Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסרטון הבא ממחיש לכם איך נהגים מתנהגים בברבריות כלפי רוכב אופנוע שומר חוק...טוב זה לא ממש מדויק :lol:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kc-J53XKF_k#!

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה"גהוסטרידר" אגדה אירופאית אכ לצערי עם תרבות נהיגה בארץ לא היה מחזיק אפילו סרטון אחד

את ההאיובוסה טורבו עם 500 כ"ס שלו מכירים?

פורסם

אני לא חושב שאתה שואל בפורום הנכון

אגב, הבחור כבר לא בין החיים עד כמה שידוע לי.

אחלה בוסה.

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
ממש לא בודד. ציבור הנהגים מתחלק לשניים - בעלי מודעות לכיוון מראות ושימוש בהן (נדיר שיפספסו רוכב שמגיע בצורה שפויה מאחוריהם) ואלה שלא. לצערי הקבוצה השניה נפוצה הרבה יותר.

לומר על אופנוע שהוא בלתי נראה בלי שזה יגרור תגובה שלילית מרוב הגולשים כאן - מאוד מפתיע אותי.

הדגשתי את מילות המפתח בפוסט. קבוצה זו של רוכבי ד"ג נדירה.

הסרטון הבא ממחיש לכם איך נהגים מתנהגים בברבריות כלפי רוכב אופנוע שומר חוק...טוב זה לא ממש מדויק :lol:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kc-J53XKF_k#!

לרגע חשבתי שמדובר בישראלים (למשל 0:37). אבל נניח לפעלולנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני לא חושב שאתה שואל בפורום הנכון

אגב, הבחור כבר לא בין החיים עד כמה שידוע לי.

אחלה בוסה.

לצערי פעם אחרונה שפורסם סרטון רשמי שלו היה בסוף 2011 וזה היה טיזר לסרט החדש שלו

מאז לא שמעתי עליו כלום וכבר הרבה פעמים אמרו שהוא התרסק או נתפס ע"י המשטרה.

לך תדע מה נכון ומה לא:cry:

פורסם

הנה לכם 2 הסנט שלי:

הקדמה: אני בן 24, מחזיק ברשיון נהיגה כמעט 8 שנים, עברתי 2 קורסים לנהיגה ספורטיבית בארץ, נהגתי במסלול מירוצים בחו"ל על 'סינגל סיטר'. סך הכל - חובב רכב ממוצע? אפשר להגיד שאני מבין מה נהגי הארץ עושים, ואיך רכבים מתנהגים?

מחזיק באופנוע שנה שלמה (היה קטנוע, עכשיו אופנוע) - וב4 חודשים האחרונים עובד בתור שליח בדומינוס פיצה ברחובות.

אני מודה, הצורה שבה אני רוכב כשאני שליח היא אפילו לא קרובה לצורה שבה אני רוכב על הכלי שלי. זה לא נובע מסיבות של לחץ זמן משלוח, אלא יותר רצון להספיק כמה שיותר משלוחים (כל משלוח הוא טיפ).

הרוכבים, הם בסופו של דבר מדגם מייצג של האוכלוסיה, אבל - על הצד היותר "אקטיבי" או "בעל ביצים" שלה, רק מה, בגלל שאין הרבה אופנועים (מדברים על משהו כמו 100-150 אלף) אז אנחנו בולטים הרבה יותר בכביש.

השליחים, הם המקביל הדו גלגלי לנהגי מוניות, כל היום על הכביש בנסיעות קצרות - וגם בקטגוריה הזאת, יש את הילדים ויש את הבוגרים - רוצים דוגמא? אני כאמור עובד בדומינוס, אצלינו יש את ה"ילדים" שנוסעים עם טי-שרט גם כשלא חם אימים ויש את החברה היותר בוגרים שנוסעים תמיד ממוגנים ולא נדחפים בכח מתחת לגלגלים של רכבים, בד"כ החברה היותר בוגרים הם גם שליחים טובים יותר.. עניין של אופי.

מצד שני - אני רואה את השליחים של שאר המסעדות בעיר, שעובדים בלי מיגון, חלקם במכנס קצר, את הילדים ביניהם אני רואה רוכבים בכל מיני פוזות ערסיות על הקטנוע... בקיצור - :brickwall: .

מהצד השני של כל זה - יש את רוכבי האופנועים הכבדים. שהם המקביל לנהגי רכבי הספורט, רובם שקולים מאד, והכיף שלהם הוא להשחיז את כבישי הצפון - הם גם יעקפו אותכם מהר מאד בכביש בינעירוני, אבל אל דאגה - הרוכב, מסתכל הרבה קדימה, המון קדימה. בזמן שהנהג הממוצע רואה רכב-2 קדימה, הרוכב רואה 10-20, ומסרטט לעצמו נתיב, נכון שלפעמים זה מבהיל קצת - אבל כאן נכנס הקטע של המודעות לסביבה שחסרה כלכך בתוך קופסאת הפח הממוזגת.

