Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז שהרכבתי מערכת נהיו לי בעיות בנפילת מתח,בכבל זה מראה עם הנעה על 12.6-12.8 עם מערכת מכובה,כשאני מדליק אותה במאמץ לא גבוהה בכבל זה נופל ל 11.6-11.9,במאמץ גבוהה הוא יורד עוד ל 10.8 +-.

הלכתי לחשמלאי לבדוק את המצבר ונאמר לי שהמצבר גמור,החלפתי מצבר ועדיין זה מראה +-את ואתם מספרים,עם מזגן ואורות זה לפעמים גם מעלים לי את הסאב גם והוא נהיה חלש,אין הבהוב אורות וכאלה ברכב.

עכשיו חשבתי על האלטרנטור שהוא הבעיה,רציתי לדעת איך אני יכול לבדוק את האלטרנטור בצורה נכונה ע"י רב מודד?

מה עוד אפשר לבדוק כדי להגיע לפיתרון הבעיה?

כבל ראשי מועבר 0 גייג' לכבל וממנו מתפצלים כבלים של 4,6 גייג' נחושת.

המגברים הם:

אינפיניטי 475 שמגביר דוטק ורמקולים אחוריים קומפוננט רוקפורד 6/9.

מונו לייטנינג אודיו S.500,מגביר סאב של רוקפורד P3 בהתנגדות 2 אום סופי.

אשמח ליעוץ שלכם מה לעשות בעניין.

תודה.

פורסם

באיזה רכב מדובר?

מתח אלטרנטור צריך להיות טיפה יותר גבוה, בסביבות ה 14 וולט, אך זו לא תורה מסיני וזה מאד תלוי באלטרנטור.

איך אתה בודק את המתח?

שדרוג שלושת הגדולים יכול לעזור, מכיוון שהחברות מוציאות את הרכב עם חיווט מינימאלי, וככל שהזמן עובר החיווט מאבד מאמינותו (קורוזיה, חלודה בנקודות החיבור לשאסי...), ככה ששלושת הגדולים יעזרו כמעט לכל רכב, בפרט לישנים יותר.

SCANSPEAK

פורסם

רכב שברולט קוואליר 96.

יכול להיות בעיה במינוס גם?

הכבל יכול להיות מוריד כוח מהמערכת חשמל?

שלושת הגדולים זה אופציה טובה אך אני רוצה לבדוק קודם את האלטרנטור עם יש איזה שיטה,לי בבית יש רק רב מודד.

פורסם

תבדוק מתח על המצבר שהרכב כבוי ומונע, אם הכבלים של האפס שח הרכב ישנים ומלאי קורזיה החלפתם (שלושת הגדולים) תתן שיפור.

SCANSPEAK

פורסם

אם אתה מגיע לנפילות של 10 וולט עם מונו חלש יחסית יש לך בעיה באלטרנטור לדעתי.

תעשה קצת מחקר תראה אם אלטרנטור של שברולט דיזל יכנס שם, זה יהווה שיפור מאוד גדול.

פורסם

יש לך אולי איזו דרך לבדוק את הטעינה/פריקה של האנלטרנטור הנוכחי לפני שאני בודק על אלטרנטורים אחרים?

ד"א איזה שברולט דיזל אתה מתכוון? או שכל שברולט דיזל שיש בשוק?

פורסם

תניע את הרכב בלי מערכת אורות מזגן וכו' ותבדוק על המצבר כמה וולט

תדווח ונמשיך משם..

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

אם זו המדידה על המצבר אז היא לא תקינה...

תמדוד על האלטרנטור עצמו ותראה אם הטעינה מטפסת ל13.8 בערך

אז באמת יש לך נפלה על החוט בין האלט' למצבר,אם קיבלת על האלט' אותה תוצאה כמו המצבר

אז האלט' דפוק.

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

תעקוב אחרי הכבל פלוס שיוצא מהמצבר ותגיע עם אחד מהפיצולים שם לאלטרנטור, מינוס אתה יכול לקחת מכל מקום בשלדה.

פורסם

אחד הכבלים שמגיעים למצבר מגיע מהאלטרנטור, תנסה לעקוב אחריהם, או לחילופין מהאלטרנטור יצוא כבל אחד בריא, זה לרוב זה הפלוס.

גוף האלטרנטור הוא המינוס ברוב המקרים.

SCANSPEAK

פורסם

אי פאשר לעשות בדיקת עומס עם מד מתח פשוט מצטער להגיד מה שאתם אומרים לבחור זה לא אינדקציה.

גש לחשמלי רכב טוב תתאר לו את הבעיה ותבקש לעשות בדיקת עומס על האלטרנטור עם המערכת עובדת ובלי

אולי יש לך זליגות מתח או חולי אחר במערכת החשמל שלך.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

בשורה התחתונה הוא דיי צודק, האלטרנור לא תמיד בפעולה פשוט כי חבל שהוא יפעיל עומס על המנוע באופן קבוע.

לרוב האלטרנטורים יש מנגנון שנקרא pcm שמווסת את פעולתו כתלות בצורך הנוכחי של מערכת החשמל.

בשביל לבדוק יכולת טעינה של האלטרנטור יש באמת צורך בבדיקה מקיפה יותר, בלי ידע יהיה קצת קשה לעשות את זה לבד.

בגדול מניעים את הרכב, מנתקים את הפלוס של המצבר, אך משאירים את הפלוס מהאלטרנטור מחובר לשאר מערכות הרכב, במצב כזה יש עומס מלא על האלטרנטור והוא אמור לתת את המקסימום שהוא יכול, ואז אפשא למדוד את המתחשהוא מייצר.

במצבי קיצון הרכב פשוט יכבה, מה שאומר אלטרנטור גמור.

מה שכן ניתן לקבל מושג קלוש על היכולת שלו ממדידה ישירה של מוצא האלט' כשהרכב מונע מבלי לפרק שום דבר, כמו שאני ומור הצענו, לא בדיקה אופטימאלית, אבל כן נותנת מושג לגבי מה המצב, והאם הכבל המוביל מהאלט' למצבר גמור...

SCANSPEAK

• תוכן חדש...