Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני דווקא אוהב אותו - שובר את המוסכמות בצורה מעוררת כבוד. כל הכבוד, מהלך מעולה, גורם לי לרצות לקרוא את הספרים.

אגב- מה יותר מומלץ בעיניכם, הגרסא האנגלית או המתורגמת לעברית?

• תגובות 148
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סדרה פשוט גאונית. (ואני מתכוון לסדרת הספרים, למרות שגם העיבוד הטלוויזיוני מצויין).

זה בעצם מה שיפה בו - אין דמות שהיא מעל הסיפור, אין רע מוחלט או טוב מוחלט (בגלל זה לדעתי הוא הרבה יותר מוצלח משר הטבעות).

אני דווקא אוהב אותו - שובר את המוסכמות  בצורה מעוררת כבוד. כל הכבוד, מהלך מעולה, גורם לי לרצות לקרוא את הספרים.

אגב- מה יותר מומלץ בעיניכם, הגרסא האנגלית או המתורגמת לעברית?

אני קראתי באנגלית את הספרים הראשונים.

חבר השאיל לי את השלישי בעברית ופשוט לא הייתי יכול לקרוא אותו - חלק בגלל שהתרגלתי כבר לכל השמות ולשפה הייחודית אבל גם בגלל שלדעתי הוא מאבד מעצמו בתרגום.

עדיף שתתאמץ לכיוון הגרסה האנגלית, מקסימום תצא עם אנגלית קצת יותר טובה.

יש עוד שניים בדרך (בינתיים), שהקרוב אמור לצאת עוד שנתיים. אמור.

מקווה שיצא מוקדם יותר. בכל מקרה, אני לא מעז לשאול אותו מתי בדיוק הוא ייצא :-)

1340538343.jpg

.We apologise for the inconvenience

פורסם
עמה אני צריך לראות את השמן הזה בורח עם התינוק?? הדבר היחיד שמעניין בו זו הסכין שהורגת דרכונים וגם על זה בכלל לא מדברים.:evil::evil:

הסכין לא הורגת דרקונים, היא הורגת אחרים.

וגם בשנים הקרובות לא תדע על זה כלום...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הסכין לא הורגת דרקונים, היא הורגת אחרים.

וגם בשנים הקרובות לא תדע על זה כלום...

צודק לאחר מחקר מעמיק על פלדה וולריאנית (הם כותבים על זה כאילו זה אמיתי:screwy:) גיליתי שאני בכלל התכוונתי ל Dragonglass ..וגם זה הורג רק מהלכים לבנים. (פאק אני מרגיש כמו האלה שמשחקים DNDׂ)

פורסם

פלדה ולריאנית זה משהו אחד (פלדה קסומה שלעולם לא נשחקת, שיטות הייצור נשכחו עם נפילת ווליריה, בתקופת ה-GOT יש רק נפחים בודדים שיודעים לעבוד איתה), ואובסידיאן (זכוכית וולקנית) זה משהו אחר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

Dragonglass = Obsidian = זכוכית וולקנית טבעית

פלדה ואלירית = פלדה שחושלה בחום רב מאוד ולכן עמידה מאוד

ואם אפשר לקרוא איזשהו ספר באיזושהי שפה - תמיד כדאי לקרוא אותו בשפת המקור - תרגומים רק הורסים את החויה.

פורסם
סדרה פשוט גאונית. (ואני מתכוון לסדרת הספרים, למרות שגם העיבוד הטלוויזיוני מצויין).

זה בעצם מה שיפה בו - אין דמות שהיא מעל הסיפור, אין רע מוחלט או טוב מוחלט (בגלל זה לדעתי הוא הרבה יותר מוצלח משר הטבעות).

דווקא יש טוב מוחלט (או טוב שמעורב בהרבה תמימות ונאיביות) היא מורכבת מנד,רוב וסאנסה לפחות בהתחלה, אבל מרטין עושה ככל יכולתו להוכיח שמי שמנסה להיות "צדיק בסדום" ולא להתאים את עצמו לסביבה ה"המלוכלכת" של שאר הדמויות בסדרה פשוט לא שורד...

EA, הכי מומלץ זה לקרוא מהספר הראשון כי הסדרה השמיטה עשרות דמויות ועלילות משנה שאם פשוט תפתח את הספר הרביעי לא תמצא את הרגליים והידיים. מה שכן אם אתה הולך להתחיל לקרוא את הספרים תדאג שאין לך מטלות חשובות בלימודים או בעבודה כי ברגע שמתחילים קשה להפסיק באמצע.

פורסם
מה אתם אומרים כדאי להתחיל לקרוא מהספר הרביעי? העלילה שלו מתחילה בסוף העונה השלישית?