הדבר היחיד שאתם בתור נהגים צריכים לעשות - זה לאותת, ולהיות צפויים - וכאשר אתם מתכננים להפתיע, לבדוק פעמיים!

אגב, אני מבין את מה שניר אומר - משיחה עם נהג משאית הגעתי למסקנה שאנחנו רואים רק את מה שמסכן אותנו, בגלל זה אין סיכוי שנפספס משאית, ואין סיכוי שהרוכב יפספס רכב, הפתרון, הוא מבט כפול בצומת שנראית פנוייה ושדה הראייה בה מוגבל. אני בתור אופנוען מקפיד לתת צפירה לרכב שמערער לי את הבטחון בצומת או כיכר, ונוסע כל הזמן עם אורות גבוהים (אלא אם כן אני בתנועה מאחורי רכב), ע"מ להגביר את הנראות שלי, אהה והאגזוז באופנוע שלי עושה יותר רעש מהצופר, האמת - זה יותר עוזר עם הולכי רגל.

נ.ב.

לאופנוע, מרחק עצירה גדול יותר מרכב - ובלימת חירום אמיתית, דורשת כישורים גבוהים שלחלק גדול מהרוכבים אין (בעיקר בגלל שהABS נמצא בשלבי חדירה ראשוניים לאופנועי LOW END וקטנועים) בנוסף, לא ניתן לבלום בסיבוב כמעט בכלל, זה גורם לכלי להתיישר (סוג של תת היגוי?) מיידית, אז תתחשבו בזה פעם הבאה שאתם יוצאים מחניה לכביש ורואים קטנוע במרחק סביר.

אסיים אם שני סרטונים שחבל מאד שלא משודרים בהפסקת הפסרומות של החדשות בשמונה:

http://www.youtube.com/watch?v=LW_RHMOr6oc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=9DD99mtI3Po&list=PL8B9DD2CB349F8DAA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

נהגים אכן לא רואים אופנועים - מחקר באנגליה שהראה שהנהגים פשוט לא רואים את הדו"ג כלומר רואים אותו אבל מכל מיני סיבות המוח מסנן את המידע כלא רלוונטי - כולל אך במידה פחותה אופנוענים אחרים. כך שבאמת ניתן לומר שאופנוענים הם בלתי נראים.

פורסם
אז רוכב קטנוע/אופנוע צריך לצפור כדי שתראה אותו? אמממ, מה דעתך פשוט להשתמש בזוג המראות שהיצרן הואיל בטובו להתקין במכונית שלך? זה גם רעיון שיכול לעבוד לא רע. בטוח יעבוד יותר טוב מהפטנט שלך.

זה רעיון נהדר! יש לך מחשבה לגבי איך מיישמים אותו? :evil:

כל משתמשי הדרך נמצאים בסכנה מצד העוורים שלא מביטים במראות כלל במהלך הנסיעה, קקנועים ופחיות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני מודה, הצורה שבה אני רוכב כשאני שליח היא אפילו לא קרובה לצורה שבה אני רוכב על הכלי שלי. זה לא נובע מסיבות של לחץ זמן משלוח, אלא יותר רצון להספיק כמה שיותר משלוחים (כל משלוח הוא טיפ).

הנה התשובה - אתה מודה בעצמך שכשליח אתה נוה אחרת מאשר כ"אזרח". לא משנה הסיבה - מה שחשוב הוא התוצאה.

הרוכבים, הם בסופו של דבר מדגם מייצג של האוכלוסיה, אבל - על הצד היותר "אקטיבי" או "בעל ביצים" שלה, רק מה, בגלל שאין הרבה אופנועים (מדברים על משהו כמו 100-150 אלף) אז אנחנו בולטים הרבה יותר בכביש.

השליחים, הם המקביל הדו גלגלי לנהגי מוניות, כל היום על הכביש בנסיעות קצרות - וגם בקטגוריה הזאת, יש את הילדים ויש את הבוגרים - רוצים דוגמא? אני כאמור עובד בדומינוס, אצלינו יש את ה"ילדים" שנוסעים עם טי-שרט גם כשלא חם אימים ויש את החברה היותר בוגרים שנוסעים תמיד ממוגנים ולא נדחפים בכח מתחת לגלגלים של רכבים, בד"כ החברה היותר בוגרים הם גם שליחים טובים יותר.. עניין של אופי.

מצד שני - אני רואה את השליחים של שאר המסעדות בעיר, שעובדים בלי מיגון, חלקם במכנס קצר, את הילדים ביניהם אני רואה רוכבים בכל מיני פוזות ערסיות על הקטנוע... בקיצור - :brickwall:

מהצד השני של כל זה - יש את רוכבי האופנועים הכבדים. שהם המקביל לנהגי רכבי הספורט, רובם שקולים מאד, והכיף שלהם הוא להשחיז את כבישי הצפון - הם גם יעקפו אותכם מהר מאד בכביש בינעירוני, אבל אל דאגה - הרוכב, מסתכל הרבה קדימה, המון קדימה. בזמן שהנהג הממוצע רואה רכב-2 קדימה, הרוכב רואה 10-20, ומסרטט לעצמו נתיב, נכון שלפעמים זה מבהיל קצת - אבל כאן נכנס הקטע של המודעות לסביבה שחסרה כלכך בתוך קופסאת הפח הממוזגת.

