר והכשרה חדשות, חלוקת תקציב אחרת וגירוש לאלפי עזאזל של רוב כח האדם הקיים והחלפתו בחדש. כפי שציינו לפני, נורמות הטיוח, חוסר העבודה, הגישה הלא-שירותית לאזרח, ההתרפסות בפני העבריינים והמקובלות הרווחת של שימוש לרעה בסמכות וסממניה מחוץ לגדרי העבודה רווחות מדי. אתה בוחר להתעלם מכך, מסיבה לא ברורה (אלא אם כן אתה נמנה על השוטרים ולא מגלה זאת, איני מכירך באופן אישי).

יש כשל אמיתי במשטרה וביחס שלה לאזרח - אנשים לא חשים יראת כבוד כלפי השוטרים כמו במדינות אחרות, אלא פחד אמיתי ומבוסס שערס לובש כחול יחטוף "חפפה" ויעצור, יתנכל, יכה או, חלילה, ירה.

התלונות היחידות שנחקרות הן כאלה שקלות לחקירה או סקסיות וצפויות להגיע לעיתונות (או קשורות לשוטר שהבטיח ש"ידאגו"). תלונות לגיטימיות של אזרח פשוט לא נחקרות ומכתבי גניזה מתקבלים כ"כ מהר שעושה רושם שהוצאו כבר ביום הגשת התלונה. זו זוועה ומי שמתכחש אליה כנראה עושה את זה בכוונה גמורה.

הנהג של המפכ"ל הודח מתפקידו רק לאחר שנמצאה ההקלטה. לפני כן הוא איים על עדי ראיה. כלפי השוטר מחיפה שבדה דו"חות מהירות טרם ננקטו צעדים שכן ההקלטה לא הומצאה למשטרה - תירוץ עלוב שהמשמעות היחידה שלו היא - לא הוכחת, לא גנבתי, בשפה פשוטה. שוטרים שסרחו זוכים לגיבוי קצינים בכירים שיושבים בדיוני בית המשפט על מנת להלחיץ - וכל זה אפשר לשפר לדעתך? אני כבר לא מדבר על המכתב שהזכיר Cuore Sportivo בדבר המצלמות, זה פשוט עלוב.

על כל שוטר כמו הקצין שירה בבעל התוקף בבת-ים ופעל בדיוק כמצופה ממנו יש אחרים כמו מאיר קנדרו, כמו שוטרים אחרים שמרביצים ומפעילים טייזר או כמו ההוא שהתיז גז מדמיע ואיים על עדים לאחר מכן בבני ברק, ודוגמאות באמת שלא חסרות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ברשותכם, אני רוצה לחזור לנושא השרשור המקורי: אי שם באמצע שנת 2009, גם אני "נתפסתי" נוסע במהירות של 81 קמ"ש לאחר הפחתה (במקום 50) ע"י אותו שוטר באותו מקום, שלפי הבנתי מדובר עליו בגזיר הכתבה מלפני שלוש שנים (במקום בו הוסתר התמרור). קיבלתי זימון למשפט, הציעו לי עסקת טיעון ע"ס 750 ש"ח וכמובן ששילמתי את הדו"ח. האם יש מה לעשות בנידון? ולו רק בשביל שהצדק יצא לאור?

*הדו"ח עצמו וכל שאר המסמכים של התיק כמובן כבר לא אצלי.

ידעתי שהייתי צריך לצלם את האיזור, אבל לאאאא, חשבתי שאני סתם מתקטנן והדו"ח מוצדק, דביל.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ייתכן ואתה מתקשה להבין את כוונתי

המשפט שלך ברור בהחלט: "בארצינו ולו בצורה חלקית המשטרה היא סוג של פשע מאורגן. "

. כאשר אנו עדים באופן קבוע למקרים בהם שוטרים מועלים בתפקידם ולא רק שאינם נענשים על כך אלא אף ממשיכים בפועלם, אז כן, זהו פשע והמשטרה הוא ארגון ממשלתי ולכן: פשע מאורגן.

ההגדרה המקובלת לפשע מאורגן היא שונה. כדאי שתלמד את הנושא:

פשע מאורגן

פשע מאורגן בישראל.

האיש נקרע בין עבודתו/קשריו בצ'מפיון לבין משלח יד נוסף, ככל הנראה...

וואו, נחשפתי !

