Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה ניכנס למסעדה, מתיישב, מעיין בתפריט, בנתיים עורכים לך המלצרים את השולחן.

"וואלה יקר..." אתה חושב לעצמך, ומבקש מהמלצרים שישמרו לך בנתיים את המקום, בזמן שאתה קופץ לרגע למסעדה השכנה לקחת ארוחה זולה יותר.

אתה חוזר למיסעדה ומבקש שיגישו לך את הארוחה ואתה תשלם להם "טיפ" על השרות...

אתה לא היית 'אוכל' אצלי במוסך...(אם היה לי מוסך)..!

אני עובד כטכנאי מחשבים ,

לי לא איכפת אם מישהו קונה רכיבים ומבקש ממני להתקין .

אני לוקח הרי כסף על עבודה .

פורסם
אני עובד כטכנאי מחשבים ,

לי לא איכפת אם מישהו קונה רכיבים ומבקש ממני להתקין .

אני לוקח הרי כסף על עבודה .

לך לא אכפת, ונראה שגם למוסך שלך לא אכפת, אבל להרבה בעלי מוסכים כן היה אכפת והם היו מבקשים ממך לעזוב או לתקן הכל בעצמם.

ואני אגלה לך למה.

חלק ניכר מהרווח של המוסך זה חלקי החילוף שהוא מרכיב וגם חלקים משופצים. ברגע שהמוסך מרכיב חלק שהביא הלקוח, המוסך מ פ ס י ד.

דבר שני והכי חשוב. האחריות. שהמוסך נותן על החלק והעבודה. מחר יתקלקל לך האלטרנטור אתה תפרק אותו ותרוץ בזריזות לד.ש. לבקש שיחליפו אותו או שישפצו אותו שוב, ד.ש. יטען שבוצעה הרכבה לא תקינה ואין אחריות..! תחזור למוסך, נכון? ושם יגידו לך: לא מכירים אותך אתה קנית את האלטרנטור גש למי שמכר לך... וחוזר חלילה.

סיפורים כאלה קיימים במציאות והם לא פרי דימיוני.. בעל מוסך שעיניו בראשו לא ירצה להגיע לסיטואציות האלה, שאף פעם לא נגמרות טוב. מוסך הרכיב לך אלטרנטור מהמלאי, יש לך (ולמוסך) ראש שקט, ואחריות מלאה, גם לעבודה וגם לחלק.

הרבה מוסכים שאני מכיר, לא לוקחים כסף על העבודה והבדיקות. צריך פשוט לבקש זאת מראש.

פורסם

גם אני מעדיף למכור את החלקים שלי כי כמובן שאני קונה אותם יותר זול ממחיר המכירה , אבל מה ? , אני מעדיף להרוויח עבודה מאשר להגיד ללקוח בי בי ...

ככה עובדים עסקים , אנחנו בעולם מושלם שאפשר לוותר על מחיר העבודה אם לא מרוויחים על חלקים .

אין כזה דבר אלטרנטור מהמלאי ,

או ששולחים לשיפוץ או שמביאים מקורי ( שעולה המון ) .

פורסם
גם אני מעדיף למכור את החלקים שלי כי כמובן שאני קונה אותם יותר זול ממחיר המכירה , אבל מה ? , אני מעדיף להרוויח עבודה מאשר להגיד ללקוח בי בי ...

ככה עובדים עסקים , אנחנו בעולם מושלם שאפשר לוותר על מחיר העבודה אם לא מרוויחים על חלקים .

אין כזה דבר אלטרנטור מהמלאי ,

או ששולחים לשיפוץ או שמביאים מקורי ( שעולה המון ) .

כל מקום שמשפץ רכיבים כגון: אלטרנטורים, ציריות, מסרקי הגה, חלקי בלמים (תופים/סנדלים) וכד' מחזיק מלאי של חלקים משופצים על המדף, מוכנים למכירה, בשביל שאתה או כל לקוח אחר (מוסך למשל) לא ימתין עד שהחלק שהביא ישופץ.

ככה זה עובד כבר שנים...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חברה, מישהו יכול לעזור לי.

איך אני משפץ בעצמי את האלטרנטור ?

מה בדיוק אני מחליף ?

(יש לי יכולת טכנית, אך אין לי ספרות בנושא).

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
כל אחד והשיקולים שלו.

יש אנשים שיום עבודה שלהם שווה מאות שקלים, עדיף להם לעבוד ולשלם 200-300 שח יותר למוסך מאשר להפסיד יום עבודה של מאות שקלים רק בשביל לחסוך את ה 200-300 שח.

אם זה היה כ"כ חשוב לך, היית יכול לשפץ בעצמך (שיפצתי בעצמי לפני שבועיים אלטרנטור לאונו - מייסב + ווסת + מיישר = 160 שח. חלקים לאלטרנטור שלך לא עולים יותר מ 200-250 שח בממוצע)

פירוק האלטרנטור, כמה החלמות קטנות, והעסק מורכב חזרה לאוטו. התנעה, בדיקה -> מתח יציב של 14.0 וולט. ההבהובים שהיו קודם לכן באורות ובגינם שופץ האלטרנטור - פסקו.

הכל עניין של כמה זמן פנוי יש לך... (וכלים טובים, אומץ, ידע וכד'...)

איציק

איציק צודק- אבל עם זאת-רוב משתמשי הפורום לא מרויחים (עדיין) מאות שקלים ליום עבודה-מה גם שבסוף כל שבוע יש סופשבוע והרבה זמן פנוי וחברי פורום ששמחים לעזור.