דווקא כמה מתקריות החמורות ביותר שהיו לי היו עם אופנוענים כבדים - שמשרטטים להם קו דמיוני מעבר לעיקול עיוור וחוצים קוי הפרדה רצופים, או מופיעים במהירות גבוהה מימין לאחר עיקול ימינה.

הדבר היחיד שאתם בתור נהגים צריכים לעשות - זה לאותת, ולהיות צפויים - וכאשר אתם מתכננים להפתיע, לבדוק פעמיים!

תעיף את ה"אתם". זה נכון גם לגבי רוכבי הדו"ג שחושבים שכל היתרון שלהם מושג בדרך של הפתעות לשאר עוברי הדרך.

נהגים אכן לא רואים אופנועים - מחקר באנגליה שהראה שהנהגים פשוט לא רואים את הדו"ג כלומר רואים אותו אבל מכל מיני סיבות המוח מסנן את המידע כלא רלוונטי - כולל אך במידה פחותה אופנוענים אחרים. כך שבאמת ניתן לומר שאופנוענים הם בלתי נראים.

מחקר זה עוסק בנראות של נהגי אופניים, לא של דו"ג ממונע, לכן לא רלונטי לשרשור זה אלא לשרשורי האופניים. בכל זאת יש בו מידע מעניין - האחד הוא שדווקא הנהגים הצעירים (גיל 20-29) פספסו פי 1.5 רוכבי אופניים מנהגים מבוגרים יותר, והאחר הוא שנשיםפ פספסו פי 1.5 רוכבי אופניים מגברים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל - אם תעבוד בתור נהג מונית חודש חודשיים - אתה לא חושב שתנהג שונה ממה שאתה נוהג ברגיל?

כמו שאמרתי, מדגם מייצג - אידיוטים יש בכל מקום, פשוט לאדיוטים על אופנוע יש "ביצים גדולות יותר".

בקשר לאתם, אנחנו, הם - זה סתם סמנטיקה, ואין צורך להכליל.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
ידוע ממזמן. רוכבים הם אכן משתמשי דרך טובים יותר. נערך מחקר בארה״ב ובו שמו רוכבי אופנוע בעלי רשיון על רכב ונהגים בעלי רשיון על רכב בלבד שמעולםלא רכבו

את הנהגים הציבו במתקן סימולטור ובו קורים תרחישים יומיומיים וסכנות כביש מוכרות.

תוצאות המחקר היה חד משמעי- קבוצת הרוכבים הגיבה טוב יותר לסכנות ועירנותם למתן תשומת לב לפרטים בדרך היתה מעל קבוצת הנהגים.

עדיין יש רוכבים מופרעים שלא מוכרחים מסיבות בטיחותיות להרים גלגל בזמן רכיבה.

( הכותב רוכב לשעבר)

צריך לבדוק שהמחקר אינו מוטה, עקרון הברירה הטבעית עובד הרבה יותר חזק באוכלוסיית הדו"ג!

פורסם

על מה בעצם הויכוח פה?

מי יותר מקצועי על הכביש- נהג הרכב או רוכב הקטנוע/אופנוע או כפי שנכתב בכותרת?

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
על מה בעצם הויכוח פה?

מי יותר מקצועי על הכביש- נהג הרכב או רוכב הקטנוע/אופנוע או כפי שנכתב בכותרת?

הויכוח תמיד אותו ויכוח מי עושה יותר בעיות למי אבל כמו שאמרתי אני אגיד שוב, חראות יש בשתי הצצדים

אבל גם אנשים טובים אפשר לבפגוש בדרך, היום בדרך הביתה עברתי בפקק מצד אחד גיפ מצד שני סיוויק, אין מקום לעבור נתקעתי ביניהם, נהג של הסיוויק ראה אותי במראה, זז בדיוק 5 סנטימטר לצד וזה הספיק לי לעבור באמת שלא צריך יותר מזה.

ביום שישי נוסע בפקק בין הרכבים רואה לפני סיוויק עם מכסה מיכל דלק פתוח, עשיתי לו סימן שיפתח את החלון, אמרתי שהמכסה פתוח, סגרתי לו את המכסה ואמרתי שבת שלום ונסעתי.

לפעמים לפרגן בלייק עם היד או חיוך יכול לפתור הרבה בעיות:-D

פורסם

אם רק היית יודע כמה מראות אני פותח לאנשים... זה אומר שאני איש טוב? או שהם "גורמי מוות ברשלנות" בפוטנציה?

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...