Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אני טבעוני אוכל בשר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שמכיר אותי אישית ולא רק דרך הפורום יודע שאני לא טיפוס ווכחן. לא חשוב לי לצאת תמיד צודק, ולא לומר את המילה האחרונה. למעשה הרבה ויכוחים איתי יגמרו בשלב מאוד מוקדם כשהמילים האחרונות שאומר יהיו "אתה צודק, עזוב אותי באימאש'ך". זה כשמדובר בויכוח עקרוני ולא מהותי/פרקטי, או אז אלחם עד הסוף המר.

לא זה היה המצב לפני זמן מה בארוחה משפחתית. אם יש מישהו שיודע לגרור אותי לויכוח סוער זה אחי. השיחה נגררה לטבעונות. אני, שדווקא תומך ואפילו מזדהה עם טבעונות יותר מאשר עם צמחונות (בעיני לא לאכול סטייק טוב אבל ללבוש מעיל עור זה מגוחך) לא הצלחתי לקבל את הליברליות האופיינית לאחי שהגן בחירוף נפש על זכותו של אדם להגדיר עצמו כטבעוני אבל לאכול ביצים. להגנתי טענתי שאין לי כל בעיה עם עצם המעשה, רק עם עצם ההגדרה. בשביל זה המציאו את ההגדרות, כדי לייצר שפה משותפת. רוצה לא לאכול בשר אך לאכול ביצים וחלב? סבבה, אתה צמחוני. רוצה לא לאכול בשר אך כן דגים? תאמר איני אוכל בשר. יש למילים משמעות, ואין סיבה לא להשתמש בהן נכון. העניין מקבל משנה תוקף אם אספר לכם שאחי מתפרנס מכתיבה. הויכוח היה די קרוב לקלקל אחלה ארוחה משפחתית, כשכהרגלי קטעתי אותו בגסות (אחרי מבט רב משמעות מאימא) עת שאלתי את אחי האם הוא מוכן לקבל אותי כטבעוני אוכל בשר. הוא ענה שכן. הרי לכם רבע שעת ויכוח אינטילגנטי (פחות או יותר) שוקעת באבק.

יצא לי להרהר ארוכות בעניין לאחר מכן. אני אוהב בשר. ודגים. ועוד יצורי ים. וביצים, וחמאה, ודבש, ועוד דברים שחיות עושות. חלב פחות, אבל זה לא הנושא. אני ממציא האימרה "אם אין בזה בשר זו כנראה ארוחת בוקר". למרות כל זה אני מתנגד נחרצות לפרוות למשל. למרות שיש לי מעיל עור בארון אני גם נגד זה באיזושהי עוצמה. אני נועל נעלי עור ולא ממש שלם עם זה, פשוט לא מצאתי פיתרון מוצלח יותר. ריפודי עור בעיני זה גועל נפש, הן מבחינה אידיאולוגית והן פרקטית. על שמיכת הפוך אינשאללה אוותר בחורף הבא. איפה שיש תחליף סינטטי ראוי אני מעדיף אותו.

אני מוצא עצמי מצמצם צריכת בשר בשנה האחרונה, לא בדיוק מאידיאולוגיה נטו אבל גם לה יש משקל לא מבוטל. אני עדיין חושב שהאדם הוא יצור טורף, ונכנע לדחפים חייתיים (מי שניסה להיות צמחוני בעל כורחו ונתקל בדחף פראי לבשר יודע על מה אני מדבר. אני לא ניסיתי מעולם, אבל מכיר מהסביבה הקרובה). אם הייתי מאמין בתנועות ה-Free Range ודומיהן הייתי קונה רק מוצרים כאלה, אבל אני יותר מדי ציני.

אז הרהרתי והרהרתי והבנתי שיש סיכוי שאני טועה. כלומר טועה במשפט המחץ בויכוח, לא ברציונל. אני כנראה סוג של טבעוני אוכל בשר. אם מישהו מכם יספר את זה לאח שלי אני חונק אותו בכרית דגנים.