לגבי מה שאלי כתב- אני מסכים לחלוטין.בתקופה שהיתה לי הראלי כל פעם שהיתי מכניס אותה לפיז'ו (ואני מעריך את העובדה שדאגו לי תמיד להנחה) תמיד יצאתי עם כאבי כיס.

אין מה לעשות-שעתון זה שעתון. יש דברים שנכון שהמוסך יכול לעשות ואתה לא- אבל להחליף ברקסים,פילטרים,שמנים וכו- פשוט חבל להפקיד את העבודה בידי מוסך.

לי בזמנו הלך בראלי אלטרנטור פעמיים-פעם אחת במוסך מורשה פתחו לי פי טבעת חדש- ופעם שניה יצא חצי מהעלות כשהחלפתי לבד ושיפצתי בפתח תקוה.

ד"א-לא חובה להחליף במוסך פיז'ו.לא כל החלקים והטכניקות ייחודיים למאה ושש ראלי. בדרום תל אביב תמיד ישנם כל מיני חשמלאים חטייארים כאלה שסוגרים איתם מחיר מראש -בלי שעתון ובילבולי מוח-והם יעשו את העבודה לא פחות טוב ממוסך מורשה-עבורם החלפת אלטרנטור בראלי זהה להחלפה בפיז'ו 205 .

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

נכון ,

הכל בראלי פשוט יקר , הטיפולים , החלקים , הכל ....

בגלל זה עברתי ברוב השבוע לנסוע בג'סטי שקניתי לי ולחברה שלי , ושם הכל פשוט יותר זול ויותר פשוט , פשוט הכל ...

העניין הוא גם שיש לי מוסכניק מקומי , בחור מאד מוכשר שעובד במחירים מצויינים אבל מה ... הוא לא מוכן לקבל את הראלי כי היא פשוט כאב ראש , כדי לפרק אלטרנטור לדוגמא צריך לפרק את הפנס הקדמי , בג'סטי פשוט 2 ברגים והוא בחוץ ....

לכל הילדים שקוראים שרוצים לקנות ראלי , שתדעו ... החזקה מאד יקרה ... הוצאתי בשבוע שעבר 2000 שקל בשבוע על אלטרנטור ומעבה מזגן חדש .

פורסם

אחזקה של 106 ראלי היא מאוד יקרה ביחס לסובארו ג'סטי אולי, אבל זה לא חוכמה. ביחס לכל מכונית ספורטיבית אחרת, כמעט, האחזקה של 106/סקסו ספורטיביות היא לא יקרה במיוחד, אלא רק אם קורעים להן את האמא של הצורה. ואז אין לך ממש מה להתלונן שדברים מתקלקלים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אחזקה של 106 ראלי היא מאוד יקרה ביחס לסובארו ג'סטי אולי, אבל זה לא חוכמה. ביחס לכל מכונית ספורטיבית אחרת, כמעט, האחזקה של 106/סקסו ספורטיביות היא לא יקרה במיוחד, אלא רק אם קורעים להן את האמא של הצורה. ואז אין לך ממש מה להתלונן שדברים מתקלקלים...

רוני

אני חולק על דעתך ,

מכוניות צרפתיות זה פשוט מחלה , ואני לא אומר את זה מרכב אחד , היו לי 2 צרפתיות ועוד צרפתיה במשפחה והם פשוט לא אמינות , הנדסת אנוש גרועה , רואים שאיכות העובדים שבנו את הרכב פשוט נמוכה שלא לדבר על ההנדסה ...

עוד נקודה חשובה מאד : שירות המוסכים של המכוניות הצרפתיות הוא הגרוע בארץ , פשוט אין מוסכים טובים , אין !!! ... אתה בעצמך אמרת שהולכים על הרע במיעוטו .

לדעתי , אדם שרוצה רכב ספורטיבי צריך ללכת על יאריס T , ולא על 206 מכל סוגיה ודומיה ...

לסבא שלי 206יש 1.6 בת שנה , וכבר יש רעשים מהדש בורד , והיו כמה בעיות ...

בושה וחרפה , גם המכוניות החדשות שלהם סובלות מבעיות אמינות ( ראה 307 וכו' ) ..

תראו גירים אוט' חדשים מתים ברנו ...

לאנשים שאמינות חשובה להם , תתרחקו מרכבים צרפתיים .

לסיכום :

הראלי רכב מאד כיף , נותן ערך נוסף מאד גבוה של איכות נהיגה , אבל התחזוקה שלה פי 2 מסובארו ג'סטי ... ( אפילו יותר מפי 2) .

על הראלי ( דור ראשון לפחות ) מאד קשה לעבוד בעצמך , תא המנוע מאד מאד מאד צפוף , כמו בתולה טיפוסית ... ובגלל זה הרבה מוסכים לא מורשים פשוט לא מקבלים אותה ... ולעבוד עליה לבד זה מאד קשה בלי ליפט ...

בראלי להחליף מותחן רצועה לקח לי שעה ( בעצמי ) , בג'סטי זאת עבודה של 10 דקות ... וככה עוד בהמון חלקים .

אם לראלי הייתה את הנדסת האנוש של רכב יפני לפני 12 שנים ואת האמינות של רכב יפני בן 12 שנים זה היה רכב אידאלי ...

הצרפתים פשוט כשלון גמור באיכות עבודה אם לרכב בן 12 אין רעשים מהדש בורד ורכב חדש בן שנה כבר עושה רעשים .

• תוכן חדש...