אם כבר אז אפרט: אני סוכן של צ'מפיון מוטורס במשטרה. מדובר על תחום מקצועי מגוון, ויתכן שבעתיד אהיה סוכן של המשטרה בצ'מפיון מוטורס.

איך אתה חושב שאפשר לשפר את המשטרה, אם מלכתחילה השכר נמוך ולא תמיד מגייסים לשם את האנשים שראוי לגייס?

צריך ללמוד מהנסיון של אחרים, למשל השיטות של "Bill" Bratton שהצליח להוריד את רמת הפשיעה וגם רמת השחיתות במשטרה. הוא היה מפקד המשטרה בכמה ערים בארה"ב כמו ניו יורק. ראש ממשלת בריטניה רצה למנותו כמפקד משטרת לונדון, אבל משרד הפנים הבריטי טרפד את היזמה.

בנוגע לשכר הנמוך, יש עיוותים במשטרה שאם יתוקנו, המצב ישתפר (אבל לא בהרבה). כמו בארגונים ממשלתים, הרס"רים השמנים לא עושים הרבה אבל זוכים לקידום ויוצאים לפנסיה בגיל מוקדם. צריך לתת יותר שכר לשוטר הפשוט, ופחות לותיקים שלא עושים הרבה. בנוסף צריך להפריט כל דבר שאינו משטרה נטו וכמובן לבטל את הפנסיה המוקדמת שהיא מאוד יקרה למשטרה. שינויים אלה יפנו משאבים לטובת השוטר הצעיר.

בפעם החמישית או יותר אספר שברחוב שלי גרים שני שוטרים. אחד מצטיין בזה שאיים על אנשים שחנו ליד הבית שלו בדוחות של משטרה, בזה שאיים במכות על מישהו בו התנגש כשנסע רוורס ובזה שהספיק לריב עם כל השכנים, תוך פיזור של איומים מעורפלים בסגנון "לא כדאי לכם להתעסק איתי". בנוסף, על פי מה שידוע לי, יש לו גם עשרות דוחות בנושאים שונים מהעירייה, שהוא לא טורח לשלם כבר שנים.האיש הוא קצין במשטרה, מסיים אפילו תואר במשפטים וככל הנראה עתידו לפניו במשטרת ישראל.

השוטרת השנייה שגרה כאן השבוע דאגה לצלצל לכל התחנה המדוברת, כדי לבטל דוח על רעש שניתן לאיזה ילד ערס פה, כי (עד כמה שיכולתי להבין מהשיחה) היא ואמא שלו חברות.

אפשר להבין את זה שיש שוטרים פחות טובים ויותר טובים. איך מישהו כזה, שבעולם מושלם אמור לשבת בכלא על בריונות ותקיפה, מגיע להיות קצין במשטרה, אני לא יכול להבין. אני מנחש שבמשטרה, בדומה לצהל, יש איזו חלוקה של כח האדם לקבוצות איכות. מה? יתכן שהבן אדם הזה מתנהל בצורה כל כך שונה כשהוא על מדים, שאיש מסביבו לא שם לב במי מדובר?

גם במקרה השני, קשרים וקומבינות למקורבים זה מאוד נפוץ בכל מקום. אבל איך אפשר לשפר ארגון כזה, בו שוטרת מתקשרת לאיזה עשרה שוטרים אחרים בשביל לבטל תלונה? הקטע האבסורדי הוא שאף אחד מהם אפילו לא אמר לה "מה לעזאזל את עושה?" או משהו בסגנון. הם פשוט בסבלנות עזרו לה חפש את מי שנתן את התלונה בפועל, כדי באמת לבטל אותה. מה אפשר "לשפר" כאן? איך אפשר לשנות ארגון כזה, בו לתלונות יש תוקף רק אם לא מדובר במקורב כלשהו לשוטר כזה או אחר?

באמת מצב רע.

בכל זאת כפי שאתה מעיד יש גם שוטרים טובים.

בארגונים היררכים כמו המשטרה, קימת בעיה קשה כשהבוס לא באמת יודע מה קורה למטה מכיוון שהוא מקבל דיווחים מוטים. אם הבוס עירני לנושא, קימים כלים ניהולים לעקוב ולדעת מה המצב האמיתי. הבעיה היא שהמצב האמיתי כולל בין השאר דיווחים לא מחמיאים על פעולותיו של הבוס עצמו, ונוח יותר לטאטא את הבעיות מתחת לשטיח.