*אמנם אני מודע לכך ששרשורים בפורום זולגים לאלף ואחד כיוונים, אבל אודה לכם מאוד אם לא נפתח שוב את נושא "האם האדם הוא יצור צמחוני, טורף על או אוכל כל". חרשנו את זה מספיק. אותי יותר מעניין לדבר על עקרונות ומשמעויות של הגדרות, והאינהרטיות של סתירות בעולם המודרני. אתם מוזמנים כמובן לדבר על כל נושא שהוא, חוץ מקינואה ואריק ברמן (שהם כידוע בניו של השטן). אחרת אני שולף את הכרית.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

שמח שאתה כותב יותר וכותב היטב, שרשורים לא ילכו לאן שתרצה, בין היתר בגלל שאנשים קוראים" בערך" וגם אם כן ישנו העניין של הבנת הנקרא. אני די מזדהה עם מה שכתבת על יחסך למוצרים מן החי.

באשר לעניין, ישנה סוגייה של סמנטיקה, סוגייה של טרמינולוגיה וכן תפישות עולם ותאוריות שונות המתייחסות לאותם דברים במושגים שונים וכך מקנים משמעות שונה. מספיק אם אגיד שטחים כבושים, משוחררים או מוחזקים למשל.

אגב, יש מושגים שבאו לטהר מישהו ממילים שהפכו למילות גנאי, אך גם הבטוי החדש"התלכלך" ע"י המציאות.

הדברים קיימים בכל תחום, ודאי במדעי החברה, ודאי בתקשורת. השפה משליטה תפישת מציאות כפי שזוית המצלמה עושה זאת.

בתקשורת יש מושג של הבניית מציאות, טקסט פתוח וטקסט סגור.

גם אם הארכתי- כל משפט הוא רק פתח לעוד בדיקה בנושא.

עניין נוסף, בקשר לאחיך- אני מוכן לקבל מאנשים הרבה קשקושים שאיני מסוגל לקבל ממשפחתי, שם הציפיות אחרות.

נ.ב מאחר ואיני יודע מי הוא אריק ברמן וקראתי דבריך, אני למד שהוא בנו של השטן ולאחותו קוראים קינואה, כך אתיחס אליו כשאשמע שמו בעתיד. בהקשר זה בדוק "אינטרטקסטואליות".

פורסם

אלעד, אתה צודק לחלוטין.

פנדוב תודה, תמיד כיף לקרוא את דעותיך. אריק ברמן הוא תוצר לוואי של רימון, בן מחזורם של קרן פלס ומירי מסיקה שמנסות להתנקש במיינסטרים הישראלי. איתם למדה גם איה כורם שהצליחה איכשהו לעניין יותר, וכמובן ככה פחות הצליחה. גם איתי פרל היה בחבורה, והוא המוצלח ביותר מבינהם. הוציא אחלה אלבום בלוז לא מזמן בו הוא מארח גיטריסטים מצויינים (עוזי רמירז, תמר אייזנמן, דוד פרץ, אדם בן אמיתי, יניב דדון ועוד). לא פלא שלא שמעת עליו מעולם, הוא איכותי ולכן הרדיו מתעלם. ברימון, לפחות במגמות המוזיקה הפופולרית לומדים איך לכתוב לרדיו. שטנציות איומה שאני מזהה בשניה מהשורה הראשונה בשיר. גם פרל חוטא בה לפעמים, אבל לפחות המוזיקה טובה ומתרחקת מהמיינסטרים.

אותו ברמן זה, רואים שיש לו קצת בינה בקודקודו, הוא שמע הרבה מאיר אריאל וחשב שגם הוא יכול. הוא טעה. אריאל היה משורר ואמן מילים ענק, אם נקביל אותו לאנטריקוט איכותי מקצב טוב - צורה אמורפית, גס, משוייש ובעל טעם פראי של בשר - ברמן הוא סטייק עין זול שקונים בסופר. עיגול מעובד, קפוא. מזכיר מרחוק בשר אבל תיק תק מגלים שזה אוכל לחתולים.

