Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני אנסה להסביר את עצמי כמה שיותר על מנת שתבינו את כל המקרה ותודה מראש !

יש לי פונטו 2003 ידנית הדגם עם ה60 כ"ס , וואלה ברוך השם נוסע מעולה מקבל טיפולים בזמן וכמו כן נוזל קירור מקורי (חשוב לציין כשקניתי את הרכב , עשיתי בדיקה בקומפיוטסט , שאמרו שהרכב יחסית לשנתון במצב מעולה והבלמים במצב מעולה) , ביצעתי מאז הרבה נסיעות והכל הלך חלק אבל הייתה נסיעה אחת ופה התחיל העיניין , ביצעתי נסיעה מעפולה לחיפה (וחזור) עם 5 אנשים "בריאים" חח אני מודע שאין לי פה מפלצת על הכביש אבל רצינו לצאת והצעתי את עצמי , התנהגתי עם הרכב הכי רגוע בעולם וכמובן בלי להעמיס עליו במהירויות גבוהות , מזגן וכו' .

הגענו ליעד עבר בשלום, סיימנו את האירוע ונסענו בחזרה לכיוון עפולה וקצת התברברנו בניווט (מי שכיר את חיפה ,עליות ירידות וכו') לבסוף הגענו לעפולה , עשינו פיזור לבתים ולבסוף שנישארתי רק עם החברה , הברקסים פיתאום (מזל כבר היינו ממש קרובים לבית) הפסיקו לעבוד כלומר , לחצתי ממש חזק על הברקסים ואני מתכוון , דוושה מלאה , ורק אז הרכב חשב להתחיל לעצור , חשוב לציין שממש נילחצתי כי אין פחד גדול יותר מברקסים , החלטתי מהיגיון אמרתי כניראה ,עומס 5 אנשים , נוצר חימום גדול בבלמים , הכנסתי אצבע בין הגלגל לבלמים כדי לגעת בדסקית , כולם היו חמים בצורה גבוהה , פרט לאחד (אחורי צד שמאל) שהיה לוהט ,לבסוף החננו את הרכב בבית בזהירות יתרה , למחרת ביצענו נסיעה קצרה כדי ליראות מה קורה ולפתע חזרו לעבוד מצויין ,

מה גם שלמחרת היה לי "טסט" לאוטו ועברתי מכה ראשונה והברקסים תקינים ועובדים.

לשאלתי מה קרה באותו יום ? זה אופייני ? והאם ככה זה בכל רכב? או שמשום שהרכב שלי ישן, ככה הוא יוצר .

נ.ב.

אתמול מקרה נוסף , רוצה לציין גם אותו , היה פקק מטורף בוואדי ערה לכייוון כניסה לכביש 6 דרומה , פתאום אני רואה שהרכב מלפני בלם בלימה חזקה ואז התחלתי לבלום גם חזק ממש , ואז ניכנסתי לשוליים ואני רואה שהצלחתי לבלום בשלום אבל אם לא היה שוליים הייתי בתוכו , עצרתי בידיוק בחצי אוטו שלו, לאחר מכן התחלנו נסייעה איטית וכל פעם שלחצתי ברקס (זה היה הילוך ראשון ברקס וכו', פקק) שמעתי מין שריקות קלות ולאחר מכן כעבור 30 דקות של נסיעה זה נעלם והגעתי ליעד מבלי הפרעות.

גם פה , זה תקין ? בלימה חזקה והאוטו פשוט לא עוצר ? הוא שהבעיה אצלי והאינסטינקט עצירה שלי נמוך , לא מפוקס ?

סליחה על ההודעה הארוכה , פשוט זה די מלחיץ, תודה !

פורסם

נתמקד בעובדות:

אם אין לך מד טמפרטורה ביד, אז נגיעה בברקס לא יכולה לתאר אותו כלוהט או כתקין, אתה לא יודע מה החום התקין תחת עומס, בטח לא בבדיקה ע"י יד אדם.

מכון טסטים יכול לחפף, ולמכון טסטים יש אחוז מסויים שהוא מעביר אותך, אם עברת באחוז אחד, עדיין עברת, למרות שלטעמך הברקסים עדיין תקולים, אני לא סומך עליהם, וגם אתה אל תסתמך עליהם.