הבוס יכול להקים מחלקת מעקב שתבדוק תיקים שנסגרו (ובמיוחד אם מתלוננים על בן משפחה של שוטר), יכול לעודד "הלשנות" של שוטרים על שוטרים מושחתים אחרים ועוד.

מקרה מזעזע של שוטרים שהרגו ואחר כך הסתירו קרה בלונדון, מספר שבועות לאחר הפיגועים ברכבת התחתית. שוטרים הרגו צעיר ממוצא ברזילאי, ולא טרחו קודם לברר איתו אם הוא אכן מחבל. גרוע עוד יותר, שהמשטרה בלונדון ניסתה להפיץ מידע מוטעה ככיסוי לפשלה.

צרת רבים היא לא באמת חצי נחמה, אבל בכל זאת מתברר שבעיות כאלה קורות גם בארצות מתקדמות.

יהודה

פורסם
המשפט שלך ברור בהחלט: "בארצינו ולו בצורה חלקית המשטרה היא סוג של פשע מאורגן. " אני שמח שלפחות את זה אני לא צריך להסביר.

ההגדרה המקובלת לפשע מאורגן היא שונה. כדאי שתלמד את הנושא:

פשע מאורגן

פשע מאורגן בישראל.

"פשע מאורגן הוא ארגון מסודר והיררכי אשר נועד לעסוק בפעילות עברינית ובדרך כלל במטרת רווח כספי" - משטרת ישראל.

וואו, נחשפתי !

אם כבר אז אפרט: אני סוכן של צ'מפיון מוטורס במשטרה. מדובר על תחום מקצועי מגוון, ויתכן שבעתיד אהיה סוכן של המשטרה בצ'מפיון מוטורס.

יכול להיות הרבה דברים: שתול של צ'מפיון ומתנדב במשטרה, שוטר ושתול של צ'מפיון, עובד צ'מפיון ומתנדב במשטרה ועוד. מצד שני, יש אנשים "פשוטים" בעולמנו, אולי אתה אחד מהם.

בכל זאת כפי שאתה מעיד יש גם שוטרים טובים. מיעוט.

בארגונים היררכים כמו המשטרה, קימת בעיה קשה כשהבוס לא באמת יודע מה קורה למטה מכיוון שהוא מקבל דיווחים מוטים. אם הבוס עירני לנושא, קימים כלים ניהולים לעקוב ולדעת מה המצב האמיתי. הבעיה היא שהמצב האמיתי כולל בין השאר דיווחים לא מחמיאים על פעולותיו של הבוס עצמו, ונוח יותר לטאטא את הבעיות מתחת לשטיח.

זה חלק מהבעיה, המערכת רקובה מהראש ועד אחרון החיילים.

הבוס יכול להקים מחלקת מעקב שתבדוק תיקים שנסגרו (ובמיוחד אם מתלוננים על בן משפחה של שוטר), יכול לעודד "הלשנות" של שוטרים על שוטרים מושחתים אחרים ועוד.

אני בטוח שיש משהו דומה, מנגון שמאפשר לבוס לדעת מי לא עומד במכסות.

מקרה מזעזע של שוטרים שהרגו ואחר כך הסתירו קרה בלונדון, מספר שבועות לאחר הפיגועים ברכבת התחתית. שוטרים הרגו צעיר ממוצא ברזילאי, ולא טרחו קודם לברר איתו אם הוא אכן מחבל. גרוע עוד יותר, שהמשטרה בלונדון ניסתה להפיץ מידע מוטעה ככיסוי לפשלה.

צרת רבים היא לא באמת חצי נחמה, אבל בכל זאת מתברר שבעיות כאלה קורות גם בארצות מתקדמות.

קודם כל אנגליה גדולה פי כמה מישראל, אך הבאת דוגמה בודדת לא מחזקת במאומה את טענתך. יש מקרים כאלו ואחרים בכל מקום בעולם, השאלה היא כמות המקרים וחומרתם. בארץ אנו שומעים על מקרים מקוממים כמעט מדי יום ואלה הם קצה הקרחון.

12345

פורסם

פשוט אין גבול לטמטום,כל פעם אני רואה אותו יושב על הכסא ים בצורה בזיונית כאילו הוא בים חתיכת חוצפן שמנסה

לקדם את עצמו על חשבונם של אזרחים תמימים.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

• תוכן חדש...