קינואה היא אחותו - דגן פלצני שניסה (והצליח לתקופה קצרה) לפרוץ למיינסטרים, אבל מהר מאוד הסתבר שאין כלום מאחורי זה, והיא פשוט אוכל פרווה. העולם היה נראה אותו דבר איתה ובלעדיה, וזה גם המצב לגבי הברמן, שלשמחתי הרבה השתתק בזמן האחרון.

ר. פרסקי

פורסם

סורי, אתה לא טבעוני חובב בשר. אתה חובב בשר מתחסד. ואני לא מנסה להעליב, זו פשוט עובדה. אם אתה מתנגד לפרוות, מוצרים מעור ושלל דברים נוספים (אבל עדיין מחזיק אותם בארון... :screwy: ) ממניעים אידיאולוגיים של זכויות בעלי חיים וכדומה, אבל ממשיך לאכול בעלי חיים, אז אתה בעצם איפהשהוא באמצע, לא בשר ולא חלב (תרתי משמע).

ההגדרות המקוריות שלך של אוכלי בשר, צמחונים וטבעונים הן נכונות. השילוב הוא הבעייתי כאן, מכיוון שאלו פשוט אינם חופפים.

ואל תבין אותי לא נכון - אני לא שופט. תעשה מה שאתה רוצה. תאכל מה שאתה רוצה. תלבש מה שאתה רוצה. פשוט get your facts straight. :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היי רוני, זה בדיוק מה שניסיתי להעביר. אפילו אתה מסתבך עם ההגדרות, כי אין שחור ולבן. אני לא חושב שמתחסד זו המילה הנכונה, כי אני די כנה בדעותי ולא מנסה לייפות את המציאות. כתבתי את זה כדי לנסות לעשות לעצמי קצת סדר בראש. אני לא מכנה עצמי באמת "טבעוני אוכל בשר", זו עדיין הגדרה מטופשת בעיני.

כן, אני מחזיק מוצרי עור בארון. איך זה מתיישב עם זה שבתיאוריה אני נגד? זה לא. פעם זרקתי מעיל עור אחרי התקפת מצפון. כמה שנים אח"כ קניתי אחד אחר. אולי בחורף הבא אוותר גם עליו. מצד שני את כובע הבוקרים החביב עלי החלפתי באחד סינטטי (וגם בו כבר לא משתמש, זה סיפור אחר). אני נועל מגפיים אוסטרליות מעור כי לא מצליח למצוא תחליף ראוי, ומודה שלא מחפש יותר מדי. החיים קשים לאדם המהרהר, ופנאטיות היא לא פיתרון, לא עבורי.

יש בארה"ב תנועה של ציידים צמחוניים, שאוכלים רק בשר שצדו כחוק במו ידיהם. זה הופך את אכילת הבשר לפעולה מודעת הרבה יותר, בלי העול המוסרי של תעשיית הבשר המעובד. זה עדיין משאיר את ההרג כמובן, וכאן נכנסת התחסדות - אם אינך מסוגל להרוג את ארוחתך, האם יש לך זכות להתענג עליה? זה משהו שאולי אנסה אם תהיה לי ההזדמנות (לחיות ככה, לצוד/לדוג כבר יצא לי).

דרור פוייר בטורו האחרון בגלובס התייחס לעניין העקרוני הזה, לו הוא קורא השמאל האוטומטי, בסוגיית הפליטים/מהגרי העבודה. אני מצטט כאן את סיום הקטע (וזה לא פוגע בתוכנו, קריאה מומלצת):

1. החיים מורכבים מדי בשביל מסקנות חותכות.

2. אנחנו לא כל-כך גרועים כמו שמספרים לנו.

ר. פרסקי

פורסם

החיים קשים לאדם המהרהר- כן, אך הוא אינו יכול אחרת.

הציידים הצמחונים??? זה כבר ענק.

דווקא להרוג זה קשה.[רוני יגיד התחסדות].

אנאלוגי, אתה כותב יותר לאחרונה וכותב טוב. הכל בגלל האין רשיון שפיצפוצים רמז?