אופייני זה לא, אני מבצע נסיעות ארוכות, אני חיפאי, וגם בנסיעות שלקחתי רכב מלא, זה לא התאפיין ככה אצלי, כלומר, משהו לא תקין אצלך.

חלקי חילוף מאוד זולים, רפידות עם דיסקים קדימה עלה לי כ300 שקל, נוזל בלם גרושים, ניקוי תופים אחוריים ממש זול, הכל כולל הכל, לא יעבור את ה500 ש"ח ואני חושש שאני מגזים, טמבון של אוטו הכי פשוט היום, עולה כמה אלפים, תעשה חשבון לבד, וזה בלי להיכנס לשיקול הבטיחותי, שאתה מסכן את חייך ואת מי שיושב איתך, בשביל להיכנס למוסך בשביל סכום זעום.

בברקסים לא משחקים, לא מסתמכים על מכון בדיקה מלפני מספר חודשים, לא מסתמכים על טסט, לא מסתמכים על תגובה בפורום שיגידו לך שזה תקין וגם אצלהם זה ככה (כי זה ממש לא!), נכנסים למוסך ולא משחקים בברקסים.

פורסם
נתמקד בעובדות:

אם אין לך מד טמפרטורה ביד, אז נגיעה בברקס לא יכולה לתאר אותו כלוהט או כתקין, אתה לא יודע מה החום התקין תחת עומס, בטח לא בבדיקה ע"י יד אדם.

מכון טסטים יכול לחפף, ולמכון טסטים יש אחוז מסויים שהוא מעביר אותך, אם עברת באחוז אחד, עדיין עברת, למרות שלטעמך הברקסים עדיין תקולים, אני לא סומך עליהם, וגם אתה אל תסתמך עליהם.

אופייני זה לא, אני מבצע נסיעות ארוכות, אני חיפאי, וגם בנסיעות שלקחתי רכב מלא, זה לא התאפיין ככה אצלי, כלומר, משהו לא תקין אצלך.

חלקי חילוף מאוד זולים, רפידות עם דיסקים קדימה עלה לי כ300 שקל, נוזל בלם גרושים, ניקוי תופים אחוריים ממש זול, הכל כולל הכל, לא יעבור את ה500 ש"ח ואני חושש שאני מגזים, טמבון של אוטו הכי פשוט היום, עולה כמה אלפים, תעשה חשבון לבד, וזה בלי להיכנס לשיקול הבטיחותי, שאתה מסכן את חייך ואת מי שיושב איתך, בשביל להיכנס למוסך בשביל סכום זעום.

בברקסים לא משחקים, לא מסתמכים על מכון בדיקה מלפני מספר חודשים, לא מסתמכים על טסט, לא מסתמכים על תגובה בפורום שיגידו לך שזה תקין וגם אצלהם זה ככה (כי זה ממש לא!), נכנסים למוסך ולא משחקים בברקסים.

1+!!!!! פשוט מאוד!

VW Bora V5 2001 150HP AUTO - Highline.

פורסם
נתמקד בעובדות:

צודק לחלוטין ,

אשמח לקבל פנייה למוסך מומלץ באזור עפולה או ראש העין , תודה

שאלה נוספת , מומלץ להחליף הכל נכון ? ואתה יכול להסביר לי מה במדוייק לבקש , כי אם אני מחליף אני רוצה ליהיות בראש שקל שכל הברקסים הוחלפו.

הבנתי שיש דבר כזה משאבת בלם ? צריך גם אותה להחליף או שאני סתם מערבב דברים ?

פורסם
האם בכדי לשמור על מהירות קבועה בירידות אתה משתמש רק בברקסים או גם בבלימת מנוע?

כשאני מגיע לירידות אני מכין את האוטו ומכניס להילוך נמוך ומנסה עד כמה שאפשר לא להשתמש בבלם ולבלום באמצעות המנוע.

פורסם

אני לא יכול לדעת מה צריך החלפה אצלך, ואני גם לא מהאיזור אז אני לא יכול להמליץ לך על מוסך.