העונה השלישית תגמר באמצע הספר השלישי.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

דווקא יש טוב מוחלט (או טוב שמעורב בהרבה תמימות ונאיביות) היא מורכבת מנד,רוב וסאנסה לפחות בהתחלה, אבל מרטין עושה ככל יכולתו להוכיח שמי שמנסה להיות "צדיק בסדום" ולא להתאים את עצמו לסביבה ה"המלוכלכת" של שאר הדמויות בסדרה פשוט לא שורד...

גם נד ״הקדוש״ חטא כביכול והוליד ממזר. אני מנסה לא לעשות שום ספויילר, אבל אומר רק שסנסה לומדת מהר מאוד לשחק את המשחק. בכל מקרה עדיין אין פה ״רע מוחלט״ כמו סאורון או בדומה לספרי פנטזיה אחרים

EA, הכי מומלץ זה לקרוא מהספר הראשון כי הסדרה השמיטה עשרות דמויות ועלילות משנה שאם פשוט תפתח את הספר הרביעי לא תמצא את הרגליים והידיים. מה שכן אם אתה הולך להתחיל לקרוא את הספרים תדאג שאין לך מטלות חשובות בלימודים או בעבודה כי ברגע שמתחילים קשה להפסיק באמצע.

מצטרף להמלצה לגבי הקריאה. הרבה דמויות נעלמו (וגם הדמויות הקיימות הפכו ליותר חד ממדיות), בכל מקרה תקרא החל מהראשון, יעבור מהר אני מבטיח.

פורסם
עדיין אין פה ״רע מוחלט״ כמו סאורון או בדומה לספרי פנטזיה אחרים

ה"רוע המוחלט" זה משהו לא אופייני לסדרות אמריקאיות - הם מאוד אוהבים לקחת דמויות, ולשנות אותן מרע לטוב וההיפך, היות וזמן מסך מאפשר להם (עד שהסדרה מגיעה לסוף ההגיוני שלה, או מתבטלת).

לגבי GOT - הדבר הכי קרוב ל"רוע מוחלט" זה המלכה סרסאי - לא ראיתי אצלה שינוי כלשהו לטובה, למרות שגם אצלה זה יותר מתוקף התפקיד - אם היא תתרכך, פשוט יאכלו אותה, והיא מבינה את זה מצויין.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

^

גם כל הפעולות של סרסיי בסופו של דבר היו מתוך אינטרסים אז לא ניתן להגיד שהיא הרוע המוחלט בספרים של מרטין, גרגור קלגיין לעומת זאת שהיה סאדיסט ממדרגה ראשונה והיה אחראי לרוב הזוועות של מלחמת שלושת המלכים מהצד של הלאניסטרים לדעתי כן נכנס להגדרה הזו למרות שהיה בסך הכל כלי שרת בידי בתי אצולה אחרים.

Asaf-R-

יש הרבה תאוריות לגבי ג'ון סנו ובכלל לא בטוח שהוא הממזר שלו.

http://www.winterfell.co.il/%D7%AA%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%95-%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%92%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%9C%D7%92/

בכלל מרטין אמר באיזה ראיון פעם שהוא נהנה להיכנס לפורומים של מעריצים, לראות מה הם כותבים שם ואז לשתול רמזים מטעים בספרים ע"מ לבלבל יותר את הקוראים.

פורסם

ראיתי את הפרק ב 11 בלילה, ועד 3 לא הצלחתי להירדם מרוב שהייתי מזועזע.

הכי ילדה שלי.

הסידרה שברה את הנורמה שהטובים בסוף מנצחים.

גרם לי לרצות יותר להתחיל לקרוא את הספרים ( יש באייפד באנגלית ).

פורסם

מה אתם רציניים? אין רוע מוחלט? שכחתם את ג'ופרי הייצור? לסרסיי יש יציאות של אדם טוב,גם להאונד (זה שמחזיק את אריה)

אבל ג'ופרי הזה מעביר בי חלחלה ועצבים שרק טהוניה יכולה להעביר בי.

פורסם
^

Asaf-R-

יש הרבה תאוריות לגבי ג'ון סנו ובכלל לא בטוח שהוא הממזר שלו.

http://www.winterfell.co.il/%D7%AA%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%95-%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%92%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%9C%D7%92/

בכלל מרטין אמר באיזה ראיון פעם שהוא נהנה להיכנס לפורומים של מעריצים, לראות מה הם כותבים שם ואז לשתול רמזים מטעים בספרים ע"מ לבלבל יותר את הקוראים.

כן, קראתי את התאוריות בנושא, רק לא רציתי לספלייר. (למרות שאני לא בטוח שהם נכונים בנוגע לג׳ון רק בגלל שהם יותר מידי צפויים).

בכלל, כמות האתרים ותאוריות הקונספירציה סביב הספר הזה היא בלתי נתפסת, ומה שמגניב הוא שהיות והספרים השישי והשביעי לא נכתבו עדיין, כולם נכונים בפוטנציה.

• תוכן חדש...