בוא מדי פעם בשישי לנוקיה או למפגשי אלפא. אזמין אותך לחומוס וטחינת מוח[הדדית].

כמובן גם הלוקומוטיב מוזמן, רק שיניחו פסים מערד. ועוד אחרים שבטח מנחשים מי הם.

פורסם

הבחנה בין מינוחים שונים המתייחסים לנמנעים מאכילת בשר :

Vegan (טבעוני) – אינו אוכל בשר, דגים, עופות, מוצרי חלב וביצים.

Lacto-ovo (צמחוני) – אינו אוכל בשר, עופות ודגים. אוכל ביצים ומוצרי חלב.

Pesco-vege – אינו אוכל בשר ועופות. אוכל דגים, מוצרי חלב וביצים.

Semi vege – אדם שאוכל מעט מאוד בשר, עופות ודגים, כמו כן אוכל מוצרי חלב וביצים.

None-vege – אוכל תזונה מערבית קלאסית כולל בשר, עופות, דגים ומוצרי חלב וביצים

how it's like to drive :twisted:

פורסם
אם אינך מסוגל להרוג את ארוחתך, האם יש לך זכות להתענג עליה?

אני, בתור חובב בשר מתחסד גם כן, מסכים עם רבות ממה שרשמת. אבל המשפט המצוטט הוא הדובדבן מבחינתי.

המחשבה הזו עברה בראשי כל כך הרבה פעמים שלבסוף שיכנעתי את עצמי שזאת הדרך הנכונה לחיים.

איני רואה באכילת בשר מעשה נפשע, אני בהחלט רואה כך את אכילת הבשר המוגזמת שהורגלנו אליה ובעיקר את תעשיית המזון האכזרית שבזכותה הכל נגיש וזול.

אם אין לך לב להרוג, לא מגיע לך לאכול בשר. ככה כל אחד יחשוב פעמיים עד כמה חשקה נפשו בנתח העסיסי.

רק חבל (ולפעמים אף מזל) שמה שאני חושב ומה שאני עושה לא תמיד חופפים, אבל כצעד ראשון אני מתכנן לעבור לבשר אורגני ברגע שאוכל להרשות זאת כלכלית.

ד"א:

http://www.guardian.co.uk/environment/green-living-blog/2011/may/27/mark-zuckerberg-kill-animals-meat

פורסם

מסכים עם חלק מהלבטים. שאלות של מוסר, אכזריות, התעללות מיותרת (מעבר לגידול לצורך שחיטה) ניצול מוגזם והתייחסות לבעלי חיים כמשאב העומד לרשותנו.

להרוויח את הסטייק זו גם מחשבה שחולפת לה לעיתים. בעיני אדם שאוכל בשר אך לא מוכן לראות דם/שחיטה (שלא לדבר על לבצע) במקרה הטוב עוצם עיניים.

ההתלבטות שאיני חולק, היא בנושא הסמנטי. טבעוני אוכל בשר הוא האוקסימורון האולטימטיבי. הוא סוחר העבדים הכושי של המאה ה21. כמו שאמרת לאחיך, תקשורת מתאפשרת משום שלשפה כללים מוגדרים, משמעויות מוגדרות וידועות.

אגב, רוני, אל תשכח שהבחור אופנוען. לא יודע אם לרוכבי אופנוע יש תחליף אמיתי למעיל עור.

ואגב 2, הנעליים שלך לא איטלקיות במקרה? ;-)

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

שמע קטר, זה משתפר והולך

חשבתי להזמינך לחומוס וטחינת מוח

אך לא נעצור את שמר בכוח

האיש מזמין אותנו ל"על האש".

מה עוד אפשר לבקש.

טל, ברוכים השבים, חזרת מהמסע?

פורסם

לפי ההגדרות כאן אני נקרא "סמי צמחוני" - בדרך לצמחונות מלאה

אבל לא נאכזב את שמר - הבן אדם מזמין, בכבוד!

פנדה - שלח לי תזכורת במטוטא.

Gn'f'R

• תוכן חדש...