מה שכן, ברגע שתמצא מוסך, פשוט תגיד לו, שיעבור על מערכת הבלימה, דיסקים רפידות משאבת בלם נוזל בלם תופים, כל מה שקשור למערכת הבלימה, אל תבוא אליו בגישה של "נראה לך שזה בסדר"?, תבוא בגישה של "כל מה שלא 100 אחוז, להחליף!" (המחירים ממש מצחיקים ככה שבאמת חבל לסכן חיים בשביל זה)

אל תחזור בגישה של: המוסכניק אמר שאפשר עוד חודש עם הרפידות, וכל מיני בעלי מקצוע עצלנים, תחליף כל מה שלא מאה אחוז ואל תשחק בזה, זה מה שאני עשיתי, יצא לי פחות מ500 שקל (לא כולל משאבת בלם שבה לא נגעתי כי היא באמת הייתה תקינה)

פורסם

מקפיץ על מנת להעדכן ,

הייתי בבוקר אצל מוסך בדק לי בלמים , אחוריים וקידמיים (אמר שהכל חדש ותקין ואין ביכלל צורך לגעת)

בדקתי בתוך האוטו לחץ על הברקס כשהוא מונע וכבוי והכל היה תקין , הוא אמר שהחשד היחיד יכול ליהיות במשאבת בלם מרכזית (יש עוד משאבת בלם שהיא משנית ?)

שאלתי כמה עולה החלק ואמר לי 450 בלי מע"מ ועוד 300 שקל עבודה , אמרתי טוב תודה והלכתי..

מישהוא יכול להגיד לי הערכת מחיר ? או שאולי יש עוד פיתרון ? אני לא אוהב ליהיות בחוסר ידיעה ושיכול ליהיות זה מה שיפתור , מה זה יכול ליהיות אתה בעל המקצוע לא אני ..

ביקצור חברים אשמח לעוד תגובות ,

שבת שלום.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ לטובת עידכון !

מסקנה ראשונה המחירים במכרז גבוהים שבאמת אין דברים כאלה (פשוט הייתי אצל החברה ואני בכללי מעפולה)

חזרתי לעפולה , עשיתי סבב חנויות חלפים והבאתי את החלק המקורי ב230 שקל כולל נוזל בלמים !

נתתי לקרוב משפחה להרכיב וישבו די הרבה זמן על זה , (לא כזה פשוט ) ועכשיו הכול עובד מצוין ברוך השם !

שבוע טוב !!

פורסם

אולי אתה לא נוהג נכון ואז גם דיסקים מחורצים של SLR לא יעזרו לך.

עליות וירידות, הרבה נהגים לא יודעים שצריך לשלב הילוך נמוך, שיגביל את המנוע (אתה עוזב גז, הרכב לא מאיץ יותר מX מהירות, תלוי ברכב ובהילוך).

במיוחד שיש לך גיר ידני, זה הרבה יותר קל לשמור על הברקסים.

באופן כללי, ברקסים בגיר ידני מחזיקים יותר מאשר ברוב האוטומטיים (יש אוטומטיים מתוחכמים כמו הAL4, שמסייע מאוד בבלימה!).

בלימה חזקה והאוטו לא עוצר? :

כנראה הצמיגים שלך כבר גמורים. (ככה היה אצלי, מרחק עצירה שנות אור בכביש רטוב, זה קרה בדיוק פעם אחת וכבר קניתי רבעייה).

הפונטו שהיא די ישנה, תבלום במחק יותר גדול מרכב חדש יותר (טכנולוגיות חדשות).

לא מזמן יצא לי לתת בלימת חירום עם הקוואליר, מלפני אוקטביה די חדשה שגם בלמה חירום, במזל לא גרסתי אותה (ראיתי שהנהג סוטה שמאלה, ישר סטיתי ימינה) זה בגלל שאצלי רכב ישן והיא די חדשה, מין הסתם שהיא תבלום הרבה יותר טוב.

להבא תשתין על הברקס כדי לקבל אינדיקציה נכון לגבי החום שלו.

סתם זה בצחוק :wink:

• תוכן חדש...